• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan düşüncesinden kurtarın beni!!!

• Konu Sahibi Konu Sahibi elele
  • Başlangıç Tarihi Başlangıç Tarihi

elele

canlarım benim....
Kayıtlı Üye
16 Ağustos 2009
1.619
6
156
Diğer
kızlar selamlar...
hamileyim hesaplanan doğumumuma 10 hafta var..2.5 ay yani..başlarda hep normal doğumu savunan ben -ki ilk doğumum da normal oldu-
ama korkmaya başladım normal doğumdan...okuduğum bi kaç olumsuz haberden sonra...bi kaç arkadaşımın da patavazsız sözleriyle de korktum belki de bilinç altında.onlar sezeryan olmuş bana ısrarla "korkmuyor musun doğumdan " demeye başladılar..neden korkayım ki? dedikçe işte zor oluyor da nasıl yapcaksın da vs. vs yaklaşımlar...ki patavazsız oldukları aşikar;hamile bi bayana söylenmemesi gereken şeyler.başlarda umursamıyordum ama sanırım psikolojimi etkiledi...
aklıma yavaş yavaş sezeryan doğum girmeye başaldı..ama şu var ki benim yaraalrım geç iyileşir anasınıfına giden bi kızım var hani 10-15 gün ancak götürür eşim okula..sonra mecbur yine ben..sezeryan olursa belki götüremeyeceğim de..normal olsa inşallah kolay olcak biraz..
normal doğum yapan bayanlar lütfen hadi bana moral verin sezeryan düşüncesinden kurtarın beni...sağlık sorunu yoksa ısrarla normali savunan "ben"i sezeryan düşüncelerinden kurtarın nolur ....bi tam atabilsem bi sağlıklıca bebeğimi kucağıma alabilsem...

bana normal dogumu övün polyanacılık mı oynayalım dıyorsun..
20 kemigin kırılmasına eş deger bir acıyı kim hafife alabilirki...
norml dogum zor hemde cok zor..
sezeryan ınsanı yarım bırakyor dusuncesınden uzaklaşalım artık..
bilinçaltında bitireceksin sen bu işi..
mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan)
düşünmüyorum..
insan kndi bünyesini bilir..ben yapamam..bir baskası yapar..ki daha once dogum yapmıssın..senın dayanma gucunu ben bılemem..hayırlısı olsun guzelım..normal doguracam dıye yıpratmayın kendınıızııı

Şöyle birşey söyleyim Ben doğum yapmadım ama apandist ameliyatı oldum karnımın yaklaşık 5 cm lık kısmını kestiler. Yani ufacık birşey. Ama gelin görün ki onun acısı öldürdü beni. Ameliyattan çıktım kıvrım kıvrım kıvrandım. Gülmek yok öksürmek yok yürümek zar zor. İlk ameliyattan çıktığımda yürüyemedim yerimden bile kalkamadım acısından. Onun 5 katı uzunluğunda bir kesiğide düşünüyorum :(

Pardon abartmışım 5 cm bile değil 2,5 -3 cm

Şöyle birşey söyleyim Ben doğum yapmadım ama apandist ameliyatı oldum karnımın yaklaşık 5 cm lık kısmını kestiler. Yani ufacık birşey. Ama gelin görün ki onun acısı öldürdü beni. Ameliyattan çıktım kıvrım kıvrım kıvrandım. Gülmek yok öksürmek yok yürümek zar zor. İlk ameliyattan çıktığımda yürüyemedim yerimden bile kalkamadım acısından. Onun 5 katı uzunluğunda bir kesiğide düşünüyorum :(

apandisit amelyatında 2 3 cm degıl rahat bır 5 cm acıyorlar canım zaten..bende fıtıktan amelıyat olmustum bılıyorum yani..sezeryanda 5 katı demıssın yanı 25 cm olemı:))))) napıcaklar 1 yasında cocukmu cıkarcaklar ıcerden:)))
normal dogumda vajınal ksı yapıyolar aradasım 6 dıkıs yemıs 1 ay oldu hala oturamıyor aglıyor:)) gobek degılde vajınal kesı daha ıyı yanı olemı:))

apandisit amelyatında 2 3 cm degıl rahat bır 5 cm acıyorlar canım zaten..bende fıtıktan amelıyat olmustum bılıyorum yani..sezeryanda 5 katı demıssın yanı 25 cm olemı:))))) napıcaklar 1 yasında cocukmu cıkarcaklar ıcerden:)))
normal dogumda vajınal ksı yapıyolar aradasım 6 dıkıs yemıs 1 ay oldu hala oturamıyor aglıyor:)) gobek degılde vajınal kesı daha ıyı yanı olemı:))

Vajinamı kesmediler hiç bilmiyorum ama göbeğimin kesilmesindense onu tercih ederim. 5 cm değil benim ki laporoskopiyle olduğu için 2 3 cm varla yok arası yani. hem 25 cm olmasada epey kesiyorlar. Kaç kat deriyi soyuyorlar resmen yüzüyorlar yani insanın karnını iğrenç.. İnşallah Allah sağlıklı çocuk verir de normal doğum yaparım amin :):1:

Vajinamı kesmediler hiç bilmiyorum ama göbeğimin kesilmesindense onu tercih ederim. 5 cm değil benim ki laporoskopiyle olduğu için 2 3 cm varla yok arası yani. hem 25 cm olmasada epey kesiyorlar. Kaç kat deriyi soyuyorlar resmen yüzüyorlar yani insanın karnını iğrenç.. İnşallah Allah sağlıklı çocuk verir de normal doğum yaparım amin :):1:

gecmiş olsun sana..
annenin en dogal hakkıdır tabiki dogum seklın karar vermek..normal dgum yapanları tebrık ederım zaten o nasıl bır dayanma gucudur..nsallah sanada nasıp olurr:))

basindan beri normal dogum taraftariydim
Bunu doktorumda destekleyince
Zor olmasina ragmen normal dogum yaptim...
Ha saglik sorunum olsaydi tabiki sezeryan yapilmasina musaade ederdim.yada son anda bebekle alakali bir komplikasyon olsaydi...

Bunyem kuvvetlidir...benimde bikac dikisim oldu ama zamanla oturada biliyosun ,mesela ben 2 3ncu gun yemek yaptim,mecburen...

Zaten sezeryan olsaydim bakabilecek kimsem yoktu.rabbim dualarimi kabul etti...

Saglik sorunu disinda,sezeryana karsiyim.

Cunku olan arkadaslarim 2 sene bile gecse sizliyor usutunce diyorlar...memnun kalani hic gormedim..
Ama doktorunuzu dinleyin,herhangi bir sorununuz yoksa normal yaparsiniz ztn.

Normalde birgun a ci,veya takibinde 1 ay,
Sezeryanda ömur boyu...

hamile bile değilim ama anlattıklarınızdan ben tırstım ha:18:
kızcağız sizden moral almak için yazmış

canım sanada gelince sonuçta ne olduğunu biliyosun neden korkuyosunki

1 kere yapmışşın zaten

ALLAH cc kolaylık versin inşallah kolay olur doğumun :49::emir_bebek::nazar:

yok ben çocuk yapmaktan hepten vazgeçtim... :(

kızlar selamlar...
hamileyim hesaplanan doğumumuma 10 hafta var..2.5 ay yani..başlarda hep normal doğumu savunan ben -ki ilk doğumum da normal oldu-
ama korkmaya başladım normal doğumdan...okuduğum bi kaç olumsuz haberden sonra...bi kaç arkadaşımın da patavazsız sözleriyle de korktum belki de bilinç altında.onlar sezeryan olmuş bana ısrarla "korkmuyor musun doğumdan " demeye başladılar..neden korkayım ki? dedikçe işte zor oluyor da nasıl yapcaksın da vs. vs yaklaşımlar...ki patavazsız oldukları aşikar;hamile bi bayana söylenmemesi gereken şeyler.başlarda umursamıyordum ama sanırım psikolojimi etkiledi...
aklıma yavaş yavaş sezeryan doğum girmeye başaldı..ama şu var ki benim yaraalrım geç iyileşir anasınıfına giden bi kızım var hani 10-15 gün ancak götürür eşim okula..sonra mecbur yine ben..sezeryan olursa belki götüremeyeceğim de..normal olsa inşallah kolay olcak biraz..
normal doğum yapan bayanlar lütfen hadi bana moral verin sezeryan düşüncesinden kurtarın beni...sağlık sorunu yoksa ısrarla normali savunan "ben"i sezeryan düşüncelerinden kurtarın nolur ....bi tam atabilsem bi sağlıklıca bebeğimi kucağıma alabilsem...

4 bucuk ay önce normal dogum yaptim
korkulacak sey yok
canin yanacak tabi o zaman dogum yaptigini anlarsin
sezeryan dedigin ameliyat
ne gerek var
hem ayrica normal dogum yap bebek ciksin sonraki rahatlik dünyada esi benzeri yok
ayrica hemen ayaga kalk
ohh mis gibi
sen millete ne bakiyorsun
normal dogum adi üstünde
normal olan o
sezeryan dedigini burada (Almanya) mecburi olmadikca yapmazlar

evet yurtdisinda sezeryan orani yuzde 20 22 iken

Turkiyede bu oran yuzde 80!!!gayet dusundurucu bir durum...
Ne yapsa onune gecilemiyor.kanunmus oymus buymus.catir catir sezeryana devam...

bence normal doğumdan korkup sezeryanı tercih edenler ( sağlık sebeplerinden bahsetmiyorum ) sürekli etraflarındaki hamileleri normal doğumdan korkutup onları sezeryana ikna etmeye çalışıyorlar
bence bu suçluluk psikolojisi, içten içe herkesin yaptığı birşeyden korkmayı sırf bu nedenle yarım anne (kesinlikle katılmıyorum bu deyime) olmayı kendilerine yediremediklerinden kendilerine yandaş arıyorlar
istiyorlar ki herkes onlar gibi korksun ki kendi korkuları normal olsun. içlerine sinsin. diyebilsinler ki herkes korkup sezeryan oluyor.
Bu sebeple sezeryan olmak isteyen ya da sezaryan doğum yapmışları hiç dinleme
adı üstünde 'normal' doğum

bana normal dogumu övün polyanacılık mı oynayalım dıyorsun..
20 kemigin kırılmasına eş deger bir acıyı kim hafife alabilirki...
norml dogum zor hemde cok zor..
sezeryan ınsanı yarım bırakyor dusuncesınden uzaklaşalım artık..
bilinçaltında bitireceksin sen bu işi..
mesela bana ne anlatılırsa anlatılsın..normal dogum cok kolay bıle dense(ki külliyen yalan)
düşünmüyorum..
insan kndi bünyesini bilir..ben yapamam..bir baskası yapar..ki daha once dogum yapmıssın..senın dayanma gucunu ben bılemem..hayırlısı olsun guzelım..normal doguracam dıye yıpratmayın kendınıızııı

Biraz hassasiyet!
Kadın ne demiş yukarı da patavatsız arkadaşlarım korkuttu beni demiş...
Sizde üstüne kalmış 20 kemik acısı falan yazmışsınız....
İstediği bu değil ki.

Bak canım ben çocuk gelişimciyim eğer bir sağlık sorunun yoksa sezeryan olma çünkü
1.Acısını çok uzun süre çekersin
2.uzun süre yatman gerekebilir.
3.ameliyat sonuçta..
4.Bebeğin senin için çok kıymetli. Narkozun bebeğin üzerinde uzun vadeli etkileri olduğu kanıtlandı!! senin aldığın narkoz bebeğini de etkiliyor..

Eğer imkanın varsa normal doğum yap.. Bebeği kucağına aldığın zaman unutursun tüm acını :17:

Sağlıklı ömürler..

rabbim herşeyin sabrını veriyor ben normal doğum yapcam normali varken sezeryana gerek yok

sezeryanın sıkıntıları var korkacak birşey yok yarın onu kucağına aldığında herşeyi unutucaksın

evet yurtdisinda sezeryan orani yuzde 20 22 iken

Turkiyede bu oran yuzde 80!!!gayet dusundurucu bir durum...
Ne yapsa onune gecilemiyor.kanunmus oymus buymus.catir catir sezeryana devam...

canim bak benim suyum gelmisti
suyum butun gun gelmeye devam etti
ama sancim yoktu
artik 14 saat falan gecti bana suni sanci verdiler
birkac sonra tekrar verdiler
sonra sancim geldi
acidan kivrandim
cünkü suni sanci gercegi gibi degilmis
daha cok aci yani
benim acilmam yoktu
boyle 8 saat gecti
acilma hala yok
sancidan geberiyorum ama
baktilar acilma yok
sen bu gece uyu dinlen sana sabah kalhvalti yap tekrar suni sanci veririz dediler
YANI HALA SEZERYAN YOKKK
cidid durum olmadikca saglik aciisindan SEZERYAN YOK
ben ok dedim#yatacaktim
ebe bir bakayim dedi
acilmis dogum baslamis hooop dogumhaneye
düsün yani bu olay Türkiyede olsa aninda sezeryan
ama burda SONUNA KADAR NORMAL DOGUM

ve ben o kadar acili sabcili doguma ragmen tekrar dogursam
YINE NORMAL DERIM
dogum essiz birsey
ben kizimi dogurdugumu hissettim
bu hissi ölene kadar unutmam :)

konu sahibi arkadaş cesaret istemiş, korkutma değil...

bir de şu sezeryandaki dikişle vajinal dikişi karşılaştırıp insanların kafasını karıştımamak lazım...
sezeryanda hem rahim, hem yağ doku, hem kas doku, hem deri dikilir... vajina da sadece deri dikilir arada çok fark var... tabi siz içeridekini göremediğiniz için aynıymış gibi kıyas yapıyorsunuz...

ben de ilk doğumumu normal yaptım sizin gibi, acı çekiyorsun

ama çoook güzel bir tecrübe, yaşamayan bilmez
:49::49::49:

Son düzenleme:
Allah nasip eder hiçbir problem çıkmazsa ben de normal doğum yapıcam:21::21:
korkmuyor muyum, hayır korkmuyorum.. aksine bir sorun olur da sezaryene mecbur kalırsam diye korkuyorum..
annemin hep söylediği birşey vardır, doğum zor, evet çok acı çekebilirsin ama o okadar zevkli bir acı ki anlatamam.. 50 kere olsa yine doğururdum der :1: muhtemelen bana destek olmak için biraz abartıyor ama yaşamadan bilemem :1:

Son düzenleme:
2 Kızımı da mecburen sezaryenle alındı.Acıyı tarif edemem.Berbat bişey.

O ACIYI HAFTALARCA ÇEKİYOSUN.
yÜRÜMEK MESELE, OTURMAK MESeLE, EMZİRMEK MESELE, YATAKTAN DOĞRULMAK MESELE.:5:

bU ARKADAŞLAR ACIYI BİLDİKLERİ HALDE sana nasıl normal yapma diyebiliyorlar.

Kesinlikle mümkünse normal doğum yap.
Okula giden çocuğun da varmış.Onunla da ilgilenmenn lazım.
:50::50:

Back
X