• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezaryen sonrası cinsellik ve korunma

senemsls

Aktif Üye
Anneler Kulübü
Kayıtlı Üye
5 Haziran 2024
1.368
562
43
26
Kızlar 8 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. İşin ilginci hiç sezaryen olmuş gibi değilim çok normalim hatta eskisinden daha iyiyim. 2.günümde ağrılarım hafiflemişti şuan komple geçti. Eğilip oturup kalkarken yürürken vs hiç zorlanmıyorum dikişlerimde herhangi bir acı sızı da yok. Kanamam erken bitse de kırkımın çıkmasını beklemeli miyim yoksa bir problem olmaz mı? 3 gün önce de doktoruma muayene oldum su geçirmez bandajı çıkardı usg ile baktı gayet iyi problem görünmüyor 2 ay sonra kontrole gel dedi. Neden o kadar geç çağırdı onuda anlamadım. Bir de emziriyorum kullanabileceğim bir doğum kontrol hapı var mı doktoruma henüz soramadım. Spiral vs taktırmaya da korkuyorum

Epidural olduysanız bir şey hissetmemeniz normal brnde de öyle oldu doğrumu yanlışmı bilmem ama benim kanamam 20 gün falan sürdü sonra kesildi 40 kın çıkmasını beklemedim herhangi bir sağlık sorunu olmadı

Epidural olduysanız bir şey hissetmemeniz normal brnde de öyle oldu doğrumu yanlışmı bilmem ama benim kanamam 20 gün falan sürdü sonra kesildi 40 kın çıkmasını beklemedim herhangi bir sağlık sorunu olmadı
Spinal olmuştum sanırım onunla alakalı teşekkür ederim sağlık sorunu olmadığını bilmek içimi rahatlattı 🙏 kanamaya göre takip ederim o halde

Merhaba 3 ay önce sezeryan oldum. Ben geçen çarşamba günü spiral taktirdim beni çok zorlamadi

Merhaba 3 ay önce sezeryan oldum. Ben geçen çarşamba günü spiral taktirdim beni çok zorlamadi
Merhaba sağlıkla büyüsün bebeğiniz inşallah 🙏 taktırırken zorlayacağı için değil de spiral kayıp hamile kalan veya spiralle hamile kaldığı için zorunlu kürtaj olan çok insan duydum o korkutuyor beni açıkçası. Uzun bir süre çocuk düşünmüyorum tam koruma sağlayacak bir korunma yöntemi istiyorum. Gerçi hepsinin %100 etkisi olmayabiliyor ama bilmiyorum

Sağlıkla büyütün hayırlı uğurlu olsun🙏🏼
Bana sezaryen sonrası 40 gun ilişki yasak denmişti, enfeksiyon riski açısından sanırım. Doğumdan bir hafta sonra ve 6 hafta sonra muayeneye çağırmıştı doktorum.

Kızlar 8 gün önce sezaryen ile doğum yaptım. İşin ilginci hiç sezaryen olmuş gibi değilim çok normalim hatta eskisinden daha iyiyim. 2.günümde ağrılarım hafiflemişti şuan komple geçti. Eğilip oturup kalkarken yürürken vs hiç zorlanmıyorum dikişlerimde herhangi bir acı sızı da yok. Kanamam erken bitse de kırkımın çıkmasını beklemeli miyim yoksa bir problem olmaz mı? 3 gün önce de doktoruma muayene oldum su geçirmez bandajı çıkardı usg ile baktı gayet iyi problem görünmüyor 2 ay sonra kontrole gel dedi. Neden o kadar geç çağırdı onuda anlamadım. Bir de emziriyorum kullanabileceğim bir doğum kontrol hapı var mı doktoruma henüz soramadım. Spiral vs taktırmaya da korkuyorum
Siz henüz lohusasınız ve kırkınız çıkana kadar beklemelisiniz ..

Ben 2 sezeryan oldum ilişki için 40 gün demişti doktorum enfeksiyon riskinden dolayi . Kanamam benimde kısa sürmüştü Fakat benim kendimi toparlamam 3 ayı bulmuştu. valla 8. Günden bunu düşünmeniz maşallah. Kafamı kaldiramadim 3 ay gece gündüz emzirmeye calismakdan, meme ucu acısından, lohuslalik psikolojisinden çıkmam 3 ayı bulmuştuistemedim adam isyan etmişti artık 🫣

Son düzenleme:
Back
X