sezeryan dogumun zorlukları?

pembeseker06

asksin sen...
Kayıtlı Üye
21 Ağustos 2011
230
80
118
Ank etlik zubeydede normal dogum yaptım cok zordu 12 saat suni sancı cektım o sancı hıcbır acıya benzemio.. Sonra zorlukla tam bitti dogum derkn eşi çıkmadı rahme yapışmıs..
Narkozla bayıltp içimi temizlediler
Bunları anlatmak bile çok zor benm için..
Şimdi 2. Gebeligimi yaşıyorum 24 haf.
Yine kontrolere orda başladım cunki dr tanıdıgımz cok ilgilenio kontrollerde
...
Özetle normal doğumdan cook korkuyorm
Sezeryanda yaşayabilecegim sıkıntılar neler?
Hem normal sonrasında sezeryan yapan varmı hangisi zor?
Kafam karışık
Hergun dogum yaptımı goruyorm ruyamda psikolojim bozuldu
Yardımcı olursanz sevinirim...

bebegımı genel anestezi sezeryanla dogurdum 16 ay önce..
ve kılodan dolayı acıkcası riskli gruptaydım ama hem dogum anı hem sonrası gayet güzeldi benım ıcın..
hiç korkma eger sezeryan düşünüyorsan..
randevulu gidiyorsun psıkolojık olarak hazır oluyorsun zaten..
dogum sonrası kesi yerinde agrı olur ama emın ol 2 günlük bir çile o..sonrası rahat..zaten 10 gün geçtikten sonra hersey normale dönüuyor..

Şimdi ben normalde yaptım sezeyanda oldum..ama herkesin doğum hikayesi farklı canim benim için normal olanı kolaydı, ama bak senin normal doğumun zorlu geçmiş.. Bilemeyiz sezeryandan çok memnun kalan arkadaşlar var..riske atma derim..sezeryanda ilk iki gün zorludur..evine çıkınca bir haftada toparlanirsin.. Gulerrken oksururken biraz aciyor dikisler hazırlıklı ol, ben bilmiyordum öğrendim

Ben ikisini de yaşadım.Normal doğum tabiki daha sağlıklı ama ben de tercih edemem.Normal doğumun acısını halâ unutamadım.Sonrasında sezeryan oldum rahattı,hiçbirşey bilmiyorsun,anesteziyle uyutuluyor ve kendine geldiğinde herşey bitmiş oluyor.O ameliyat süresi de uyuduğun için çok kısa geliyor.

Cok tesekkur ederim cvp veren herkeze aslında beni dusunduren bi diger konuda 18 aylık bı bebegım var.. Yani hemen toparlanmam ve ikisinede yetecek gucte olmam lazım

Sezeryanda sonrasında yasadıgın sorunlarmı zorladı canım seni yoksa ameliyat sırasında problemmi yasadın..birde dogumun suni sancıylamı oldu?

Görümcem sezeryan doğum yaptı 2 tane diz kapakları dayanılmaz ağrıyormuş beli ve boynuda çok ağrıyormuş bebeği 5 aylık

Yengem çarşamba günü sezeryanla doğum yaptı. Ameliyattan sonra karnına bastırmışlar. Çok canı yanmış.
Bana ne yap et normal yap dedi. Bende sezeryandan korkuyorum.

Sezeryanda sonrasında yasadıgın sorunlarmı zorladı canım seni yoksa ameliyat sırasında problemmi yasadın..birde dogumun suni sancıylamı oldu?
Bana sorduysan cevap vereyim canim, sezeryanim spinal oldu ameliyatim iyi gecti.. Sonrasında zorlandim ben temmuz sonuydu bu sene ve aşırı sıcaktı biliyorsun.. On günde toparlandim ben ama çok arkadaş var rahat geçiren beni uyardılar ama gaz çıkarmadan yedim ve sonra çektim acısını..sakin tuvalete çıkmadan yeme sadece bisküvi kayısı kompostosu hafif çorba yersin gaz yapmayan, bide bol nescafe içersin..doktor yönlendirir zaten..
Normal doğumun kendi sancimla olmuştu..çok rahat dogurmustum tabi ilk sancı illaki oluyor.. Hakkında hayırlısı neyse o olsun canım

İlk dogumda gözüm karaydı illede normal diye gittim başıma gelenlerden sonra korktum.. Sezeryanla ilgide sıkıntılar var tabi ama normal dogumda sanki acı olmasada korkudan ölcem oyle etkilendim bide daha taze sayılır 18 ay önce... Unutamadm

Evet canım sana sormusdum..benmde dogumum temmuzda olcak iyi dileklerin için saol..inş hayırlısıyla atlatırım Rabbim herkezin yardımcısı olsun...

Sezeryanda dikkat ettikten sonra problem olmaz fazla..ameliyattan bi kaç saat sonra kaldiriyorlar yürütüyorlar.. Sonra hep yürümeye çalış mümkün olduğunca..bide yardımcı olabilecek biri varsa iyi olur kalkarken bebeği verirken falan, hepsi olup gidiyor Allah sağlık versin bebislerine ilkide küçükmüş daha canim benim

Bende gazdan dolayi cok aci cektim ama bilmiyordum gazdan olduğunu ne cahillil kimsede bisey demedi oda kalabalik rahat edemedim ilk doğumum birsey bilmiyordum

Oda kalabalıksa nasıl yapcaksn ki gazını bu arada gazın bu kadar etkili oldunu sizden ogrendim.. Sezeryan olursa dikkat edicem :)

Oda kalabalıksa nasıl yapcaksn ki gazını bu arada gazın bu kadar etkili oldunu sizden ogrendim.. Sezeryan olursa dikkat edicem :)
Yok canm mutlaka müsait olursun.O kısmını hiç düşünme.Bir hafta on güne kadar tamamen toparlanırsın.Allah sağsalim kucağına versin evladını.Çok kolay bir doğumun olur inşallah..

Aman gaza çok dikkat et ayaklarını sıcak tut tuvalet olayı düzene girene kadar hafif şeyler ye ben çektiğim gaz sancıları yla normal doğum yapardım bi tane daha

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…