Sevmiyorum

maharetcan

Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
4 Mayıs 2020
506
265
23
41
Arkadaşlar hayatımdaki hiç kimseyi sevmiyorum
Annem ve bebeğim hariç , annemi de bazen sevmediğimi hissediyorum hatta
Herkes bencil ve hazımsız geliyor bana
Kimseye maddi muhtaçlığım yok şükürler olsun
Kimse ile yola çıkılmaz kimseye fedakarlık yapılmaz hissim çok yoğun
Zamanında yaptıklarım da şimdi beni tırmalıyor
Ayrıntılar var çok ama anlatmaya mecalim yok
Herkes kendi derdinde kimse kimseyi umursamıyor , rabbim kimseye muhtaç etmesin , olmamak için elimden geleni yapıyorum , maddimılarak muhtaç da değilim ama insan hayatında bir destek bir paylaşım alanı istiyor, almak vermek bunlar güzel şeyler , hep ver hep ver sonra bunalıma giriyorum , belki de hayatındaki insanlar da beni sevmiyordur ??
Ya da insanlar hep böyle mi??

Siz gerçek anlamda gönülden veriyor musunuz peki?

Yani evet insanlar genel olarak bencil falan ama çok şükür etrafımda kıymet bilen verdiklerime karşılık bulabildiğim sevdiklerim de var..

Paranın çözemediği sorunlar oluyor.
Destek hepimize lazım.
Karşılıklı olarak yarını düşünerek ilişkilerimize yatırım yapmalıyız bence.

Evwt gönülden verdim , O yüzden ağırıma gidiyor bazı şeyler
Dönüp baktığımda tek taraflı çabalamışım gibi, basen öyle derin bir yalnızlık hissediyorum ki , sinirlerimi ciddi bozuyor
Artık kimseye zırnık maddi manevi fedakarlık yapasım gelmiyor
Bu his çok zor bir his
Kendimi frenledikçe daha da yalnız hissediyorum

valla hayatta şunu öğrendim ki yaptığın fedakarlıkların hepsi gün gelip yapmasaydın oluyor. birini bir kez indir sırtından gerçek yüzü ile karşılaşıyorsun. çok geç akıllandım maalesef. yaptıklarımdan pişman mısın deseler ne diyeyim ben insanlığımı yaptım. gerisi Rabbime havale. artık 40 düşünüp bir adım atıyorum. kimseye çok güvenmiyorum. böylesi de zor ancak en azından kendimi kullandırtmıyorum. şu bir gerçek ki insanlar işlerine yaradığınız sürece iyiler. çok az kişi bunun dışında kalıyor.

Benim burada kimsem yok.
Komşular ve arkadaşlar edindim.
Birisi anne gibi oldu yoklukta paylaştı benle.
Ben de onun iyiliklerine kat kat karşılık vermeyi unutmadım ama. Allah razı olsun. Kızım sayıyorum seni der. Annem de sana emanet kızım der her zaman.

Bebeğim küçük eşim iş sebepli 2 hafta yoktu. Yalnız kaldım. Bir arkadaşım sağolsun her gün aradı. Çarşıdayım eksiğin var mı diye sordu. Ekmeğimi eksiğimi taşıdı. Pandemi dönemi sen çıkma ben getiririm dedi. Sağolsun ben de bunları unutmam ama her daim yanında olurum.

Eşimin ailesi yakın mesafe olmasına rağmen onlardan görmediğim iyiliği bu sitede reelde hiç görmediğim insanlardan gördüm.

Kisacasi insana insan lazım.
Ama insan insana...

Umarım sizin de gönlünüze, fedakarliklariniza uygun insanlarla kesişir yolunuz.

Herkes sevilmez ki zaten. Herkesi seviyorum, insanlari seviyorum diyen insan bana yapmacık gelir ya da fazlasıyla pollyanna gelir. Benimde sevdiğim cok cok az kişi var. Nefret derecesinde sevmedigim kişileri hayatımdan çıkarttım.

Hayvanlara veriyorum sevgimi, oyle saf sevgiyle dönüş yapıyorlar ki aşığım bütün hayvanlara

İçim karardı...kimse kimseyi sevmiyor, herkes kötü, herkes kendi menfatinin derdinde ise, siz biz de bu herkesin içindeyiz sonuçta di mi, ne farkımız olacak ki düzen buysa?

Ben seviyorum şahsen. Hayatımda bir sürü sevdiğim insan var. Büyük bir yamuk yapılmadıysa kimseyi de silmem kolay kolay.

Çok sevdiğim arkadaşımla ters düştüğümüz oluyor. İnsanız, benim de yanlışım olur, onun da kötü anı...Yanlış anlaşılma da oluyor bazen.

Bu forumda bile çok sevdiğim, pozitif enerji aldığım insanlar var.

Acaba sevgiden kastınız farklı bişey mi? Nasıl insan annesi, babası kocasından başka kimseyi sevmez ki? Sevmenin bünyede alerjisi mi oluyor?

Anne baba kardeşler zaten sanırım beni derinden yoran bir konu
Sanırım onları çok sevsem ben de çok daha iyi hissederdim ...

neden sevmek zorundasınız ki

anne babamızı ya da kardeşimizi biz seçmedik

ama seçtiğimiz eşimiz arkadaşımızı vs sevmeliyiz sevmezsek hayatımızdan çıkarmalıyız

Kendini sevmeyen biri ancak kimseyi sevemez.

Kendini sevmeyen biri ancak kimseyi sevemez.

Çok klişe . Kendimi seviyorum , çok da mutluyum kendimle , hiç sıkılmıyorum mesela tek başına iken , kendi kendime sohbet bile ediyorum ben
İnsanların cikarciliklari , bencillikleri , kafama uymayan sohbetleri , hep kendi dertlerini anlatma çabaları , kendi kendilerini ovmeleri , suya sabuna dokunmadan sadece kendileri varmış gibi yaşamaları , egitimsizlikleri , cahillikleri , beceriksiz oluşları zamanla soğutuyor.
İnsanları sevmemek demek onları görünce suratlarına kusmak demek değil ki mesafe olması, zorunluluk hallerinde birbirine saygılı davranarak iletisimde olmak..
Kendisini sevmeyen insan sevemez bla bla son derece dayanağı olmayan sözlerden biri

Son düzenleme:
İnsan insana evet ...
O insanlara rastlamıyorum ben

Seni de sevmedim

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…