Sex and the City

didosh

Popüler Üye
Kayıtlı Üye
7 Mart 2007
1.509
3
116
42
İstanbul

Tür dram
Süresi ortalama 25 dakika
Başrol Oyuncuları
Sarah Jessica Parker,Kim Cattrall,Kristin Davis,Cynthia Nixon
Yönetmen
Yayınlandığı Ülke ABD
Yayınlandığı Kanal HBO

Sex and the City ABD yapımı bir televizyon dizisidir.Candace Bushnell`in aynı adlı romanından televizyona uyarlanmıştır (bknz: Sex and the City (kitap)). ABD`de 1998-2004 yılları arasında toplam altı sezon ve 94 bölüm olarak yayınlanmıştır. Dizinin bir bölümü ortalama 30 dakika sürmektedir.

Türkiye'de de ilk olarak 2000 yılında Cine5 ile birlikte gösterilmeye başlanıp; ardından Digiturk grubu kanallarında yayınına devam etmektedir.

2004 Emmy Ödülleri`nde Sarah Jessica Parker´a en iyi kadın oyuncu, Cynthia Nixon´a en iyi yardımcı kadın oyuncu dalında ödül kazandıran Sex and the City, modern ve kariyer sahibi kadınların aşk ve seks hayatına bir bakıma ışık tutarken, bir yandan da bu kadınların gerçekte hayattan beklentilerinin ne olduğu konusunda küçük ipuçları vermektedir.

Konusu

Sex and the City, kariyer sahibi ve başarılı New York’lu dört kadın arkadaşın hikayesini anlatmaktadır. Gazeteci Carrie Bradshaw, New York’ta bir gazetede kadın erkek ilişkileri ve seks üzerine köşe yazıları yazmaktadır. Carrie yazılarını yaşadığı ilişkilere dayandırmakradır. Mr. Big ile olan ilşkisi onu derinden etkilemektedir. Avukat olan Miranda erkekler ve aşk konusunda katı kurallara sahiptir ve aşık olmadan ilişkilerini yürütmeye çalışır. Kendine ait halkla ilişkiler şirketi olan grubun en çapkını Samantha, sürekli ilişki yerine tek gecelik ilişkileri tercih etmekte ve bu nedenle fazla seçici davranmamaktadır. Grubun en romantiği ve tutucu yapıya sahip olanı Charlotte’ın en büyük amacı ise mükemmel, genç ve zengin bir erkekle büyük bir aşk yaşayarak mükemmel bir düğünle evlenmektir.

Oyuncular

* Sarah Jessica Parker - Carrie Bradshaw
* Kim Cattrall - Samantha Jones
* Kristin Davis - Charlotte York
* Cynthia Nixon - Miranda Hobbes
* Chris Noth - Mr. Big
* Willie Garson - Stanford Blatch
* David Eigenberg - Steve Brady
* John Corbett - Aidan Shaw
* Mikhail Baryshnikov - Aleksandr Petrovsky
* Jason Lewis - Jerry "Smith" Jerrod

Yazarlar

* Nicole Avril - ("The Turtle & the Hare" bölümü)
* Jessica Bendinger - Senarist (episode "Time and Punishment" 2001)
* Candace Bushnell - Romanın yazarı
* Michael Green - Yazar
* Darren Star - Yaratıcı
* Liz Tuccillo - Yazar

ya ben bu diziyi zamanında çok merak ettim ama izlemek bi türlü nasip olmamıştı.yoğun tempo iş nedeniyle 7/24 o dönem.
ama indirip yakın bi zamanda izleme başlıycam, tam benlik bi diziye benziyo
unutmuştum hatırlatma iyi oldu

Şahane bir dizi kesinlikle izlemeni tavsiye ederim:roflol:

Özellikle semanta karakteri beni kopartıyordu:roflol:

zamanindaen iyi dizilerden biriydi

cok gulerdim izlerken

izlemeyenlere tafsiyeee ederims naniknanik

Kizlar ben bu dizinin 5. sezonunun 2. DVD'sini ariyorum. Elinde olan varsa bana cogaltarak veya orjinalini gonderebilir mi? Tabii ki ucretini odeyecegim.

sex and the city hala cok populer burda ve amerikada. gecen hafta 5 yil once biten dizinin filmi sinemalara geldi. en kisa zamanda izlemek istiyorum.

Filmini büyük bir beğeni ile izlediğim; ancak bölümlerini hiç izleyemediğim bir dizi
Ama çok merak ediyorum. Film benim çok hoşuma gitmişti. En kısa zamanda DVD
serisini edinip izlemeye başlayacağım. Eminim çok eğleneceğim.

arkadaslar ben de bu dizinin hem tum sezonlarini hem de filmini bi cirpida izleyip bitirdim, aksam yemeklerini yerken pc den acardik iki bolum, muthis zevkli olurdu:)
yalniz kesinlikle kadinlari alisveris yapmak, capkinlik yapmak, giyinip suslenmek icin acaip gaza getiren bi dizi:)
bugun gazetede okuduguma gore 2010 da 2. filmi cekilecekmis, ayni kadro, ayni hikaye yine devam.
sabirsizlikla bekliyorum ben de.
tabi umarim Mr. Big; Carry`e yine buyuk acilar yasatmaz!

süper dizi:içelim:
hala digitürk mymax kanalında gösteriliyo:))

Son düzenleme:
bu da en sevdigim dizilerin arasinda iyi bir yer aliyor!! ilk ciktiginda begenmemistim, ama sonra delisi oldum!! bu da top5imde :)

Samatha karakteri çok güzel bir eleştiriydi erkeklerin kadınlara bakış açısına dair. En kaba tabirle "Verirse fahişedir" dedirtmiyor Samatha, hatta "vermeyip" çatır çatır "alanlardan".

Samatha'ya kaşar ya da motor yorumu yapıldığını hiç duymadım. Ona çapkın diyor herkes, iltifat olarak. Belki de erkeksi tavırlarından ötürüdür; zira çok fazla ilişkisi olmuş erkeğe çapkın, kadına fahişe deriz (!) ya hani.

tüm sezonlarını ve filmini 1 ay içerisinde bitirdiğim hayatımın dizisi. şiddetle tavsiyedir. dizideki her karaktere ayrı ayrı hayranım. aşkı erken bulmasam peşlerinden ben de kendi sex and the citymi yaşardım. ancak samanthanın yeri paha biçilemez. sanırım kadın olmanın güzelliklerini böylesine yansıtan bir diziye hayran olmamak elde değil. her tanıdığıma zorla izlettiriyorum ki biraz daha fazla güvensinler kendilerine. giyinmek süslenmek cinselliği yaşamak kadınların da en doğal hakkı. yani bazı şeylere yalnızca erkekler ihtiyaç duymuyor istediğimizde ne kadar da güçlü olabiliyoruz.
Yaşasın Kadın'lar!

Ben bugünlerde yeniden izlemeye başladım
Zaten eskiden de yarım yamalak izlemiştim
Şimdi yeniden başlamak , izlemek çok zevkli
4. sezondayım ve aidan aşık oldum
Ya bu adam 3 sezonda bu kadar yakışıklı değildi
İlah olmuş ilah !

Son düzenleme:
Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…