Ama tabikide bir doktor kontrolü yaptırırsan için rahat olur.ben 4.haftada gittim iyileşemeyince , pskolojik rahatlamıştım..
Canımmm ben geldimmm , şuan hiç iyileşemicek gibisin öyle kalcam sanıosun dimi??
Korma sakın.
İlk sezaryendede 2.sezaryendede tam 45.gün kendimi eskisi gibi anca hissedebildim ben.
Ağla ağla şiştim.
Herkes 2.gün ayaklanıo ben neden öyle değilim diye.halbuki zorlaya zorlaya kalkmaktan yürümekten etlerim acıyodu kollarım bacaklarım.
Kesinlikle bünye ile alakalı.
Mesela ben ameliyattan çıkınca çok ağrı acı çekmedim ama doğrulup yürümem 45 günü aldı.
45 gün rahatca bebeğimi kucağıma alamadım evirip çeviremedim.
Nolur sakin ol be dert etme er geç geçecek.
Kimi ertesi gün normale dönüyo kimi 2 ay sürüyor.
Ama sonunda geçip gidio
Benim ikinci doğumda göbek deliliğimden ameliyat yerine kadar mosmordu. Onun acısı uzun sürdü sadece 40 ım çıktıktan sonra geçtiHarika benim 1 ay oldu hala ağrılarım var karnımın içi ve sağ tarafım
Soğuğu hemen cekiyor vucut ben de öyleydim yanıyordum ama kesinlikle cıplak ayak sort giyme dediler cok sancılanırsın ileride cıkar diye cok dikkat ettimAslında kötü bakmadım baya da pimpiriklendim bu kadar uzun süreceğini düşünmedim hatta sadece ilk zamanlar çok sıcak diye şort giyiyordum evde acaba üşüttüm ve onun ağrısı mı kaldı diyorum fakat 1 ay oldu hala aynı ağrı ve acı
Kontrole gittinmi dokunduğunda ağrı varmı ? Gaz çıkarma wc durumun iştahın nasıl ?Aslında kötü bakmadım baya da pimpiriklendim bu kadar uzun süreceğini düşünmedim hatta sadece ilk zamanlar çok sıcak diye şort giyiyordum evde acaba üşüttüm ve onun ağrısı mı kaldı diyorum fakat 1 ay oldu hala aynı ağrı ve acı
Yani ayaklanmam hemen oldu, 20 günlükken eğlenceye bile gittimm, ama zorlanarak yürüyodum hatta hep dikiş yerimi tutuyordum.
Hee ama diyorsanız eskisi gibi Tamamen geçmesi 40gün 2 ayı buldu
Sağa sola dönerken yatakda ayağa kalkarken hep bi ağrı oluyordu 40 gün bıyunca zorlandım bunlarda
Ama eski normal hayatıma 40. Günden sonra döndüm. Nezman yüz üstü yattım ozman oh be dedim
Ben normal doğum yaptım, sezaryen ağrısını bilmiyorum ama normaldir muhtemelen. Sonuçta bir ameliyat geçirdiniz, içte ve dışta dikişler var herkesin toparlanma süresi farklı. Yine de bir doktora gidin derim.
Kimseyi korkutmak istemem zaten bu olaylar binde bir oluyor ama benim teyzem İstanbul'da çok meşhur bir özel hastanede sezaryen doğum yaptı yıllar yıllar önce, hastane Nişantaşı'nda belki böyle söyleyince bilen çıkar.
Tam 12 sene boyunca sürekli ağrım var diyip durdu, kendisi nazlı bir insan olduğu için he he diyip geçiştirdik ama resmen doktor içinde sargı bezi unutmuş. Bu da yıllar içinde enfeksiyona dönüşmüştü. Şükür çözüldü de rahatladı.
Siz de kesinlikle henüz yeniyken bir doktora görünün.
Kişiden kişiye değişiyor olabilir. Ben normal doğum yaptım.hastan3de tuvalete gidemiyrdum. İki büklüm gezdim.bir buçuk ayda zor toparlandim.ama arkadaşım 1 hafta da toparlandı normal doğum da. Belki enfeksiyon filan olabilir.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?