Sezaryen ve koca göbek üstüne gitmeyen kilolar:((

Canım benim özgüvenim yok eşim de şaka ile karışık dalga geçiyor..panda diyor ben alınganım.yemeyi azaltıcam annem de kızım biraz sınır kot karnın kocaman dedi

iyice üstünüze gelmişler ya hoş değil. önce onlarla konuşun bence düzgünce anlamazlarsa siz de onların alıacakları noktaları yüzlerine vurun sussunlar

Ben diyetisyenlere inanmıyorum yani evet arkadaşım diyetisyene giderek zayıflamıştı ama ne bilim her iki saatte bir yemek yiyeceğin bir liste veriyorlar eline, çok sağlıksız. Zaten kiloyla birlikte saçlarını da kaybetmeye başlamıştı vitaminsizlikten.
Sugar diye bir video var şekerin vücuda etkisi üzerine bir deney. orda adam diyor ki ben sağlıklı beslenirken ki yediğim yiyeceklerin kalorisi şekerli yiyeceklerden fazlaydı ama sağlıklı beslenirken kilo almazken şekerli yiyecekler yediğimde bir ayda 6 kilo aldım

Yapman gereken sağlıklı beslenmek. Gerçekten de bende şekeri bıraktığımda bir buçuk hafta da iki kilo verdim
Hareket etmek
Öğünlerin arasını açmak dicemde bilgim yok süt azalıyor mu yemeyince
Mesela çok yemek yiyeceğine süt arttırıcı besinler tüketebilirsin

Diyetisyen danışanın beslenme alışkanlığına göre hareket eder.
Yani siz öğün aralarında açlıktan bayılacak gibi oluyorum, derseniz 2 saatte bir verir.
Iki doğumdan sonra da diyetisyen yardımı ile kilo verdim, hiç 2 saatte bir listem olmadi :)
Ara Ogun arayan biri degilim.
Gece gec uyudugum hatta uyumadigim için gece yemek yiyorum. Bir de yemek saatleri korkunç ve çikolataya düşkünüm.
Ben kendimi anlatınca, benim alışkanlıklarımı iyileştirecek ama uyum da sağlayabileceğim listeler aldım..
Mesela çocukla bana basit şeyler verin dedim..
Avakado arayamam Yada tatlı yiyecegim diye chiali bilmem neli puding yapamam.
Anam babam usulü yemek, Bir iki de atistirmalik beni kurtarsın dedim, ona gore liste hazirladi..

Kızlar bebekten dolayı yazamadım kusura bakmayın hepinize çok teşekkür ederim keşke herkes sizler gibi anlayışlı olsa karşısındaki kırmadan dese diyeceğini 72 kilo ben de fazla durdu belki de karnımda yığıldığından...memleketten bayram sonu dönüyorum ve ilk işim diyetisyene gitmek olacak...dalga geçsinler.
44 45 kilo iken de kimsenin kilosuna böyle iğrenç yorum yapmadım hakkım da yok ama işittim..ve en kötüsü dokunup göbeğe falan bu ne demeleri..
Kadınlardan bekleniyor her şey ya doğum yaptım bir anda o koca göbek nasıl gitsin..evet boğazımı tutmalıyım..eşime de içten içe kırılıyoum o dahs üzüyor aslında..yemek yerken gülerek al bunu da ye yok dediğimde sen yersin hadi hadi yapıyor.. Tartılıyor 67 kilo bana hadi sen de tartıl diyor belki ben abartıyorum..seni tanıdığına 48 din diyor..bunları duymamak için 56 57 bari olayım istiyorum..

Doğumdan sonra korse önermedi mi doktor? Bu arada kaçıncı bebiş annesi?

Ben korse taktım bayağı düzeldi ama şimdi kilo aldım 🙈🙈🙈
Şimdi de korse takınca beynim patlayacak gibi oluyor.
Canım ikinci doğumun.ilki normaldi bu zorunlu sezaryen oldu.ilk doğumumdan sonra böyle bir karnım yoktu..korse önerdi doktor ama kullanamadım nefes alamıyor gibi hissediyordum.

Tokluk şekeri tiroid bakılsın sizde sadece 162 boya 72 kilo çok acaip bi fazlanız yok o kadar kötü görünmez bi ödem var belli ,sıfır şeker sıfır un sıfır börek sıfır makarna pilav diyeti yapın ,
Bu sizin sütünüzü azaltmaz ,
Sağlıklı olan bu ,bol bol su ,yoğurt ,yumurta ,yeşillik et tüketin ,
Dengeli tabaklar yiyin örneğin semiz otu pişirin yanına yoğurt ve köfte yiyin
Yumurtayı ekmek yerine tüketin ,
Canım aslında ben ekmek pilava dur demediğim için bu hale geldim..troid hamile iken sıkıntılı idi sonra normale döndü ama gitmedim tekrar..süt azalmaz ben bununla kafayı bozdum.

Bu kilo ve beden olayını turkiyede kadınların bu kadar neden kafaya taktığını bir türlü anlamıyorum anlamayacağım.
Çünkü verilmesi gereken hep 5 kilo fazlamız var :D
Bende çok takığım. Üstelik 38 beden olmama rağmen. Kilolu olunca kendimi çok çirkin hissediyorum.
Bir de bizim ülkemizde cidden 38 beden kotlar bile 36 bedene yapılıyor gibi. Kalıplar çok dar 😬

iyice üstünüze gelmişler ya hoş değil. önce onlarla konuşun bence düzgünce anlamazlarsa siz de onların alıacakları noktaları yüzlerine vurun sussunlar
Onların da var söylersem üzülecekleri şeyler ama kırmak istemediğim içün susuyorum...gerçi ben iyi laf yuttum..

Yaa bu çok normal yeni doğum yapmissiniz emziriyorsunuz millet ne derse desin
Elbette kafaya takılıyor
İkinci doğumdan snra bende duba gbi olmuştum ama zamanla vücudum toparladı eski haline dondu
Korse kullanın tavsiyem
Bi de çok icsellestirdiyseniz bu durumu diyetisyene gidin
Ama zamanla da gidiyor emin olabilirsiniz

Yaa bu çok normal yeni doğum yapmissiniz emziriyorsunuz millet ne derse desin
Elbette kafaya takılıyor
İkinci doğumdan snra bende duba gbi olmuştum ama zamanla vücudum toparladı eski haline dondu
Korse kullanın tavsiyem
Bi de çok icsellestirdiyseniz bu durumu diyetisyene gidin
Ama zamanla da gidiyor emin olabilirsiniz
Takmak istemiyorum azaltırsam yediklerimi işe yarar belki de..zamanla düzelir inşallah

Canım aslında ben ekmek pilava dur demediğim için bu hale geldim..troid hamile iken sıkıntılı idi sonra normale döndü ama gitmedim tekrar..süt azalmaz ben bununla kafayı bozdum.
Anne psikolojisi,üzmeyin kendini hazır evdeyken yağın diyeti siz rahat 5 kilo verirsiniz 1 ayda

Sütü azaltır mı acaba ?hasta olduğumda az yedim süt de buna paralel olarak azaldı..ama diyetisyen gerekli haklısın .
Sütün çok yemekle değil bol sıvı tüketmekle ilgisi var. Sütün içeriği kalitesi de dengeli beslenmekle ilgili. Bol yeşil yapraklı sebze, meyve yemek bol su içmek, çiğ kuruyemişlerden yemek gibi

Çok hassas dönemdesiniz. Başkalarının dediklerini takmamaya çalışın. İçinizede atmayın. Cevap verin ama akıllıca sakince cevaplar olsun.
Diyetisyene gitmenizi öneririm.
Yeni kıyafetler de alın. Kendinize yakışacak alışverişler yapın. Özgüveninizi kırmayın . Kimseninde kırmasına izin vermeyin. Sezeryandan sonra kilo vermek biraz daha zorlayıcı oluyor. Zamanla kilolar azalacaktır.

Bazi kadinlarda
doğurdum dogumdan çıktım göbek gitmiş.
eski kiloma döndüm bir arkadaş öyle kaldi. Çocuğu bile zayif doğdu ben 5kg aldim çocuk topac gbi doğdu tarzi muhabbet yapıyor.
bu işlerin vucut yapısına, bebegin ne kadar kilo alacagina da vucut fonksiyonlari cercevesinde ona giden vitamin mineral vs yi kendimiz belirleyemecegimizi anlatıyorum.
ama yok illa ki bir ben boyleydim denecek.
he he diyorum
aman ne kafana takiyorsun yeni doğum yapmissin olabilir bu durum. Biraz kendini frenlemeye çalış
bu tarz konularda ego yapıp başkasını asagilayan kisilerin hepsinin ailesinde başka ovunecek yeri olmadığını düşünüyorum. Nasil eziliyorlarsa böyle bir sey altindan tatmin sagliyorlar ve ezerek.
başımdan böyle bir şey geçmedi daha zamani da var yaşım genç ama suan bile sinir oluyorum duyunca böyle insanları.
ruh emici gibi

sizi o kadar iyi anliyorumki ömrümce hep zayif ideal kilolardaydim.hamilelikte epey kilo aldım.kizim 1,5 yasina geldiginde 75 i gordum en son.
dedim yeter...
zaten her goren kilo almkssin diyor.
hicbir giydigimi yakistiramiyordum.
çok sukur iyi bi diyetle zayifladim.
şuan 62 kiloyum.
her goren bu defa oo ne yaptin bizede soyle diyor.
darisi basiniza

Merhaba arkadaşlar.Çok klasik bir konu ama benim derdim de bu.32 yaşındayım mart ayında doğum yaptım.Kilo vermek yerine 6 kilo aldım üstüne..72 kiloyum .
Vaktinde kilo almak için diyetisyene gitmiştim.Bebeğim 4 aylık şu an diyet yapamıyorum.Emzirmek de işe yaramıyor ..Geçen ay kardeşimin düğünü vardı her gören ne olmuş sana ne çok kilo almışsın deyip durdu...Hatta bir kez de demeyip dalga geçercesine tekrar ettiler.Hamile misin diye soran da oldu..Oğlum da anne evin en güçlüsü sensin dedi neden diye sorduğumda şişko olduğumu söyledi..
Eylülde iş başlıyor ve giyecek kıyafet yok almak durumundayım..
Emzirmekle diyetin birnilgisi yok ki. Diyet hayat tarzi demektir. Yemeden icmeden kesilmek degil.

Merhaba arkadaşlar.Çok klasik bir konu ama benim derdim de bu.32 yaşındayım mart ayında doğum yaptım.Kilo vermek yerine 6 kilo aldım üstüne..72 kiloyum .
Vaktinde kilo almak için diyetisyene gitmiştim.Bebeğim 4 aylık şu an diyet yapamıyorum.Emzirmek de işe yaramıyor ..Geçen ay kardeşimin düğünü vardı her gören ne olmuş sana ne çok kilo almışsın deyip durdu...Hatta bir kez de demeyip dalga geçercesine tekrar ettiler.Hamile misin diye soran da oldu..Oğlum da anne evin en güçlüsü sensin dedi neden diye sorduğumda şişko olduğumu söyledi..
Eylülde iş başlıyor ve giyecek kıyafet yok almak durumundayım..
Akşam 6 dam sonra yemeyin, tatlıdan uzak durun. Başka da birşey yapmanıza gerek yok tek kural var ye-me! Kalorili bebeğe faydası dokunmayan hiçbirini yemeyeceksiniz, bu kadar üzülüyorsanız.
Ama yaşınız genç kilolar fazla kendinize yazık etmeyin

Back
X