Ben hiç göremedim dayanamam diye kuzumu. Allah sana peygamber sabrı versin. Birdaha yaşatmasın inşallah.Ben kızımı beyinde Galen veni anevrizması sebebiyle farkettim çok nadir görülen ve maalesef gebeliğin ilk dönemleri değil son dönemleri farkedilebilen bir durum 38 artı 4 te Doğuma çok az bir zaman kala farkedildi Doğum için Ankara’ya gönderdi doktorum orada 14 günlük bir yoğun bakım süreci oldu ancak anevrizmaya bağlı kalp yetmezliği başlayınca ve yavaş yavaş diğer organlar da etkilenince kaybettik bebeğimizi..tek bildiğimiz genetik değil ve çok nadir olan bir vaka hatta öyle ki erkek bebeklerde daha sık oluyormuş ama bizim kızımızda da oldu işte.zaten erken dönem yani ayrıntılı ultrasonda farkedilse de yapacak birşey yoktu dediler.9 ay boyunca tek bir şikayetim olmadı ama son haftadan itibaren herşey tepetaklak oldu rabbim kimseye yaşatmasın çocuğum için hastanede dağıtacaklarımı hazırlarken bir gün önce bir gün sonra darmadağın olduk..sabredenlerden oluruz inşallah bu günler de sabrederek atlatırız rabbime sığınıyorum çok dua ediyorum ben ve bu acıyı yaşayan herkes için.
Amin canım Amin.Hepimizin başı sagolsun...
Sağol canım Allah razı olsun. Evet hemen hemen aynı ben 36+6 da kaybettim sebepsiz benimki de 5,5 ay olacak nerdeyse tatlil sonuçlarımı bekliyorum bayram sonrası doktora gideceğim bakalım kısmet ne diyecek. Sorun yok derse tekrar hamile kalmak çok istiyorum ama bir okadar da korkuyorum. Allah yardımcımız olsun.Seninde basın sağolsun cnm hemen hemen aynı tarihte kaybettik bebeklerimizi
Sağol canım Allah razı olsun. Evet hemen hemen aynı ben 36+6 da kaybettim sebepsiz benimki de 5,5 ay olacak nerdeyse tatlil sonuçlarımı bekliyorum bayram sonrası doktora gideceğim bakalım kısmet ne diyecek. Sorun yok derse tekrar hamile kalmak çok istiyorum ama bir okadar da korkuyorum. Allah yardımcımız olsun.
Başınız sağolsun, doğumuna yakın kaybetmek daha zordur tabiki hemde ilk bebeğiniz olduğu için. Sebepsiz olması da garip aslında ama nasibi yokmuş elden birşey gelmiyor malesef, bol bol dua edin Rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar versin. Bende sezaryen oldum 4 ay önce , korunmayı bırakmak istiyorum ama cesaret edemiyorum doktorumda korkutuyor plesantada sorun olabilir diye. Aslında hemen olmayabilir ama kararsızım bir ay daha bari bekleyeyim diyorumkader arkadaşlarım..yazdıklarınızı bir çırpıda okudum hepimiz aynı şeyleri hissetmişiz hissediyoruz..bende bundan dört ay önce 32+5 de yavrumu kaybettim bir gecenin içinde kalbi durdu..sonrası acı keder..suni sancıyla doğurtmaya çalıştılar saatlerce bir santim açılmam olmadı en sonunda doktoruma yalvardım sezaryenle alın diye..zaten şoktayım ruhen bedenen bitmiş durumdayım kesilip biçilmek hiç umurumda olmadı açıkçası..benim de ilk bebeğim sorunsuz geçen bir sekiz ay..bebeğimi göremedim görmekten korktum insan yavrusundan korkar mı dayanamamaktan korktum..doktorum diğer gebeliklerim için otopsi ve kromozom analizi yapılmasını istemiş hiçbirşeyden haberim yok..sonuç koca bir sıfır ne bende ne bebekte hiçbir anormallik yok..talihsizlik dedi doktorum..bir sonraki gebeliğimde coraspirin ve kan sulandırıcı iğne kullandırıcağını söyledi..ben kendim trombofoli paneli testi yaptırdım sadece mthrf A 1298C değerimde heterizigot mutasyon çıktı..bunun o haftada bi bebeğin ölümüne sebep olmıcağını söyledi başka bi doktor ama bilemiyorum..sebepsiz olması gerçekten insanı aklını oynatıcak duruma getiriyo bazen..neyi yanlış yaptım nasıl oldu..sanki ecelin ne bir saniye ileri ne de bir saniye geri gidemiceğini bilmiyomuş gibi..neler yarım neler..kurulan hayaller herşey..iyiki imanımız var yoksa nasıl dayanırdık bilemiyorum..hala mezarına gidemedim o gücü bulamıyorum kendimde..o yüzleşmeyi yapıcak gücüm yok..bazen diyorum ne kadar korkaksın ne bebeğinin yüzüne bakabildin ne de hala mezarına gidebiliyosun..ne kimseyle görüşüyorum ne kalabalığa giriyorum kimsenin beni zorlamaması için tavır sergiliyorum herkes sanki yaşadıklarımız kolay bişeymiş gibi hemen normale dönmemizi bekliyolar ama o o kadar kolay değil..ilk gözağrım heyecanımdı o benim ne bir mide bulantısı ne bir zorluk yaşattı bana keşke yaşatsaydı da şuan koynumda kollarımda olsaydı annesini bırakıp gidicekmiş meğer..kardeşlerini yollarlar inşallah bizlere ama biliyorumki on tane de evladım olsa en kıymetlim o olucak..ben bi cesaretle korunmayı bıraktım bu dünyada nasibi olan zaten gelicektir..artık daha çok kaderciyim..sanırım bizi ancak bir bebeğin varlığı iyileştirebilir geri kalan herşey boş..Rabbim hepimizin bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine kucağını doldursun..ben ağlamakla ibadetle Rabbimle konuşarak dertleşerek deşarj oluyorum en çok gerçekten çok faydası oluyo arkadaşlar.. hiçbirinizi tanımıyorum ama sevgiyle kucaklıyorum..
Yapılabilicek herşey her test yapıldı ama malesef bi sebep bulunamadı takdiri ilahi dedi doktorum olabiliyomuş böyle sebepsiz de..sezaryenle ilgili genel kanı en az 6 ay aslında ama bide şu var hemen olucakmı?oldu diyelim hiç mi yok bu sürelerde ikinciye hamile kalan?bilemiyorum bende korunmayı bıraktım korkarak ama..bi doktor bana sezaryen sonrası süreyle plesanta previanın ilgisi yok dedi yani iki sene de beklesek bu risk varmış..bu konuda bende korkuyorum ama Allaha bıraktım sonuçta ne yaşamamız gerekiyosa herhalükarda yaşıcaz önlem aldığımızı sanıyoruz da ne değişiyo sanki..benim örneğimde hiçbişeyi atlamadım gebeliğim boyunca sonuç?kaderci olmak en iyisi galiba..Başınız sağolsun, doğumuna yakın kaybetmek daha zordur tabiki hemde ilk bebeğiniz olduğu için. Sebepsiz olması da garip aslında ama nasibi yokmuş elden birşey gelmiyor malesef, bol bol dua edin Rabbim sağlıklı sıhhatli evlatlar versin. Bende sezaryen oldum 4 ay önce , korunmayı bırakmak istiyorum ama cesaret edemiyorum doktorumda korkutuyor plesantada sorun olabilir diye. Aslında hemen olmayabilir ama kararsızım bir ay daha bari bekleyeyim diyorum
Trombofili ve kromozom analizlerimizi verdik 2 ay önce onların sonuçlarını bekliyorum. Bende burdan okuduğum kadarıyla araştırıp yaptırdım. Sonucu çok merak ediyorum çünkü oğlumdan parça alıp kromozom analizi için gönderdiler o temiz çıktı. Birde ben kan sulandırıcı iğne kullanıyordum. 24. Hafta şeker yüklememde şekerim sınırda çıkına doktor verdi Doğuma kadar kullanacaksın dedi 0,6 lıktı. Biz önlemimizi alalım demişti. Ama kısmet olamayınca olmuyormuş işte . Okadar suçladım ki kendimi ben mi birşey yaptım diye ama rabbimin dediğinden sual olunmaz artık sadece herşeyin hayırlısını diliyorum. Kısmetimde varsa olur inşallah.Sebepsiz değildir hiç bir kayıp... Hangi testler yapıldı acaba? Mutlaka ve mutlaka 6 lı trombofili panali testini yaptırmanızı tavsiye ederim. Pıhtılaşma testi bu. Sebepsiz denilen kayıpların bir çoğunun sebebi bu çıkıyor maalesefBen de yaklaşık 4 yıl önce 36+1 de kaybetmiştim oğlumu. Sebepsiz demişlerdi ama meğer pıhtılaşma varmış...
Ara ara giriyorum buraya acılı annelere yol göstermek için... Başınız sağ olsun, Rabbim dayanma gücü versin...
Başın sağolsun canım gerçekten yaşamayan bilmiyor. Bende bakamadım bebeğime okadar pişmanım ki şimdi keşke kucaklasaydım diyorum. Banada sebepsiz diyorlar ama birşey çıksın diye araştırıyorum hala bir sonrakinde önlem almak için . Okadar korkuyorum ki...Bir o kadar da çok istiyorum. Allah yardımcımız olsun kader arkadaşım dediğin gibi bu mübarek ayın hürmetine Allh hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah.kader arkadaşlarım..yazdıklarınızı bir çırpıda okudum hepimiz aynı şeyleri hissetmişiz hissediyoruz..bende bundan dört ay önce 32+5 de yavrumu kaybettim bir gecenin içinde kalbi durdu..sonrası acı keder..suni sancıyla doğurtmaya çalıştılar saatlerce bir santim açılmam olmadı en sonunda doktoruma yalvardım sezaryenle alın diye..zaten şoktayım ruhen bedenen bitmiş durumdayım kesilip biçilmek hiç umurumda olmadı açıkçası..benim de ilk bebeğim sorunsuz geçen bir sekiz ay..bebeğimi göremedim görmekten korktum insan yavrusundan korkar mı dayanamamaktan korktum..doktorum diğer gebeliklerim için otopsi ve kromozom analizi yapılmasını istemiş hiçbirşeyden haberim yok..sonuç koca bir sıfır ne bende ne bebekte hiçbir anormallik yok..talihsizlik dedi doktorum..bir sonraki gebeliğimde coraspirin ve kan sulandırıcı iğne kullandırıcağını söyledi..ben kendim trombofoli paneli testi yaptırdım sadece mthrf A 1298C değerimde heterizigot mutasyon çıktı..bunun o haftada bi bebeğin ölümüne sebep olmıcağını söyledi başka bi doktor ama bilemiyorum..sebepsiz olması gerçekten insanı aklını oynatıcak duruma getiriyo bazen..neyi yanlış yaptım nasıl oldu..sanki ecelin ne bir saniye ileri ne de bir saniye geri gidemiceğini bilmiyomuş gibi..neler yarım neler..kurulan hayaller herşey..iyiki imanımız var yoksa nasıl dayanırdık bilemiyorum..hala mezarına gidemedim o gücü bulamıyorum kendimde..o yüzleşmeyi yapıcak gücüm yok..bazen diyorum ne kadar korkaksın ne bebeğinin yüzüne bakabildin ne de hala mezarına gidebiliyosun..ne kimseyle görüşüyorum ne kalabalığa giriyorum kimsenin beni zorlamaması için tavır sergiliyorum herkes sanki yaşadıklarımız kolay bişeymiş gibi hemen normale dönmemizi bekliyolar ama o o kadar kolay değil..ilk gözağrım heyecanımdı o benim ne bir mide bulantısı ne bir zorluk yaşattı bana keşke yaşatsaydı da şuan koynumda kollarımda olsaydı annesini bırakıp gidicekmiş meğer..kardeşlerini yollarlar inşallah bizlere ama biliyorumki on tane de evladım olsa en kıymetlim o olucak..ben bi cesaretle korunmayı bıraktım bu dünyada nasibi olan zaten gelicektir..artık daha çok kaderciyim..sanırım bizi ancak bir bebeğin varlığı iyileştirebilir geri kalan herşey boş..Rabbim hepimizin bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine kucağını doldursun..ben ağlamakla ibadetle Rabbimle konuşarak dertleşerek deşarj oluyorum en çok gerçekten çok faydası oluyo arkadaşlar.. hiçbirinizi tanımıyorum ama sevgiyle kucaklıyorum..
Haklısın bizim yaşadıklarımız sonucunda kadere inanamamak mümkün değil zaten, nasipleri yokmuş bebeklerimizin. Benim kızımın sınıfında bir arkadaşı var bir yaş küçük kardeşi varmış annesine sordum normal doğum mu diye yok sezaryen dedi çok şaşırdım resmen bebek 3 aylıkken hamile kalmış çünkü tam bir yaşmış araları. Sağasağlam çocuklar, hamilelikte sorun olmuş mu bilmiyorum ama çok normal hamileliklerde bile sorun çıkabiliyor tabiki hemen olmama ihtimali de var en doğru zamanı Allah biliyor sağlıklı hayırlı olsunlarda..Yapılabilicek herşey her test yapıldı ama malesef bi sebep bulunamadı takdiri ilahi dedi doktorum olabiliyomuş böyle sebepsiz de..sezaryenle ilgili genel kanı en az 6 ay aslında ama bide şu var hemen olucakmı?oldu diyelim hiç mi yok bu sürelerde ikinciye hamile kalan?bilemiyorum bende korunmayı bıraktım korkarak ama..bi doktor bana sezaryen sonrası süreyle plesanta previanın ilgisi yok dedi yani iki sene de beklesek bu risk varmış..bu konuda bende korkuyorum ama Allaha bıraktım sonuçta ne yaşamamız gerekiyosa herhalükarda yaşıcaz önlem aldığımızı sanıyoruz da ne değişiyo sanki..benim örneğimde hiçbişeyi atlamadım gebeliğim boyunca sonuç?kaderci olmak en iyisi galiba..
Test sonuclarimi çıksın hepinizi bilgilendireceğim arkadaşlar ve gebe kalırsam ilerleyen günlerde inşallah birbirimize destek oluruzSebepsiz değildir hiç bir kayıp... Hangi testler yapıldı acaba? Mutlaka ve mutlaka 6 lı trombofili panali testini yaptırmanızı tavsiye ederim. Pıhtılaşma testi bu. Sebepsiz denilen kayıpların bir çoğunun sebebi bu çıkıyor maalesefBen de yaklaşık 4 yıl önce 36+1 de kaybetmiştim oğlumu. Sebepsiz demişlerdi ama meğer pıhtılaşma varmış...
Ara ara giriyorum buraya acılı annelere yol göstermek için... Başınız sağ olsun, Rabbim dayanma gücü versin...
Sizlerin de başı sağolsun canım..bende çok pişman oluyorum görmediğime ama o an şokla sağlıklı düşünemedikki hiçbirimiz..psikiyatriste sordum o da bakmadığın daha iyi olmuş gözünün önünden gitmezdi dedi..benim doktorum pıhtılaşma olsa da olmasa da iğne ve coraspirin kullanıcaksın sütten ağzımız yandı demişti o zaman..bence sende öyle yap ve kan sulandırıcı kullandıran bi doktorla devam et olası gebelikte..Rabbim yardımcımız olsun hepimizin..Başın sağolsun canım gerçekten yaşamayan bilmiyor. Bende bakamadım bebeğime okadar pişmanım ki şimdi keşke kucaklasaydım diyorum. Banada sebepsiz diyorlar ama birşey çıksın diye araştırıyorum hala bir sonrakinde önlem almak için . Okadar korkuyorum ki...Bir o kadar da çok istiyorum. Allah yardımcımız olsun kader arkadaşım dediğin gibi bu mübarek ayın hürmetine Allh hakkımızda hayırlısını nasip etsin inşallah.
Bende öyle çok okudum 40 ı çıkar çıkmaz yada ilk aylarda hamile kalan..bana iki ay sonra gittiğim yaşını başını almış bi profesör şimdi bile gebe kalsan hamileliğin devam eder dedi..üçüncü ayda gittim başka bi doktora o da bırak korunmayı bişey olmaz dedi ben dördüncü ayımda bıraktım Allaha emanetiz Rabbim bundan sonra yüzümüzü güldürür inşallah birbirimize güzel haberler de vericeğimiz günler gelir..Haklısın bizim yaşadıklarımız sonucunda kadere inanamamak mümkün değil zaten, nasipleri yokmuş bebeklerimizin. Benim kızımın sınıfında bir arkadaşı var bir yaş küçük kardeşi varmış annesine sordum normal doğum mu diye yok sezaryen dedi çok şaşırdım resmen bebek 3 aylıkken hamile kalmış çünkü tam bir yaşmış araları. Sağasağlam çocuklar, hamilelikte sorun olmuş mu bilmiyorum ama çok normal hamileliklerde bile sorun çıkabiliyor tabiki hemen olmama ihtimali de var en doğru zamanı Allah biliyor sağlıklı hayırlı olsunlarda..
Amin inşallah. Ben de bırakayım bari bu adetten sonra, senin gittiğin doktorlar olumlu konuşmuş benim gittiğim doçent 5-6 ay demişti ama kendi doktorum ona bile şaşırdı bir yıl olmasa da 8-9 ay dedi kafamı karıştırdı. Bu zamana kadar bile zor bekledim zaten, hayırlısı artıkBende öyle çok okudum 40 ı çıkar çıkmaz yada ilk aylarda hamile kalan..bana iki ay sonra gittiğim yaşını başını almış bi profesör şimdi bile gebe kalsan hamileliğin devam eder dedi..üçüncü ayda gittim başka bi doktora o da bırak korunmayı bişey olmaz dedi ben dördüncü ayımda bıraktım Allaha emanetiz Rabbim bundan sonra yüzümüzü güldürür inşallah birbirimize güzel haberler de vericeğimiz günler gelir..
Akışına bırakmak en iyisi galiba her doktor farklı bişey konuşuyo bizimde bebeklerimiz kucağımızda olsaydı bizde senelerce düşünmezdik ama bu sıkıntıya en iyi gelebilicek şey yeni bi bebeğin varlığı bence..bunu bilen doktorlar daha ılımlı yaklaşıyo..Amin inşallah. Ben de bırakayım bari bu adetten sonra, senin gittiğin doktorlar olumlu konuşmuş benim gittiğim doçent 5-6 ay demişti ama kendi doktorum ona bile şaşırdı bir yıl olmasa da 8-9 ay dedi kafamı karıştırdı. Bu zamana kadar bile zor bekledim zaten, hayırlısı artık
Ne güzel yazmışsın ama insanoğluyuz işte, Allahım isyan etmekten korusun bize sabır versin. Bugün bende küçücük bir karınca gördüm dedim bu da canlı işte yürüyor besleniyor cm bile değil mm boyu ama yaşıyor.. Benim bir evladım var çok şükür, kardeşinin nasibi yokmuş dünyada diye ona daha çok şükrettim doğduğundan beri bu kadar bilincinde değilmişim mucizemin. Allah hepimize sağlıklı evlatlar nasip etsin..Hic bir sey sebepsiz degildir olan olaylar sadece birer vesiledir canlarim
Insan bir sebep arar bir suclu ister gormek ama sunu hepimiz iyi biliyoruz ki allah istemezse dalından bir yaprak dusebilir mi ...
Her sey bir vesiledir sadece ; duyariz topraga gomulu bebekler saatler sonra canli cikar o topraktan cop kutularina ayazda sogukta terk edilen bebekler canlı bulunur ...
Ufacik bir sinek yavrusuna butun mekanik donanimlari zerre zerre katre katre yukleyen o yuce yaradan isteseydi bizim yavrularimizi yasatamaz miydi ...
Anne karni gibi korunakli en guvenli yerde dokuz ay sekiz ay alti ay uc ay ruh ufleyen bir su damlasindan yoktan var eden yaradan isteseydi bizim de cocuk sevmek gibi en guzel mutlulukla bizi basbasa birakamaz miydi ...
Her olanin allah katinda bir hayri muhakak var biz bilemeyiz goremeyiz rabbim neylerse guzel eyler yureginiz ferah olsun
Herkes yavrusunu severken biz yavrumuza yaniyoruz bu dunyaya bakmayalim fani gelip gecici hic mukafati olmayacak sanmayalim rabbim adildir comerttir
Allaha emanet olun
Allah sabırlar versin..Ben de kızımı kaybedeli tam bir ay oldu bugün..Doktora gittik geçen hafta 1 sene beklememiz gerektiğini söyledi ancak şu bir gerçek ki Rabbim nasıl isterse öyle oluyor.Tabiki tedbiri elden bırakmamak lazım ancak dediğim gibi tek alacak nefesleri olsun Allah'ın izniyle hiçbir şey olmaz.Bazı doktorlar artık sezaryanın eski şartlarda yapılmadığını,dikiş vs tekniklerin çok ilerlediğini bu sebeple 4-6 ay beklemenin yeterli olduğunu söylüyor.O sebeple ben de dört ay bekleyeceğim.kader arkadaşlarım..yazdıklarınızı bir çırpıda okudum hepimiz aynı şeyleri hissetmişiz hissediyoruz..bende bundan dört ay önce 32+5 de yavrumu kaybettim bir gecenin içinde kalbi durdu..sonrası acı keder..suni sancıyla doğurtmaya çalıştılar saatlerce bir santim açılmam olmadı en sonunda doktoruma yalvardım sezaryenle alın diye..zaten şoktayım ruhen bedenen bitmiş durumdayım kesilip biçilmek hiç umurumda olmadı açıkçası..benim de ilk bebeğim sorunsuz geçen bir sekiz ay..bebeğimi göremedim görmekten korktum insan yavrusundan korkar mı dayanamamaktan korktum..doktorum diğer gebeliklerim için otopsi ve kromozom analizi yapılmasını istemiş hiçbirşeyden haberim yok..sonuç koca bir sıfır ne bende ne bebekte hiçbir anormallik yok..talihsizlik dedi doktorum..bir sonraki gebeliğimde coraspirin ve kan sulandırıcı iğne kullandırıcağını söyledi..ben kendim trombofoli paneli testi yaptırdım sadece mthrf A 1298C değerimde heterizigot mutasyon çıktı..bunun o haftada bi bebeğin ölümüne sebep olmıcağını söyledi başka bi doktor ama bilemiyorum..sebepsiz olması gerçekten insanı aklını oynatıcak duruma getiriyo bazen..neyi yanlış yaptım nasıl oldu..sanki ecelin ne bir saniye ileri ne de bir saniye geri gidemiceğini bilmiyomuş gibi..neler yarım neler..kurulan hayaller herşey..iyiki imanımız var yoksa nasıl dayanırdık bilemiyorum..hala mezarına gidemedim o gücü bulamıyorum kendimde..o yüzleşmeyi yapıcak gücüm yok..bazen diyorum ne kadar korkaksın ne bebeğinin yüzüne bakabildin ne de hala mezarına gidebiliyosun..ne kimseyle görüşüyorum ne kalabalığa giriyorum kimsenin beni zorlamaması için tavır sergiliyorum herkes sanki yaşadıklarımız kolay bişeymiş gibi hemen normale dönmemizi bekliyolar ama o o kadar kolay değil..ilk gözağrım heyecanımdı o benim ne bir mide bulantısı ne bir zorluk yaşattı bana keşke yaşatsaydı da şuan koynumda kollarımda olsaydı annesini bırakıp gidicekmiş meğer..kardeşlerini yollarlar inşallah bizlere ama biliyorumki on tane de evladım olsa en kıymetlim o olucak..ben bi cesaretle korunmayı bıraktım bu dünyada nasibi olan zaten gelicektir..artık daha çok kaderciyim..sanırım bizi ancak bir bebeğin varlığı iyileştirebilir geri kalan herşey boş..Rabbim hepimizin bu mübarek günlerin yüzü suyu hürmetine kucağını doldursun..ben ağlamakla ibadetle Rabbimle konuşarak dertleşerek deşarj oluyorum en çok gerçekten çok faydası oluyo arkadaşlar.. hiçbirinizi tanımıyorum ama sevgiyle kucaklıyorum..
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?