sezeryan.. epiduralmi genel mi ?

Spinal yada epidural sezeryanı tercıh edersen ve sezeryan anında cok heyecanlanır panik
Olursan genel anestezı yaparlar.o yönünü düşünme. Allah o an öyle bir cesaret veriyorki zaten bence kesinlikle
Dayanabilirsin.
Ben 2010 da mecburi spinal sezeryan oldum cok memnun kaldım.
Allah kısmet ederse Marttada normal dogum yapıcam bi aksilik çıkmazsa.

ilki sezeryan şimdi normal doğum yapacaksın öylemi?
ben doktoruma sordum olmaz dedi. sen yurt dışındamısın?

ilki sezeryan şimdi normal doğum yapacaksın öylemi?
ben doktoruma sordum olmaz dedi. sen yurt dışındamısın?

Evet inşallah bir terslik çıkmaz hersey yolunda giderse öyle olacak.
yurt dışında yaşıyorum doktorum Türk sezeryan olan kişilerin bile yüzde 80 normal doğum şansı var diyor.
Malesef Türkiye'de sezeryan sonrası normal dogumu onaylayan cok az doktor var.

Evet inşallah bir terslik çıkmaz hersey yolunda giderse öyle olacak.
yurt dışında yaşıyorum doktorum Türk sezeryan olan kişilerin bile yüzde 80 normal doğum şansı var diyor.
Malesef Türkiye'de sezeryan sonrası normal dogumu onaylayan cok az doktor var.
o yüzden yurt dışındamısın diye sordum.. eşimin halasınında 4 çocuğu var almanyada yaşıyorlar. ilki ve sonuncusu sezeryan ortadaki 2 tanesi normal doğum
ben doktoruma sordum rahimin patlar sıkıntı olur dedi. çok isterdim normal doğum yapmayı. hayırlısı

Bence epidurali düşün canım. Ben epiduralle doğum yaptım. Eşimde yanımdaydı. Hiç korkmadım. Yani sonuçta bir operasyon elbette çok kolay değil. Ama öyle çok fazla bir strese girmedim yani. Ayrıca hiçbir şekilde ağrı, acı, sızı hiç bir his yok. Sadece karnında eller geziniyor, bunu anlıyorsun. Hafif bastırıyorlar. Ama acı sıfır yani. Ayrıca çok kısa sürüyor. Bence tamamen uyuduğuna değmez. Hele bir de doktorun da konuşkan, stresini alıcak biriyse hiç sıkıntı yok. Allah hayırlısıyla yavrunu kucağına almanı nasip etsin inşallah.

Bende 28 haftalık hamileyim, doktorum normal doğum+epidurali destekliyor eskisi gibi öyle bağıra çağıra doğum kalmadı artık diyo tabi ben normalden biraz korktuğum doktorum için sezeryan olursa yine epidural kesinlikle yaparız dedi o kadar fazla uyumanın hiç bir anlamı yok dedi. Bakalım son haftalarda herşey netleşicek.

:9:
o yüzden yurt dışındamısın diye sordum.. eşimin halasınında 4 çocuğu var almanyada yaşıyorlar. ilki ve sonuncusu sezeryan ortadaki 2 tanesi normal doğum
ben doktoruma sordum rahimin patlar sıkıntı olur dedi. çok isterdim normal doğum yapmayı. hayırlısı

Herseyın hayırlısı canım.
Allah sağlıklı bır sekilde kucağımıza almayı nasıb etsin.

Bence epidurali düşün canım. Ben epiduralle doğum yaptım. Eşimde yanımdaydı. Hiç korkmadım. Yani sonuçta bir operasyon elbette çok kolay değil. Ama öyle çok fazla bir strese girmedim yani. Ayrıca hiçbir şekilde ağrı, acı, sızı hiç bir his yok. Sadece karnında eller geziniyor, bunu anlıyorsun. Hafif bastırıyorlar. Ama acı sıfır yani. Ayrıca çok kısa sürüyor. Bence tamamen uyuduğuna değmez. Hele bir de doktorun da konuşkan, stresini alıcak biriyse hiç sıkıntı yok. Allah hayırlısıyla yavrunu kucağına almanı nasip etsin inşallah.

içim rahatlıyor bunları okuyunca... teşekkürler
evet doktorum çok tatlı biri beni eminim rahatlatacaktır

ben de 2009 da kızımı spinal sezeryan ile doğurdum. doktorum çok tersti ve sorduğum bir soru üzerine ne dese iyi ben çok soru soran hastaları hiç sevmem. ve kaç saat doğumhanede kolumda serum tek başına ağlayarak bekledim bilmiyorum ama en az 3 saat olduğuna garanti verebilirim. Doktor hiç sormadı bile ne şekilde olacağını ama ben araştırıyordum ve epidural istiyordum. Neyse uzatmayayım doktorun ellerini hissettiğimi hatırlıyorum ara ara doktorun ortamdakilerle muhabbetini de. Hele bir de o çirkin şeyi getirmediler mi yani kızımıııııııııııı sonrasında ise ameliyathane kapısının dışında eşimin heyecanlı endişeli halini hatırlıyorum. Ameliyathanede hiç bir sorun olmadı o iğne hiç de acıtmıyor söylenenleri yapınca şükürler olsun bi sorun olmadı ama ben çok şiddetli baş ağrısı çektim öyle ki çocuğumu emzirmek için bile dik oturup da duramıyordum. o da geçti 10 gün falan şiddetli baş ağrısı çektim artık sebebini bilemiyorum. şimdiyse yine sezeryan ve ben de karar verebilmiş değilim genel mi spinal mi Allah hepinizin yardımcısı olsun en acısız en sorunsuz şekilde yavrularımızı kucağımıza sağlıkla almayı nasip etsin inşallah amiiiiiiiiiiin ...............

Son düzenleme:
Back
X