Sezaryen doğum ne zaman yaptınız kızlar

Satiduran

Yeni Üye
Kayıtlı Üye
13 Ocak 2017
18
12
3
30
Kızlar ben 31+4 haftalık hamileyim. Zor günler geçiriyorum bu yüzden bebegime zarar verdigimi düşünüyorum. Hareketleri yavaşladı bu benim ilk gebeligim. Bundan 1 yıl önce de bir kaza geçirdim ve ıkınma sorunu yaşayacağım için büyük ihtimal le sezeryan olcam . Sezeryan doğumun zamanına doktor neye göre karar veriyo bebeğin gelişimine göre mı yoksa istegide degerlendiriyomu

İsteğe göre de oluyor parayı veriyorsun özel hastaneler yapıyor şahsen bende korkuyorum normal doğumdan

Kızlar ben 31+4 haftalık hamileyim. Zor günler geçiriyorum bu yüzden bebegime zarar verdigimi düşünüyorum. Hareketleri yavaşladı bu benim ilk gebeligim. Bundan 1 yıl önce de bir kaza geçirdim ve ıkınma sorunu yaşayacağım için büyük ihtimal le sezeryan olcam . Sezeryan doğumun zamanına doktor neye göre karar veriyo bebeğin gelişimine göre mı yoksa istegide degerlendiriyomu

Doktorum en erken 38. Hafta demişti. Ama çok mantıklı gelmedi bana 36. Haftada normal doğum yapan da var.

Doktorum en erken 38. Hafta demişti. Ama çok mantıklı gelmedi bana 36. Haftada normal doğum yapan da var.
Öyle ama 36 haftada da gelişim hala devam ediyor. Benim nst de sancı çıkıyor diye doktor gelişimi tamamlandı 3 kiloda olmuş alalım Dedi ama ciğerleri tam gelişmemiş olduğu için 2 hafta yoğun bakımda kaldı solunum cihazına bağlı şekilde yatışını gördüğümde ne kadar pişman olduğumu anlatamam.

38+1 de sezaryen oldum ben.. Ama eş çürüme yapmıştı ayrıca kasılmam var sancım ve açılmam yoktu.. Kasılma da geçmemişti.. Mecbur sezaryen oldum.. 38den öncesinde aldırmak çok mantıklı değil acil bir durum yoksa.. Ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi

38.hafta dolmadan sezeryan yapmıyorlar.
En erken olabileceğiniz 38+1.
Bebeğin gelişimi iyiyse bu tarihte, biraz gerideyse 39 sonu 40.hafta başı gibi sezeryan günü veriliyor.
Ha şöyle de bir şey var, doğum normal sürecinde başlayıp, hastanede sezeryan da olabilirsiniz gün verilmeden.

Öyle ama 36 haftada da gelişim hala devam ediyor. Benim nst de sancı çıkıyor diye doktor gelişimi tamamlandı 3 kiloda olmuş alalım Dedi ama ciğerleri tam gelişmemiş olduğu için 2 hafta yoğun bakımda kaldı solunum cihazına bağlı şekilde yatışını gördüğümde ne kadar pişman olduğumu anlatamam.
Hadi ya. Ay şimdi iyi mi durumu? Benim bilgim yok garip geldi bana. Bende sezaryen düşünüyorum ama doktor böyle söyleyince şok oldum. Önceki doktorum 32. Haftada bakarız konuşuruz demişti.

38+1 de sezaryen oldum ben.. Ama eş çürüme yapmıştı ayrıca kasılmam var sancım ve açılmam yoktu.. Kasılma da geçmemişti.. Mecbur sezaryen oldum.. 38den öncesinde aldırmak çok mantıklı değil acil bir durum yoksa.. Ne kadar anne karnında kalırsa o kadar iyi
Bebeğin sağlıklı doğdu dimi?

39.haftada mecbur sezeryan oldum çocuğum için ve kendim için mecburdum hiç sorun yaşamadım o gün ayaklanmıştım

39.haftada sezeryan oldum.2.günüye ayaklandım çok şükür dr kasılmalar göre ve bebeğin gelişimine anne karjinda ki durumuna göre karar veriyor hersey yolundaysa 39. hafta gibi alıyorlar bebisi.

Canım ben üç sezeryan oldum ilkini normal doğurma umuduyla 42 haftaya kadar bekledik ahh cahillik acil sezeryana alındım

İkınci 38+3 üçüncüde 39+3 bana sorarsan en rahat sezeryanım 39+3 olandı beklemesi çok zor anlıyorum bide ben geçen sene temmuzda doğum yaptım sıcaklarda ama doktorum illa bekletti sorun yok kalsın dedi

Artık 39 haftayı bekleyen doktorlar bile var hastane politikası sanırım bu kimisi 37 haftalık kimisi 38 kimisi sancın gelince diyo ben 36 haftalık doğum yaptım mecburen ama bebeğim küvezde kaldı acele etme bence

Hadi ya. Ay şimdi iyi mi durumu? Benim bilgim yok garip geldi bana. Bende sezaryen düşünüyorum ama doktor böyle söyleyince şok oldum. Önceki doktorum 32. Haftada bakarız konuşuruz demişti.
Şimdi iyi ama yine de 40 hafta da olan abisine göre daha hassas, daha çabuk hasta oluyor yoğunbakımda hemşireler üşütmüştü zaten taburcu olurken zatürre ile taburcu oldu evladım bebekliği de zor geçti. O yüzden şimdi planlı sezeryan bile istemiyorum ben.

Şimdi iyi ama yine de 40 hafta da olan abisine göre daha hassas, daha çabuk hasta oluyor yoğunbakımda hemşireler üşütmüştü zaten taburcu olurken zatürre ile taburcu oldu evladım bebekliği de zor geçti. O yüzden şimdi planlı sezeryan bile istemiyorum ben.
Hadi ya. Yoğunbakımdaki hemşirelere de güvenim kalmadı artık. Rabbim başka sıkıntı yaşaymasın kuzum. Sayenizde yeni yeni şeyler öğreniyorum

Back
X