sezeryan dedi ama emin değilim :(

Canım benim kızıma da 3.500 kilo demişlerdi ve 2750 doğdu. Bu sezeryan olayı aynı olmasa da benimde başıma geldi. 37 haftalıkken bebek ters bu saatten sonra artık imkansız geri dönmez sezeryan dediler ki bu özel hastaneydi. İnternetten araştırdım babası konuşursa tepki verebilir falan yazıyordu. Eşim çok konuştu kızıma. 3 gün sonra kontrolde kızım dönmüştü. Yani bakma öyle dediklerine. Rabbim ne derse ne dilerse o olur. Herşeyin doğalı en güzel olanı. Doğumun da aynı şekilde

Ya gerçekten Nasıl da şaşkınlıkla saçma saçma yorumlar okudum hala gülüyorum :))
Hangi yıldayız biz? Bu geri kafalılık, araştırmadan etmeden çok bilmiş gibi konuşmalar nerden geliyor acaba :))
Çatı darlığı diye birşey yokmuş Muş ta, Doktorlar sezeryan için uyduruyomuş ta bilmem ne :)
Her kadın Nasıl 5 kilo bir bebeği doğuramazsa, 3.5 kilo bir bebeği bile doğrurayamacak bayanlar var (çatı kemikleriyle ilgili bir durum bu), kendinizle annenizle halanızla teyzenizle kıyaslamalar yapıp durmayın, araştırın bol bol öyle yazın, konu sahibini de strese sokup kafasını karıştırmayın lütfen ...

Aynı durumlardayız Can'ım nerdeyse, 37+3 te bebeğim 3650kg, aylardır kendimi şartladım normal olucak normal olucak diye (2bebek kayıp yaşamış biri olarak) 2 dr değiştirdim ilk doktorumda şimdiki doktorumda 4 kg geçerse ve normal doğum başlamazsa sezeryan olmamı öneriyor ..
Bende artık kendimi onlara bıraktım ki çevremde de çok şükür burda bazı yorum yazan arkadaşlar gibi kişiler yok :) yok bekle normal olsun başka doktorlara da görün bilmem ne ...
Son kez haftaya kontrol edecek doktorum ki 4 kg olucak haftaya, 38+4, Doğum için en ufak bir belirti olmazsa yine ( rahimde yumuşama, açılma, bebeğin kanala inmeye başlaması gibi)
Sezeryan için gün vericek haftaya sezeryan doğum gerçekleşecek ...
He bu arada çatı muayenemi yaptı doktorum, 10 gün içinde normal doğum başlarsa rahat yaparsın ama geçerse ve Bebek 4 kg geçmiş olursa yapamazsın çok zorlanırsın Dedi
Kafası da büyük olduğu için bebeğin ..
Yani bunu eğitim almış ve iyi bir hastanede çalışan, güvendiğim doktorum söylüyor .. Kocakarı laflarına uydurmalarına, kendi kafalarında kurdukları senaryoları dinleme sakın .. Doktorunu dinle mutlaka ..

Su dünyada en büyük korkularımın başında doğum geliyor.
3-4 sayfa okuyayim dedim karnıma sancılar girdi.

Hakim olduğum bir olay degil sadece merakimdan okudum ve yazmak istedim, hakkinizda hayırlısı ne ise o olsun. Bebeğinizin sağlıkla doğacağı,en az acıyla bir nefeste yapacağınız doğum olsun

O değilde burada yazılanlar insanin psikolojisini bozar yeminle. Sezeryan ve normal doğum yorumları sanki doktorların tartıştığı bir topik gibi geldi

Burada çoğunlukla epizyo yapılmıyor. Yırtılmalar çok. Yani yırtılması bekleniyor. Epizyo öyle genel bir prosedür değil. Popoya kadar yırtılmak çok istisna bir durum. Yırtılmanın dereceleri var, çoğu kez daha az yırtılma oluyor.

38.haftamda 3660 gr doğdu oğlum. Ben doktoruma kesinlikle çok güvendim iyi bir doktordu. Çatı muayenesi yaptı ve çocuk kanala girmemiş ve kilosu da iyi baya riske atmak istemiyorum sezeryan dedi..Pazartesi doktora gittim cumaya sezeryan günü belirledik. Ama aynı o gece suyum geldi ki öncesinde de sancım da vardı hafif hafif. Okadar sancıya rağmen ilk önce açılma olmadı sonra en son 6cm açılma oldu ama çocuk kanala girmedi sağolsun doktorum okadar uğraştı ki bukadar sancıya bide ameliyat olma belki normal doğum olur diye saatlerce sancı çektim ama olmadı çocuk kanala girmedi doğuramadım mecburen sezeryan oldum. Bana da aman doktorlar sırf para için sezeryan diyo aslında olur sancıyı beklemiyo diye cahil cahil konuşmuştu çoğu insan. Al işte saatlerce sancı çektim ama doktorumun dediği gibi kanala girmedi çocuk ve normal doğum olmadı. Kesinlikle doktorunu dinle hamileliğin başından beri o kontrol ediyo seni bi bildiği vardır elbette

hmmnteşekkurlernbenimndoktorum epizyo yaptı içerde 3 dışarda iki dikişim vardı dış dikişlerim 5. Gün düştü iç dikişer15. Günde falan düştü ben o konuda çok şanslıydım bir sıkıntı yaşamadım ama maalesef bununda bir garantisi yok.

Her kafadan farklı bir ses çıkıyor doğal olarak,çok karışmıştır kafan bu kadar yorumdan sonra.Aklın yolu bir,yapman gereken şey şu,gittiğin doktora güveniyorsan onun dediği yolda ilerle.Ancak doktorundan emin olamıyorsan malesef bazı doktorlar sezeryanı kısa sürdüğünden tercih ediyor,işte ozaman bir başka doktora daha görün için rahatlasın.Yok normal doğum şöyle iyidir yok sezeryan böyledir diyenlere kulak asma.Herkesin bünyesi,vücut yapısı,Ağrı eşiği farklı.Senin ve bebeğin için en doğru yol neyse ona doktor karar verir,dediğim gibi mühim olan doktorunuzun size verdiği güven ve samimiyet!Bunlar sizin durumunuz için yaptığım yorumlardı.Genel olarak fikrim;her insanın mümkünse tabi(çocuk ters değilse,çatı oldukça dar değilse vb.)kesinlikle normal doğum yapmayı tercih etmesi.Bir doğum yaptım,3buçuk kilo idi bebeğim,normal istedim oldu da çok şükür,doktoruma çok güveniyordum,sezeryan olman gerekli dese onu dinlerdim,bu arada bir daha olsa yine normal doğum olsun isterim.Neyse çok uzattım:) Sağsalim bebeğinize kavuşursunuz inşallah,kolay doğum diliyorum.

Tüp bebeklere aman devamı gelmez veya zor gebelik olduğundan risk almamak için sezeryan yapılıyor.... Risk almamak ne demek hangisi bebeğim icin risksizse onu isterim ben de.... tüp bebek değil olmadı tekrar doğururum diye mi bakayım olaya.. allah korusun... böyle birşey varsa ki var bu demek oluyor ki sezeryanin riski daha az.

Yaptı 2 parmakla bile zorlandım kemikler çok ondeymis
ben normal dogum yaptim sukurler olsun ki cok kolay gecti. Bende de pazar gunu muayene oldugum doktor sen cok rahat normal d. Yaparsin gununde dolmus bekleme yarin doktorun suni sanciyla baslatsin dedi. Doktoruma gittim muayyenede cok acitti sen daha parmagima dayanamiyosun dogum yapamazsin dedi. Sonuc sabah 10da suni sanciyi aldim 1 bucuk gibi sancilarim basladi 5de oglumu kucagima almistim

Sana tavsiyem 1 doktora daha gorun oda normal dogumun zor olur derse diretme doktorlarin dedigini yap cunku zor bir nornal dogum kolay gecicek bir sezaryenden cok cok cok iyidir.

Allah saglik sihhatle kucagina almayi nasip etsin. Tek sancida kurtarsin insallah

Hepinizin yorumları için teşekkürler sonunda yavrumu aldım kucağıma sezeryan yaptım yavrum da bende çok iyiyiz hepinize teşekkürler

Kesinlikle bir doktora daha gidin. Ben 2.kızımda 39. Hafta doktor değiştirdim sırf güvenimi kaybettiğim için
Hatta sizin gibi asla normal yapamazsın diye bir hanım ertesi gün normal doğurarak ayrıldı hastaneden. Üstelik doktora çok güveniyordu doktorla birlikte hastane çok pahalı olur diye sezaryen için gelmişti doktora
Normal doğum için elinizden geleni yapın. Bir çocuğum 3,900 diğeri 4 kilo üstü doğdu. Doğuyorlar yani :) siz tek bir doktorun dediğini yapmayın yazmıştım ki doğum olmuş hayırlı olsun analı babalı büyüsün

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…