sezeryan hakkında tecrübelilerden bilgi?

bende epıdurallı yaptım genel anestezıyı hiç düşünmedım zaten tavsıye ederım epıduralı dogum sonrası tabıkı dikiş yerlerınde agrı oluyor olmuyor desem yalan ama mılletın yok ıste sezeryan yapanın yıllarca dıkıs yerı yok sogukta yok suda sızlar gıbı sehır efsanesı sözlerıne ınanma korkma gelıyor gecıyor agrı kesıcılerle agrılarada dayanılıyor

ben genel anesteziyle sezeryan oldum, öyle gerekti tabiki bir ameliyat bu ağrıları oluyor ama sonucunda bebişine kavuşmak hepsine değer. genel anestezi aldığım için sonrasındaki 1 ay çok terlemem oldu narkozu atana kadar sanırım lohusalıkla birleşince sıkıntılı bir dönemdi gecede 4 defa üstümü değiştiriyordum terden. doğum olduğu için hemen ayılacağın şekilde bayıltıyorlar 1 saat içinde emzirdim bebişimi sütümde geldi yani bazıları sezeryan olduğu için süt geç iner dediler öyle bi sorun yaşamadım.

dr .hakan çoker:
LÜTFEN bu bölümü okuyun Doğumla ilgili gerçekler:
1- Gebelik hastalık değildir. Fizyolojik bir süreçtir.
2.- Her doğumda epizyotomi gerekmez ( ilk doğumda gebelerin sadece %20 ne epizyo
açılmalıdır. Doktorunuza bu soruyu sorun. Eğer ilk doğumda yırtılmaması için her
gebeye yapılır diyorsa durumu tekrar değerlendirin. İngilterede şu an ger hebeye
epizyo açan doktor yönetime hesap vermektedir)
3. Epidural anestezi kesinlikle FİZYOLOJİK DEĞİLDİR: Getirdikleri kadar
götürdükleri de vardır.
4. Önceden kemik pelvisi değerlendirip doğumun olup olamayacağına karar vermek
diye bir yöntem yoktur.( halk arasında çatı muayenesi, kemik muayenei olarak
bilinir.) Bunun amacı genellikle sezeryan için bahane üretmektir. Doğum dinamik
bir süreçtir. Doğumun olup olmayacağına doğum eyleminde karar verilir.
5. Hastaneye doğum yapmak için yatan gebelerin doğurma oranı %90 dır.
6. Kordon dolanması çok nadiren sorun çıkarmaktadır. Yine su azalması çok
nadiren görülen bir problemdir. Ultrasonda amnion sıvısı ölçülüp 2cm kalana
kadar doğum beklenebilir.
7. Dünyada sezeryan sonu ölüm oranı doğum sonu ölüm oranının dört katıdır.
8. İdrar kaçırma, cinsel ilişkide rahatsızlık gibi şikayetler normal doğum
olmadan sezeryan doğumlarda da görülmektedir. VE bu oranlar her iki grupta da
düşüktür.
9. Oksitosin sex sırasında, emzirmede, aşık olunduğunda ve doğumda özelliklede
doğal doğumda yükselmektedir.
10 Doğum ile ilgili anlatılan hikayelerin çoğu doğru olmayıp abartma içerir.
11 Doğum sırasında hidroterapi ( Jakuzi içinde) epidurale yakın rahatlama
vermektedir.
12. Sezeryan bir doğum yöntemi olmayıp anne ve bebeği acil bir durumdan kurtaran
operasyondur. Şimdilik burda kesiyorum.En kısa sürede doğal doğum konusunda
yazmaya devam edeceğim.Doğal doğum, hidroterapi ve suda doğumla ilgili
sorularınızı iletebilirsiniz.

ben de spinal ile sezeryan oldum ama malesef hiç memnun kalmadım çünkü ameliyattan bir gün sonra feci şekilde baş ağrılarım oldu ve yaklaşık bir hafta sürdü.başımın altında hiçbirşey olmadan dümdüz yatınca ağrı olmuyordu ama ne zaman kafamı kaldırmaya çalışsam ensemden alnıma doğru müthiş bi ağrım oluyordu.bunun sebebi de sanırım iğneyi omirliik sıvısına yapmalarından kaynaklanıyordu ama kimseyi korkutmak istemem çünkü aynı hastanede benimle aynı şekilde spinalle sezeryan olanların çoğu gayet rahat bir şekilde evlerine gittiler. eğer spinal düşünürseniz ve baş ağrılarınız olursa bol bol sade nescafe ve su tüketmelisiniz. nescafe ağrılar için su ise ilacı vücudunuzdan olabildiğince çabuk atmanız için. ayrıca imkanı olan hiç kimseye sezeryanı tavsiye etmem karnındaki kocaman kesik iziyle yaşamak hiç de hoş değil yani eski karın şeklinizi çok özlersiniz bide son bir şey 9 ay oldu sezeryan olalı ama adet olduğumda sancılarım varken kesik yerlerimde sızlıyor dayanılmaz değil tabiki ama neyse sanırım bu kadar yeterli..

Spinal anestezi ile sezeryan oldum ve müthişti:)) Biz anestezi doktoruyla şarkı söylerken bi baktım doktor kızımı sarmış yeşil örtüye "bak Asya geldi annesi" diye önüme getirivermişti..cin gibi bana bakıyodu fırlama...benim doğum sonrası ağrı kesici alma ihtimalim olmadığı için (ağrı kesici alerjim var) epidurale gerek duymadı doktorum..zaten ağrı kesici alamazdım ve katatere gerek yoktu..Kasım'da oğlumu da aynı yöntemle doğurucam inşallah..dikiş yerlerimde de hiç bi sorun yaşamadım..herşey 10 numara çok şükür...:)))

genel anestezi ile sezeryan oldum çok memnunum hemen kendime geldim hemen ayağa kalktım birdahada yatmadım sütümde hemen geldi dikişlerim doğru dürüst acımadı bile çok rahattı korkulacak hiçbirşey yok uyuyosun uyanıyosun yavrun yanında mis kokulu sezeryanda yattıkça kötü oluyosun aslında hiç yatmamak lazım ben oyüzden çok çabuk toparlandım 18 kilo almıştım 3. haftada gitti kilolarım ayrıca çok terlediğin içinde çabuk atıyosun kiloları

spınal anestezı ıle sezeryan ıle dogumum oldu.kesınlıkle cok rahattı. dogumun abartılmayacak bısı oldugunu amelıyattan sonra anladım. bebegın amelıyatta yanına getırıp gostermelerı bebegıne ılk opucugu senın vermen kadar guzel bısı yok. amelıyat sona erdıkten 7-8 saat sonra kalkıp yurumem gerektıgı soylendı. ama ben 4 5 saat sonra yuruye baslamıstım.normal dogum ıstıyordum ama sezeryandan sonra normal dogum yapmadıgıma cok sevındım. sezeryanın kesıldıgı yerde agrı oluo tabıkı ama cok az yanı rahatsız etmeyecek kadar az. ama normal dogumda o dıkıslerın ıltıhap kaptıgı tuwalette sıkıntı yasandıgını cok soyleyen olmustu. En azından bu derdın olmuo.eger sezeryan dusunursenız spınal anestezı ıle dogumunuzu yapın....

spinal anestezi nedir ? sadece alt tarafın uyuşması mı

Evet, belden aşağısının uyuşturulması. gerçekten genel anesteziye göre oldukça iyi. eğer sezeryan olacaksa doğumun ve gittiğin hastanenin anestezi uzmanına da güveniyorsan tercih edebilirsin. ben tecrübe ettim ve çok memnun kaldım. kolay bir doğum diliyorum.

Back
X