• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan korkusu

mavidiyebiri

Üye
Kayıtlı Üye
Emoji Skoru
264
Puanlar
23
Tecrübesi olan paylaşım yapabilir mi? Zorunlu sezeryan olacağım sanırım. Çok üzülüyorum hep normal istiyordum. 39+2deyim. Tüp Bebek olduğu için doktorum beklemek istemiyor. Ve hiç açılma ve sancım da çıkmıyor. Basi da zaten çok yukarda halen dedi. Daha fazla beklemeyi riskli buldu. Risk almak senin elinde ama bana bırakırsan riskli dedi. Sezeryandan da çok korkuyorum 🥲 Risk alıp bekleyeyim mi yoksa sezeryan mi olayım kararsızım. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?

Tüp bebekleri sezaryene zorluyorlar doktor bilir tabi ama normalse her şey neden normal olmasın ? Tüp bebek diye sezaryen olmak zorunda değilsiniz

Ama sezaryen çok rahattı benim için korkulacak bir şey yok

Tüp bebekleri sezaryene zorluyorlar doktor bilir tabi ama normalse her şey neden normal olmasın ? Tüp bebek diye sezaryen olmak zorunda değilsiniz

Ama sezaryen çok rahattı benim için korkulacak bir şey yok
Evet tüp Bebek diye öyle diyorlar sebebini bilmiyorum. Çocuğun her şeyi normal suyu kilosu boyu vs. Benim de aynı şekilde. Ne şeker ne tansiyon ne kilo problemim var. Çok da hareketli hep hissediyorum. Ama nedense beklemek istemiyorlar. Ben de korkmaya başladım risk mi aliyorum bekledikçe diye. Doktora kalsa 38de yapacaktı normal istiyorum diye bekledi 🥲

Bska doktorlar bksin

Tecrübesi olan paylaşım yapabilir mi? Zorunlu sezeryan olacağım sanırım. Çok üzülüyorum hep normal istiyordum. 39+2deyim. Tüp Bebek olduğu için doktorum beklemek istemiyor. Ve hiç açılma ve sancım da çıkmıyor. Basi da zaten çok yukarda halen dedi. Daha fazla beklemeyi riskli buldu. Risk almak senin elinde ama bana bırakırsan riskli dedi. Sezeryandan da çok korkuyorum 🥲 Risk alıp bekleyeyim mi yoksa sezeryan mi olayım kararsızım. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Başka doktorada danışın. Doktorunuz sezeryan şart diyor ise korkmayın ben sezeryan doğum yaptım . Afedersiniz doğuma 1 hafta kala kabız yapan yiyecekler ve doğumdan 1 hafta sonra kabız yapan yiyecekler yemeyin ağrınız hafif olsun.

İlk doğumunu normal yapmış biri olarak ikinci gebelikte ikiz olunca zorunlu sezeryanle doğum yaptım . Korkmayın ikisinide yaşamış biri olarak , korktugunuz kadar olmayacak demek istiyorum 🫂

Bugün doğursam bugün yine sezaryen olurdum. Normal doğum da bana çok ürkütücü geliyor.

kuzum korkulcak hiç bişey yok normal doğum da zor ona bakarsan adı normal doğum kendisi hiç normal değil benim için :) Bende normal doğumdan korkuyordum ilk gebeliğimde bebek kilolu olduğu için sezeryana girdim uyandığımda bebişim yanımdaydı benim için zor olan iç bir yanı yoktu tek sorunu ameliyatlı olman oda zaten annenin kaldıramayacağı bir şey değil Allah anneye öyle kuvvet güç veriyor ki onu hissetmıyorsun bile. Hiç düşünme sağlıkla gelsin de nasıl gelirse gelsin ♥

İlk doğumunu normal yapmış biri olarak ikinci gebelikte ikiz olunca zorunlu sezeryanle doğum yaptım . Korkmayın ikisinide yaşamış biri olarak , korktugunuz kadar olmayacak demek istiyorum 🫂
Yaa oyle mii 🥹 hemen ayaklananildiniz mi peki ? Ben sonrasındaki Ağrı sizidan epey korkuyorum da açıkçası

Başka doktorada danışın. Doktorunuz sezeryan şart diyor ise korkmayın ben sezeryan doğum yaptım . Afedersiniz doğuma 1 hafta kala kabız yapan yiyecekler ve doğumdan 1 hafta sonra kabız yapan yiyecekler yemeyin ağrınız hafif olsun.
Ne kadar süre sonra normal hayatınıza devam ettiniz acaba Ağrı sızıniz azaldı mı hemen?

kuzum korkulcak hiç bişey yok normal doğum da zor ona bakarsan adı normal doğum kendisi hiç normal değil benim için :) Bende normal doğumdan korkuyordum ilk gebeliğimde bebek kilolu olduğu için sezeryana girdim uyandığımda bebişim yanımdaydı benim için zor olan iç bir yanı yoktu tek sorunu ameliyatlı olman oda zaten annenin kaldıramayacağı bir şey değil Allah anneye öyle kuvvet güç veriyor ki onu hissetmıyorsun bile. Hiç düşünme sağlıkla gelsin de nasıl gelirse gelsin ♥
Ben sezeryan olursam komple uyumayı da düşünmüyorum açıkçası zaten o tarz bir korkum yok. Korkum sonrasındaki çekilen Ağrı sızı ve hemen ayaklanamama 🥲 kaç kiloydu bebeğiniz ?

Ben de benzer durum yasadim. Tup bebek degil ama oglum zamaninda gelmedi ve beklemnin riskli olucagini soyledi dr suni sanci onerdi. Hamileligim de okadar rahat okadar guzel gecmistiki normal dogumun da kolay gecicegine inanmistim ve kendimi hazirlamistim. Annem hep derdi bi avazda dogurdum seni sonra da hemen ayaga kalktim diye. Suni sanci ile normal dogum yapicam die hastaneye yatisim oldu fakat daha sanci hissedemeden bebegimin kalp atislari yavasladi ve mudahale ettiler. Sonra da sezeryani mecburi kildilar. O noktada hop sezeryana donuldu. Secimi yine bana biraktilar istersen denemeye devam edebilirz diye ama, dr icerde bebegin ne durumda oldugunu bilemiyoruz sezeryan oneriyorum dedkten sonra pek de secenek kalmadi bana. Simdiki aklim olsaydi en azindan birkac gun daha bekler miydim saniyorum beklerdim. Gunumuz dr lari sezeryani daha garanti ve risksiz goruyor saniyorum, isleri daha kolay oluyor. Sezeryana gelicek olursak operasyon konforluydu olumsuz birsey yasamadim. Sonrasinda bir sure egilip dogrulmakta sikinti yasadim cunku dkisler geriliyordu. Tam duz yatamadim mesela hafif oturur pozisyonda yattim belki bir belki iki hafta tam hatrlayamiorm. Dikislerde bi sorun olmadi ip gb dikilmis zaten ustunden 6 yil gecti iz falan da kalmadi belli belirsiz. Sezeryan gobegi bende kalmadi oncesinde de zayiftim 4 ay icinde eski kiloma dondum karnim da bi 6-7 ayda toparlanip eskisi gb oldu. Oglum dogduktan sonra kolik degildi fakat cok gazliydi hep uykulari bolunuyordu, bunun sezeryanin etkisi oldugunu ogrendim. Sonuc olarak normal dogum tabiki en iyisi ben de cok isterdim, fakat dr beklemenin sakincali oldugunu soyledigi noktada ya bisey olursa ben bunun altindan nasi kalkarim kendimi nasil affederim die dusunuyorsunuz ve pek mantikli dusunulmuyor o saatten sonra. Sezeryanda korkulucak bisey yok ama umarim bebisiniz bi an once dogmaya karar verir 😊

Yaa oyle mii 🥹 hemen ayaklananildiniz mi peki ? Ben sonrasındaki Ağrı sizidan epey korkuyorum da açıkçası
Evet ikiz bebek vardı elimde herkesi 10. Gun evine gönderdim

5. Gun ağrı sızı hıc bısey yoktu duşumda falan rahattım . Üstelik acı eşiğimde düşüktür

Insallah sizde çabuk toparlarsınız

Ne kadar süre sonra normal hayatınıza devam ettiniz acaba Ağrı sızıniz azaldı mı hemen?
1. Hafta en zor olan kısmı bu süreçte desteğe ihtiyacınız olacak. 2. hafta hafifledi . 4. hafta çok daha normaldi yani yürüyüşüm falan düzeldi. Her ne kadar zor desem de dayanılmayacak bir şey değil benim tahmin ettiğimden daha kolaydı inanın. Ben de senaryolar kurmuştum korkudan hiç öyle bir şey olmadi

Ben sezeryan olursam komple uyumayı da düşünmüyorum açıkçası zaten o tarz bir korkum yok. Korkum sonrasındaki çekilen Ağrı sızı ve hemen ayaklanamama 🥲 kaç kiloydu bebeğiniz ?
Ağrı sızı dayanamayacak kadar değil, evet tabii ki bir ağrı var ama dayanabilirsiniz çünkü morfin tarzı ilaçlar veriyorlar korkmayın ☺️

Evet tüp Bebek diye öyle diyorlar sebebini bilmiyorum. Çocuğun her şeyi normal suyu kilosu boyu vs. Benim de aynı şekilde. Ne şeker ne tansiyon ne kilo problemim var. Çok da hareketli hep hissediyorum. Ama nedense beklemek istemiyorlar. Ben de korkmaya başladım risk mi aliyorum bekledikçe diye. Doktora kalsa 38de yapacaktı normal istiyorum diye bekledi 🥲
Normal doğumda her türlü risk var bebek açısından doktor riske atmak istemiyordur bebeği başka bir sebebi olduğunu düşünmüyorum. 40 lara kadar bekleseniz kordon dolansa bebek kaka yapsa doğumda bir yeri çıksa daha mı iyi olacak. Ben sezeryan oldum 2 ay sonra yine olucam kısmetse. Tamamen size bağlı iyileşme süreci kalkıp yürüyüp dolaşacaksınız ben 1 hafta sonra hiç bir şey olmamış gibiydim.

Normal dogumun bebek acisindan cok buyuk riskleri var, e zor sahip oldugunuz icin (tup bebek) bebege bir sey olmasin diye sezaryen dusunmustur. Benim 1 vajinal, 1 sezaryenim var, keske ikisini de sezaryen dogursaymisim diyorum

komple uyumamak senın için güzel bir anı ama ben o psikolojiyi kaldıramam dıye komple uyutun demiştim. Doğum sonrasında sezeyanda zaten 2 gece senı hastanede tutuyorlar o sırada ağrı kesici serum takılı olduğu için birşey hissetmıyorsun. Eve geldikten sonra da zaten günde 3-4 tane ağrı kesici alıyorsun ilk günkü kadarda şiddetli olmuyor ağrın yani ben çok nazlıyımdır normalde. Bebişim 4350 doğmuştu :)

Riskli bir durumsa sezeryani tercih edin bence beklemeyin, cunku sezeryanin amaci riski onlemek.
Bebeginizi kucaginiza alacağınız ani hayal edin, ben de korkuyorum sezeryandan mesela ama risk varsa kesinlikle onu tercih ederim. Cevremdeki herkesin sezeryani cok guzel geçti bu arada sizin de guzel gecer Allahin izniyle🌸

Back
X