Sevmek mi? Sevilmek mi?

EzBuZ

Danalar girmiş bostana
Kayıtlı Üye
6 Aralık 2007
4.203
1
156
Arkadaşımı beklerken boş masa bulamamış bir amca, benim masama oturdu. Sohbet etmeyi çok sevdiği anlaşılıyordu. O konuşuyor ben yorum yapıyordum. Emekli öğretmenmiş.
Anılarını anlattı...
Sonra gözümün içine bakarak:

- kizim sevmek mi istersin sevilmek mi? dedi.
Ne cevap vereceğimi bilemedim.
- İkisini istesem çok şey mi istemiş olurum?
- İkisi sunulmadı. Sana sadece birini seçme hakkı veriliyor.
Düşünüyorum düşünüyorum cevapsızım. Sevilmek, evet çok güzel. Sen sevmedikten sonra o seni sevse ne olur?
Ya sevmek? Eğer karşındakinin seni sevmediğini anlarsan, o da acı verir.
Ben karşımdakinin beni sevmediğini öğrendiğimdeki acıyı tatmak pahasına da olsa sevmeyi seçtim.

- Evet, cevabım SEVMEK. Bu sorunun cevabını siz de verecek misiniz?

- Tabi kii kizim . Bundan 35 yıl önce çok yakışıklıydım, bakma şimdi yaşlandım. Hep sevildim. Sonunda beni seven, ilerde seveceğimi düşündüğüm biri ile evlendim. Ömrümün yarıdan fazlasını bir gün severim ümidiyle geçirdim. Eşim beni çok sevdi. Bir gün bile saygıda kusur etmedi. Onu sevmediğimi hissetmesin diye çok uğraştım. Geçen gün karımı toprağa verdik. Ölmeden önceki son konuşmamızda bana "Sana çok teşekkür ederim, beni bu hayatta mutlu ettin, anne olmamı sağladın, beni bilerek hiç üzmedin. Senin beni sevmeni sağlayamadım ama seni çok sevdim" dedi.
Meğer anlamış onu sevmediğimi, aslında sevemediğimi.

- Peki hiç aşık olmadınız mı?
- Oldum elbette
- Peki niye onunla evlenmediniz?
- Çünkü o başkasını seviyordu. Ona söyleyemedim. Onun için kızlarla hep gönül eğlendirdim. Olmadı, ondan başkasını sevemedim.

- Ne mutlu size ki sizi çok seven biri ile evlenmişsiniz.
- Evet kizim, haklısın ama ben SEVİLMEK şıkkını seçtiğim için olmadı. İstemeden ona da hakketiği mutluluğu yaşatamadım. Sevilmeye doydum ama sevmeye
hala açım...

peki ya sizler bu soruya nasil cevap verirdiniz
sevmek mi istersiniz , sevilmekmi?

alıntıdır-

SEVMEK Mİ?
SEVİLMEK Mİ?SİZCE HANGİSİ:uhm:

Bu konu forumlarda daha önce tartışılmıştı yanlış hatırlamıyorsam.
Ve evet ben de sevmeyi seçenlerdenim.
Aşkla sarılamayacağım bir adamla ömür boyu aynı yatakta yatamam.
Beni seven ama sevmediğim birini mutsuz etmek hakkına sahip değilim.

bu soruya verdiğin cevaba göre
sevmek şıkkı fedakar olduğuna
sevilmek şıkkı bencil olduğuna delalet diye de bişey var
ben son derece fedakar biri olarak sevilmek diyorum...

ikisi bir butun ve ikisi birarada oldugunda ancak mutluluk verir, ayri ayri olurlarsa aci verirler, ancak ikisi birada olursa secerim, ayri ayri kabul etmem...Ayri ayri ikisinin de omru fazla uzun surmez, dişi ve erkek gibi :)

sevmek her daim ve en önce...
ben sevmedikten sonra sevilmenin de bir anlamı yok bana göre...

Bu durumda ne sevmek ne de sevilmek isterim.
Sevmek desem karşımdakinin mutsuzluğu beni mutlu etmeyecek.
Sevilmek desem ben mutsuz olacağım.En iyisi kendimi sevmek galiba...

bense hep sevmeyı secmıstım.. sevdım de ama sevmek bazen yeterlı olmuyor malaesef.. :sinifsinif: ınsan bazen sevdıgının yanında mutlu olamıyor.. :çok üzgünüm: o yuzden kesınlıkle sevılmek derdım delıcesıne cılgınca sevılmek.. :asigim:

yazık adam her ikisinide yaşamış mutsuz olmuş sanki........

sevmek isterdim çok ama sevilmedigimi bildigimde yada onun başkasını sevdigini ögrendigimde çok acı çekerdim.......senağlama
o yüzden sevilmek diyorum....bencilce biraz ama.......sevildigim sürece bana sadık olucagını saygı duyacagını ve deger vericegini düşünüyorum.:kedi:
beni seven birinide deger verip herşeyden vaz geçecek birinide bende severdim .....
onun sevgisi hep bir adım önde olcak.......amayerimseniben
her ikisi gibi oldu ama beraberliklerde öyle degilmidir......her iki kişinin sevgisi yürütmezmi yaşamı....:asigim:

sevmek ama sevilmemek çok acıtır insanın canını,eğer o seviyorsa seni mutlu eder zaten değer verdikçe sende onu hissettikçe seversin diye düşünüyorum ama karşılıksız sevmek çok kötü kesinlikle

Çok zor bir soru .Sevmek güzel ama karşılığı yoksa mutsuzluktan başka bir şey vermez..Sevilmek ise; sevmesen bile acı çekmezsin .Sanırım yanıtım sevilmek olacak.Çünkü beni sevmeyen bir adamla asla yaşayamam ama sevildiğimi bilirsem ona katlanabilirim:))

Sevilmek ve bunu hissetmek sevmekten çok daha güzel.
En güzeli sevdiğin kişi tarafından sevilmek bence............................
:1hug:

ben sevicem ama karşımdaki benden daha çok sevecek...
erkek daha az sevdiği zaman çok acı çektiriyoo...
ama bayan az sevse bile kıyamıyo..

fuzuliye sormuslar: sevmekmi sevilmekmi??
sevmek demis
cunku sevildiginden hicbir zaman emin olamaz insan...

Fuzuliye Sormuşlar : Sevmek Mi Daha Güzeldir, Sevilmek Mi ? -Sevmek Demiş...Çünkü, Sevildiğinden Hiçbir Zaman Emin Olamazsın !..

ikisinden biri olmazsaa acı kaçınılmaz olurr.eğer ikisi yoksa bende yokumm bu ilişkide derimm:1no2:

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…