Sezeryan doğum yapacam genel anestezi düşünüyor doktorum paniğimden dolayı tecrübenize ihtiyacım var çok korkuyorm

• Konu Sahibi Konu Sahibi er38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

er38

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
26 Şubat 2025
890
1.169
28
Çok korkuyorum genel anestezi sezeryan doğum yapacam

Genelde ilk uyandığımızda çok sancı oluyor diolar iyileşme sürecindende korkuyorum ilk doğumum:)

Çok geçmiş olsun canım.Aklım çok karışık genelde bebişe bi zarar olur mu die korkuyorm ama çevremde çoğu insan genel oldu

Aynı durumdayım panik atak hastasıyım. Henüz sezaryen şeklini konuşmadık doktorumla. Panik yapıp yapmayacağımdan emin değilim.
Bende aslında çok emin değilim tüp bebek benim bebeğim okdr şeye girdim çıktım ama bilmiorum bu spinalden sonra falanda baş ağrısı olayları kafamı karıştırıo

Bende aslında çok emin değilim tüp bebek benim bebeğim okdr şeye girdim çıktım ama bilmiorum bu spinalden sonra falanda baş ağrısı olayları kafamı karıştırıo
Evet benim de. Burada çok kötü doğum hikayeleri okudum maalesef spinalden dolayı.

Panik atağım var acil sezaryenle devlet hastanesinde spinal doğum yaptım. Sizin için en iyisi genel anestezi emin olun. Ağrı sancı illa ki olacak ameliyat olacaksınız nihayetinde. Ağrı kesici vs yapacaklar hafifler.

Gözünaydın canım Allah bağışlasın nasılsın iyimisin

Panik atağım var acil sezaryenle devlet hastanesinde spinal doğum yaptım. Sizin için en iyisi genel anestezi emin olun. Ağrı sancı illa ki olacak ameliyat olacaksınız nihayetinde. Ağrı kesici vs yapacaklar hafifler.
Geçmiş olsun spinalden memnun kalmadınız sanırım

Aynı durumdayım panik atak hastasıyım. Henüz sezaryen şeklini konuşmadık doktorumla. Panik yapıp yapmayacağımdan emin değilim.
Yoğun panik atak hastasıydım ıkı dogumumuda epıduralle yaptım. Bır sorun olmadı

Yoğun panik atak hastasıydım ıkı dogumumuda epıduralle yaptım. Bır sorun olmadı
Yaa inşallah ben de bir sorun yaşamam. İlacımı kullanıyor olsam hiç dert etmeyeceğim. Gebelik sürecinde ilacınıza devam etmiş miydiniz?

Genelde ilk uyandığımızda çok sancı oluyor diolar iyileşme sürecindende korkuyorum ilk doğumum:)
Evet bende eyle oldum.ve feci bir ağrı ile gözümü açtım odama gidip ağrı kesici verilene kadar öldüm oldum dirildim resmen.
Simdi ikinci ye hamileyim doktoruma korkularimdan bahsettim.beni çok ciddiye almadı bence.
Biz spiral yapariz sen bana güven dedi.ama öncekinde ameliyathane de fenalaştım ben.yine aynısı olursa diye korkuyorum

Spinal anesteziyle doğum yaptım. Hiç baş ağrım olmadı. Hemen sütüm geldi. Ertesi gün hastaneden çıktım. Korku normal ama başa gelen de çekilir. Başınız ağrırsa da ağrır yani. Dünyanın sonu değil. Herkesin bedeni farklı bir tepki veriyor.
Ama kendinizi tanıyorsunuzdur yapamayacaksanız kesinlikle genel anestezi olun. Bi can dünyaya geliyor. Ağrıyı sızıyı düşünüp motivasyonu düşürmek sizi mahveder. Odaklanacak bir sürü güzel şey var.

Bende de panik atak var, belden uyuşturarak oldum. Doğumdan önceki günlerde tek düşündüğüm bebeğe kavuşmak oldu. Hiç ameliyatı düşünmedim dikişimi ağrımı düşünmedim. Ameliyathaneye gülümseyerek girdim. Tuhaf bir şekilde aşırı sakindim. 5 dakika sürdü sürmedi inanın benim gözümde. Ameliyathaneye girdikten sonra sadece hemşire yüzünden ufak bir panik yaşandı. Hemşire iğneyi vurmadan önce beni öne eğmesi gerekirken iğneyi önümde hazırladı. İğneyi görünce korktum, ilk denemede iğneyi doğru yere sokamadı canım yanınca kıpırdandım. Bu kez hemşireler doktorlar üstüme kapaklandı sakin ol diye. Bikaç dakika istedim, nefesime odaklanıp sakince iğnemi oldum yattım. Doktorum bana sadece kalp atışına odaklan dedi. İnanın o an zaten bir mide bulantısı başlıyor, ben kuscam diye bebeği bile gözüm görmemişti. Biraz çekiştirme hissediyorsunuz başlangıçta. Size zaten ne zaman başladığını bile söylemiyorlar. Ben çekiştirmeye başladıklarında bebeği çıkarttıklarını anladım. Başımda sürekli benimle konuşan birisi vardı zaten, sonra bi anda yanımdaki kız 9.40 diye bağırdı. Ne oldu dedim, kızın doğdu 9.40ta doğdu diye bağırdı.
Saniyeler içinde bebeği görmem öpmem bir oldu. Bi iki dk içinde alıp götürüyorlar. Bi 10-15 dk daha işiniz sürüyor ve bitiyor. Ki siz uyuyacaksınız. Sakin kalın, bebeğinize kavuşacaksınız buna odaklanın. Ağrıları düşünmeyin, anneliğin şanındandır deyip geçin 🌸

Evet bende eyle oldum.ve feci bir ağrı ile gözümü açtım odama gidip ağrı kesici verilene kadar öldüm oldum dirildim resmen.
Simdi ikinci ye hamileyim doktoruma korkularimdan bahsettim.beni çok ciddiye almadı bence.
Biz spiral yapariz sen bana güven dedi.ama öncekinde ameliyathane de fenalaştım ben.yine aynısı olursa diye korkuyorum
Anne olmak çok güzel evet insan ağrıyı da düşünüyor aslında yine bebiş için öyle korkuyorz hemen iyileşip ona odaklanmak istiyorum inş Ağrı kesiciler etkili olur

Back
X