Sezeryan doğum yapacam genel anestezi düşünüyor doktorum paniğimden dolayı tecrübenize ihtiyacım var çok korkuyorm

• Konu Sahibi Konu Sahibi er38
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi
Bende de panik atak var, belden uyuşturarak oldum. Doğumdan önceki günlerde tek düşündüğüm bebeğe kavuşmak oldu. Hiç ameliyatı düşünmedim dikişimi ağrımı düşünmedim. Ameliyathaneye gülümseyerek girdim. Tuhaf bir şekilde aşırı sakindim. 5 dakika sürdü sürmedi inanın benim gözümde. Ameliyathaneye girdikten sonra sadece hemşire yüzünden ufak bir panik yaşandı. Hemşire iğneyi vurmadan önce beni öne eğmesi gerekirken iğneyi önümde hazırladı. İğneyi görünce korktum, ilk denemede iğneyi doğru yere sokamadı canım yanınca kıpırdandım. Bu kez hemşireler doktorlar üstüme kapaklandı sakin ol diye. Bikaç dakika istedim, nefesime odaklanıp sakince iğnemi oldum yattım. Doktorum bana sadece kalp atışına odaklan dedi. İnanın o an zaten bir mide bulantısı başlıyor, ben kuscam diye bebeği bile gözüm görmemişti. Biraz çekiştirme hissediyorsunuz başlangıçta. Size zaten ne zaman başladığını bile söylemiyorlar. Ben çekiştirmeye başladıklarında bebeği çıkarttıklarını anladım. Başımda sürekli benimle konuşan birisi vardı zaten, sonra bi anda yanımdaki kız 9.40 diye bağırdı. Ne oldu dedim, kızın doğdu 9.40ta doğdu diye bağırdı.
Saniyeler içinde bebeği görmem öpmem bir oldu. Bi iki dk içinde alıp götürüyorlar. Bi 10-15 dk daha işiniz sürüyor ve bitiyor. Ki siz uyuyacaksınız. Sakin kalın, bebeğinize kavuşacaksınız buna odaklanın. Ağrıları düşünmeyin, anneliğin şanındandır deyip geçin 🌸

Çok haklısın canım en önemlisi ne olursa olsun sağlıkla kavuşmak ama işte insan korkuyor yinede ben normalde damar yolum açılırken çarpıntım paniğim tutuyor bayılıyorum zaten bebeğim içinde hangisi iyi olacaksa ona karar vermeye çalışıyorum o anki heyecanım paniğimde bebişim yorar diye korkuyorum genelde de acaba etkilenir mi diye korkuyorum

Haklısın canım galiba öyle yapacam artık uyanınca o ağrıyı çekecem inş sonrası hemen bebişle ilgilenirim
Agri olacak diye şartlama kendini, cevremde cok sezeryan yapan var asiri zorlanan olmadi, Allah kaldirabilecegimiz kadar yük verir inşallah,
bende panik atak hastasiyim, doktorla dogum şeklini konusmadik ama vajinal istiyorum. Ama sezeryan yapmam gerekirse genel anestezi istiyorum spinali istemiyorum
Kac haftaliksin?

Agri olacak diye şartlama kendini, cevremde cok sezeryan yapan var asiri zorlanan olmadi, Allah kaldirabilecegimiz kadar yük verir inşallah,
bende panik atak hastasiyim, doktorla dogum şeklini konusmadik ama vajinal istiyorum. Ama sezeryan yapmam gerekirse genel anestezi istiyorum spinali istemiyorum
Kac haftaliksin?
Benm zaten bazı sorunlardan dolayı vajinal yapamam bunu yıllardır biliyordum 35 haftalığım canım aynen ya inş sende durumlar nasıl kaç haftalıkdın

Benm zaten bazı sorunlardan dolayı vajinal yapamam bunu yıllardır biliyordum 35 haftalığım canım aynen ya inş sende durumlar nasıl kaç haftalıkdın
Az kalmis saglikla kucagina alirsin inşallah
Ben 23+4 teyim, suan icin seker tansiyon vs bir durum yok ama seker riski var kilom fazla gebe kaldim illa sezeryan gerektieen bir durumum suan yok ama psikolojim ve fiziksel durumum doguma kadar uygun olmazsa sezeryan olabilir suan icin vajinal istiyorum

Panik atağım benim fena var. Ama 2 sezeryanım sa epidural oldu. Zaten anestezi doktoruna söyledim sakinleştirici veriyorlar. Çok güzel o doğum anı asla kaçırmak istemezdim zaten.

Az kalmis saglikla kucagina alirsin inşallah
Ben 23+4 teyim, suan icin seker tansiyon vs bir durum yok ama seker riski var kilom fazla gebe kaldim illa sezeryan gerektieen bir durumum suan yok ama psikolojim ve fiziksel durumum doguma kadar uygun olmazsa sezeryan olabilir suan icin vajinal istiyorum
İnş en hayırlı şekilde olsun🤲

Panik atağım benim fena var. Ama 2 sezeryanım sa epidural oldu. Zaten anestezi doktoruna söyledim sakinleştirici veriyorlar. Çok güzel o doğum anı asla kaçırmak istemezdim zaten.
Ben sordum bebeği alana kadar vermiolar sanırım yani bizimki öyle dedi

Panik atağımdan dolayı ve birde bende bel boyun fıtığı olduğu içinde biraz genel düşünüyoruz spinalden sonra çok ağrı olan oluyor
Asıl genelde uyandığınız an ağrı çekeceksiniz gözünüz kimseyi görmeyecek belki de
Ama spinalde ağrı yavaştan geliyor ağrı kesici ile devam ediyorsunuz
Bilmiyorum siz bilirsiniz tabi
Doktor daha iyi bilir

Asıl genelde uyandığınız an ağrı çekeceksiniz gözünüz kimseyi görmeyecek belki de
Ama spinalde ağrı yavaştan geliyor ağrı kesici ile devam ediyorsunuz
Bilmiyorum siz bilirsiniz tabi
Doktor daha iyi bilir
Ay evet yanlış yazmışım evet benimde korkum o ama spinali o an yönetebileceğimide düşünmüyorum ve sonraki olası baş ve bel ağrıları korkutyr her türlü ağrı çekecez galiba analık işte

Çok korkuyorum genel anestezi sezeryan doğum yapacam
aşkım bence en mantıklısı genel anestezi zaten ya. Benim ilk gebeliğimde epidural mi oluyor ne belden iğne yaptılar korkudan kendime asla dokundurtmadım bende de panik vardı arkadaşlarımın gazıyla öyle yaparım sandım ama yapamadım sonra genel anestezi yaptırdım. Genel anesteziden hiç korkma bayılıyosun bi bakıyosun bebiş gelmiş :)

Back
X