• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen öncesi ve sonrası tecrübeler

Zaten sizde bi sorun görseler emin olun direk genel anestezi verirler. Bir arkadaşım spinal olmak istedi ilki spinaldi ama tansiyon düşük çıktığı için direk genel yaptılar 2.de. Gerçekten çok rahat korktuğum gibi olmadı. İnsallah sizinde rahat geçer ve sağlıcakla bebeğinizi kucağınıza alırsınız 🤍
Sağ olun inşallah 🙏

Bende normal doğum esnasında zorunlu olarak acil sezaryene alındım. 2022 de yaptım doğumu. Genel anestezi oldu. Aklım çıkıyordu sezaryenden hatta ameliyathaneye girdiğimde 'sakın takma sondayı, daha bayılmadım. Sakın bak hala ayığım falan' derken gittim. Anestezi kafası benden çok uzun süre gitmedi, hatta doğum yaptığımı çok sonra hatırladım. Odaya getirildim bi 4 saat bir şey yemek içmek yasaktı. Bir de ağır bir torba koymuşlardı karnımın üstüne, o kalmıştı bir kaç saat. Sonra sonda çıkarıldı (hissetmedim) torbayı kaldırdılar işte ayağa kalkıp yürümem istendi bende bol bol yürüdüm, yatarken kalkarken zorluğu da çok hatırlamıyorum. Oğlumu 3. Gün görebildim, sonra onu görmek için sürekli hastaneye gittiğimde hemşireler ' bak normal doğum yapınca koşa koşa geliyorsun' demişlerdi. Sezaryen oldum diyince çok şaşırmışlardı. Bünyesel değişiyor.
Ben gebelik boyu egzersiz yaptım, toplam 5 kilo aldım. Kiloyu bilemem ama egzersizi doğum sonrası için çok işe yaradığını tecrübe ettim.

Bir de kendi okuduklarım ve tecrübeme göre doğum sancısını çekmiş olmamda çok iyi geldi (ki ben anormal bir sancı yaşamıştım) hani mümkünse doğal süreçte sancınızı biraz çekip öyle sezaryen olsanız daha iyi olabilir. Doktorunuz ve siz daha doğru karar verirsiniz tabiki. Sağlıkla kavuşun inşallah ❤️

Cuma sezaryenim var Allah nasip eserse 🤲 spinal olacak ama aşırı panik bir insanım. Doktor genel vermemekte ısrarcı süreçte fenalaşırsan bakarız diyor. Şimdiden gerilmeye başladım. Bazıları uyuşmadım diyor, bazısı sadece his vardı acı yoktu diyor, bazısı tek hissettiğim çekiştirmelerdi diyor bazısı da hiçbir şey anlamamış. Midesi bulanıp tansiyonu düşenler de var.
Öncesinde ne yapmam gerekli ? Hoşaf içmeye birkaç gün öncesinden başlasam süt ve bağırsaklar için bir faydası olur mu ?
Süt de hemen gelmiyormuş sezaryende. Nasıl hızlandırabilirim süreci ?
Bir de gaz çıkışının daha kolay olması için bol yürümem mi gerekiyor ve en önemlisi ilk kalkış gerçekten çok ağrılı mı 🥺
Tecrübeli arkadaşlarım deneyimlerinizi karıştırsanız sevinirim 💜
Merhaba doğum yaptınız mı? :)

cağnım hemen harika yorumlar yazayım sana. yazdıklarımın eksiği vardır fazlası yoktur. 2021 yılı sonunda kızımı ters olduğu için sezaryenle doğurdum. ve hastaneye geç gittiğim için doğum başlamak üzereydi, 20 dk içinde beni sezaryene aldılar. hiçbir ön hazırlığım yoktu benim de hastanenin de. genel anestezi mi spinal mi diye kimse sormadı vallahi. belime bi iğne yapıp beni 20 dk içinde ameliyathaneye indirdiler. iğne yapıldıktan sonra karnıma batikon gibi bi şey sürdüler, dedim ki ee ben bunu hissediyorum, herhalde daha uyuşmadım, sakın başlamayın. sonra doktor herhalde bıçakla dokundu, acı var mı dedi yok dedim. yani dokunmayı hissediyorsun ama hiiiç acı yok sıfır. ve zaten ameliyat yerini görmüyorsun. ameliyatın bebeği alana kadarki kısmı çok kısa sürüyor, sonra bebeği sana verdikleri için diğer aşamaları unutuyosun:) sen gözün yaşlı bebeğini severken doktor seni dikmiş ve yollamış oluyor.
ayağa kalkma herkeste aynı değildir, ben direkt kalkabildim, 64 kilo idim doğuma gittiğimde, boyum 1.64, çok şişmemiştim, belki bundandır. biraz da naz yapmayı bırakmak gerek o aşamada, ilk ayağa kalkmayı bi halledersen sonrası çok kolay olur inşallah.
ben uyuşukluk geçtikten sonra hiç ağrı kesici alma ihtiyacı hissetmedim, almadım da yani.
bebeği emzirirken, ha diye yatıp kalkarken, hapşururken dikişler acıdı ama, hepsi o. bebeğimi hep kendim bezledim değiştirdim, yatağından aldım süt verdim geri yatırdım. duşumu kendim güzelce aldım, bebeğimi yıkadım. hastanede 1 gece kaldım, eve gelince yemeğe hep mutfağa gittim, hiç yatağa yemek istemedim. hastanede de 6 saat sonra kalk demişlerdi, 6 saat sonra gidip odanın oturma grubunda meyvesuyu içmiştim, yani yatakta kalmamaya çalışıp. bir de başkalarında duymadığım bi şey, benim karnıma bi ağırlık koymuşlardı, 6 saat boyunca o kalmıştı.
yani ne sezaryen öcü canavar, ne sonrasında perişan oluyorsun. tabi aksi örnekler de olduğu kesin, ama kötüye kendimiz alıştırmaya gerek de yok, iyi örnekler de var.
ibretlik bi hikaye benim sezaryenim, nerde bi fırsat bulsam anlatırım😂😂😂
Aradan çok zaman geçmiş ama görürsünüz mesajı umarım🥹 kanamanız çok oldu mu yetişkin bezi takmak zorunda kaldınız mı? Doğumum ağustosa denk gelecek kafamdaki en büyük soru bu nedense🙈 bir de hemen korse kullanabildiniz mi acaba😊

Aradan çok zaman geçmiş ama görürsünüz mesajı umarım🥹 kanamanız çok oldu mu yetişkin bezi takmak zorunda kaldınız mı? Doğumum ağustosa denk gelecek kafamdaki en büyük soru bu nedense🙈 bir de hemen korse kullanabildiniz mi acaba😊
kanama ilk gün çok olmuştu ve bez kullanmıştım, ertesi sabah eve geçtim sonra bi daha kullanmadım. korse de kullanmadım ya, birileri kullanırsın dedi aldım ama bence dikişler acıyo, kullanamadım yani.
kanama, bez filan işleri şimdi düşününce pis işler gibi geliyor da, hastanede her şey böyle olduğu için hiç umrunda olmaz düşünme boşa. beni ameliyathaneden odaya getirdiklerinde yatağa aldılar, sedye örtüler ayyy her yer aşırı kanlıydı, hiç umrunda olmuyo, bu işleri geçin bebeğimi verin demiştim💞💞💞

kanama ilk gün çok olmuştu ve bez kullanmıştım, ertesi sabah eve geçtim sonra bi daha kullanmadım. korse de kullanmadım ya, birileri kullanırsın dedi aldım ama bence dikişler acıyo, kullanamadım yani.
kanama, bez filan işleri şimdi düşününce pis işler gibi geliyor da, hastanede her şey böyle olduğu için hiç umrunda olmaz düşünme boşa. beni ameliyathaneden odaya getirdiklerinde yatağa aldılar, sedye örtüler ayyy her yer aşırı kanlıydı, hiç umrunda olmuyo, bu işleri geçin bebeğimi verin demiştim💞💞💞
Çok teşekkür ederim🥹🙏

Korse kullanmak sağlık açısından tavsiye edilmiyor, benim kadın doğum uzmanım da fizyoterapist arkadaşlarım da asla kullanma vücudun core bölgesini kendisi toplar dediler gerçekten de öyle oldu. Korseyi takarsan kaslar hareketsiz kalıp toparlayamıyor. Ama sıcak tutmalısın terlesen bile giyin kat kat. Ağustosta doğum yaptım ayaklarıma kalın kalın çorap sırtıma da ceketler koydum onları giymek şart. (Ameliyathane soğuk üşütüyorsun)
Bebek için de muhakkak cildine sürebileceğin güzel bir nemlendirici bebek yağı al, anne karnından çıkınca çok kuruyor rahatsız oluyor. (Bebek yıkanmıyor doğum sonrası taaa göbek düşünceye kadar) devamlı sürmüştüm rahatlamıştı .
Doğumdan evvel de doğum sonrası da sindirime yardım edecek özellikle kuru kayısı gibi şeyler tüket ki kabız olma. Dikiş düşmanıdır.
Kimyonu da yemeklerin üstüne tuz gibi dök ye, hem sende gaz olmaz hem bebeğe gaz geçmez.

Bunlar çok önemli.

Hasta bezi dediğin şey mecbur kullanılıyor depend almıştım, hatta doğumdan sonraki bir kaç gün daha kullanmıştım.
Bir paket alsan yeter.
Hatta doğum sonrası ilk adet döngümde de onu kullanmıştım onda baya yoğundu. Sonra normale döndü.
Aklın fikrin bebekte olacak zaten bunlar hiç umrunda olmayacak, bir de emzirme araştırması yap.
Eğer doğurmadan önce emzirmeyle ilgili bilgi edinmeseydim çok üzülürmüşüm iyi ki okumuşum izlemişim. Hazırlıklı olmak şart. Emziremezsem neler yapmam lazım, nasıl desteklerim, emzirirken nelere dikkat etmeliyim, bebek nasıl tutulur, meme nasıl tutulur, ilk günlerde neler zorlar, hangi makineleri alayım hepsini araştırmıştım.

Hasta bezi dediğin şey mecbur kullanılıyor depend almıştım, hatta doğumdan sonraki bir kaç gün daha kullanmıştım.
Bir paket alsan yeter.
Hatta doğum sonrası ilk adet döngümde de onu kullanmıştım onda baya yoğundu. Sonra normale döndü.
Aklın fikrin bebekte olacak zaten bunlar hiç umrunda olmayacak, bir de emzirme araştırması yap.
Eğer doğurmadan önce emzirmeyle ilgili bilgi edinmeseydim çok üzülürmüşüm iyi ki okumuşum izlemişim. Hazırlıklı olmak şart. Emziremezsem neler yapmam lazım, nasıl desteklerim, emzirirken nelere dikkat etmeliyim, bebek nasıl tutulur, meme nasıl tutulur, ilk günlerde neler zorlar, hangi makineleri alayım hepsini araştırmıştım.
Ne güzel bilgiler🙏 çok teşekkür ederim 🥰

cağnım hemen harika yorumlar yazayım sana. yazdıklarımın eksiği vardır fazlası yoktur. 2021 yılı sonunda kızımı ters olduğu için sezaryenle doğurdum. ve hastaneye geç gittiğim için doğum başlamak üzereydi, 20 dk içinde beni sezaryene aldılar. hiçbir ön hazırlığım yoktu benim de hastanenin de. genel anestezi mi spinal mi diye kimse sormadı vallahi. belime bi iğne yapıp beni 20 dk içinde ameliyathaneye indirdiler. iğne yapıldıktan sonra karnıma batikon gibi bi şey sürdüler, dedim ki ee ben bunu hissediyorum, herhalde daha uyuşmadım, sakın başlamayın. sonra doktor herhalde bıçakla dokundu, acı var mı dedi yok dedim. yani dokunmayı hissediyorsun ama hiiiç acı yok sıfır. ve zaten ameliyat yerini görmüyorsun. ameliyatın bebeği alana kadarki kısmı çok kısa sürüyor, sonra bebeği sana verdikleri için diğer aşamaları unutuyosun:) sen gözün yaşlı bebeğini severken doktor seni dikmiş ve yollamış oluyor.
ayağa kalkma herkeste aynı değildir, ben direkt kalkabildim, 64 kilo idim doğuma gittiğimde, boyum 1.64, çok şişmemiştim, belki bundandır. biraz da naz yapmayı bırakmak gerek o aşamada, ilk ayağa kalkmayı bi halledersen sonrası çok kolay olur inşallah.
ben uyuşukluk geçtikten sonra hiç ağrı kesici alma ihtiyacı hissetmedim, almadım da yani.
bebeği emzirirken, ha diye yatıp kalkarken, hapşururken dikişler acıdı ama, hepsi o. bebeğimi hep kendim bezledim değiştirdim, yatağından aldım süt verdim geri yatırdım. duşumu kendim güzelce aldım, bebeğimi yıkadım. hastanede 1 gece kaldım, eve gelince yemeğe hep mutfağa gittim, hiç yatağa yemek istemedim. hastanede de 6 saat sonra kalk demişlerdi, 6 saat sonra gidip odanın oturma grubunda meyvesuyu içmiştim, yani yatakta kalmamaya çalışıp. bir de başkalarında duymadığım bi şey, benim karnıma bi ağırlık koymuşlardı, 6 saat boyunca o kalmıştı.
yani ne sezaryen öcü canavar, ne sonrasında perişan oluyorsun. tabi aksi örnekler de olduğu kesin, ama kötüye kendimiz alıştırmaya gerek de yok, iyi örnekler de var.
ibretlik bi hikaye benim sezaryenim, nerde bi fırsat bulsam anlatırım😂😂😂
Aynı şeyleri yaşamışız ama ben belden olmama ragmen bayılmışım. Dr beni uyandırmaya çalışıyordu dedigi şeyleri falan bazılarını duydum. Bazen gözümü açmaya çalıştığımı hatırlıyorum. Ben bebegi bu yüzden göremedim. Şükür benimkide iyi geçti. Bebegimede kendim baktim.

Back
X