Sezeryan doğum sonrası

İlkinde 4-5. Gün dik bir vaziyette yürüyebiliyordum. İkinci ameliyatım sorunluydu malesef 15. Gün bile belim bükük hareket ediyordum.
Doğumdan gelip ev süpürdüm, yerleri sildim diyenleri de anlayamıyorum. Kimseniz olmayabilir yardım eden ama yer silmek de bence o kadar elzem değil. Çoğu kişi böyle diyenlerden gazı alıp hemen evdeki gereksiz işlere dalıyor. Sonra ya enfeksiyon kapıyor ya dikiş açılıyor vs vs.
Elbetteki sürekli yatmayın, zaten mümkün değil yatmak bebekle birlikte. Ama ev işi de yapmayın canınızdan önemli mi, ev kirliyse misafir kabul etmeyin. Yanınızda duracak bir anne , abla , kayınvalide yoksa bir zahmet misafir olarak gelip yük de olmasınlar.
Yok allaha şükür olsun yanımda birileri olacak da bn bi tavsiye alayım dedi zaten 3 gün sadece egzersiz ( yürümek ) dışında bir yapmayacağım

Ben normal doğum yaptım, çok rahat geçti, doğumdan kucağımda bebeğimle çıktım.
Ama dikişlerim çok acıyordu, ilk gece ve sonraları da, sağ tarafıma oturamiyordum.

Sanırım 20 gün belki daha fazla ağrım oldu, yürümekte sorun yoktu,ama yatarken bile sağıma yatamıyordum, ve hapşırma öksürme de idrar kaçırma da oluyordu.

Demem o ki, hepsinin farklı avantaj ve dezavantajları oluyor..
Sezaryeni bilmiyorum ama anlatmak istedim 😊
Doğrudur canm bnm üst kat komşum normal doğum yaptı onunda dikişleri patladı yazık kız neler çekti

Doğrudur canm bnm üst kat komşum normal doğum yaptı onunda dikişleri patladı yazık kız neler çekti
Ay kıyamam yaa..
Nasıl ağrı çekmiştir, benimki patlamadigi halde fenaydı, hatta doğum sancısı bile dert değildi dikiş ağrısının yanında.

Size de hayırlı doğumlar olsun inşallah, hepsi bir şekilde geçiyor, siz bebisin mis kokusunu alınca hepsi önemsiz kalıyor ☺️

Benim ameliyatım da çok rahattı. Sabah 10 gibi doğum oldu. Gün içinde 1 kaç kez yürüttüler hemşireler ilki çok acıydı sadece hareket ettikçe acı azaldı. Gece kendim kalkıp bebeğimle ilgilendim. Ertesi gün çıktım evde de hiç yatmadım ama ağır işlerde yapmadım.. bol hareket ve iyi bir doktorla kısa sürede toparlanırsınız inşallah..

Benim ilk sezaryan çok rahat geçti hemen toparlandim ama 2.feciydi 1hafta boyunca nefes bile alamıyordum ağrıdan hüngür hüngür ağlıyordum.toparlanmam baya zamanımı almisti

Niçin 17 saat sürdü özelde mi devlette mi peki merak ettim de 😊
Devlette. Açılmam olmadı. Hatta aynı düşünce ile(özelin hemen sezeryana alabilecegi) korkusu ile durumum iyi olmasına rağmen devlete gittim. Kendimi hep hazırlamıştım normale. Hiç sezeryanla ilgili yazılar okumadım bile o kadar. Suyum geldi. 12 saat sonra enfeksiyon riski başladığı için artık bekleyemeyiz dedi doktor. Ben hala bekleyelim diyordum. 2cmden fazla olmadı açılmam. Öyle iste. Yani korkma.

Merhaba arkadaslar, spinal sezeryan dogum olacak benim, 5 yasindaki cocugumu okula birakip almam gerekli her gun, esim izin alamiyor, yani araba kullanmam gerekli. Dogumdan kac gun sonra normal yasantiniza döndunuz? Yani araba kullanabilir hale geldiniz? Destekleriniznicin simdiden tesekkurler

Kişiden kisiye yapılan uygulamadan uygulamaya değişiyor bu bence ben hastanedeki ilk gün rahat hareket edemedim evdede ilk 3 gün çok zorlamadm kendimi 1. Haftada ev işlerimi yaptm yavaş yavaş süpürge hariç dikişleri zorlamaktan korktum ama ağrım olmadi diyebilirm epiduralin faydası oda sanırım evde bitane parol içtim sadece .

Merhaba arkadaslar, spinal sezeryan dogum olacak benim, 5 yasindaki cocugumu okula birakip almam gerekli her gun, esim izin alamiyor, yani araba kullanmam gerekli. Dogumdan kac gun sonra normal yasantiniza döndunuz? Yani araba kullanabilir hale geldiniz? Destekleriniznicin simdiden tesekkurler
Kendinizi çok zorlamadan 5. Günden sonra cikabilirsnz bence daha iyi hissederseniz daha öncede cikabilirsnz belki umarm kolay olur ve çabuk iyilesrsnz hayırlı doğumlar şimdiden.

Kızlar sezeryan doğum sonrası kaç günde toparlandınz
Ve toparlanmak için extra yaptığız bir şey oldu mu ?
Akşam sezeryan doğum yaptım, sabahına yürümeye başladım. 2.gün hastaneden çıktım. Eve geldiğimde gayet iyiydim. 3.gün sonrasi gayet hayatıma devam ettim. Çok ani hareketlerde dikişlerim sızladı ama hareketlerime engel olmadı. Sezeryan sonrası sancı konusu biraz abartılıyor sanki anlatırken. Ya da doktorla mı alakalı, bilemiyorum.

Akşam sezeryan doğum yaptım, sabahına yürümeye başladım. 2.gün hastaneden çıktım. Eve geldiğimde gayet iyiydim. 3.gün sonrasi gayet hayatıma devam ettim. Çok ani hareketlerde dikişlerim sızladı ama hareketlerime engel olmadı. Sezeryan sonrası sancı konusu biraz abartılıyor sanki anlatırken. Ya da doktorla mı alakalı, bilemiyorum.
Herkesin bunyesi farkli demek ki. Normal dogumda 1 ayda toparlanamadim diyeni de duydum. 30una gun aldik dogum icin. Artik yasayip gorecegiz...😭

Hiç agrim olmadi diyenlere sasiriyorum benim 8 ay oldu hala karnıma dokununca acıyor dikişlerim icerden sızlıyor bir tek ben mi böyleyim bir sorun mu var acaba

Herkesin bunyesi farkli demek ki. Normal dogumda 1 ayda toparlanamadim diyeni de duydum. 30una gun aldik dogum icin. Artik yasayip gorecegiz...😭
Sağlıkla kavuşun bebeğinizle.. Ama endişe etmeyin, herşey güzel olacak. Ağrı sancı kısmı kesinlikle abartıldığı gibi değil bence. Canınız çok tatlı değilse kolay atlatırsınız. ;)

Back
X