• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryan sonrası tekrar hamile kalanlara soru

Merhabalar anneler & anne adayları,

Sezaryan sonrası bir sonraki gebeliğiniz ne zaman başladı? Süreciniz nasıl ilerledi? Bu konuyla ilgili cevaplar hep minimum 2 yıl deniyor fakat bazı doktorlar artık sezaryan dikişlerinin enine olduğunu ve daha sağlam olduklarını söylüyorlar. Bu durumla ilgili burada açılmış bazı konular var ama sanıyorum hepsi çok eski tarihliydi, belki dikiş ve kesim teknikleri farklı olabilir diye tekrar açmak istedim.

Ben erken doğum yaptım ve ne yazık ki bebişimi 9 ay yerine sadece 5.5 ay taşıyabildim. Konu tamamen dikişler mi yoksa rahmin de bir yenilenme süresi mi var?

Bu yüzden sezaryan sonrası hamile kalıp süreci deneyimleyen anneler yazabilir mi? Dikişlerinizde baskı hissettiniz mi? Dikişlerle ilgili bir problem oldu mu? Bebekler için bir problem teşkil ediyor mu? En azından 2 yıl beklemek yerine 8-10 ay beklense. Elbette her gebelik farklı olabilir ama en azından o süreçte neler olabiliyor görebiliriz. Belki doktorlarınız rahminiz iyileşti hazır vs demiş olabilir.

Sevgiler.
Allah rahmet eylesin, normal sartlarda 2 yil ideali ama doktorunuz daha iyi yonlendirecektir.

Merhaba ben 18 yaşında normal doğum yaptım 19 yaşında sezeryan doğum yaptim 20 yaşında sezeryan doğum yaptim 2018 yılında Sezeryanla doğum yaptım ve pandemide dönemin de 2020 ve 2021 de sezeryanla doğum yaptım Allah'ın izniyle bişe olmadi şimdi 7 ci bebeğime hamileyken zor süreçten geçiyoruz korunuyordum ama oldu işte Allah büyük
Yazik, dunyaya sadece cocuk dogurmak icin gelen bir kadin.

Yazik, dunyaya sadece cocum dogurmak icin gelen bir kadin. Baska bir hayat bilmediginiz icin yasadiginiz hayati herseye deger goruyorsunuzdur, keske korunma yontemlerinden de bukadar bihaber olmasaymissiniz
Siz beni anlayacak durumda değilsiniz çünkü herkes eşit dünyaya gelmez siz benden daha iyi bi konuma sahip olabilirsiniz emin olun yasiniz kadar benim geçmişim daha iyi benim yaşadığım acıyı Allah kimseye vermesin 1 kicisi korunuyordum ama oldu işte sprail vardı 5 yılık takiliydi zaten kafama göre hamile kalmadım yani siz hiç korunan kişiler daha çok hamile kaldığını bilmiyormusunuz hiç bir yöntemle korunsanda %50 ihtimale hamile kalınıyor bu arada yorumun için teşekkürler iyi veya kötü bu benim hayatım ve burda herkes birine kötü yorum yazıyorlar hiç iyi değil burda herkes fikir alış verişte bulunuyor ama siz burda beni rencide ediyorsunuz ben oğlum dünyaya getirdim zaman doktor demişti korkma 8 ci sezeryanla doğum yaptım bile oldu dedi oyuzden belki erken yaşta 6 çocuk annesi olmak güzel bir duygu rabbim inşallah hiç ANNE adayların kucağını boş bırakmasın

Merhaba ben 18 yaşında normal doğum yaptım 19 yaşında sezeryan doğum yaptim 20 yaşında sezeryan doğum yaptim 2018 yılında Sezeryanla doğum yaptım ve pandemide dönemin de 2020 ve 2021 de sezeryanla doğum yaptım Allah'ın izniyle bişe olmadi şimdi 7 ci bebeğime hamileyken zor süreçten geçiyoruz korunuyordum ama oldu işte Allah büyük
Okurken yoruldum allah bağışlasın nasıl bakıyorsunuz yanlış anlamayın sakın 1 tane çocuğum var inanılmaz zorlanıyorum 7 taneye bnasıl bakılır akıl edemedim

Okurken yoruldum allah bağışlasın nasıl bakıyorsunuz yanlış anlamayın sakın 1 tane çocuğum var inanılmaz zorlanıyorum 7 taneye bnasıl bakılır akıl edemedim
Teşekkür ederim Allah bütün evlatlarmizi korusun Allah büyük hazreti Yusuf bile 10 kardeşler mis ozmanda dusunun yokluk daha çok Muş ama Allah her çocuğun rızkını veriyor en büyük kızım 12 yaşında en küçük oğlum 5 yaşında evet zor ama Allah kolaylık veriyor şuan deprem bölgesinde yaşıyorum ben çocuklarm şuan İstanbul ailemin yanındalar yeni eve geçene kadar orda kalacaklar hepsi okula gidiyor 6 çocugum için de sadece 1 tane zihinsel engelli kızım var

Sizin durum nasıl gebelik nasıl ilerliyor acaba Suan girp geçiyorm 3 gündür boğaz ağrısı var yutkunurken açıyor nefes almakta zorlanıyorm iştah deseniz hiç yok sabahlar zor oluyor yemek dahi yiyemiyorum meyve felan yemeye çalışıyorum
Ben hamile değilim. Yaklaşık 1 ay önce erken doğum yapıp bebeğimi kaybettim.. Fakat hamileliğimin ilk trimesterında bende de aşırı iştahsızlık vardı. Ama kendimi yemek için zorlardım. Az yerdim ama yararlı her şeyi yerdim öğün atlamadan. Bir kere de hasta oldum bitki çayı ve dinlenerek atlatmıştım.

Allah rahmet eylesin, normal sartlarda 2 yil ideali ama doktorunuz daha iyi yonlendirecektir.
Doktorum 6 ay dedi ama işte doktorlar ideal için 2 yıl dese bile sonra hepsi annenin yaşı ileriyse, yumurta rezervi azsa diyip bu gibi faktörlere göre bu tarihi öne çekebiliyorlarmış. O yüzden burda süreçler nasıl gelişmiş onları öğrenmek istedim.

Allah yardımcınız olsun. Kötü yorum yapanlara cevap bile vermeyin. Ben 3. Çocuğu istiyorum daha önce düşük yaptım şimdi hamileyim napıcan 3. Çocugu dercesine yorum yapmışlar. 3.ile ilgilenirken 2 çocukla nasıl ilgileneceksin vs diye. Yani ben ne sordummm onlar ne yazdı doğuracak olan ben etini aşını sütünü verecek ben ama derdi başakasını geriyor. Burdan rencide etmek kolay çünkü

Allah yardımcınız olsun. Kötü yorum yapanlara cevap bile vermeyin. Ben 3. Çocuğu istiyorum daha önce düşük yaptım şimdi hamileyim napıcan 3. Çocugu dercesine yorum yapmışlar. 3.ile ilgilenirken 2 çocukla nasıl ilgileneceksin vs diye. Yani ben ne sordummm onlar ne yazdı doğuracak olan ben etini aşını sütünü verecek ben ama derdi başakasını geriyor. Burdan rencide etmek kolay çünkü
Kimse olayın iç yüzünü bilmiyor bilmeden söylemek yargılamak kolay tabi

Ben hamile değilim. Yaklaşık 1 ay önce erken doğum yapıp bebeğimi kaybettim.. Fakat hamileliğimin ilk trimesterında bende de aşırı iştahsızlık vardı. Ama kendimi yemek için zorlardım. Az yerdim ama yararlı her şeyi yerdim öğün atlamadan. Bir kere de hasta oldum bitki çayı ve dinlenerek atlatmıştım.
Başın sağolsun 😔 rabbim evladıni peygamber efendimiz komşu eylesin mekanı cennet olsun rabbim inşallah gönlüne göre versin tekrar anne olma dileğiyle

Allah bağışlasın rabbim analı babalı büyütsun inşallah benim ağır geçiyor şuan grip olduktan sonra yataktan kalkmak zor geliyor vala

Diğer gebelik süreçlerine göre biraz da farklı 10 Aralık ta hastaneye gittim kalp atışları dinlemek için biyanda sıra beklerken tansiyon 50 düştü aç karnına gitmedim sabah 1 tane muz yedim zaten içtim ilaçlar ve bulantı beni zorluyor iştah felan kalmadı en son adet tarihim 16 Ekim 30 Ekim'de test yaptım negatif çıktı sonra 4 Kasım'da kan verdim sonucu negatif çıktı sonra bekledim 17 Kasım da evde test yaptım ve pozitif çıktı zaten korunuyordum ama oldu işte riskli olduğunu biliyorum ama hiç bı çocuğumu aldiramadim çünkü ben annemi kaybettim de daha 10 yaşındaydim annem İkizler hamileydi
Korunma yönteminizi gördüm fakat sezeryan doğumda 3ten sonrası riskli siz 6. Diyorsunuz o yüzden inanılmasını zorlaştırıyor.. Demek ki vücut yapınız buna uygun..

Spiral taktırdım 5 yılık pandemide dönemin de
Anladım dikkat edin kendinizi vücudunuzu bu kadar yıpratmayın.. Kötülüğünüz açısından veya yargılamak için değil annelik çok güzel bir duygu ama biraz nefes almak biz annelerinde hakkı bazen hayat telaşından kendimizi unutabiliyoruz o yüzden benim naçizane fikrimdir tüpleri bağlatmak en iyi korunma yöntemi tabii ki istemiyorsanız daha fazla çocuk ama gene sizin bileceğiniz iş tabii ki 😌

Korunma yönteminizi gördüm fakat sezeryan doğumda 3ten sonrası riskli siz 6. Diyorsunuz o yüzden inanılmasını zorlaştırıyor.. Demek ki vücut yapınız buna uygun..
Teşekkür ederim güzel düşüncelerinize evet zor bir süreçten geçiyorum doğuma olan süreçlerimle bilgi paylaşımı da bulunucam merak etmeyin korunuyordum ama oldu habersiz gelen bı Bebek yapacak bişe yok Allah'ın izniyle bişe olmaz bu süreçte yaşanabilecek sıkıntılar veya olumlu bir gelişme yaşandığında haber vericem eğer herşey olumlu giderse doktor soracam normal doğum yapılabilirmi elverişli olup olmadığını kontrol etmesini isticem takipli olduğum için

Back
X