Doğuma Hazırlık Sezeryan için gün vermiyorlar, ne yapacağım?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

lAnKal

Üye
Kayıtlı Üye
22 Kasım 2019
164
153
18
29
Herkese hayırlı geceler,
37 haftalık, 2. Çocuğuma gebeyim. Martın ilk haftası kontrole gittim. Doktorum bebeğimin büyük olduğunu ve 15-22 nisanda gün vereceğini söyledi. Bu korona olayları çıkınca evde kaldık haliyle. Neyse 1 nisanda doktora gittim gün vermesi için. (bu arada doktorum gebe oldugu icin izne cikarilmis baska bir doktor kontrol etti.) Zor bela 5 haftaya baktı doktor, baska da hasta bakmayacağım dedi. Bende kontrol edildim ve gun istedim. Ne yazikki bana gun falan vermedi. Tahlil istedi sadece, tahlillerimi bile gösteremedim çünkü 5 hastadan sonra doktor kalkıp gitti. Bana ağrın sızın, suyun gelirse veya nişan falan görürsen gel dedi. Bana tuhaf geldi açıkçası. Çünkü benim ilki de sezeryan bu da sezeryan olacak. Bu gün sağlık ocağına kontrole gittim onlar da bebegimin kalp atışının hızlı olduğunu, doktora gidip gün almamı söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Kalp atışı hızlı olursa ne oluyor korkmaya basladim. Yarin sizce gitmelimiyim doktora? Gidersem ne dicem? Ya yine gün vermezlerse :( belki aranızda doktor veya sağlık çalışanı vardır. Nolur sorularıma cevap verin cok mutlu olurum. (bu arada ozel değil, Devlet Hastanesi).
Teşekkür ederim her cevabınız için ❤

Yani cok buyuk bir sacmalik bu.

Belli ki durumunuz dikkat edilmesi gereken bir durum. Saglik bakanligini arayip bu doktoru mutlaka sikayet etmelisiniz oncelikle, yaptigi cok buyuk bir yanlis.

Baska hastaneye gidin. Gitmeden once de sekreteri arayip durumu soyleyin, cidden dogum yaptiracak bir doktor ayarlasin muayene icin.

Herkese hayırlı geceler,
37 haftalık, 2. Çocuğuma gebeyim. Martın ilk haftası kontrole gittim. Doktorum bebeğimin büyük olduğunu ve 15-22 nisanda gün vereceğini söyledi. Bu korona olayları çıkınca evde kaldık haliyle. Neyse 1 nisanda doktora gittim gün vermesi için. (bu arada doktorum gebe oldugu icin izne cikarilmis baska bir doktor kontrol etti.) Zor bela 5 haftaya baktı doktor, baska da hasta bakmayacağım dedi. Bende kontrol edildim ve gun istedim. Ne yazikki bana gun falan vermedi. Tahlil istedi sadece, tahlillerimi bile gösteremedim çünkü 5 hastadan sonra doktor kalkıp gitti. Bana ağrın sızın, suyun gelirse veya nişan falan görürsen gel dedi. Bana tuhaf geldi açıkçası. Çünkü benim ilki de sezeryan bu da sezeryan olacak. Bu gün sağlık ocağına kontrole gittim onlar da bebegimin kalp atışının hızlı olduğunu, doktora gidip gün almamı söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Kalp atışı hızlı olursa ne oluyor korkmaya basladim. Yarin sizce gitmelimiyim doktora? Gidersem ne dicem? Ya yine gün vermezlerse :KK43: belki aranızda doktor veya sağlık çalışanı vardır. Nolur sorularıma cevap verin cok mutlu olurum. (bu arada ozel değil, Devlet Hastanesi).
Devlet hastaneleri hastanin yuzune bakmaz maddi imkanin el veriyor ise ozele git hemen gun verirler

Yarın yine randevu alıp gidin dr a.Haftanizi ve diğerinin sezeryan olduğunu söylersiniz.Benim ilk çocuğum sezeryanla oldu diğerlerinde gün aldık fakat ikisinde de gece suyum geldi gittik ve sezeryanla alındılar.Yani gün verilse bile gününden önce olabiliyor ve bir sıkıntı olmuyor.Hayirli doğumlar.

Herkese hayırlı geceler,
37 haftalık, 2. Çocuğuma gebeyim. Martın ilk haftası kontrole gittim. Doktorum bebeğimin büyük olduğunu ve 15-22 nisanda gün vereceğini söyledi. Bu korona olayları çıkınca evde kaldık haliyle. Neyse 1 nisanda doktora gittim gün vermesi için. (bu arada doktorum gebe oldugu icin izne cikarilmis baska bir doktor kontrol etti.) Zor bela 5 haftaya baktı doktor, baska da hasta bakmayacağım dedi. Bende kontrol edildim ve gun istedim. Ne yazikki bana gun falan vermedi. Tahlil istedi sadece, tahlillerimi bile gösteremedim çünkü 5 hastadan sonra doktor kalkıp gitti. Bana ağrın sızın, suyun gelirse veya nişan falan görürsen gel dedi. Bana tuhaf geldi açıkçası. Çünkü benim ilki de sezeryan bu da sezeryan olacak. Bu gün sağlık ocağına kontrole gittim onlar da bebegimin kalp atışının hızlı olduğunu, doktora gidip gün almamı söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Kalp atışı hızlı olursa ne oluyor korkmaya basladim. Yarin sizce gitmelimiyim doktora? Gidersem ne dicem? Ya yine gün vermezlerse :KK43: belki aranızda doktor veya sağlık çalışanı vardır. Nolur sorularıma cevap verin cok mutlu olurum. (bu arada ozel değil, Devlet Hastanesi).
Maddi imkan varsa özele git,Devlette gün vermiyorlar en azindan bende öyle olmustu.son dakika sezeryana girmistim hersey belirsiz oluyor

Yani cok buyuk bir sacmalik bu.

Belli ki durumunuz dikkat edilmesi gereken bir durum. Saglik bakanligini arayip bu doktoru mutlaka sikayet etmelisiniz oncelikle, yaptigi cok buyuk bir yanlis.

Baska hastaneye gidin. Gitmeden once de sekreteri arayip durumu soyleyin, cidden dogum yaptiracak bir doktor ayarlasin muayene icin.
Keske imkanim olsa hemen baska bir hastaneye giderim. Acaba doktor degisti kendi doktorum farkliydi diye mi bana afra tafra yapti o doktor :(

Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama cok uyguna ozel hastaneler var devlete gideceginize imkanlarinzorlayip ozele gidin. Olmuyorsada yinede tabiki gidin doktora sezeryanda su geldikten sonrami doguma alinir cok sacma gunu onceden belirlemeliydi gerekirse baska bir doktora gorunun

Nerde oturuyorsunuz bilmiyorum ama cok uyguna ozel hastaneler var devlete gideceginize imkanlarinzorlayip ozele gidin. Olmuyorsada yinede tabiki gidin doktora sezeryanda su geldikten sonrami doguma alinir cok sacma gunu onceden belirlemeliydi gerekirse baska bir doktora gorunun
Yarin gidecegim yine insallah baska bir doktor vardir. Her gun bir doktor oluyormus kadin dogum uzmani olarak. O doktor onun hastasi olmadigim icin bana afra tafra yapti gibi geldi.

Keske imkanim olsa hemen baska bir hastaneye giderim. Acaba doktor degisti kendi doktorum farkliydi diye mi bana afra tafra yapti o doktor :KK43:

Bence doktor duz umursamaz burdan gordugum kadariyla, o dediginizle bir alakasi yok. Bu kadar umursamaz olunmaz. Siz sikayeti koyun acilen. Arayin, sikayet edin. Bana bakmadilar diyin, sikayet hattindan baska doktor bulmalarini da isteyin bence.

Ozel icin imkan zorlamaniz mumkun olur mu? Uygun fiyata ozel hastaneler oluyor.

Son düzenleme:
Bence doktor duz dangalakmis burdan gordugum kadariyla, o dediginizle bir alakasi yok. Bu kadar umursamaz olunmaz. Siz sikayeti koyun acilen. Arayin, sikayet edin. Bana bakmadilar diyin, sikayet hattindan baska doktor bulmalarini da isteyin bence.

Ozel icin imkan zorlamaniz mumkun olur mu? Uygun fiyata ozel hastaneler oluyor.
Yasadigim yerse bir hastane var. Oda 2 bin 500 istiyor biraz zor bizim icin. Esim asgari ucret aliyor cunku. Umarim yarin gittigimde yardimci olurlar bana 😔

Herkese hayırlı geceler,
37 haftalık, 2. Çocuğuma gebeyim. Martın ilk haftası kontrole gittim. Doktorum bebeğimin büyük olduğunu ve 15-22 nisanda gün vereceğini söyledi. Bu korona olayları çıkınca evde kaldık haliyle. Neyse 1 nisanda doktora gittim gün vermesi için. (bu arada doktorum gebe oldugu icin izne cikarilmis baska bir doktor kontrol etti.) Zor bela 5 haftaya baktı doktor, baska da hasta bakmayacağım dedi. Bende kontrol edildim ve gun istedim. Ne yazikki bana gun falan vermedi. Tahlil istedi sadece, tahlillerimi bile gösteremedim çünkü 5 hastadan sonra doktor kalkıp gitti. Bana ağrın sızın, suyun gelirse veya nişan falan görürsen gel dedi. Bana tuhaf geldi açıkçası. Çünkü benim ilki de sezeryan bu da sezeryan olacak. Bu gün sağlık ocağına kontrole gittim onlar da bebegimin kalp atışının hızlı olduğunu, doktora gidip gün almamı söylediler. Ne yapacağımı şaşırdım. Kalp atışı hızlı olursa ne oluyor korkmaya basladim. Yarin sizce gitmelimiyim doktora? Gidersem ne dicem? Ya yine gün vermezlerse :( belki aranızda doktor veya sağlık çalışanı vardır. Nolur sorularıma cevap verin cok mutlu olurum. (bu arada ozel değil, Devlet Hastanesi).
Lütfen yarın hemen özele gidin bulup bulusturun gerekirse sonucta bebek ve saglıgınız söz konusu ertelemeye gelmez

Bebeklerin kalp atımları 140-180 arası oluyor yalnız. Sizin o sıradaki stresiniz vs de tetikler bunu. Panik yapmayın. Hızlı dediği belki çocuklara göre normal aralığını karıştırmış olabilir mi?

Herkese hayırlı geceler,

Buna siz mi karar verdiniz doktorunuz mu?
Ablam 4 sene devlette calisti kadin doğum uzmani. Bebegi veya anneyi kaybetme tehlikesi yoksa asla sezeryana yanasmiyorlar. Asla randevulu sezeryan yapmiyorlar Sezeryandan normale dönüş oluyor cunku yaptıklari her sezeryan performans puanlarina eksi yansiyordu. Bebek tersse bile belki döner bekle diyorlar. Baktilar dogum başlıyor ama bebek ters, o zaman ancak aliyorlardi sezeryana. Simdi degismis midir bilemem ama devlette yine bu sekilde ilerliyor sanirim.
Böyleyse bile bunu size anlatiyor olmaliydilar.

Bu doneme denk gelmesi ve doktorunuzun hamile olmasi buyuk talihsizlik olmus.

Kadin dogum hastanesi yok mu bulundugunuz yerde? Aciline gidin veya hastaneye gidip asmden yönlendirildiginizi soyleyin.

Buna siz mi karar verdiniz doktorunuz mu?
Ablam 4 sene devlette calisti kadin doğum uzmani. Bebegi veya anneyi kaybetme tehlikesi yoksa asla sezeryana yanasmiyorlar. Asla randevulu sezeryan yapmiyorlar Sezeryandan normale dönüş oluyor cunku yaptıklari her sezeryan performans puanlarina eksi yansiyordu. Bebek tersse bile belki döner bekle diyorlar. Baktilar dogum başlıyor ama bebek ters, o zaman ancak aliyorlardi sezeryana. Simdi degismis midir bilemem ama devlette yine bu sekilde ilerliyor sanirim.
Böyleyse bile bunu size anlatiyor olmaliydilar.

Bu doneme denk gelmesi ve doktorunuzun hamile olmasi buyuk talihsizlik olmus.

Kadin dogum hastanesi yok mu bulundugunuz yerde? Aciline gidin veya hastaneye gidip asmden yönlendirildiginizi soyleyin.
İlki sezaryan imiş o yüzden zorunlu sanırım (net de bilmiyorum)

İlki sezaryan imiş o yüzden zorunlu sanırım (net de bilmiyorum)

Bu boyle dusunuluyor ama iste yok oyle bir sey. Oyle bir zorunluluk yok.
Acaba konu sahibi de mi kendisi boyle dusundu dedim 🤔
Ama sanirim doktoru oyle yonlendirmis.
Simdi bu dr yanasmiyor.

Hayirlisiyla saglikla alsin kucagina insallah.

Benim iki sezeryanım var üçüncüye şu an 41 haftalık gebeyim, henüz 37 desiniz süre açısından panik yapmayın,ikinci sezeryanı 39. Haftada alıyorlar devlette. Kalp atışı da son haftalarda kasılma yoğunsa artıyor. Tekrar gidince gün verirler muhtemelen

Biz bi arkadaşla aynı zamanda hamile kaldık, onun ikinci bebeği, daha önce sezaryen olmuş. Doktoru ben doğum sancısı olmadan sezaryene almıyorum demiş. Süt gelmesi, çocuğun gelişiminin tamamlanması vs için

Back
X