sezeryan çokmu zor

snopym

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
24 Aralık 2011
21
0
36
İstanbul
arkadaşlar ben panik atak hastasıyım şu an 19 haftalık hamileyim sezeryandan başka doğum düşünemiyorum ama çok korkuyorum . çok ağrım olurmu neler yaşayacağım yardım edin ltf

canım bende aynı senin gibiydim.
normal doğumdan çok korkuyodum sezeryanı tercih ettim.
sezeryandanda çok korkuyodum tabiki..
ama bi şekilde doğacaktı...
ameliyathane yazısını gördüğümde ağlıyordum..
neyse sezeryan oldum hiçde korkulacak bişey yokmuş.
tabiki mutlaka acı oluyor ama dayanılmıcak bi acı yok..
sezeryandan sonra ben devamlı yürüdüm hiç yatmadım..
o yüzden de bilmedim sanırım.zaten doktorlarda yatmayı önermiyor...

Canım korkulacak bir şey yok ,hele ki artık sezaryen ile doğum o kadar basitleştiki ağrı hemen hemen hiç yok gibi ..Bende sezaryen ile doğum yaptım ama bundan 18 yıl önce gazlanmadıkça ağrın yok denecek kadar az olur ,korkma bitanem şöyle yada böyle doğum gerçekleşiyor sen minik meleğini kucağına alacağın anı düşün ..

bende de panik atak var.Ama ben doğumumu normal biçimde yaptım.Korkacak bir şey yok.doğumdan saatler sonra heyecanlanmıştım sadece bebeğin sorumluluğu bindi sırtıma diye.doktor rahim sarkması olur diye 2.sini sezaryan ol ded.Şimdi 1 yıl arayla hamileyim.Planlı değildi.Şİmdi ben de sezaryeni düşünüyorum.Sırf bebeğim normal doğumun nimetlerinden yaralanamıycak diye.Kendini bırakma panik atak bizim savnma mekanizmamız etrafta tehlike var sanıyoruz.Bozulan araba alarmı gibi brşey bzimki herşeye çalıyor.İlk hamileliğim rahat geçmişti umarım bu da öyle olur.p.a için hipnoz cdlerini öneririm.İmkanım olsa yine normal doğum yaparım.

bu sorunun yanıtı; ameliyatı olan kişinin ağrı eşiğine, dr.un ehilliğine göre değişiyor bence...

üç buçuk yıl evvel genel anestezi ile sezeryan doğum yaptım..yalnızca ilk uyandığımda kesi yerinde bir yanma biraz da mide bulantısı hissettim, ona da hemen müdahale edildi.. bir daha da ağrı sızı hissetmedim.. zaten ilk gece ağrı kesici iğne yapıyorlar sık sık..o iğneler haricinde ağrı kesici ilaç almadım diğer günlerde de....

doğumun ertesi günü dr.um duş almama izin verdi ve duştan sonra çok rahatladım..hastanede ikinci gece bebeğimin bezini dahi kendim değiştirdim..
eve çıktığımızda da hiç yatmadım, zaten dr.um ne kadar çok yatarsan, o kadar geç iyileşirsin demişti...

sezeryan ya da normal; önemli olan kendinizi doğum sonrasının güzel sonucuna odaklamanız...

olumsuz/kötü örnekleri dinlemeyin, sezeryan videosu izlemeyin..
bol bol da dua edin...dr.unuzu ve hastanenizi iyi belirleyin ve onlara güvenin...

Allah kolay bir doğumla, sağlıkla yavrunuzu kucağınıza almayı nasip etsin...

Son düzenleme:
arkadaşlar iyi dilekleriniz ve verdiğiniz olumlu örnekler için teşekkür ederim inanın içimi rahatlattınız

arkadaşlar ben panik atak hastasıyım şu an 19 haftalık hamileyim sezeryandan başka doğum düşünemiyorum ama çok korkuyorum . çok ağrım olurmu neler yaşayacağım yardım edin ltf

s.a. ben ikisinide yasadigim icin sana sunu diyebilirim. bence normal dogurabilirsen normal yap. cünkü o zaman anne oldugunu tam anlamiyla hissedersin. tamam zor ama inan bana cok güzel bir duygu o duyguyu sezeryanla tadamazsin. sonra normal dogumdan sonra agrilarin sancilarin hepsi geciyo bebeginle daha güzel ilgilenirsin ama sezeryanla agridan bebegi pek düsünemiyorsun. bence risk olmadiktan sonra bütün arkadaslara tavsiyem normal dogum yapsinlar. sezeryan bence en son care olmali. vucud icinde bebek icinde normal dogum en iyisi. sunu düsün milyonlarca kadin dogurmus hem bir tane degil 6,7,8 bile doguran var öyle cok zor olsaydi yapabilirlermiydi..

Aynı fikirdeyim.Ben de hem normali hem de sezaryanı yaşadım..Kesinlikle sezaryan sonrası daha zor..Normal doğum sonrası hiç ağrı sızı kalmıyor..Sağlık sorunları yoksa normal doğum tercih edilmeli..Sezaryanda hiç ağrı sızı hissedilmemesi mümkün değil..Zira sezaryan aslında bir doğum şekli değildir..AMELİYATTIR....

Son düzenleyen: Moderatör:
bende normal dogm cok ıstedım halde sezeryan doğum yaptım bnm bebegım normal dogum pozısyonuna gecemedıgı ve nefes darlıgı oldugu ıcın sezeryan yaptım ama hıc memnun degılım sezeryandan sonra kendını cok koruman geekıyor sutun hemen gelmıyor ayagı zor kalkıyorsun en ıyısı normal dogum benm drum sezeryan olacak dedgı zaman aglamıstım normal dogumda dogum esnasında cekıyorsun sezeryanda ıse bır omur hala daha üşüttügm ters bır hareket yaptın zaman dıkıs yerlerım cok agrıyor sankı yenı dogum yapmıs gıbı bunu bır omur cekmek cok zor bence ters bırsey olmadı surece sezeryan olma derım

bende 3 yıl önce genel anestezi ile sezeryan yaptım ameliyathaneden çıkarkan hafif yanmam vardı birde benim canım inanılmaz tatlıdır
asla normal doğum yapmam yapamam tıp çok ilerledi artık
ayrıca normalde yapsan sezeryanda yapsan o evlat senin evladın 9 ay karnında taşımak beslemek bakmak her türlü doğum şekliyle annelik hissedilir sezeryan yada normal die ayırım yapmak çok saçma

bende yogun panik atak hastasıyken sezeryan oldum
zaten gittigi tüm doktorlar sen normal yapamazsın dediler
korkuyosun vss o an gelincede tıpış tıpış doguma gidiyorsun korku flan kalmıyor. ben bide epidural sezeryan oldum
yani uyanıktım düşün artık:) herdkk ölücem,kalp krizi gecircem ,anneme bişey olcak babama bişey olcak vsss birsürü nedenlerle her dkk acillerdeydim
artık evimden cok hastane acillerinde sabahlıyordum.. neyse yürüyüşe gidiyorum gelince sezeryanı anlatırım:)))

sezeryan sonrası ağrım sızım olmadı diye yazdığımdan, işaretlediğim cümlenize cevap verme gereği duydum..
takdir edersiniz ki her insanın ağrı eşiği, vucüt direnci farklıdır..ayrıca sezeryan ameliyatını yapan eller ve yapılma tekniği de farklı farklıdır...dolayısı ile siz sezeryan sonrası çok ağrı sızı çekerken bir diğeri çok az acı duymuş olabilir...neden ağrı sızı olmaması imkansız diyerek yalanlama gereği duydunuz anlayamadım...
buraya yalnızca güzel tecrübemizi yazdık...bu demek değildir ki; normal doğum yapmayın gidin sezeryan olun sezeryan olmak çok güzel ki ben 12 saat suni sancı çektim ve normal doğum olamadı...buraya yazma nedenimiz zorunlu hallerde sezeryan olacak arkadaşları bir nebze de olsa rahatlatmak...boş şeyler anlatıp insanları kandırmak değil... ne yaşadıysam birebir onu yazdığımdan emin olabilirsiniz..

ben sizin mesajınızı okumadım bile :)) genel düşüncemi söyledim...

ben iki şekilde de yaşadığım için normal doğumu tercih etmek daha iyi dedim..sağlık açısından sorun yoksa...ki ağrı eşiğim de çok düşük değildir..yalan söylüyorsunuz demedim..
(alanında çok başarılı bir dr. yaptı benim sezaryanımı da....)

normal dogumdan cok korktugum icin bende sezeryanı seçtim..sonuçta ameliyat ve ameliyat sonrası biraz zorluklar mutlaka oluyor ..bünyeden bünyeyede degişiyor..ben ilk haftam dışında çok zorluk yaşamadım ...

Kimi çok hafif hisseder kimi çok ağır hisseder..öyle ya da böyle ameliyat sonrası ağrı sızı hissedilir bir şekilde....

ne kadar saçma konuşuyosunuz sezeryanla doğum yapanların anneliğini yargılayamazsınız böyle kafanıza göre demekki doğumla ilgili sorun yaşamamışsınızki normal doğurmuşsunuz sanırım 60 lı yaşlardasınızki böyle cahil cahil konuşuyosunuz

ben hamileyken normal doğum yapıcam allah o fırsatı verirse bana deyip durdum 33.haftaya kadar herşey yolundaydı taki o güne kadar doğum başladı erken doğu yani gittik doktorum doığum başlamış bebek çok küçük çok canını yakarız çünki bebeğe mümkün oldukça az dokuncaz bişey olmasın die bunu göze alabilcenmi bu arada sancılarım çoğaldı ben bağırıyorum para için böyle dio die feryat ediyorum hehe sonra eşim beni ikna etti bebeğim alınanakadar herşeyi gördüm sonra dayanamadım bayıltmışlar uyandığımda biraz sızı ilk 2 saat kimse yatağa dokundurmuyodumsonra o gece ayağa kalktım bebeğimin yanına gittim ertesi gün çıktık bebeğim 10 gün vermediler sonra aldık birdahada bırakmam kimselere bıcırığımı o benim hayatım canımın içi o allah olmayanlarda versin hamileleride bir avazda kurtarsın

canim herkesin görüsü farklidir, sen böyle düsünmeye bilirsin. ben yasadigim tecrübe edindigim seyleri yazdim sadece. ayrica ben iki kez sezeryan oldum. bir defada normal dogum. kimseyi yargilamakta hakaret etmekte haddim olmadigi gibi 60 yasindakiler insanlarada cahil demek dogru degil bence, annelerimiz babalarimiz dedelerimiz cahilmi bacim........

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…