canım bence o doktoru kesınlıkle degıstır sanırım normal dogumu sezayan dıyo kesınlıkle orda dogum yapma cok guzel hastanelr doktorlar var mesela ben bazı problerden dolayı sezaryan dıye tutturmustum sunı sancı verdıklerıne ama doktorum kesınlıkle yapmam dedı normal olacak seyı neden amelıyatlı kalacaksın dedı ve baan gercekten moral vermıstı ve normal dogum yaptım hızte sıkıntım olmadı kısacası sakın o doktorla doguma gırme suan senın morale ıhtıyacın varken nasıl senı uzecek kadar ılerı gıdıo bunların cogu normal dogumu sezaryan yaptırpdaha fazla para alıyolar sana hayırlı dogumlar guzel haberlerını beklıyorum saglıcakla al akucagına allahım kolaylık versin benım gıb dogumun cok kolay olur ınsallah
kesinlikle senin gibi düşünüyorum güle oynaya çıktığım eve ağlamaklı geri döndüm,ya adam put gibi insan biraz morel verir,derki asma yüzünü daha zamanımız var bi bakmışsın sancın başlamış,yada ne bileyim biraz daha bekleyelim gibi..adamda tık yok,geçen hafta 3500 dediği bebeğe bu hafta 3400 dedi...
bende 1 kilo kaybetmiş görünüyorum bana iştahsız mısın diyor,ya deli edecek beni belki ödem vardı attı vücut ne kilo vermesi..
herşeyi geçtim aklıma 2'li test falan takılıyor inşallah doğru düzgün bakmıştır ne bilim işte canım sıkkın hemde çok(
merhaba canım öncelikle gebelerin son haftalarda kilo vermesi bebeğin olgunlaştığının ifadesiymiş.yani doğumun çok yakın.gittiğin dr.özel hastanede olduğu içinmi sezaryanda ısrar ediyor yoksa plesantanın rahimdeki yerleşim yerinden dolayımı bilemiyorum fakat.bende ilk bebeğimi 40+4 günlük doğurdum. ben üniversite hastanesine gidiyordum ve doç.dr.40 haftadan sonra bebeğin susuz kalma riski olduğunu belirtti ve hastanede asistanları tarafından suni sancı verilerek normal doğuma hazırlanmamı sağladı fakat benim bebeğim 4 kg.dı ve suyu patlatırlarken eli başından önde gelmişti..4,5 saat suni sancı çektim normal doğum için beklettiler 8 cm. rahim ağzı açılmıştı fakat bebeğin pozisyonundan dolayı normal doğum 100/100 imkansızdı daha sonra kendi doç.dr.uma haber vermişler o da gelip baktığında oradaki asistan dr.lara kızarak daha erken neden haber vermediklerini belirterek ve acil sezaryana almıştı. şimdi uzun uzun yazmamın nedeni normal doğuma karar verilmişken son andaki aksiliklerin sezaryan doğuma neden olması. canım dr.güven çok önemli.bazen sezaryan doğumda anne ve bebek için daha hayırlı olabilir. dr.una güvenmiyorsan hemen acil dr.araştır ve onunla doğuma girmeni öneririm.herşey gölünce olsun hayırlı ve kolay doğumlar dilerim.
kızlar niye doğmuyo diye stres olmayın
mutlaka doğacak
korkmayın korku sancınızın geri gitmesine neden olur
telefonlarınızı kapatın hala doğurmadınmı sorusuna muhatap olmamak için
bol bol uzun uzun (2 saat) tempolu yürüyün
gelin sıcak duşa ya da küvete girin
hadi kolay gelsin
emin olun çok kolay doğuracaksınız
milyon yıldır dünya dönmeye başladığından beri olan şeyler bunlar
sakin olun
Ablamın hiç sancısı olmadı doktoru 40+6 ya kadar bekledi normal olsun diye ama sancı gelmeyince suni sancı verdiler oda kaç saat çekti açılma olmayınca sezaryana aldılar ve bebek doğduğunda mosmordu içeri kaka yapmıştı doktoru son anda kurtarmışız dedi..
Diyceğim şuki günün dolduğu halde sancın yoksa boşuna suni sancı çekme açılma ve normal sancı yoksa işe yaramıyor doktorunun anlatmak istediği bu çok bekleyerekte bebeğini riske atma inşallah gününe kadar kendinden gelir bebeğin..
canım ben de bugün dolduruyorum 39.haftamı.ve çok stres olmaya başladım niye doğmuyo diye.ama benim doktorum çok sakin perşembeye randevu verdi.suyunda plesantada sorun olmadıkça 42. haftaya kadar yolu var dedi ama tabi bebeğin kilosuna da bakıcaz dedi.bebişimde 15 gün önce 3.300 gr dı.böyle beklerse 4 kiloyu bulur nasıl doğurcam bilmem.
şu son anda doktorunu değiştirmek te çok riskli.tüm kontrollerinde ona gidipte son anda değiştirmek zor olacak senin için.ama tabi senin huzurlu olman önemli...değiştireceksen de elini çabuk tut.hayırlısı olsun senin için...
doktorun suni sanciyi suni diye kabul etmiyor ama sezeryana da dogum sekli olarak bakiyor,adi ustunde sezeryan ameliyattir oysa ki,hangisinin daha dogal oldugunu ona biz ogretecek degiliz,sadece ne isine gelirse oyle konusuyor.Bildigim kadariyla bir iki sey dogumun baslamasina yardimci oluyor,deneyip denememek sana kalmis ben yine de fikir olsun diye yaziyorum.
1.en son aklina gelen sey olsa bile sex(sperm dogumun baslamasina yardimci oluyormus,demek ki korunmayacaksiniz)
2.yuruyus
3.kastor yagi(müshil olarak kullanılan hintyağı)
4.baharatli acili yiyecekler
5.goguslere masaj yapmak
Allahim tez zamanda bir avazda kurtarsin.
sicak küveti bende denedim faydasiz..biraz acilma varsa cabuklastirabilir fakat hicbisiy yokken acilmayi saglamiyo...ben denedim bisiy olmadi bide üstüne üsüttüm küvette oturcam diye..ama bi deneyim dersen sicaklik 37 dereceyi gecmemeliymis.....benim doktorum alman olmasina ragmen akliniza gelen duydugunuz herseyi deneyebilirsin acilsin diye...ama hicbirinin faydasi kesin var diyemem ne zaman acilipta gelecegini suan sadece allah biliyo onun bi vakti var o onu bekliyo ne yaparsan yap.dedi..haklida 40 bitecek hala gelmedi...
bende 39+6 günlügüm
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?