Sezeryan doğumla bebeğini kaybedip :( tekrardan hamilelik düşünenler...

Canim basin saolsun oncelikle. Yasadiklarini 2 kere yasadim ben. Ikisindede hep kendimi be doktoru sucladim. Hic sakinlesemedim. 10 ay oldu kader kismet demeyi ogrendim. Daha sakinim en azindan. Gecmiyor acisi sadece katlanmaya alisiyorsun. Kendini toparlamaya calis. Eşler de kabullenmis gibi gorunsede bizi gorup daha cok uzuluyorlar emin ol. Doktorun dedigi gerekli tahlilleri yaptir onun disinda neden dusunmeye calisma yorulursun. Ara ara duygu patlamasi yasayip bende buraya yaziyorum iyi geliyor. Hepimiz seninle ayni durumdayiz unutma.

Yaşadıkların hissetiklerin o kadar tanıdık o kadar bildik ki. 8 gün sonra 5 ay olacak güzel kizimi kaybedeli. Dediğin gibi hep ağlıyorum. Iznim bitti ise başladım başka şeylerle meşgul oldukça daha iyi oldum. Tabiki canım çok yanıyor kızıma çok üzülüyorum. Ölüm günü ile doğum gününün aynı gün olması çok farklı. Yaşasaydı su kadar olacaktı diyorum her gün. Bebeklerimiz gitti. Öyle oldu böyle oldu ama cennete gitti. Ben bebeğimi kaybettikten sonra ibadetlerime daha da dikkat etmeye başladım onun şefaatine nail olabilmek için. Cennette ona kavuşabilme düşüncesi bana ıyi geliyor teselli oluyorum. Sen de eğer çalışıyorsan işine dön zaman daha çabuk geçiyor. Bekleme süren varsa daha çabuk geçiyor zaman. Allah sanırlar versin inşallah hepimize

Cok tesekkur ederim keske istanbulda olabilseydim ben ankaradayim
Kan pihtilasmasi cikti bende yaptirmistim ilk kaybimda butun testlerimi ama bende pihtilasmadan kaybettim saniyordum bu zamana dek evladimi bu sefer bir profa gittik dokuz aylik bebek anne karninda öldüyse o pihtilasma sorunu degildir dedi hatta bu gebeligimde aspirin bile önermedi...
Degerlerim o konuda cok kotu degil sanirim...
Bu kaybim sanirim aşırı spordan oldu cunku hamile oldugumu bilmeden agir spor yapiyordum ... tabi once nasip...
Umudum hepten kirildi allah bu gunlerimi aratmasin ama bu bebek kaybim da beni etkiledi zormus dusuk te... digerinin bari mezari var diyorum bu kuzumun mezari bile yok... dusunun bendeki psikolojiyi artik...

Canim basin sagolsun
Bizlerde evlatlarimizi kaybettik...
Kaybin buyugu kucugu olmazmis onu ogrendik bu sayfalarda...
Ben dokuz aylikti gunleri sayiyorduk gelisi icin ölü dogum yaptim gecen sene bu senede iki aylik kuzum duşuk oldu..
2 yil ust uste aralik ayinda evlat acisi ile imtihandayim canim...
Nasil basediyorsunuz demissin ben kendimi anlatacak olursam ;
Ates dustugu yeri yakiyor canim
Herkesin yangini farkli basetme metodu da farkli
Ben neden nicinlere girmiyorum guzel bir sozum var bu konuda sabir hirkam ustumde bir yili gecti hic cikarmiyorum uzerimden rabbimin kahri da lutfu da hos diyorum...
Bir de benden daha cok derdi olan insanlari dinliyor konusuyor videolarina bakip kendi derdimi dert saymamaya calisiyorum...
Bir imtihan bu dunya bir gun bitecek otuz yil sonra da olsa bitecek ...

merhaba melek anneleri
belki beni hatırlayanlar vardır, uzun süredir girmiyorum siteye. ben en son bıraktığımda 2550'li sayfalardaydık, nerdeyse 2900.sayfaya gelinmiş. aramıza yeni katılan anneler olmuş. ne acı, allah düşmanımın bile başına vermesin, istemem kimsenin yüreği böyle yangın yerine dönsün. ben 3 eylül 2016'da ilk bebeğim oğlum mete'yi 40 hafta 6 günlükken ve her şeyin yolunda olduğu ve normal olduğu söylenmişken karnımda kaybettim. her şey yolunda olduğu için normal doğumu bekliyorduk ve hastaneye gittiğimde açıklığım olduğu için ve doğum başlamış olduğu için suni sancı vererek normal doğumla dünyaya getirdim oğlumu. hiç birinize anlatmama gerek yok o acıyı, zaten kader arkadaşı olduğumuz için burdayız hepimiz. ben doğumdan sonra oğlumun eşyalarına elimi dahi süremedim, kız kardeşim ben hastaneden dönmeden kaldırmış her şeyi. sonrası büyük yıkım, acı, gözyaşı, kendimi suçlama...
ben oğluma otopsi yapılmasını kabul etmedim, kıyamadım çocuğuma.cenazesini teslim etmeyiz otopsi yapılırsa dediler, ben bebeğimin cenazesini almak istedim. sonrasında pıhtılaşma testleri yapıldı ve bende 2 tane mutasyon çıktı. normal doğum yaptığım için doktor hiç korunma vermedi, zaten vücudun hazır olduğunda ancak hamile kalırsın dedi. tabi bu arada eski doktoru görmek istemedim, doğum yaptığım hastanenin önünden bile aylarca geçmedim. mete'den sonra 6 haftalık bir düşük yaptım. tabi yine acı, gözyaşı ve yıkım.
2017 nisanda tekrar hamile kaldım. 30. haftaya kadar aspirin ve kan sulandırıcı iğne ; 30.haftadan sonra 34. haftaya kadar sadece iğne kullandım. 34.haftadan beri haftalık kontrole gidiyorum. bugün kontrolden geldim. 37. hafta bitmek üzere ve bebeğin iyi olduğunu söylüyor ama kötü bir geçmişim olduğu için bekletmek istemiyor. o yüzden pazartesi nasipse doğuma gideceğim.
doğum anında edilen duaların kabul olduğunu söylerler. dua etmek istediğim arkadaşlar vardı. onların isimlerini bir not defterine yazacaktım, o zaman burası aklıma geldi. ben oğlumu ilk kaybettiğimde buradan çok destek almıştım. o zamanlarda da bizim gibi bebeklerini kaybeden ve bebeklerinin kardeşlerini kucaklarına alan melek annelerinin mesajlarını okuyordum ve yemin ederim sanki kendim doğum yapmış gibi seviniyordum.
tanıdığım tanımadığım, ismini bildiğim bilmediğim, tüm melek annelerine; hepinize dua edicem pazartesi günü. keşke bunlar başımıza hiç gelmeseydi, keşke kimsenin başına gelmese, keşke bir daha hiç bir bebek ölmese ama dünyanın kanunu böyle. bu dünya imtihan dünyası. evlat acısı peygamber imtihanı, bizler çok büyük bir sınavla imtihan edildik. her seferinde dilimdem düşürmüyorum; rabbim bizleri bir daha evlatlarımızla sınama, bize evlat acısı yaşatma, bize sağlıklı, mutlu, huzurlu, akıllı, hayırlı kız ve erkek evlatlar nasip et, kucaklarımızı boş koyma. evlatlarımızın büyüdğünü görmeyi, sünnetlerini, mezuniyetlerini, gelinliklerini, damatlıklarını görmeyi nasip et. amin.
hepinize dua edicem kardeşlerim, siz de bana dua edin. rabbim bu sefer bebeğimi kolaylıkla sağlıcakla kucağıma almayı nasip etsin, bu sefer bebeğimi eve getireyim.

Allah inşallah sağlıklı bir şekilde kucağına almayı evine getirmeyi her güzel yaşını görmeyi nasip etsin. Aynı acıyı yasadigin için ben de sana dua edecegim. Allah yardımcın olsun. Inşallah ben de çok beklemeden alırım bebeğimi kucagima. Bu bebeğin kız mi erkek mi

Tesekur ederim canım.
Yalnız olmadığıni bilmek bir ümit veriyor insana.bazen iyiyim bazen çökmüş hissediyorum kendimi ani duygu geçişlerin var kolay değil yaşadıklarımız yaşayan anlıyor sadece.testlerimi yaptırdım canim karyotip e bakıldı.genetik dr sağlık bakanlığı sma üzerin e çok duruyor son zamanlarda diye onun da yaptırdık 2 testim temiz çıktı çok şükür herhangi bir mutasyona rastlanmadı.baska yaptirmam gereken bisey var mi acaba?

Iki kayip yasadigim icin igne ve aspirin kullanmam gerekicekmis bu gebelikte. Pihtilasma varmis gibi hareket edicez dedi doktor. Onun disinda bir test yok sanirim. Ani duygu degisimleri bende de oluyor. Hatta panik atak oldum sandim bi ara simdi asiri bir sakinlik ve bosvermislik olustu. Sanirim kucagimiza bebegimizi alinca iyilesicez.

Inşallah canım bizim gibi olan herkese.Hamile kaldığımda çalışıyordum canım başlarda çok kanamam olduğu için bırakmak zorunda kaldım işimi özel sektörde çalışıyordum şuan evdeyim onun da verdiği bir boşluk var o yüzden bu kadar çok kafaya takıyorum belki.tesellim onların en güzel yerlerde oldugunu bilmek bizlerde şefaatine nail oluruz inşallah yavrularımızın
Çok şükür bin şükür günümüze isyan etmiyorum ama bunun bir adım ötesi isyana giriyormuş bırakmaya çalışıyorum nedenini niçini.nasil bir teslimiyettir sizin ki Rabbim çok büyük muhakkak mükafatını verecektir size bu dünyada en kısa zamanda sağlıkla sihhatle bir evladıniz daha olsun inşallah.profil resmimize baktım çocuğunuz çizmiş galiba çok güzel eline yüregine sağlık .

Son düzenleme:
C cikonunannesi hayırlı olsun sağlıkla sihhatle kucağına alırsın inşallah yavrunu,evinizede gelirsiniz Allahın izni ile.çok sevindim senin adına.Dualarim seninle güzellikler getirsin yavrun hayatınıza.hersey gönlünce olsun arkadaşım.

Bende öyle umut ediyorum canım yeni bebek umudu iyi geliyor .hayırlısı hakkımızda

Başın sağ olsun canım, Rabbim dayanma gücü versin. Sebebi neydi bebeğini kaybetmenin? Ona göre sana tavsiyelerim olabilir şu testleri yaptır vs diye...

Bu acıyla baş etmenin bir yolu yok. Sadece zaman, sadece zaman. Ben ilk zamanlarda ağlama krizine girdiğimde Rabbim sabır ver, dayanma gücü ver, çok ağır bu acı diye dua ediyordum. Bir süre sonra gerçekten ağlama krizim geçiyordu. Rabbim sabrını, dayanma gücünü veriyor... Ama kendine muhakkak bir meşgale bul. Ne bilim kurslara yazıl. Pastacılık kursuna git mesela... Farklı şeylerle uğraşmak iyi gelir. Ama seni iyileştiren tek şey meleğinin kardeşinin olması...

Evlat acısını bir kere yaşadın mı kaybetme korkusu her daim devam ediyor... Mesela benim Mustafam'ın kardeşi Metehan'ım 14 aylık oldu çok şükür. Her gece illa bir kere mama yemeye kalkardı ama dün gece kalkmadı. Saat gece 5ti uyandım, dedim oğlum uyanmadı gece. Hemen korka korka beşiğine gidip nefes alıp almadığına, vücudunun soğuk olup olmadığına baktım. Evlat acısını bir kere yaşayan bir anne normal anneler gibi olamıyor maalesef...

Canım o Prof.un dediğini dinleme sakın!!! Kan pıhtılaşmasından 40.haftada bile bebek kaybedilebiliyor. Mesela ben 36+1'de kaybetmiştim Mustafamı. Sezaryeni yapan Dr. kaybımın sebebini anlayabilmek için özellikle incelemiş plesantamı. Plesantamda kan pıhtıları varmış. Her ne kadar Mustafamı kaybetmeme sebep olan o Dr. ise de kan pıhtılaşması konusunda beni yönlendiren Dr. da oydu... Bak Metehan'ım da ilk baştan itibaren iğne ve aspirin kullandım ve Rabbimin izniyle aldım meleğimi kucağıma. Ve bu sayfada benim gibi olan o kadar çok arkadaş var ki... 39.haftada kaybeden, 38.haftada kaybeden, 40.haftada kaybeden... Ve sonrasında hep iğne ve aspirin kullanarak tekrar bebek sahibi oldular. Bu hastalık öyle bir şey ki yaş ilerledikçe ortaya çıkıyor. Ya da bir şeylerin tetiklemesiyle ortaya çıkıyor... Örneğin stres, üzüntü bu hastalığı tetikliyor...

Lütfen ama lütfen bir daha ki gebeliğinde hemen aspirine başlayıp, iğne kullan... Prof.a değil de bir perinatolaga görün...

Canımmmm çok sevindim... Rabbim sağlıkla sıhhatle kucağına almayı nasip etsin inşallah. Rabbim bebeğine hayırlı, upuzuuuunnnn ömürler versin :)

B BlackandBlack Canım Allah razı olsun yazdıkların için tesekur ederim.
Bebegimde 20.haftadan sonra gelişim geriliği başladı.son haftalar kemiklerde 5 haftaya çıktı gerilik.38 haftada 2300 43 cm bebegim oldu küvezde idi enfeksiyon sarılık bahanesi oldu. bebegim gelişemedi karnımda.ikili testim ayrıntılı hepsi temiz cıktı.33 yaşındayım ben çok zayıf hamile kaldım 47kg o dönem ölmücek kadar yiyordum normalde balık etliyim ailevi sorunlar vardı zayıflamıştım istemdışı.6 haftalıkken çok kanamam geldi benim oluk oluk akiyordu söylemesi ayıp.bi dr kalp atimi yavaş alalım dedi.bi dr kese benzeri şeyler görmüştü ultrasonda 5-6tane.o dönem araştırmıyorum tabi böyle şeyler yasacagimi bilmiyordum.ben parsiyel mol gebelikten şüpheleniyorum dr öyle bisey değil desede.sagliksiz beslenen kadınlarda olurmuş mol gebelik.o kese benzeri yapılar neydi dr bile bilemiyor.kafa ölçüsü haftasindaydi anneden yada plasentadan kaynaklanan sebeplerde asimetri gelişim gerili olurmuş.

B BlackandBlack bir önceki mesajımda yaşadıklarımı kabaca anlattım canım bişey sormak istiyorum bu konuda bilgi sahibisin galiba. Hamileliğim de az yürüsem bile hemen karsik bölgemde rahatsızlık oluyordu sanki şişiyormus gibi ,ağrı giriyordu.yuruyemiyordum.dr sordum ozaman önemsemedi.6.aydan sonra gecti.pihtilasma olabilirmi? Bebeğimi kaybettikten sonra karyotip testi yaptırdım bişey çıkmadı.

Canim yazdiklarini aglaya aglaya okuyamadim bile yuregi guzel insan insallah bu sefer evladini evine goturebil rabbim sana yardim etsin insallah...
Insallah evladina bu sefer saril doya doya öp kokla insallah ...
Darisi da bizim gibi bebek bebek diye yanip tutusan annelere olsun insallah canim benim...
Guzel haberlerini de ver buradan insallah ...

Sagol canim benim allah razi olsun ...
Evet profil resmimi kaybettigim cennet kuslarimin abisi cizdi hep diyordum kardeslerini ciz bana diye ucup giden kuslar olarak cizmis oglum salincaktaki de abileri bakiyor sadece arkalarindan...oturdum agladim agladim ... sadece bakabildi o da bizim gibi kuzularimin arkalarindan...
Allah isyan ettirmesin canim benim isyanin sonu karanlik... insan teslim oldukca yasayip her seye gogus gerebiliyor buna inan... her gun kalktigimda kendime rabbim neylerse guzel eyler diyorum dua ediyorum savasta kimyasal silahlarla kör bir kursunla ölmediler diyorum şükrediyorum ... allah verdi allah aldı diyorum... allah biliyor cok bebek istiyorum ama nasip etmeyeceksende rabbim verme diye de dua ediyorum...
Ilk kaybettigimde bebegimi psikologa gittim hic faydasi olmadi sonra ugur akkafa diye bir adamin bebegi ölen annelerle ilgili videosunu buldum gunlerce aglaya aglaya onu dinledim hep rabbime daha cok sigindim ...her özlemimde gözumden yaslar dokulur ama kalbim rabbim sen buyuksun der...
En zoru evlat acisiymis allah beterinden korusun kardesim...
Rabbim teselli versin insallah size de...
Ozellikle insanlara karsi dayanma gucunuzu artirsin rabbim insallah...
Benim evladima utanmasalar öldügüne sevinecek diyecegim insanlar cikti ölü dogum olan yavrumy kimi sakat yapti kimi hirsiz kimi arsiz...
Şuna inanin ki rabbim bile bazi kullarindan merhametli... sabir hirkam olmasaydi ne bu dunyada yasayabilirdim ne de katil olmadan durabilirdim...
Siz guclu olun annesi , evladiniz öldü ama yok olmadi peygamber efendimiz s.a.v. ümmeti olarak gitti gercek dunyadalar bekliyorlar bizi ...
Bunun icin bile bu dunyanin kahrini cekmeye degmez mi...
Bence deger... hamdü senalar olsun...
Allaha emanet olun...

Sagol canim benim
Ben de sasirdim ancak prof cok emin konustu
On gun once ikinci bebegim de bos gebelik oldu ilk baktigi gun bildi bu bos gebelik ama bekliyelim dedi
Bende profa inanmadim canim devlwt hastesine gittim bes alti kez o arada biri uc haftalik dedi biri dort haftalik o gittigimiz prof bakti bebegin yedi haftalik ve bos gebelik dedi dusuk yaparken yine adama inanmadim devlet hastanesine gittim uc haftalik bebegin diyen drlar bebegin yedi haftalik dediler hemde bebek duserken bende ikna oldum adam isini biliyor diye ama bilemiyorum tabi...
Prof sunu dedi ama kanda pihtilasman olabilir ama dokuz aylik bir bebek ondan ölmez dedi kesin ve net soyledi daha dusuk yapmamistim o vakit hocam aspirin kullanayim mi pihtilasma icin dedim guzrl bir ornek verdi bir kanal dusun ve herkes oraya buyuk kucuk abdestini yapiyor adamin biri gidip buyuk abdestini yapti diye o kanal tikanmaz o kanal adamin buyuk abtestinden tikandi kesin diyen biri gibi bu seyler dedi kanitlanmamis ama kendini iyi hissedeceksen kullan dedi dusununce de mantikli geliyor bilemiyorum tabi ama adam devlet hastanesinde ayni ultrasonla ayni egitimi alan drlarin arasindan ilk tespitleriyle siyrildi bos gebelik bu dedi...her sey dedigi gibi de oldu...
Lafi cok uzattim ama sanirim o prof sunu demeye calisti sende kan pihtilasmasi olsaydi bebegin o zamana gelemeden ölürdü zaten pihtilasma evet bir problem ama dokuz aylik bir bebekte tek basina bir sebep degil belki sekerin tansiyonun cikti belki bebegin strese girip mekonyum yedi vsvs iste... yani sonucta kimseyi de bilmedrn yonlendirmek istemem tabi nasip...

Allah sabirversin gecmis olsun
Biraz bekliyin enazindan 6 ay
Umarim saglikli bir yavrunuz olur

Nasil güzel yazmışsınız boğazıma bir yumru oturdu.
Bir söz vardır 'Anne yavrusunu nice sever,ya Allah yarattığı kulu nasıl sever'...onun bize olan sevgisinin yanında bizim sevgilerimiz hiç kalır.
Bana da çok sordular hastamiydi sağlıklı olsa yaşardı.yarim kiloluk bebekler yaşıyor artık diye sanki ben bilmiyorum 6 aylık bebeklerin bile yaşadığını hayatına sorunsuz devam edebildiklerini.insanlar çok acimaz ama onların yaptıkları hiç içimi acıtmadı herkes ne yaparsa kendine yapar.Rabbim herkesin gönlüne versin.evet bizim sınavlarımız ağır ama Allah her kuluna nasip etmez diye biliyorum bazen/bazende çok üzülüyorum... peygamber efendimiz ağlamış evladının acısına bizler nasıl dayanmaya çalışıyoruz.
Allah razı olsun...iyi geceler canım...

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…