Sezeryan doğum sonrası

Ben ilk gün ayaklarımı pek hissedemedim ama olduğum yerde doğrulup bebeğimin bakımını kendim yaptım, ertesi gün ayaklandım. 4.gününde sarılık yüzünden hastaneye yattık. O gün kendimi çok zorladım sanırım, dikişim açıldı. 1ay kadar sürdü tamamen geri kapanması. Devamlı ilaçlı pansuman oldu, hastaneye gittik geldik vs. Ağrısı da aylarca sürdü ama bebeğimin bakımını yaptım hep. Kişiden kişiye değişen bir şey bence, iyileşme süreci herkeste bir olmuyor.

3 saat sonra yuruyordum. 3 gun sonrada evde bulgur pilavi yaptim herkes şok🤣 sezeryan iyi bir doktora denk gelirsen harika bisey bence

Hastaneden eve geldikten sonra sürekli yatmadım. Sık sık ayağa kalktım, yatağa bağlamadım kendimi. doğum sonrası 5. Gün annem ameliyat oldu bu yüzden gitti, ben eşimle tek kaldım ve çorba yaptım. 7. Gün ağrılarım da gitti alışverişe de çıktım kızjmla tek 😍

canım ben 17 saatlik normal doğum sancısının ardından sezeryana girdim ve inan ki böyle rahat olacağını bilsem hiç normal doğum diye diretmezdim. Epidural oldum. sabah doğum oldu akşamına evdeydim.

Ben ilk gün hiç kalkmadım. Ama sonra doktorum geldi çok kızdı. Her saat kalkıp yürüyeceksin en az iki tur yoksa iyileşemezsin dedi. Sonrasında gerçekten her kalkışımda daha iyiydim. Üç gün sonra rahattım ama tamamen iyiyim demem 8. Gün sabahında oldu.

Canım 2 gün sonra eve geldim ayaktaydım hiçbir şey yapmadım 1 hafta içindende tamamen iyileştim
Başımda ne annem vardı ne kayınvalidem evdeyken 2 gün yerleri siliyodum ellerimde be kadar hareket edersen o kadar çok çabuk toparlanırsın tabi bünyeden bünyeyede değişir kimisi haftalarca mızmızlanıyo kalkamıyo kimisi bi günde kalkıyo yaşla alakalı bişey değil bence ben 20 yaşımda Doğum yaptım yengem doğurdu 32 yaşında 1 ay mızmızlandı herşeyini biz yaptık

Ağır kaldırmayın, oksururken, hapsirirken, wc de çok zorlamayin. İki ay oldu doğum yapalı hala sıkıntı çekiyorum. Ameliyat sonuçta çok da basite almamak lazım
Öksürük ve hapşırık mi korkulu rüyamdı. Çok korkardım ya gülemezdim bile :)

Başımda ne annem vardı ne kayınvalidem evdeyken 2 gün yerleri siliyodum ellerimde be kadar hareket edersen o kadar çok çabuk toparlanırsın tabi bünyeden bünyeyede değişir kimisi haftalarca mızmızlanıyo kalkamıyo kimisi bi günde kalkıyo yaşla alakalı bişey değil bence ben 20 yaşımda Doğum yaptım yengem doğurdu 32 yaşında 1 ay mızmızlandı herşeyini biz yaptık
Her bünye farklı tabi ki. Ama mizmizlanmak kelimesi olmamış. Tabi siz yerleri silmişsiniz helal olsun lakin bu herkes için geçerli değil. Benim mesela inanılmaz ağrım vardı nefesimi tuta tuta küçük tuvaleti yapardım afedersiniz. O derece yani.

İlk dogumumda narkozdan çıkma sorunum olduğu için beni ancak ertesi gün akşama doğru kaldirabilmislerdi. Bu yüzden geç toparladım ama ikincisinde doğumdan bir kaç saat sonra yürüttüler. Bir hafta sonra dikislerimi aldırmaya gitmeden önce evimi temizleyip tek başıma hastaneye gitmiştim.

canım ben 17 saatlik normal doğum sancısının ardından sezeryana girdim ve inan ki böyle rahat olacağını bilsem hiç normal doğum diye diretmezdim. Epidural oldum. sabah doğum oldu akşamına evdeydim.
Niçin 17 saat sürdü özelde mi devlette mi peki merak ettim de 😊

8de ameliyatım basladı yaklasık 8.40ta odamdaydım öglen 12-13 arası yürüyüşe kalktım
Aksam gelen misafirleri ayakta karşılıyordum
Ertesi günde sürekli ayakta yürüme halindeydim vs

İlkinde hastaneden çıkınca hiç yatmamıştım hemen toparlandım ama ikincisi neredeyse 1 ayı buldu malesef çok zorlandım ikincisinde

Kızlar sezeryan doğum sonrası kaç günde toparlandınz
Ve toparlanmak için extra yaptığız bir şey oldu mu ?

Toparlanmak için yapman gereken sık sık yürümek ve hareket etmek. Ben spinal sezeryan oldum. Sezeryandan 1 saat sonra hemşireler yürüttü sonra gittiler. Ben saat başı oda da kalktım bi aşağı bi yukarı yürüdüm. Ertesi gün çıkmak istedim, doktorum onay verdi Çıktım. Evde de hiç yatmadım sürekli yürüdüm. Yürüdükçe açıldım. İlk bir hafta yatar ve kalkarken zorlanıyorsun ama çok bir ağrı değil. Ben çok korkuyordum ama hiç korktuğum gibi olmadı, inşallah sizinkide öyle olur. Yalnız sezeryan olacaksanız size tavsiyem bebek için bir alt değiştirme masası almanız. Ben bebeğin altını değiştirirken belim tutulacaktı, belim ağrısının yanında dikiş ağrısı hiçbişeydi. Alt Değiştirme masaları yüksek olduğu için baya iş görüyor.

Gece dogum yaptim 17saat suni sanci sonrasi acil sezeryan ile. 3saat sonra oglumu gorup ayaklarimi hissedince kalkip wc e gittim. Gun icinde ufak ufak yuruyus yapmam gerekti hastane icinde. Ertesi sabah Eve ciktim. Agrim coktu yatakdan kalkmaya calisirken Ilk 1 hafta ama onun disinda herseyi sorunsuz yapiyordum.

İlkinde 4-5. Gün dik bir vaziyette yürüyebiliyordum. İkinci ameliyatım sorunluydu malesef 15. Gün bile belim bükük hareket ediyordum.
Doğumdan gelip ev süpürdüm, yerleri sildim diyenleri de anlayamıyorum. Kimseniz olmayabilir yardım eden ama yer silmek de bence o kadar elzem değil. Çoğu kişi böyle diyenlerden gazı alıp hemen evdeki gereksiz işlere dalıyor. Sonra ya enfeksiyon kapıyor ya dikiş açılıyor vs vs.
Elbetteki sürekli yatmayın, zaten mümkün değil yatmak bebekle birlikte. Ama ev işi de yapmayın canınızdan önemli mi, ev kirliyse misafir kabul etmeyin. Yanınızda duracak bir anne , abla , kayınvalide yoksa bir zahmet misafir olarak gelip yük de olmasınlar.

Her bünye farklı tabi ki. Ama mizmizlanmak kelimesi olmamış. Tabi siz yerleri silmişsiniz helal olsun lakin bu herkes için geçerli değil. Benim mesela inanılmaz ağrım vardı nefesimi tuta tuta küçük tuvaleti yapardım afedersiniz. O derece yani.
Yok kusura bakmayın yanlış yazdım kötü Anlam da söylemek istemedim kimisi zor geçiriyor Anlamına getirmek istedim tabiki kolay bir durum değil

Benim kuzenler çok mu mızmızdı acaba, hepsi haftalarca yattılar sezeryandan sonra :D Bizi mi yiyorlardı acaba iş yapmamak için. Belki genetik olarakta yatkın değilizdir. Ben onları gördükten sonra normal doğum yaptım korkumdan

Ben normal doğum yaptım, çok rahat geçti, doğumdan kucağımda bebeğimle çıktım.
Ama dikişlerim çok acıyordu, ilk gece ve sonraları da, sağ tarafıma oturamiyordum.

Sanırım 20 gün belki daha fazla ağrım oldu, yürümekte sorun yoktu,ama yatarken bile sağıma yatamıyordum, ve hapşırma öksürme de idrar kaçırma da oluyordu.

Demem o ki, hepsinin farklı avantaj ve dezavantajları oluyor..
Sezaryeni bilmiyorum ama anlatmak istedim 😊

Back
X