şeyda çoşkun diyeti

naznaz26

Üye
Kayıtlı Üye
25 Ekim 2013
3
0
6
35
İstanbul
merhaba arkadaşlar siteyi devamlı takip ediyorum aslında ama hiç paylaşımda bulunmamıştım .pazartesi itibariyle şeyda çoşkunun diyet listelerine başlayacağım istikrarlı olmak adına buraya konu açmaya karar verdim benimle birlikte başlamak isteyen olursa birbirimize destek oluruz diye :)

şeyda çoşkunun gazetede yayınladığı listelerden yola çıkarak bir plan oluşturdum kendime tariflerde olan bazı besinlerde değişikliğe gideceğim mecburen yemediklerim olduğu için. ayrıca instagramda da takip ediyorum kendisini yararlı bilgiler veriyor. Spor olarak 1 saat yürüyüş tavsiye ediyor imkanım oldukça yürüyorum zaten , yürüyüş yapamadığım zamanda trampolin de zıplayacağım artık :)

Şuan kilom 68 boyum 1.58 inşallah başarılı olup ilk başta 10 kilo vermek istiyorum.

İlkgün karabuğday ve elma ile başlayacağım liste şöyle :

Sabah:
Malzemeler:

1 orta boy elma , 3 kaşık karabuğday, 1 çay kaşığı tarçın

Yapılışı: Karabuğdayı diri kalacak şekilde haşlayın. Sonra elmayı kabuklarıyla rendeleyin. Üzerine 1 silme çay kaşığı tarçın ilave ettikten sonra karışımı karabuğdaya ekleyin.

Öğlen: Sabahki öğünün aynısı
Ara: 2 küçük salatalık ve yağ yakıcı çay
Akşam: Sabah ve öğlenki öğünün aynısı
Ara: 2 küçük salatalık ve uyku çayı

Yağ Yakan Çay
Mısır püskülü, avokado yaprağı, sinameki ve maydanozu tencereye atıp kaynatın. Süzgeçten geçirip biraz limon suyuyla tatlandırın.

Uyku Çayı
Rezene, papatya ve melisayı demleyerek yatmadan önce için.

Bütün gün aynı şeyi yiyeceğiniz için sabahtan pişirip hazırlayabilirsiniz.

2.gün Beyaz Protein Günü

SABAH:Light Lor peynirli fırın mantar
Malzemeler:
3 adet orta boy mantar, 1 yemek kaşığı light lor peyniri, 1 çay kaşığı kekik
Yapılışı:Mantarları yıkadıktan sonra üst kısımını çıkarmadan etrafına lor peynirini koyun.Fırında kızarana kadar pişirin.Son olarak üzerine kekik serpin.

ARA:Gül Çayı (Bir tutam yeşil çay ve bir tutam gül kurusunu 1 litre kaynamış suya atın.15 dakika demledikten sonra süzüp için.)

ÖĞLE:Izgara Palamut
Malzemeler: -3 küçük dilim palamut(kılçıksız 90-100 gr)
Yapılışıalamutları ızgarada pişirip derisini çıkardıktan sonra afiyetle yiyin.

ARA:Sade Kahve

AKŞAM:Mezgit Izgara
Malzemeler:Yarım mezgit fileto(100 gr)

(LAVANTA ÇAYI:Bir tutam lavanta,bir tutam ekinezya ve bir tutam papatyayı 1 litre kaynamış suya atın 10-15 dakika demledikten sonra sonra süzüp için)

Son düzenleme:
Bugün karabuğday elma ile başladım
öğlen ve akşamda aynı menüler olacak
arada salatalık ve bitki çayı içeceğim

yarında protein günü yapacağım protein menüsünüde ilerleyen saatte yazarım

Son düzenleme:
Slm bu diyeti belirli bir süremi yapmak gerekiyor yoksa istedigimiz kadar yapabilirmiyiz???? Bu kadinin listelerindede gercekten birsey yok gibi ama tok tutuyor demissiniz. Ins istedigin kiloya gelirsin

Arkadaşlar bişey danışmak istiyorum bugün güç bela karabuğday buldum denemek için normal haşladım kaynayan suya atıp ama çok ağır bir kokusu var çok zorlandım bu elma tarçında lezzet nasıl. birde benim gibi olupta kokuyu geçirebilen var mı teşekkürler.

merhaba şeyda çoşkun diyeti yapmadım .ama karabugday gününü denedin .
ve ara ara karabugday kulanıyorum .. elma tarçınla tadı daha kötü geldi bana .. kokusu ve tadı degişsin diyorsan yogurtla tüketmeni öneririm .. birde zamanla kokusunada alışılıyor tadınada .. ilk kulandıgımda hatırlıyorum . mutfakda dahil her yer yanık gibi kokmuştu .ama sonraki yapışlarımda pek hisetmmedim sanırım zamanla alışıyor insan :)
birde haşlamanıza gerek yok . yıkayıp üstüne biraz su koyup kaynatın . suyu az kalınca altını kapatıp 15 dk bekleyin .kendi suyunu çekiyor zaten ..

birde bu şeyda hanımın diyetinde gerçekden miktar çok az . her ögün avcunuz kadar besin veriyor , doyarsanız.

çok düşük kl bir beslenme , evet kilo veririr ama tekrar kilo alması çok kolay olur . hatırlatayım !

şuan elma ve tarçınlı yemeye çalışıyorum hiç sevmedim ya benim yoğurtla yemem daha makbul sanırım benimde diyet sayılmaz aslında haftada bir gün yapayım düşüncesindeyim

canım ben de yarın bu diyete baslamayı dusunuyorum merak ettim sen faydasını gördün mü zayıfladın mı ? zayıfladıysan kac kg verdin ?

merhaba:)
ben de pazartesi yapmaya baslıcam karabugdaydan baslıyı dedım ama meyve detoksu da fena gelmedı bıde 2 gunde 3 kılo dıyetı var yıne seyda coskunun acaba o ilk asama icin vucutta sok etkısı falan yaratır daha yararlı olur mu dıye dusunmedım degıl..yıne de yapanlar varsa gun gun sonucları ve yedıklerimizi paylasırsak daha yararlı olur ve motıve oluruz dıye dusunuyorum herkese kolay gelsın:)

Kızlaaaaar bende bu cmt yani ayın 19 nda baslıcammm gün gün paylsşcam kilomu.. Sz toplmda ne kdr kg verdiniz?

iPhone 'den Kadınlar Kulübü aracılığı ile gönderildi

Şeyda coşkun diyetine dün itibari ile başladım.
İlk gün Kilom 68,5
Bugün tartıldım 67,5 dum ama ilk gün olduğu için ödem attığımı düşünüyorum.
Asıl kilo verme hızım 3-4 günde belli olur sanırım.
Bu diyetle ilgili yorum okumayı çok isterdim ama çok fazla yapan yok sanırım onun için ben gün gün ne yaptığımı yazacağım, benim gibi bu diyetle ilgilenen arkadaşlar için.
İlk gün kinoa ve nardı. Kinoa yoksa karabuğdayda olur.
Ben ikisinide bulamadım Eee diyetten vaz mı geçeceğim hayır tabiki.
Dedem de tarlalarının ürünü saf işlenmemiş buğday vardı bildiğimiz aşurelik buğday onunla başladım. Bilmem ne kadar doğru yaptım.
Öğlene kadar iyiydim ama öğleden sonra beni bir üşüme sardı. Açlık bana üşüme olarak etki ediyor malesef.
Girdim battaniyelerin altına iyice ısınana kadar çıkmadım valla ne yalan söyleyim.
Öyle böyle ilk günü atlattım ama 1 saatlik yürüyüşü malesef ben yarım saat yapmak zorunda kaldım.

İkinci günüm protein günü
Sabah 3 orta boy mantar içine lor peyniri koyup(Benim mantarlar çok küçüktü abartmış olabilirim ama 6 tane yaptım ) yağsız az tuzlayıp fırınladım. Peynirin içine kekik , pulbiber , çok az tuz ve peynir dağılmasın diye 1 yumurtanın beyazını da ekledim. 2 kupada yeşil çay,biberiye, tarçın üçlüsünden içtim.
Öğlen 120 gr tavuk göğüs eti menude, ben tabi o tavuğu öyle kuru kuru tahta gibi yiyemem bunun da çaresine şöyle baktım. Tavuk etini yarım çay bardağı kadar hindistan cevizi sütü ile pişirdim. İçine bol pul biber ve kekik ve çok az tuz ekledim.
Öğlen ile akşam arasında ara öğün 2,5 yemek kaşığı yoğurt üzerine bol keten tohumu atıp yedim.
Beni yine akşam üzeri bir üşümedir sardı ama bugün düne göre çook daha iyiydim maşşaaalllah.

Akşam yemeği için yine 120 gr hindi eti var ama amaan bu diyet için bir sürü şey aldım onuda almayım yine tavuk göğsü yerim dedim. Öğlenki şekilde pişiyor şuanda.
Yemekten sonra ara öğünde yine bitki çayları var. Ben yine yeşilçay biberiye tarçın çayına devam.
Haaa bu arada unutmadan bugün tam 50 dk yürüyüş yaptım sabahla öğle arasında benim en dinç olduğum saatler o saatler bunu da keşfettim.
Yatmadan öncede evde Leslie Sansone ile 30 dk bir yürüyüş daha yapmayı düşünüyorum.
Bugünlük benden bu kadar ben kaçar

Öncelikle itiraf etmeliyim ki ikinci günün sonunda yarım saatlik yapacağımı söylediğim sporu yapmadım ve bir tane şöbiyet yedim. Kendime çok kızdım ama yedikten sonra

Üçüncü günüm sıvı detoks günüydü.
Beni en zorlayacağını düşündüğüm gün buydu ne kadar meyve sebze varsa hepsinin suyunu içip hiç yemek yemek yok çünkü.
Sabah tartıldığımda 66,5 kiloydum. Tabi bu da ayrı bir moral azim verdi bana.
Ama gün tahmin ettiğim gibi çok zor geçti. Aslında içtiğim sular tok tuttu ama yiyememenin verdiği psikolojik bozukluk beni fena etkiledi. Her yerde yemek görmeye başladım.
Yine 50 dklık sporumu yaptım.
Öyle böyle akşamı da getirdim ama gece uyuduktan iki saat sonra kalbimde felaket bir çarpıntı ve ateşle uyandım. Sanırım normal zamanda hiç yemediğim tüm o sebzeler meyveler beni fena çarptı. (Normal hayatta nadiren meyve yerim, sebze tüketimde de o gün suyunu içtiğim kereviz, enginar maydanoz falanda nerdeyse hiç yoktur. ) .Yada annannemin deyimiyle "kızım aç uyunmaz" yorumuna uğradım.
Yani bu günün gecesini uykusuz geçirdim.
Bakalım 4. gün neler getirecek.

4. Günüm salata günüydü
Sabah tartıda 66 kilo geldim.
Sıvı detoks gününden sonra salata günü resmen ödül gibiydi. En azından çiğnediğim bir şeyler yemek güzel yani
Yine 50 dk yürüyüş aksatılmadan yapıldı.
Bu gün diğer günlere göre epey rahat geçti

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…