Doğuma Hazırlık sezeryan doğum yapan anneler cevaplarmısınız?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

bebeto

aşksın sen cansın sen
Kayıtlı Üye
4 Aralık 2008
482
64
98
merhabalar arkadaşlar ben ilk doğumumu sezeryan la yaptım şuanda 29 haftalık hamileyim sata göre doğum 9 ocakta bunun 10 gün öncesine tarih veriyormuş doktorum öyle söyledi yani 31 aralık ta planlı sezryan olucam çoğu anne 38 haftasında tarih belirliyor bunların sancılarla alakası varmı 31 aralıkta değilde daha öncesi yada sonrası mümkün olmuyormu sancı durumu vs olmadığı sürece doktorumla sezaryen sonrası normal doğumuda konuştum olamaz dedi merak ettiğim 2. kez sezaryan doğum yapan anneler kaçıncı haftada doğum yaptınız cevaplarsanız çok sevinirim

günaydın
ben tam 38.haftayı tamamladığımda yaptım.çocuk gelişimi 38 haftada tamamen bitiyor demişti doktorum.

teşekkürederim cevapladığın için merak ediyorum benim doktorum neden okadar bekleticek planlı doğumla 31 aralıkta doğum yapmak istemiyorum açıkcası ya bir hafta erken yada sata göre doğum tarihi olsun diyorum bilmiyorum eğer 38 de olursa daha iyi olur benim için evet hanımlar yokmu başka 2. Doğumu sezaryan olan

merhaba
ben geçen doktoruma sordum eğer bir sorun olmazsa ne zaman alırsınız bebeği diye. 5 gün önceden dedi. içim rahatladı eğer daha önce deseydi 38 de alırız filan kavga edecektim:4:
ben bebeğin mümkün olduğunca kalması taraftarıyım. ilk bebeğimi tam gününde doğurdum ve çok faydasını gördüm(hemen süt geldi, bebğin gözleri açıktı, emmeye hazırdı...) eğer dayanabilirsen ki bu sabır isteyen birşey, mümkün olduğunca geç alınmasını sağla. doğaya karşı çıkmamak gerek

merhaba
ben geçen doktoruma sordum eğer bir sorun olmazsa ne zaman alırsınız bebeği diye. 5 gün önceden dedi. içim rahatladı eğer daha önce deseydi 38 de alırız filan kavga edecektim:4:
ben bebeğin mümkün olduğunca kalması taraftarıyım. ilk bebeğimi tam gününde doğurdum ve çok faydasını gördüm(hemen süt geldi, bebğin gözleri açıktı, emmeye hazırdı...) eğer dayanabilirsen ki bu sabır isteyen birşey, mümkün olduğunca geç alınmasını sağla. doğaya karşı çıkmamak gerek

Cevapladığın için teşekkürederim canım sana katılıyorum ilk kızım 41+5 te sezaryanla doğdu aralarında 26 ay olucak normal doğumu çok istiyorum ama doktorum kabul etmiyo başka doktora onun kadar güvenemem çünkü ilk doğumum çok rahat geçmişti bende bebeğim erken gelmek istemediği sürece beklemek istiyorum 9 ocakta zaten günüm doluyo en geç 5 ocağa kadar beklemek istiyorum sırf bir gün için bebeğimin yıl kaybetmesini istemiyorum keşke doktorum kabul etsede normal doğum yapsam bilmiyorum senin ne kadarın var ne kadarlık bebeğin

39 hafta da ikinci çoçuğumu doğurdum.

ama şunu unut ilk sezaryansa normal doğum yapman söz konusu olmuyor.

cevapladığın için sağol canım evet normal doğumu nekadar istesemde olamıcanı biliyorum araştırdım başka hastaneler var normal doğum yapan doktor ama bir aksilik olursa yine sezaryan ve bu konuda doktorumdan başkasına güvenemem malesef okadar ilgili güler yüzlüki doğumdan sonra hiç sorun yaşamadım 39 hafta sat tarihinin 10 gün öncesimi oluyo canım

Merhaba ben ilk bebeğimi 36+6 da doğurdum. Sezeryandı ama sancıyla gitmiştim. Bebeğimde 3.560 gram doğdu 22 gün erken gelmesine rağmen hiç bir sorun yoktu.Sütümde geldi hemen. 2. bebeği henüz düşünmüyorum ama doktorumla konuştum (ben randevu ile doğuma gitme taraftarı pek değilim içime sinmiyor nedense) doktorum aynı birincide olduğu gibi 35. haftaya kadar normal sıklıkta sonrası içinde (ilki 36 da doğurduğum için ) daha sık muayne edip yine bebeğin kendi gelmek isteyeceği günü bekleyeceğiz dedi. Bir çok arkadaşımda bu şekilde yaptı. Hatta ben ikinciyi normal istiyorum dediğimde olmaz dedi. Yurt dışında oluyor dedim orda mecbur kalıyorlar dedi. En son kontrole gittiğimde daha bunlar için erken bunları 1,5 sene sonra konuşuruz dedi ama ikna olmuş gibiydi.

canım sağol cevapladığın için bende bekleme taraftarım en geç 5 ocağa kadar beklicem bebeğim erken gelmek istemezse bu arada bebeğin çok tatlı rabbim analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin

canım sağol cevapladığın için bende bekleme taraftarım en geç 5 ocağa kadar beklicem bebeğim erken gelmek istemezse bu arada bebeğin çok tatlı rabbim analı babalı sağlıklı büyütmeyi nasip etsin

Selamlar benim de sat. a göre doğumum 10 kasım fakat doktorum sezeryanla en geç 1 kasımda alalım diyor. ben de bekleme taraftarıyım ama bebeğim makat gelişli olduğu için doktorum beklemenin riskli olduğunu söylüyor ama ikna olmuş değilim :( son dakikada doktor değişikliği yapmayı bile düşündüm ama o stresi kaldıramayacağımı düşündüğüm için vazgeçtik ..doktoruma güveniyorum güvenmek istiyorum.. :(

Cevapladığın için teşekkürederim canım sana katılıyorum ilk kızım 41+5 te sezaryanla doğdu aralarında 26 ay olucak normal doğumu çok istiyorum ama doktorum kabul etmiyo başka doktora onun kadar güvenemem çünkü ilk doğumum çok rahat geçmişti bende bebeğim erken gelmek istemediği sürece beklemek istiyorum 9 ocakta zaten günüm doluyo en geç 5 ocağa kadar beklemek istiyorum sırf bir gün için bebeğimin yıl kaybetmesini istemiyorum keşke doktorum kabul etsede normal doğum yapsam bilmiyorum senin ne kadarın var ne kadarlık bebeğin

benimde doktora sorduğum ilk soru normal doğum yapabilirmiyim diye ama benim çatıdaki bir kemik eğriymiş onun için ilk doğumumda 11 saat sancıdan sonra sezeryan olmuştum:KK50:
benim oğlum haftaya 2 yaşına giriyor. sat a göre de 6 nisanda kızımı kucağıma alacam inşallah. dr 2 nisan dedi bir sorun olmazsa. ama beni de şeytan dürtmüyor değil hani sancın gelince git diye:KK47:
hastane evime 100 metre ve acil ameliyathanesi var donanımlı bir yer. yani sancıyı beklememde nişan geldi mi gidebilirim diye düşünüyorum bakalım zaman neyi gösterecek.

Son düzenleyen: Moderatör:
çok sağol canım verdiğin linki bende okudum bende aynen senin gibi düşünüyorum hani sancılar başlasada öyle gitsem hata geçen muayne sırası beklerken konu sezaryan sonrası normal doğumdu bir bayan doktora sormuş ben normal doğurmak istiyorum diye aradan 12 yıl geçmiş ilk doğumdan doktorda böyle birşey mümkün değil demiş kadında sancıyla gelsem yinemi sezaryan olurum demiş doktorda 8 cm açılmayla gel normal doğum olur demiş şaka gibi 8 cm nedemek ya evde ya yolda doğurur kadın hastaneye baya uzak oturuyor bende doktorumla konuşcam bu randavumda evimle hastanenin arası gündüz trafiğinde özel arabayla 3 dakika normal olmasını ço istiyorum kızımda 41+5 kadar bekledik 32 haftada doğum pozisyonu almasına rağmen gelmedi kızım safra kesesi ağrılarım yüzünden her gece hastanedeydik eşim doktora sezaryana alın deyip isteğe bağlı sezaryan oldum kızım doğduğunda ayakları buruşmuştu annemin kızımı gördüğünde ilk tepkisi bu çocuğun günü geçmiş buruşmuş bu demesiydi fazla beklemak istemiyorum ama doktoruma söylicem bebeğim sizin verdiğiniz tarihe kadar kendi gelmek isterse normal olsun istiyorum dicem eğer kabul etmezse yine aynı mesafede başka bir hastanedd hakan seven adında bir doktor var belki sende duymuşsundur sezaryan sonrası normal doğumu destekliyormuş olmazsa oraya gidicem

merhabalar arkadaşlar ben ilk doğumumu sezeryan la yaptım şuanda 29 haftalık hamileyim sata göre doğum 9 ocakta bunun 10 gün öncesine tarih veriyormuş doktorum öyle söyledi yani 31 aralık ta planlı sezryan olucam çoğu anne 38 haftasında tarih belirliyor bunların sancılarla alakası varmı 31 aralıkta değilde daha öncesi yada sonrası mümkün olmuyormu sancı durumu vs olmadığı sürece doktorumla sezaryen sonrası normal doğumuda konuştum olamaz dedi merak ettiğim 2. kez sezaryan doğum yapan anneler kaçıncı haftada doğum yaptınız cevaplarsanız çok sevinirim

benmde 2. sezeryanım olcak satlarımız sennle aynı şuan 29 haftalık hamileyim genelde 1 hafta erken oluyo 40 hafta beklenmiyo 38. hafta dolunca alınıyo
sezeryanla doğum yapcaksn sancı çekmenn ne anlamı var ki bu yüzden 38 den sonra alıyolar bebişleri

kızlar ben ilk doğumumu mecburi sezaryanla yapmıştım 42 hafta bekledik sancım açılmam yoktu doğum kanalına da inmemişti oğlum doktor mecburen sezaryana aldı tehlikeye atmamak için şimdi de 10 haftalık hamileyim ilkinde normal doğum yapmayı çok istedim ama kısmet değilmiş bunu da sezaryanla doğurucam kısmetse 38 haftalıkken aldırmayı düşünüyorum gelişimi tamamlanmış oluyomuş çünkü bakalım kısmet

çok sağol canım verdiğin linki bende okudum bende aynen senin gibi düşünüyorum hani sancılar başlasada öyle gitsem hata geçen muayne sırası beklerken konu sezaryan sonrası normal doğumdu bir bayan doktora sormuş ben normal doğurmak istiyorum diye aradan 12 yıl geçmiş ilk doğumdan doktorda böyle birşey mümkün değil demiş kadında sancıyla gelsem yinemi sezaryan olurum demiş doktorda 8 cm açılmayla gel normal doğum olur demiş şaka gibi 8 cm nedemek ya evde ya yolda doğurur kadın hastaneye baya uzak oturuyor bende doktorumla konuşcam bu randavumda evimle hastanenin arası gündüz trafiğinde özel arabayla 3 dakika normal olmasını ço istiyorum kızımda 41+5 kadar bekledik 32 haftada doğum pozisyonu almasına rağmen gelmedi kızım safra kesesi ağrılarım yüzünden her gece hastanedeydik eşim doktora sezaryana alın deyip isteğe bağlı sezaryan oldum kızım doğduğunda ayakları buruşmuştu annemin kızımı gördüğünde ilk tepkisi bu çocuğun günü geçmiş buruşmuş bu demesiydi fazla beklemak istemiyorum ama doktoruma söylicem bebeğim sizin verdiğiniz tarihe kadar kendi gelmek isterse normal olsun istiyorum dicem eğer kabul etmezse yine aynı mesafede başka bir hastanedd hakan seven adında bir doktor var belki sende duymuşsundur sezaryan sonrası normal doğumu destekliyormuş olmazsa oraya gidicem

bu işin tek bir doğrusu yok canım. sen ne istiyorsan için nasıl rahat ediyorsa öyle yap önemli olan senin istediğin. bu süreçte önemli olan başkalarının dediğine kulak kapatmak yoksa kafan çok karışıyo. ama sezaryen sonrası normal doğum olmaz diye birşey yok. benim bir arkadaşım sezaryanlıydı ikinci çocuğunu normal doğumla doğurdu ki aradan sadece 3 yıl geçmişti. ilk bebeği seninki gibi mecburen sezaryanla aldılar kordonu dolanmıştı bebeğin. dediğim gibi sen ne istiyorsan öyle yap

benmde 2. sezeryanım olcak satlarımız sennle aynı şuan 29 haftalık hamileyim genelde 1 hafta erken oluyo 40 hafta beklenmiyo 38. hafta dolunca alınıyo
sezeryanla doğum yapcaksn sancı çekmenn ne anlamı var ki bu yüzden 38 den sonra alıyolar bebişleri

bende bilmiyorum canım bir yandan beklemek istemiyorum bi yandanda bebeğim hazır olmazsa diye endişeleniyorum en azından sancım olursa bebek kendiğinden doğuma hazırdır diyorum rabbim alımıza ne yazdıysa onu yaşıyoruz doğum konusunda doktorumun verdiği tarihe canım sıkılıyor 31 aralık zaten planlı olucaksa ya bir hafta erken yada 9 ocağa yakın bir tarih olsun diyorum

bende bilmiyorum canım bir yandan beklemek istemiyorum bi yandanda bebeğim hazır olmazsa diye endişeleniyorum en azından sancım olursa bebek kendiğinden doğuma hazırdır diyorum rabbim alımıza ne yazdıysa onu yaşıyoruz doğum konusunda doktorumun verdiği tarihe canım sıkılıyor 31 aralık zaten planlı olucaksa ya bir hafta erken yada 9 ocağa yakın bir tarih olsun diyorum canı rabbim seninde sağ salim kucağına almanı nasip etsin inşallah

kızlar ben ilk doğumumu mecburi sezaryanla yapmıştım 42 hafta bekledik sancım açılmam yoktu doğum kanalına da inmemişti oğlum doktor mecburen sezaryana aldı tehlikeye atmamak için şimdi de 10 haftalık hamileyim ilkinde normal doğum yapmayı çok istedim ama kısmet değilmiş bunu da sezaryanla doğurucam kısmetse 38 haftalıkken aldırmayı düşünüyorum gelişimi tamamlanmış oluyomuş çünkü bakalım kısmet

sende benim gibi beklemişsin okadar bekleyip normal doğuramamak beni çok etkilemişti ilk doğumumda sezaryandan çok korkuyordum okadarki kabusum olmuştu ve başıma gelmişti şimdi 29 haftalık oldum yine normal doğum istiyorum çok ısrarcı olursam doktorumun kabul edebilir diye umuyorum kızımda epidural sezaryan olucaktım ama tam uyuşmayıp hissetiğim için uyutuldum en azından sancılı gitsem dediğim gibi doktorumla konuşup 5 ocağa kadar beklemek istiyorum bakalım kısmet canım rabbim bebeğini sağ salim kucağına almayı nasip etsin inşallah

sezeryandan sonra normal dogum mumkun ben bununla ilgili bircok dogum hikayesi okudum turkiyede bunu her doktor kabul etmiyor istanbulda yasiyorsaniz istanbulda birkac doktor var sezeryan sonrasi dogum yaptiran ben yurt disinda yasiyorum benim 4 sezeryan gecmisim var buradaki doktorlar bana normal yapabilirsin dedi cok sasirdim arastirmaya devam ediyorum. yahoda ssvd diye bir gurup var orada dogum sezeryan sonrasi dogum yapmis bir cok bayanin dogum hilayeleri var okumani tavsiye ederim

sezeryandan sonra normal dogum mumkun ben bununla ilgili bircok dogum hikayesi okudum turkiyede bunu her doktor kabul etmiyor istanbulda yasiyorsaniz istanbulda birkac doktor var sezeryan sonrasi dogum yaptiran ben yurt disinda yasiyorum benim 4 sezeryan gecmisim var buradaki doktorlar bana normal yapabilirsin dedi cok sasirdim arastirmaya devam ediyorum. yahoda ssvd diye bir gurup var orada dogum sezeryan sonrasi dogum yapmis bir cok bayanin dogum hilayeleri var okumani tavsiye ederim

Sağol canım o hikayelerini bende okudum imrenerek evime yakınlarda ssvd yapan bir doktor var hakan seven kk çok araştırdım başka sitelerdede ama fazla bi bilgi edinemedim oturduğum mahallede 2 kişi var orada doğum yapan doktorun normal doğum taraftarı olduğunu ama sezeryan sonrası çok sorun yaşamışlar gerçi ben bunun kişiyle alakalı olduğu düşünüyorum dediğim gibi 9 kasımda muayne olucam doktorumla tekrar konuşucam ssvd konusunu kabul etmezse dediğim doktorla görüşücem oda imkansız derse kendi doktoruma devam ederim heralde senin 5. Doğummu olucak canım rabbim kolaylık versin sağ salim kucağına almayı nasip eylesin inşallah

Back
X