- 15 Şubat 2012
- 4.799
- 499
- 173
Aşağıdaki videoyu izleyerek sitemizi ana ekranınıza web uygulaması olarak nasıl kuracağınızı öğrenebilirsiniz.
Not: Bu özellik bazı tarayıcılarda mevcut olmayabilir.
Benimde başı yukarda meleğimin..
Kendimi aklımın ucuna gelmeyecek doğum şekli olan sezeryana alıştırmaya çalışıyorum.
Belkide hayırlısı bu,Allah hakkımızda hayırlısı neyse onu versin tabi..Sizin durumunuz için birşey diyemeyeceğim ama 38 de falan alırlar sanırım.
Merhaba kızlar bugün 35. haftama girdim yarın doktor kontrolümüz var benim oğlum yan duruş pozisyonunda eğer pozisyonunu değiştirmesse sezeryan demişti doktorum yarında değiştirmemiş çıkarsa sezeryan kararı verirmi yoksa daha bekler mi sizce???
benimki de yan duruyor bakalım yarın kontroldede öyle mi ama 32. haftada dönmesi gerekiyordu dedi doktorum bilmiyorum aslında normal istiyorum ama sezeryan olacaksa da bir an önce belli olsun kendimi alıştırayım diyorum :S
Bence sezeryana karar vermek için çok erken. Genelde 38'de almayı istiyor doktorlar ama aslında son ana kadar beklenip, açılma vs'ye göre karar verilmesi gerektiğine inanıyorum özelliklede gebeliğinin son gününde normal doğum yapıp bir gün önce bebeğin daha doğum kanalına girmemiş denilen biri olarak.
Bence siz ne şekilde olmasını istiyorsanız doktorunuza bunu belirtin, doktor size göre hareket etsin. 35. haftanın çok erken olduğu kanaatindeyim.
Doğuma 1 gün kala hala doğum kanalına girmemiş olan oğlum bana son güne kadar herşeyin olabileceğini gösterdi canım.
çok teşekkür ederim canım haklısın son ana kadar ne olacağı belli değil rabbim hakkımızda hayırlısını versin inşallah
Amin canım, hangisi hayırlıysa o şekilde olsun. Düşünüp strese sokma kendini.
benim kızım 36.haftada dönmüştü 39+2de bel fıtığı sebebiyle sezeryan oldum
Bende çok korkmaya,heyecanlanmaya başladım.
Geceleri uyurken nasıl bir doğum yaşayacağım gözümün önüne geliyor hayaller.
Yan duruş pozisyonu çok enteresan.Karnınız geriliyor mu bu şekilde dışardan bakınca falan?
Benim kuzum kalbimin altına yaslamış kafasını..
Artık dönmez gibime geliyor![]()
Daha donebilir 39 da vs. Yerine gecebilir.biz son ana kdr yerine gecmesini bekledik hanimin ama sezeryan olmustum .kafasi oturmamisti.hayirli dogumlarMerhaba kızlar bugün 35. haftama girdim yarın doktor kontrolümüz var benim oğlum yan duruş pozisyonunda eğer pozisyonunu değiştirmesse sezeryan demişti doktorum yarında değiştirmemiş çıkarsa sezeryan kararı verirmi yoksa daha bekler mi sizce???
Benim bebişim de ters maalesef. Normalde 32.hafta civarında dönmeleri gerekiyor. Moralinizi bozmak istemem ama büyük bir umutla ben de bekledim döner diye. 35-36.haftalarda bebeği dönmüş arkadaşlarım vardı.Doktorum, doktor ve ebe arkadaşlarım dönmeyeceğini, tüm akrabalar ve tecrübeli anneler ise son anda dahi döneceğini söylemişlerdi ama dönmedi. Doktorum "son anda döner" kavramının ilk bebekte çok çok nadir geçerli olduğunu söyledi maalesef. Yerleri çok ciddi anlamda darlaştığı için dönemiyor minişler.
Şu an 37+3teyim. Dün doktorum sezaryen kararı aldı. Benim doktorum bebeği şartlar elverdiği sürece (plasenta yaşlanması, suyun iyice azalması vb. gibi durumlar haricinde ) mümkün olduğunca bekletme yanlısı. 39+2 de almayı planlıyor. Tarihi belirledik ama ondan 1 gün önce son kez durumuna bakacak. Böyle tarih belli olunca, insanın sezaryen rüyalarına giriyor ama hayırlısı böyleymiş. Ters bebekler %3 oranında görülüyor. Bebeklerimiz çok özel yani:) Allah bahtlarını da özel yapsın inşallah.
Ama merak etmeyin. Bebeğin durumu (mesela duruş şekli, kilosu vb) mutlaka doğumdan önce kontrol ediliyor. Tersse, kilosu 4 kgdan fazla ise vb. normal doğum başlamış olsa bile sezaryene alınıyorsunuz. Doktorunuz sezaryenden önce de bebeğin durumunu kontrol edecektir. Canınızı sıkmayın, her zaman hayırlısı olsun. İnşallah bebişiniz döner:)))
Daha donebilir 39 da vs. Yerine gecebilir.biz son ana kdr yerine gecmesini bekledik hanimin ama sezeryan olmustum .kafasi oturmamisti.hayirli dogumlar