- Konu Sahibi goncammm48
-
Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum
Acı çekmemeyi anlarım da vğcudun normal doğuma göre toparlanmasına şok oldum yani sezaryen doğum yapmış biri isen ve etrafında da varsa o insanlar mümkün değil böyle bişey düşünmem ben şok
Vücut toparlanmasından kasıt karın göbek kilo neyin anladım ben doğru toparlanması pek zor değil ama o göbek yok mu.. O hemen gitti diyenin ağzına kürekle vururum
Yalnız değilsinSezeryanın berbat bir şey olduğunu düşünen tek ben miyim? Demek ben de sıkıntı var.
3 kilo aldım hamileykenvucut yapısıyla alakalı heralde normal dogum yapan demın bahsettıgım eltımın gobegı kaldı 1 sene oldu
bende karın dumduz sezeryan dogum yaptım
hamıleyken cok yaglanırsanız belkı ondandır hanı fazla kılo alımı sebebıyle olabılır bırde 9 ay boyunca buyuyen bır rahim ve karın var onun toparlanması tabıkı zaman alır ben hamıleyken 14 kılo vermıstım dogumdan 1 ay sonra karnım dumduzdu hıc sezeryan gobegı dıye adlandırılan sey bende olmadı en kılolu donemımde bıle
Eşiniz de ayrı bir enteresanmış.Bende 3 gece hastanede yattım tüp bebek ve sezeryanlıyım 2 gece kendim için bir gece de oğlum küvezde kaldığı için doğum doğumdan çıktıktan sonra ertesi gün ayaktayım refakatçi olmadı hastaneden çıkıncaya bütün işlerimi yaptım benim için tek sorun şiddetli başarısı ve yataktan kondin kalkma kendim kalkarken dikiş yerimde batma oluyordu eşime yardım isteyince sezeryan olmasaydın sende diyordu mecbur kaldıktan sonra yapamayacak şey yok bence
ah o genetık sans meselesı3 kilo aldım hamileyken
Ağlıycam şimdiah o genetık sans meselesı
derınız kas dokunuz malesef zayıfmıs ozaman o kalan gobek kas dokusundan bagımsızlıgını ılan eden derı olabılır
gercekten gen meselesı bu ısler dogurmadan da anlasılmıyor kıAğlıycam şimdişaka şaka 3 kilo alıp hamileyken bu kadar göbeği kalan bi tek benö herhalde.. Ama bulantılardan bişey yiyemedim yesem de midemde durmadı
Ay inşallah olmaz mı var tabi göbeğin altı ful çatlak.. Bktım olmuyo 2. Doğumun olursa karın germe yaptırırım :) tabi bunu eşime de söylemem gerekiyo haberi olsungercekten gen meselesı bu ısler dogurmadan da anlasılmıyor kı
catlak var mı ? eger catlak yoksa bılınclı ve duzenlı spor ıle toparlanır catlak varsada toparlanır ama ılk gunku gıbı sımsıkı olmaz sadece yıne toparlanır her turlu toparlanır yanı
Canım ben sezeryan doğum yaptım 3 gün hastanede kaldım hastanede kendim oturup kalkıp bebeğime bakabiliyordum eve çıktım annem ve kv sadece 3 gün kaldı yanımda onda da yemek yapıp gelenle gidenle ilgilendiler bebeğime hep kendim baktım acısını hiç hatırlamıyorumArkadaşlar daha var ama doğumum büyük ihtimal sezaryen olacak tüp bebek olduğu için doktorum öyle konuşuyor..elbette tek dileğim sağlıkla kavuşmak ama ameliyat vs geçirmediğim için bilmiyorum dikişlerin iyileşmesi ne kadar sürüyor bebeğimle rahat ilgilenebilirmiyim yatağa yatır vs. Yani o acı kısmı ne kadar zamanda geçiyor en basiti yüzükoyun yatmak için ne kadar beklemeliyim korkuyorum
1. Sezeryan bir ameliyattır. Narkoz alıp kesiliyorsun.
2. Büyükler büyük çocuğun daha rahat doğacağını söylerler. Çünkü bebek kendi doğumda kendi kuvvetiyle de doğarmış. Arkadaşınızın bebeği güçsüz olduğu için o kadar dikişi varmış. Benim de bebeklerim biraz güçlü olsa normal doğurabilirdim.
Yani sizden önce 4 kilo doğuran kadın yokmuymuş? Demek sizin fizyolojik bir engeliniz varmış ki sezeryan olmuşsunuz.
3. Normal doğan bebekler doğduğunun farkındadır ve o yoldan geçerken aldığı bakterilerle bağışıklığı gelişir. Sezeryanda bebek habersiz alındığı için trawma yaşama ihtimali çok yüksektir. O yüzden sezeryan bile olsa suyunun açılıp, annenin sancısının olmasının beklenmesi taraftariyim. Acil bir durum yoksa.
4. Bu işin fıtratı normal doğum zaten. Çok çok olağan-üstü bir durum olmadıkça kullanılmaması düşüncesindeyim.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?