• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan doğum fikir

lina_nr

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
16 Mart 2023
341
50
28
25
Kızlar selam sezeryanla doğum yapanlar tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz nasıl bi süreç tavsiye ediyormusunuz doktorumla daha konuşmadım ama sezeryana aklım kayıyor

Sezeryan sonrası tamamen iyileşme sürecim uzun sürdü yaklaşık 20 gün ve sonuçta sezeryan bir ameliyat..normal doğumu çok istiyordum ama kısmet olmadı, zorunlu sezeryan oldum son dk.. eltilerim normal doğum yaptılar, 2 kez, ikisi de doğum anının zor olduğunu ama sonrasının kolay olduğunu söylediler ki ertesi gün ikisi de maşallah iyiydi ama onunla ilgili tecrübem yok. 2.ye hamileyim , sağlık sebeplerimden dolayı ssvd olamıyor,mecburi sezeryan olacağım yine. Aslında en önemlisi bebeğe sağlıkla kavuşmak, sizde sağlıkla ,sizin ve bebeğiniz için en iyisi hangi doğum şekliyse, o şekilde kavuşun yavrunuza

Kızlar selam sezeryanla doğum yapanlar tecrübelerinizi paylaşabilirmisiniz nasıl bi süreç tavsiye ediyormusunuz doktorumla daha konuşmadım ama sezeryana aklım kayıyor
Selam,öncelikle sağlıkla kavuş inşllh
Ben 40 yaş annesi olduğum için ve bebekte iriydi dr um sezeryandan yanaydı ama çatı muayenesine kadar bekledik ancak uygunluk yoktu,zaten iç dünyam doğum yaklaştıkça sezeryana kaydı,ve sezeryan oldum ,bence bu işin doğrusu yok ,annem normal doğurmuş bizi ama dikişten 1 ay oturamadım kimisinin çok rahat olur,kardeşim sezeryan oldu ama benim ayağa kalkma ve iyileşme sürecim ona göre daha iyiydi

Özetle; sezeryan bildiğin cerrahi ameliyat yani sonrası çok kolay değil,ilk gün benim için en sıkıntılıydı, yaklaşık 2 hafta oturup kalkmak oldukça zorlayıcı sonra yavaş yavaş toparlandım,tamamen iyileşme hissiyat bende 1 yıl sürdü(acı,ağrı uyuşukluk hissinin geçmesi,)

Benim deneyimim böyle,ne derler allah bi avazda kurtarsın;)) 🌸

Ben sezaryen oldum yine olsa yine olurdum 2 günde ayaklandım dışarı gezmeye çıktım. Hiç ağrı sızı çekmedim desem yeridir. Ama ben kendimi hep bu yönde olumladım. Hemen toparlanacağım sorun olmayacak diye diye kendimi telkin ettim hep

Kuzum bende hamileyken acaba nasıl olacak diye düşünürdüm. Çatı muayanesinde çatımın dar olduğunu bebeğin de iri olduğunu söyledi doktorum ama son ana kadar da bekledi deneyelim dıye. Ben hiç riske de girmek istemedim hiç açılmam sancım da yoktu zaten 41. haftaya geldiğimde artık sezeryana alalım , riske atmayalım dedi. Ben zaten normal doğum yapamam diye düşünüyordum çünkü kan tutuyor beni , çok dayanıksızım adet sancısına bile dayanamam hemen bayılırım. O yüzden de hemen okey verdim. Şöyle bir hata yaptım burdan diğer anneler de okursa aklında bulunsun çok panikte bir insanım çevremdekiler hep şey dedi ilk temas çok önemli mutlaka belden uyuştur o anı yaşa vs. doktoruma da o şekilde yapalım dedim. Sonrası benim için faciaydı korkumdan asla kendime dokundurtmadım ya hissedersem diye. Sonra aşırı bir titreme geldi korkudan mıdır iğneden midir bilmiyorum dedim normal mi bu beni bayıltın ben yapamıcam. Sonra genel anestezi yaptılar uyandığımda odamdaydım bebeğim yanımdaydı en iyisi bu olmuştu cidden. Sonrasında toparlanma aşaması senin kendine bakmanla alakalı bırazda ben wc haricinde yerimden kalkmadım diyebilirim. Bazı kadınlar yıllar geçse de adet dönemlerinde dikiş yerlerim hala acıyor der ama şükür bende asla öyle bir durum yok üstünden 8 sene geçti. Doğumdan sonra sana manevi olarak tam destek olacak moralini asla düşürmeyecek ve bebek gibi bakacak kişiler yanında tutmaya çalış.

1 normal 2 mecbur sezeryan oldum ilk sezeryanım spinal diğeri epidural oldu epidural bende acayip baş ağrısı yaptı 5 gün ne çektim bir ben bir allah bilir normal doğummu sezeryanmı diye sorarsanız normali tercih ederim doğumdan sonra ağrı sızı yok

Bu kişiden kişiye değişir bence benim için sadece ilk kalkış zordu sonrasında hiç zorlanmadım sezeryandan 10 gün sonra her işimi kendim yapacak duruma gelmiştim

Normal dogum beklerken, bebisin gelmeye niyeti olmayinca 40+3 de epidural sezeryan oldum. Iyiki oyle olmus. Cok konforlu bir dogum gecirdim. Ilk yurume zordu ve benim epiduralden dolayi sanirim omuz agrim oldu hastanede. Agri kesici yaptiklari icin ona gecti. Onun disinda 2 gun hastanede kaldim, elimde cantamla ciktim. Lohusa yatagi yaptirtmadim, hic yatmadim. Eve geldigim 2.gunu yemek yaptim. Buarada bunlari kendim oturmaktan sıkıldigm icin yapiyordum, kimsenin boyle bir beklentisi olmadi. Suan 8,5 ay oldu ne agrim, ne sizim var. Yine olsa yine epidural sezeryan olurum.

Ben hamile kalmadan öncede dogum olunca sezeryan doğururum diyodum spinal istiyordum çok şükür öyle oldu hemende ayaklandım tabi agri oluyor ama hayatını mahveden bi agri değil biz hep bebisi hastaneye götürdük 6 gün boyunca sarilik için gayette gittim geldim . Herkesin bünyesi ve tepkileri farklı oluyor

kişiden kişiye değişiyor bence bu. sezaryan olup hiç sıkıntı yasamayan da var, vajinal doğurup çok sorun yasayan da. ben vajinal doğurdum ve sunu söyleyeyim, öyle herkesin anlattığı gibi “doğumdan sonra ağrın sızın olmuyor” olayı tamamen yalan 😂 tüm gece o kadar çok ağrım vardı ki keske 10 tane daha doğursaydım da bu ağrıyı çekmeseydim dedim. sağdan sola dönemiyordum, iki lişi tutup döndürüyordu beni. emzirirken sürekli oturduğum için dikiş yerlerim çok ağrıdı vs.. ama evet ilk gğn böyle, sonrasında hafifliyor ağrılar ve benim ağrılarım bi hafta sonrasında tamamen gecti.

benim tavsiyem iki doğum sekline karşı da ön yargılı olmayın. doktorunuzla konusun. siz ve bebek için en iyisi hangisiyse beraber karar verin ve sonuc ne olursa olsun kabullenin. iki türlüsü de çok özel bence

Back
X