sezeryan dogumdan kacmayin

yok benim çevremde sezeryan olan yada bu sitede sezeryan yaptıran herkese soruyorum. kanama ile zaten içerisi temizleniyor anladığım kadarı ile ama kanaması olmayanlarda karın aynen kalıyor.sonuçta ameliyat olduğundan dolayı en kısa zamanda kesilen yerin dikilmesi gerek normal doğumdaki gibi temizlenme söz konusu değil karın ondan dolayı kalıyo zate.her bünye bir olmadığından herkeste farklı oluyor.
Kanamam çok fazla olmadı
bunun dikilmesi ile ilgisi yok
normal doğum esnasında da çok kan gelmez zaten
sonrasında gelenin doğum şekli ile ilgisi yok

a
Kanamam çok fazla olmadı
bunun dikilmesi ile ilgisi yok
normal doğum esnasında da çok kan gelmez zaten
sonrasında gelenin doğum şekli ile ilgisi yok
yani daha önce sezeryan yada normal doğum yapmadığımdan bilmiyorum. ama sonuçta sezeryan bir ameliyat buda benim için yeterince korkutucu. sadece hangisi daha iyi olacak diye değil mecbur kalırda sezeryan olursa ne yapmalıyım diye sormuştum

a

yani daha önce sezeryan yada normal doğum yapmadığımdan bilmiyorum. ama sonuçta sezeryan bir ameliyat buda benim için yeterince korkutucu. sadece hangisi daha iyi olacak diye değil mecbur kalırda sezeryan olursa ne yapmalıyım diye sormuştum
doğum tamamen şans işi
ikisinden de memnun olanda var olmayanda

doğum tamamen şans işi
ikisinden de memnun olanda var olmayanda
e tabi herkezin yapısı bir olmuyo ama normal doğumda ertesi gün korseyi takabiliyosun.spor yapabiliyosun ama sezeryanda 6 ay beklemek zorundasın.zaten 6 aydan sonra bişeyleri ne kadar değiştirebilirki insan vicut oturmuş olur zaten.

e tabi herkezin yapısı bir olmuyo ama normal doğumda ertesi gün korseyi takabiliyosun.spor yapabiliyosun ama sezeryanda 6 ay beklemek zorundasın.zaten 6 aydan sonra bişeyleri ne kadar değiştirebilirki insan vicut oturmuş olur zaten.
6 ay diye bir şey yok o eski sezeryanlar için geçerli
40 ım çıkınca mekik çekmiştim ben bir sıkıntı olmuyor

Bilemem
doktorumun önerisiyle ikinci gün bel hareketi falan yapmıştım
et
ozaman kişinin durumuna göre değişiyo. anladım eyer sezeryan olmak zorunda kalırsam doktorla konuşucam en kısa zamanda harekete geçmeliyim umarım bünyemde buna müsait olur.peki korse giyme konusunda ne diyo doktor sezeryan olursa..

et
ozaman kişinin durumuna göre değişiyo. anladım eyer sezeryan olmak zorunda kalırsam doktorla konuşucam en kısa zamanda harekete geçmeliyim umarım bünyemde buna müsait olur.peki korse giyme konusunda ne diyo doktor sezeryan olursa..
Benim doktorum müsade etti çünkü dikislerim temizdi sorun yoktu
doktor cok önemli

Benim doktorum müsade etti çünkü dikislerim temizdi sorun yoktu
doktor cok önemli
anladım... böyle olursa zaten bir sorun kalmaz ben doktorumlada bu konuyu görüşerek ne düşüncede olduğunu bi sorayım. umarım sezeryan olursam benimkide seninki gibi olur. verdiğin bilgiler için tşk.ederim. saol.

anladım... böyle olursa zaten bir sorun kalmaz ben doktorumlada bu konuyu görüşerek ne düşüncede olduğunu bi sorayım. umarım sezeryan olursam benimkide seninki gibi olur. verdiğin bilgiler için tşk.ederim. saol.
rica ederim
olmak zorunda kalırsan benimki gibi rahat geçer inşallah

Bende sezeryan olucam bebek biraz iri ve catim dar olduğu için burada kötüleyen de olmuş iyi diyende çok zor gerçekten suan içim karardı

arkadaşlar sezaryan veya normal doğum yapın fark etmıyor eğerkı çok yıyorsanız..o göbek orda kalıyor...ayrıca metabolizma denılen bırşey var küçük yaşta( 30 yaş oncesı) kınınkı ıle 30 yaş ustu bır ınsnınkı malesefkı aynı çalişmıyor...
bir arkadaşim sezaryan oldu kendı ısteiyle..5-6 ay sonra eskı kılosuna dondu...beslenmesıne kesınlıkle dıkkat ettı..hastaneden çıkarken çocuğu kucağinda çıktı..2 gunde kalktı hatta hiç yatmadı..
bir arkadaşta epidural nomal doğu yaptı.sunı sancı vede vakumla...doğumdan sonra bayaği bır kanaması oldu..yemesıne içmesıne hç dıkkat etmedı..o göbek hala orda...ayrıca 2 haftada oturamadı
başka bır arkadaşim epidural normal doğum yaptı.doğmda herhangıbırşey hissetmedığını rahat oolduğunu oyledı
başka br arkadaş normal doğum yaptı..18 dikişi vardı...bağıra bağira doğurdum dıyooo...

sonuç olarak hangı doğum yontemını tercıh edersenız edın herkezde farklı izler bırakıyor bukesın....ve doktor çok onemlı
bende sureklı araştırıyorum searyanın çocuk için, normal doğumunda anne içn daha sağlıklı olduğu blımsel bır kanıt...
bende hayırlısıyla ınş epidural sezaryan düşünuyorum çunku korkyorum...doğum esnasında bendn kaynaklanan sorunlar çıkmasından..canım çok kıymetlıdır iğneye bıle bakamayanlardanım...

Allah herkeze hayırlısı ıle doğum yapmayı nasip etsınnn.........

arkadaşlar sezaryan veya normal doğum yapın fark etmıyor eğerkı çok yıyorsanız..o göbek orda kalıyor...ayrıca metabolizma denılen bırşey var küçük yaşta( 30 yaş oncesı) kınınkı ıle 30 yaş ustu bır ınsnınkı malesefkı aynı çalişmıyor...
bir arkadaşim sezaryan oldu kendı ısteiyle..5-6 ay sonra eskı kılosuna dondu...beslenmesıne kesınlıkle dıkkat ettı..hastaneden çıkarken çocuğu kucağinda çıktı..2 gunde kalktı hatta hiç yatmadı..
bir arkadaşta epidural nomal doğu yaptı.sunı sancı vede vakumla...doğumdan sonra bayaği bır kanaması oldu..yemesıne içmesıne hç dıkkat etmedı..o göbek hala orda...ayrıca 2 haftada oturamadı
başka bır arkadaşim epidural normal doğum yaptı.doğmda herhangıbırşey hissetmedığını rahat oolduğunu oyledı
başka br arkadaş normal doğum yaptı..18 dikişi vardı...bağıra bağira doğurdum dıyooo...

sonuç olarak hangı doğum yontemını tercıh edersenız edın herkezde farklı izler bırakıyor bukesın....ve doktor çok onemlı
bende sureklı araştırıyorum searyanın çocuk için, normal doğumunda anne içn daha sağlıklı olduğu blımsel bır kanıt...
bende hayırlısıyla ınş epidural sezaryan düşünuyorum çunku korkyorum...doğum esnasında bendn kaynaklanan sorunlar çıkmasından..canım çok kıymetlıdır iğneye bıle bakamayanlardanım...

Allah herkeze hayırlısı ıle doğum yapmayı nasip etsınnn.........

sezeryan dogum yaptım
2 ay içinde eski kilomunda altına düştüm ama
geç ayaklandım
arkadaşın dedigi gibi bünye meselesi
bazı erken kalkar bazısı geç
yengem saattlerce normal dogum için sancı çekti dogum yapamadı kalbi durdu
sezeryan oldu
dogum yaptıgı gün gezdi
ben dogum yaptıgım gün yataktan kalkamadım
2.gün sadece wc ye zor kalktım
3.gün yürüyebildim

Arkadaslar gec yorum olcak ama bastan itibaren yorumları okudum sezeryani kotu bisey olarak görenler var yok doğum degilmisde müdahale sekliymis o zaman niye doğum değilse logusa oluyosun ayrıca kendi isteğiyle cok sezeryan olan var normal dogum sancisi çekmeye korktulari için ki bunlarin biri benim sezeryan istiyorum bende ayrica biz 3 kardeşiz ucumuzde sezeryaniz normal yoldan doğanlardan eksiğimiz yok her sezeryanla dogan gibi sezeryani bu kadar kotu olarak bakmayın

İlk bebegimide ikinciyi de sezeryan ile dogurdum ilk sezeryanda bende hic sıkıntı cekmeedim ilk günden ayaklandim agrim sizim hic olmadi desem yeri var ama ikinci doğumda Yine hemen ayaklandim gayretle fakat okdar çok adet sancısı gibi agrım olduki bir daha çocuk düşünmucem diye söylene söylene o agriyla günleri geçirdim taki 6.günlük olana kadar ondan sonra rahatladim şuan 48gunluguz dışardan olmasa da içerden sezeryan yerim aciyor buay kontrolüm var umarım önemli birşey yoktur. Ayrıca drlar sezeryanda 3.yı bu yüzden onermediklerini söylüyorlar en azından benim Dr um oyle söyledi. Doğum yapacaklara hayırlı doğumlar diliyorum yeni doğum yapmış biri olarak Allah yardmnz olsn.sormak istediğiniz olursa cevaplarım.

öncelikli allah analı babalı büyütsün.tebrik ederim..
ben kesinlikle normal doğum isteyenlerdenim. tabi biliyorum bazen bizim kontrolümüz dışında gelişebiliyor herşey. birkaç hafta önce arkadaşım normal doğum diye gittiği hastaneden sezeryanla çıktı. bende böyle birşey ile karşı karşıya gelebileceğimle hoşlanmasamda yüzleştim. arkadaşımın çok ağrısı vardı.biliyorum her bünye bir değil ama sonuçta ameliyat. sormak istediğim şey. benim çevremde sezeryan yapan herkesin karınları kaldı çünkü bu ameliyat enfeksiyon kapılmaması için en kısa zamanda dikişin yapılması gerekiyor.içierisi temizlenmiyor. sizdede karın kaldımı. bide karnınıza kum torbası kondumu bunu merak ediyorum
bende normal doğum diye girdiğim doğumdan sezeryan olup çıktım. 6 saat süren sancıdan sonra kızım kakasını yaptı ve kalp atışları yavaşladı. sonuç sezaryen. eve geldim kendi işimi kendim yaptım. ilk günlerde biraz ağrı oldu ama çok değil. 40 gün kanamam sürdü. normal doğum yapanlarda da olan bişey bu zaten :) göbekte çok kalmadı. biraz sporla gider yani. bencede sezaryen öyle korkulacak bişey değilmiş :) tek eksisi doğum sonrası kızımı hemen emzirememek oldu :/

Ben normal dogum isteyenlerdendim fakat fitik olmam ve pelvis kontrolunde canim acidigi icin korkup caymam sebebi ile sezeryan doguma yoneldim. Dogum icin hastaneye hazirlikli gittim. Sezeryan sonrasi hic ama hic agrim olmadi. Eve geldigimde hic yataga yatmadim misafirlerimle sohbet ettim cay ictim. Bebegim suan 5. Ayina girmek uzere ve ayni sekilde hicbir sorunum yok. Acikcasi sezeryani tavsiye edebilirim

Rabbim sizinle beraber sağlıklı uzun ömürler versin miniğine... Valla sen şanslılardanmışsın demekki... Ben o kadar normal istedim ki bir türlü nasip olmadı... Ben hiçbir şekilde sezeryanı tavsiye etmiyorum.. Sonrası çok ağrı çektim insna gibi ayağa kalkıp yürüyebilmem 10-15 günümü aldı... Bebeğimle hiç anne gibi ilgilenemedim... İlk 15 gün altını bile değiştiremedim... Emzirirken çok zorlandım... Yani bana göre keyfi seçilecek bişi değil sezeryan.. Sonuçta ameliyat..

tahmin ettiğim gibi kanaman olduğundan için temizlenmiş.bende öyle duymuştum. ama bazılarında kanama çok olmuyor benim çevremde karnı aynen kalanların hepsinin kanaması çok az oldu. tecrübeli kişlere soruyorum aradaki farkı anlamak için. eltim doğum yaptı onun çok az oldu kanaması ve karnı şuan 5 aylık gibi ne yapsa düzelmiyor. gerçi yemeği sever spor yapmaz o ama anladığım kadarı ile demekki bu bünyeden kaynaklanıyor.bakalım bende ne olacak.:KK51:

Merhaba canım seni görünce o günlerime döndüm.. Şu an bebeğim 4 aylık... Eğer psikolojik olarak ve vücudunda uygunsa kendini normal doğuma odakla derim ben.. Adı üstünde 'normal'i bu... İnan ben tam sabah 7 den akşam 12 ye kadar o doğum sancılarını çektim 2-3 dk ya inene kadar.. Çekilmeyecek bir sancı değil.. Doğum anını yaşamadım muhakkak ki zordur ama uzun sürmüyor o kadar sancıyı çektikten sonra.. Ben çok çektim ama normal doğmadı... Çatım dardı ve meğerse zaten rahmimde perde varmış.. Doktor sezeryan sırasında söyledi.. Çok çekmişsin ama bebek o yola girememiş dedi.. Rahmimde perde varken nasıl bebeğim o kadar durdu gelişti ve nasıl gebe kaldım Allah'ın takdiri.. 39+3 te doğdu bebeğim.. Mutlu olduğum yan en azından sancım geldi yani bebeğim gelmk istedi sonra sezeryan oldu yani yine kendi seçti tarihini diyorum... Rabbim sana da kolaylıkla doğumlar nasio etsin inşallah.. Bir nefeste bebeğini kucağına al... Öyle güzel bir duygu ki Rabbim hiçbir kadnın bu duygudan mahrum etmesin.. Allah'a emanetsin miniğinle sen...

Back
X