Sevmek

holdmetight

Geçici Olarak Hesap Pasiftir !
tek ayak cezası
Kayıtlı Üye
22 Temmuz 2014
291
80
38
Ben 22 yasindayim ve 3 yillik iliskim var. Amerikada okudugu icin 5-6 ayda gorusebildik hep uzaktandi ama cok sevdim cok seviyorum. Sonra bu yaz o kotu olay geldi basimiza, sevgilim kafasina aldigi bir darbe ile beyin kanamasi gecirip 3 ay orada hastanede yatti. Bu yuku kaldiramadim psikolojim bozuldu psikolojik sorunlarim oldu durmadan aglama, krizlere girme, korku, uzuntu.. su an hala psikolojik haplar kullaniyorum. Sevgilim 2 ay oldu artik geleli cok sukur hersey yolunda, her nekadar yasadiklarimi unutamasamda o yanimda oldugu surece iyiyim.
Oyle bir hal aldim ki, onsuz yasayamaz oldum, herseyim o oldu, eskidende seviyordum ama bu olaydan sonra adeta uyusturucuya baglanmis gibi baglandim ona. Cok seviyorum. Hic bukadar bir insani biri hele ki ben sevebilirim diye dusunmemistim. Ama bu fazla sevmek bana zarar veriyor. Kendimde bu sevginin anormal oldugunun farkindayim ama ondanda aynisini beklyiorum sanki ve beklentilerim sonuc olarak beni yaraliyor. Mutsuz oluyorum.
Sizinle paylasma ihtiyaci duydum, hala aklima geldiginde aglama krizlerine giriyorum, her an her dakika sevgilimle olmak, onunla konusmak istiyorum, onada baski yaptigimin farkindayim ama aksi halde mutsuz oluyorum. Mutluluk demek o oldu benim icin Allah korusun olurda ya ayrilirsak ne olur ki benim halim.
 
Bukadar bagimlilik iyi birsey degil bence bu konunuda yardim alsan fena olmaz surekli boyle bagimliligini belli edip ustune gider ayniyi ilgiyi beklersen uzulursun hatta bunaltirsin
 
Ayrılıkla, yaşam tehlikesi aynı izler bırakmaz, sen kaybetme korkusu yaşamışsın, çok sevdiğin birinin canı yanmış, Allah size bağışlamış gerçi ama sende kötü bir iz bırakmış bu durum.
Ayrılıkta kabullenme olayı daha farklı işliyor, öncelikle kendine ilgi alanları oluştur ve sevgilini bu kadar bunaltma sevginle, herkesin sevgiyi yaşama, gösterme şekli bir değil. Sevgilin de seninle aynı şekilde gösteremez.
 
Sagolun arkadaslar. Subat sonunda tekrar randevum var psikyatristle, ilaclari devam edip etmeyecegime karar vermesi icin.
Bu gecirdigim surecte annem ve babam perisan oldular, tek cocugum ve benim aklimi kaybedip delirmemden korktular. Bende yardim almayi dusundum ama su an ailem hersey yolunda diye mutlu, ailemi tekrar uzuntuye sokmak istemiyorum, korkum bu yuzden, yoksa paylasirdim psikyatristle..
 
Ciddi bir hayat tehlikesi, yaşayanda ve yaşayanın çevresindekilerde farklı izler bırakır.
Yaşayanın çevresindekiler, senin gibi, kaybetme korkusuyla dolup yaşayan'a daha da çok bağlanırken, bu kadar ciddi bir tehlikeyi atlatıp ölümün kıyısından dönenler ise genelde, daha sonradan "hayatın kıymetini bilme" ruh haline girerler. Anı yaşamaya öncelik verirler.
Daha şefkatli ve anlayışlı olurlar, bu ekstra gözlemim.
Bu durumda, sen ona bağlansan da, onun sana aynı ölçüde bağlanmadığını düşünürsen yadırgama. Zira bunun artık "sevmek"le bir ilişiği kalmadı sen her ne kadar konunun adını öyle koysan da. Bunun hayat tecrübesiyle ilişkisi var, senin kontrolünü aşacak cinsten.
Bağlı oluşunu azaltmaya çalışman, kendin için sağlıklı olur.
 
canım anlıyorum seni. her sevende var bu durum bu kaygılar, istekler ama sendekinin aşırı olduğunu farketmen çok güzel. eminim bu korkularından paniklerinden bir süre sonra sıyrılıp önce kendini sevmeyi öğreniceksindir. herkes çok özel sende öylesin, bunu unutma ve önce kendine sevip sonra sevgilini sev. Hayatta hiç birşey sonsuz değil. Allah a şükür sevgiline birşey olmamış ama bir gün birşey olursa bununla nasıl baş ediceğini düşünmen lazım. hepimiz sevdiklerimizi kaybedeceğiz. bu gerçeğe alışmamız lazım.
 

Bu sevgi değil biliyorsunuz dime? Bu bağımlılık. Muhtemelen de onu çok bunaltacak ve kendinizden usandıracaksınız.

Bu kadar bağımlı olupta bunaltan, sıkıcı olan, takıntılı, çekilmez partner olmayı kendinize yakıştırmayın. Bunun sizdeki sebeplerini düşünün yani neden güzel sevilen, özlenen, arzulanan, bir kız olmak yerine bu yerlerde sürünme? neden yani? Hele evliliklerde çok daha vahim bir hal alıyor bu davranışlar.
 


su an cok kotu durumdayim, yarin gorusecektik ama kardesi kendisine bilgisayar alacakmis beraber bakalim gezelim bla bla demis. ben olsam onunla bulusacagimi soyleyip baska gun alalim derdim ama o bunu yapmiyor
su an ilgiye sevgiye cok ihtiyacim var, annemin yanina gitsem su an sarilsam sevse beni basimi oksasa cok ihtiyacim var
ben cok sevilmek istiyorum, hastalikli bir psikolojideyim neden kendi kendime yetemiyorum ki
su saatte burda olup bana yazdiginiz icin Allah razi olsun, ben su an kendimi cok kimsesiz hissediyorum
 
Cumleyi anlamadim tekrar okudum bende sen beyin kanamasi gecirdin sandim.
Morali iyi olmasi gereken oyken, senin ona destek vermen gerekirken.
sen bunalima girmissin, o sana destek olur olmus.
 
Seni anliyorum canim benim. Benimde 3 yildir beraber olduğum ve canimdan çok ssevdiğim bir adam var hayatımda. Aylar önce bir arkadasimi askerde kaybettim. O gun bugündür her saniye erkek arkadasimi kaybetme korkusu yasiyorum. Ayni öğrenci evini paylasiyoruz 2 yildir, her gece nefes aliyor mu diye kontrol ediyorum, okuldan 5 dk geç gelse evde aklimi kaybediyorum, kotu kabuslar goruyorum sürekli ya ona birsey olursa korkusuyla yasiyorum. O yüzden seni çok iyi anladim. Allah tum sevdiklerimize uzun ve bereketli bir omur versin..
 

bende oyleyim ama bu cok yipratici, birde su var- sen karsiligini goruyormusun yani ayni senin yaptigin gibi yapiyor mu karsindakide
ben kendi gosterdigim onem ve degeri goremedigimi hissediyorum
 
Benim ki tam olarak karsilikli hatta çoğu zaman ona gösterdiğim değerden fazlasini gösteriyor. Peki sana sevginin karsiliksiz olduğunu düşündüren şeyler nelerdir ?
bende oyleyim ama bu cok yipratici, birde su var- sen karsiligini goruyormusun yani ayni senin yaptigin gibi yapiyor mu karsindakide
ben kendi gosterdigim onem ve degeri goremedigimi hissediyorum
 
sevgımın karsılıksız oldgunu dsunuyorum bende ,
en ıyısı eskısı gbı sallamamak o zaman nasıl pervaneoluyordu pesımde
 
ilaçlarınızı kullanın bence.sevdiğinin bir kişiyi kaybetme korkusu senin yaşadığın..aslında çok normal duygular bunlar..ama sende abartı olmuş..çünkü bu korkuyla yüzyüze gelmişsin..tekrar bir doktora gidip bu durumu anlatabilirisn...
 
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…