ben ilkinde normal doğuramadım malesef suyum geldi fakat suni sancıyla açılmam olmadığı için...
ikincide ne olur bilemiyorum...
yazık ki ülkemizde sezeryan ciddi manada ön planda...
ama dayım isviçrede yaşıyor ve yengem ilki sezeryan olduğu halde
ve arada sadece 13 ay olduğu halde ikinci doğumunda da sonuna kadar normal doğum için zorlandı fakat malesef yine yapamadı...
inşallah biz ülkemizde de birgün normal doğum tüü kaka olarak gösterilmekten çıkar...
ronyacım senin çocuğun varmıydı canım şok oldum ya Allah bağışlasın :)
canım varya 3 yaşında oğlum var
biz ikinci için uğraşanlardanız :))
adamcağızımın sonradan değerleri düştü sanırım
oğluma ilk ay hamile kalmıştım
amerika da da normal doğum esas.
asla isteğe bağlı sezeryan olmuyormuş.ilki sezeryan olsa bile mecburen normale alıyorlarmış.
kızlar ben değil ama çok yakın bi arkadaşım ilk sezeryan doğumundan 4 yıl sonra normal doğum yaptı.ama onunki biraz mecburiyetten oldu,eşi polis olduğu için mecburi hizmet bölgesinde görev yapıyorlardı ve ilk kızını sezeyanla doğurmuş olmasına rağmen ordaki devlet hastanesindeki ebe normal doğurabilirsin diye biraz da zorlayarak doğurtmuş,herhangi bir sorunu olmadı ama tabiiki rahimdeki kesinin yırtılıp tekrar 2. bi ameliyata mecbur kalma riski de olabilirdi...
doktorlar pek bu riske girmiyor tabii bu nedenle.
Aslinda riskli oldugunu bilmiyordum arkadaslar bende isvecte yasiyorum oglum 22 saat sancidan sonra cikmayinca mecburi sezeryan oldu cocuk susuz kalinca..
ikinci cocugumu normal dogumla dogurmak isterim bunu hamile kaldigimda doktorumla konusmam gerekmis ama bura kesinlikle normal dogumu öneriyorlar..
riskli olmasi acikcasi beni korkuttu ama ameliyat olmaktan cok daha iyi
ne güzel ya amerikaya gidemiceğimiz için sanırım tıpış tıpış sezeryanı kabul etcez
canım ilginç valla riskli olduğunu bilmelerine rağmen normal doğumu tercih ediyolar
bizimkilerde hiç yanaşmıyor
aslında türkiyedeki tüm kadın doğumculara bu konuda eğitim verilmeli bence
Valla riskli olup olmadigini hic söylemediler bana o kadar doktoru gördum ve sordum herzaman normali tercih ediyorlar
bu aralar bu doktorla görusursem daha acikli bi sekilde sorarim.. normal olsun istiyorum ben
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?