- Konu Sahibi YogunGeciyor
Evet klasik tartışma..bende zorunlu olmadıkça sezaryan a karşı olanlardanım .ama malesef ülkemizde doğumların yarısı sezaryan.Bende sezaryan olanlardanım çok normal doğum istememe rağmen,suyum gelmiş hiç suni sancı almadan 2 saat içinde doğuruyordum ki tam doğumhaneye inecekken son anda kafayı yukarı çevirdi bebiş kalp atışları yavaşlayınca acil sezaryana alındım belki eski doktorlar olsa kesin normal yaptırılardı diye düşünüyorum.Evet dünyanın sonu değil sezaryan yaşıyorsun yani.Ben de çok kolay ayağa kalktım tabiki sancılar oluyor gülemiyorsun hapşıramıyorsun öksüremiyorsun geçiyor tabi ki. Ama 1 seneyi geçtiği halde karnınız hissiz bildiğim kadarıylada hep öyle kalacak şahsen beni dikiş izi çok rahatsız ediyor.arada hala sancı girer.Arkadaşlar sonuçta bu bir ameliyat tıp dünyası kapalı ameliyat yapmak için çaba gösterirken biz bebek doğurmak için karnımızı15 cm açtırıyoroz. Evet 2 saat boyunca sancının Allahını çektim tarifi bile yok ama yine normal doğum.Ha bu arada karnın gitme meselesi bence sezaryanla alakası yok yapısal bir durum benim karnım 1 ay kadar sonra dümdüzdü,arkadaşım normal doğuma rağmen hala karnı var.