Mrb kızlar bugün doktorumla görüştüm agrılarım arttıgı için tekrar kontrol etti ve daha 10 haftalık olmamıza ragmen kendimi sezeryan doguma adapte etmem gerektigini söyledi.Rahim agzında yara oldugu için bebegi riske atmak istemiyormuş.Bu tür yaralar düzelmezmiş zaten.Eger ısrarla normal dogum istersem bebegimin enfeksiyon kapabilecegini söyledi.Peki nasıl oluyor bu sezeryanla dogum işi agrısı sızısı çokmu.Neler yapmak gerekiyor vs vs .Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
doğum yaklaştıkça hastasını "çeşitli" sebeplerle sezaryene hazırlayan doktor tipi var. size önerim birkaç doktora daha gitmeniz ve gerçekten sezaryenin gerekli olup olmadığını öğrenmeniz. zira normal doğumun 12 saat sancısını çekip son anda bebek kalp atışları zayıflayınca sezaryen olan biri olarak nacizane şunu söylemek isterim: o 12 saatlik ağrıyı bugün hatırlamıyorum bile. dünyaya bir daha gelsem normal doğumun gececek sancısını sezaryenin ömür boyu etkisine tercih ederim. çünkü sezaryen olduğunuz an, kaç tane doğum yapabileceğiniz baştan sınırlanmış oluyor. dikiş izi vs derken götürdükleri getirdiklerini bitiriyor.
tanıdık güvenilir doktor bulup, dürüstçe sezaryen zorunluluğu olup olmadığını sorun. rahim ağzında yara olduğu için bebeği değil kendini riske atmak istemiyor da olabilir. rahim ağzınızda yara olduğu veya bu yaranın ciddi boyutta olduğu ne malum?
doğum yaklaştıkça hastasını "çeşitli" sebeplerle sezaryene hazırlayan doktor tipi var. size önerim birkaç doktora daha gitmeniz ve gerçekten sezaryenin gerekli olup olmadığını öğrenmeniz. zira normal doğumun 12 saat sancısını çekip son anda bebek kalp atışları zayıflayınca sezaryen olan biri olarak nacizane şunu söylemek isterim: o 12 saatlik ağrıyı bugün hatırlamıyorum bile. dünyaya bir daha gelsem normal doğumun gececek sancısını sezaryenin ömür boyu etkisine tercih ederim. çünkü sezaryen olduğunuz an, kaç tane doğum yapabileceğiniz baştan sınırlanmış oluyor. dikiş izi vs derken götürdükleri getirdiklerini bitiriyor.
tanıdık güvenilir doktor bulup, dürüstçe sezaryen zorunluluğu olup olmadığını sorun. rahim ağzında yara olduğu için bebeği değil kendini riske atmak istemiyor da olabilir. rahim ağzınızda yara olduğu veya bu yaranın ciddi boyutta olduğu ne malum?
Merhabalar;
Yanlış anlamayın tebiki kendi fikriniz ama bu şekilde cevap vererek belki sezaryan yapıcak olan birini korkutmuş olmuyormusunuz?
Sana ne oluyo diyebilirsiniz tabiki ama sadece bu durumu yaşayan biri olarak fikrimi paylaşmak istedim şöyleki dr. rahim ağzı yarası dediği ve sezaryana kendini hazırladığı şey muhtemelen aktif olarak benimde yaşadığım herpes tip 2 olmalı yaklaşık 3 senedir bu virüsle yaşıyorum birçok dr. gezdim ve bir sürü konu hakkında makale okudum 35 haftalık gebeyim şu anda sadece mükemmeliyetçi olduğumdan dolayı doğru dr. bulabilmek için 7 tane kadın doğum 5 tane hastane değiştirdim (ayrıca garanti olsun diye ekstra zeynep kamilede gittim) . Sonuç; hepsinin söylediği şey aynı bu durumda normal doğum çok riskli aktif olduğu bir anda doğum yaptığınız zaman bebekte ölüm en iyi durumda da nörolojik problem oluşma riski var aktif olmadığı dönemde normal doğum yaptıranlar oluyormuş fakat gözle görülmeyecek bir biçimde yeni yara başlamış olma ihtimali riskini kim alabilir?
Çok uzattım kusura bakmayın diyeceğim şu ki; böle zaruri bir durum varsa ve mecburi sezaryan olucaksa biraz daha rahatlamaya ihtiyacımız var korkutulmaya değil.. Zira bende doğuma 25 gün kalmış iken rahatlayacağım bir iki birşeyler okumak için gelmiştim buraya.. Ama yazdıklarınızın üzerine yine doktorumun kafasını şişiricem sanırım..
Size katılıyorum bende de genital siğiller vardı 2 sene oldu yaktıralı çok şükür tekrarlamadı fakat doktorumla görüştüğümüzde hamilelik sürecinde annenin bağışıklık sistemi düştüğünden tekrarlama riski odugunu söyledi vede o virüsler çıkmasa bile orda barınırmış sonuç ise sezeryan yapıcak birşey yok Allah bebeklerimize bize sağlık versin dünyanın sonu değil ilk sezeryan olacak kişilerde değiliz sonuçta ANNE olacağız ama normal ama sezeryan annelik fedakarlık ister değilmi :)
Mrb kızlar bugün doktorumla görüştüm agrılarım arttıgı için tekrar kontrol etti ve daha 10 haftalık olmamıza ragmen kendimi sezeryan doguma adapte etmem gerektigini söyledi.Rahim agzında yara oldugu için bebegi riske atmak istemiyormuş.Bu tür yaralar düzelmezmiş zaten.Eger ısrarla normal dogum istersem bebegimin enfeksiyon kapabilecegini söyledi.Peki nasıl oluyor bu sezeryanla dogum işi agrısı sızısı çokmu.Neler yapmak gerekiyor vs vs .Tecrübeli arkadaşlar yardımcı olursa sevinirim
Rahim ağzında yara varsa bencede enfeksiyon riski olabilir.2012 Ekim ayında epiduralli sezeryan yaptım.bebeğim çok yukardaydı sancım ve açılmam olmasına rağmen bebk inmediği için ve ben minyon bebek kilolu olduğu için gerek ben gerekse dr um sezeryan istedik.Bilincim açık sohbet ve müzik eşliğinde doğum oldu.zaten hiçbir ağrı acı hissetmiyorsun.Doğumdan sonrada sıkıntı yaşamadım ayaklarımın uyuşukluğu geçtiği ibi ayklandım bidahada çok şükür yatmadım .Zaten hastanede ağrı kesici yapıyorlar evede taburcu ederken reçeteni veriyorlar.Dyanılmıyacak ve korkacak hiçbirşey yok ki anne olmanın verdiği heyecanla zaten ne ağrı kalıyo nede acı :) sadece doğumun olduğu gün ağrı kesici içme gereği duydum o kadar.10 tane olsun 10 tane sezeryan yapabilirim :)
Ne güzel anlatmışsın sen öyle :) biran heveslendim :) canım ben bir kaç doktorla daha görüştüm buna karar vermek için daha erken oldugunu söylediler.İlerleyen haftalarda yarada toparlanma olabilir enfeksiyon geçebilir dediler.Bakalım artık yavrum saglıklı dogsunda dogum şekli nasıl olursa olsun.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?