sezaryen , normal dogum?

epidural normal doğum nasıl olur ki cnm?
sancı çekiyomusun?
epidural anesteziyi ne zaman yapıyolar?...doğumdan hemen önce mi yoksa sancılar arttığında açılmayı beklerken mi?
nasıl olur ki acabaaa.....?....

Benim bildiğim kadarıyla açılma 4 cm olunca epidural anestesi yapıyorlar. Ama 4 cm den önce yapmıyorlar diye biliyorum.

evet kızlar epidruali açılma 4cm olunca yapıyorlar,doğumun başladığından emin olmak için.Benim arkadaşım son 15 dk.ya kadar sancı hissetmediğini,sonrasında doğumu normal yaşadığını söylemişti.Dr.a sorduğumda ise herşeyin tamamen o an belli olduğunu,kişiden kişiye farklılık gösterdiğini söyledi..Anestezi uzmanı önce bi doz verir ilacı,sonra anneye bakar,yüzü ekşiyse bi doz daha artırır,herşey o anki duruma bakar yani demişti. Ben peşin peşin iyice buruşuk yüzle dolaşayımda uzmanda bol bol versin ilacı Şaka bir yana nasıl gelişecek olaylar bende merak ediyorum

Haberok, haydi doğurda bir epidural normal doğum hikayesi patlat : ) çabuk tut elini.

Valla canım bilmiyorum ki:) Dr "bu senin 2.doğumun,sancı sürecin ilkine göre daha kısa olacak,belkide geldiğinde açılman 4 cm i geçmiş olacak,epidruale gerek kalmayacak" gibilerinden bişiler söylemişti.Geçen gittiğimde epidrual için sancım kaç dk.da bir olunca geliyim diye sordum,15 dk.ya düşünce gelirsin demişti. Bakıcaz bakalım,merakla bekliyorum nasıl olacağını.3. çocuk düşüncelerim buna göre şekillenecek

Benim Doktorumda eğer doğuma hazırsan, açılman varsa Epidural vermeyiz , gerek kalmaz demişti.Duruma göre yani.

Ayy canım sen 3. çocuk da mı düşünüyorsun ?! : ) Hayırdır birileri size sponsor mu oldu yoksa : )

Son düzenleme:

Allah iyiliğini versin..Valla ne yalan söyliyim,bi yanım istiyor.Yani çocuklar açısından düşündüğümde 2 kardeş çok az geliyor.Gitgide akraba fakiri oluyoruz..
Kendi rahatlığım açısındansa 2 yeter diyorum ama dediğim gibi..Herşey şartlara bağlı.Hamileliğim çok güzel geçti,doğumum ve bebeğimi yetiştirme sürecimde de sıkıntı yaşamazsam 3.yü de yapabilirim gibime geliyor

Valaha canım cesaret işi.Sabır, imkan ve şartlar da uygunsa kalabalık Aile çok güzeldir.Ben kalabalık Aile de büyüdüm kuzenlerimin sayısını karıştırırım yani : ) ama bizim kuşak şimdi hep tek çocukla kaldı.Ben şu kızı bi meydana getiriyim ona göre bakıcam artık 2. yapar mıyım bilmiyorum : ) daha çocuk nasıl bir şey tadına varmadık.

Tabikide çok güzel bişey canımcım,Allahım isteyen hrkese tattırsın..Seninde deiğin gibi kalabalık aile çok güzel ama gitgide akraba falan kalmıcak ortalıkta KArdeşlikte ayrı bi güzeel.Şartlarımız el verdikten sonra neden olmasın 3 çocuk? :) Tabi herkes kendini bilir.Allah hepimizin gönlüne göre versin..:26:

walla çok akıllıca bende benzer şeyler düşünmüştüm

benimde hayalim yalnız büyüyen bir çocuk olarak 4'er yıl arayla 3 çocuktu ama bu gebelik çok fena geçtiğinden gözüm korktu açıkçası.. hele o 5. 12. hafta arasını beynimden sildirmek istiyorum

toobacım haklısın,seni baya zorlamıştı gebelik.İlk gebelikte bende çok fenaydım ama bunda tamamen farklı bi gebelik yaşadım.Eşimde 3 çocuk istiyodu evvelinden beri ama ben 2 yeter diyodum.Şimdi gebeliğim çok güzel geçti,doğumve sonrasıda aynı devam ederse 3.yüde yapabilirim diyorum.Bakalım zaman ne gösterecek..

Ben son ana kadar normal duşunuyodum ama son bi hafta tırstım ve spinal sezeryan oldum.Bilmıyorum bunyedenmı neyden ama hiç zorluk çekmedim ne dıkış ağrısı nede gaz sancısı bebeğimle çok rahat ilgilendim,sadece bıkac gun sonra baş ağrısı başladı(spinalın yan etkısı)ondada serum takıldı ve bıttı gitti.Eğer normal doğum yapamıycak olan varsa kesınlıkle spinal sezeryanı tavsıye edıyorum.

yarın yine doğurcak olsam sezeryan derim.allah nazarlardan korusun doğurduğum günden beri ayaktayım.nazar deymesin diye eve gelen giden olduğunda yatıyorum nede olsa lohusayız ya.

KESINLIKLE normal dogum dıyorum eve geldıgımde hıc yatmadım bıle .epıdural alınca hersey bıtıo zatennnn

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…