• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

Sezeryan korkusu

komple uyumamak senın için güzel bir anı ama ben o psikolojiyi kaldıramam dıye komple uyutun demiştim. Doğum sonrasında sezeyanda zaten 2 gece senı hastanede tutuyorlar o sırada ağrı kesici serum takılı olduğu için birşey hissetmıyorsun. Eve geldikten sonra da zaten günde 3-4 tane ağrı kesici alıyorsun ilk günkü kadarda şiddetli olmuyor ağrın yani ben çok nazlıyımdır normalde. Bebişim 4350 doğmuştu :)
Ay baya rahatladımm. Etrafımda sezeryan olanlar çok kötü anılarıni anlattıkları için biraz tedirgindim 🥲 çok teşekkür ederim 🥰 iyi ki Sezeryan olmuşsunuz epey kiloluymus sizin bebeğiniz maşallah 😍 en son kontrolde kaç kilo çıkmıştı? Benim de şu an 3600 görünüyor da

Riskli bir durumsa sezeryani tercih edin bence beklemeyin, cunku sezeryanin amaci riski onlemek.
Bebeginizi kucaginiza alacağınız ani hayal edin, ben de korkuyorum sezeryandan mesela ama risk varsa kesinlikle onu tercih ederim. Cevremdeki herkesin sezeryani cok guzel geçti bu arada sizin de guzel gecer Allahin izniyle🌸
Öyle yapacağım inşallah ❤️ zaten tüp Bebek ile zahmetle kavuştuk evladımıza 😍 ben de riske atmak istemiyorum 🥹

Korkmayın 15-20 dk içinde bitiyor. Acıdan da korkmayın normal doğumunda acısı var sezaryeninde. Bende makat gelişten sezaryen oldum. Korkulacak birşey değil birkaç günde rahatlıkla rutine dönebiliyorsunuz. İlk bikaç gün önemli sadece

Korkmayın 15-20 dk içinde bitiyor. Acıdan da korkmayın normal doğumunda acısı var sezaryeninde. Bende makat gelişten sezaryen oldum. Korkulacak birşey değil birkaç günde rahatlıkla rutine dönebiliyorsunuz. İlk bikaç gün önemli sadece
Ben de artık böyle düşünmeye başladım epey korkuyordum 🥲 birkaç gün sabredecegim artık dediğiniz gibii. Önerebileceginiz şeyler var mı ?

Tecrübesi olan paylaşım yapabilir mi? Zorunlu sezeryan olacağım sanırım. Çok üzülüyorum hep normal istiyordum. 39+2deyim. Tüp Bebek olduğu için doktorum beklemek istemiyor. Ve hiç açılma ve sancım da çıkmıyor. Basi da zaten çok yukarda halen dedi. Daha fazla beklemeyi riskli buldu. Risk almak senin elinde ama bana bırakırsan riskli dedi. Sezeryandan da çok korkuyorum 🥲 Risk alıp bekleyeyim mi yoksa sezeryan mi olayım kararsızım. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Hiç korkmayın.Acil sezeryana alındım 37+4te .Doktorum mükemmeldi.Çok rahat geçti ameliyat anı sadece ben panik yaptım bi an hayatım da ilk defa ameliyathaneyi görüyordum🤣ama sonrası tabi ki acı oluyor eğilip kalkarken birilerinin yardımına ihtiyacınız oluyor.O da ilk 1 hafta .Ben kendim hadi acemi süren kalk ayağa dedim.çok şükür iyi ki sezeryan oldu bile diyorum😂😂 siz de hiç kasmayın kendinizi inşallah çok çok güzel ve rahat geçer sağlıkla kucağınıza alırsınız 🌸🙏

10 sene önce tüp bebek tedavisiyle hamile kaldım. Kızım 41. haftada kendi geldi ve normal doğum yaptım. Bence herşey normal ve yolundaysa beklenebilir.

Evet kimi için de böyle ben de hamileliğimin başından beri sezeryandan korkuyordum 🥲 hemen toparladiniz mi peki ?
Evet kolay toparladım. Bu tabi bünyeden bünyeye değişir ama ikiz doğumdu bir de. Eğer sezaryen olursanız doğum sırasında başınızı hiç sağa sola hareket ettirmemenizi öneririm. Doğumdan bir süre sonra aşırı dayanılmaz bir şekilde baş ağrısı yapıyor çünkü. ( tecrübe 😂) Başka hiç olumsuz bir yanı olduğunu hatırlamıyorum

Ben de artık böyle düşünmeye başladım epey korkuyordum 🥲 birkaç gün sabredecegim artık dediğiniz gibii. Önerebileceginiz şeyler var mı ?
Kendinize geldiğinizde bol bol kahve için. Baş ağrınız olmaması için. Ve lütfen iyiyim ayaklanayım yürüyeyim demeyin. Benim tek hatam buydu. Uyuşukluğum gittiği an gezdim. Hastaneden çıkıp ertesi gün uzun uzun yürüdüm. Sonrasında tabiki bel ve dikiş ağrıları çektim.
Bol bol dinlenin, alabildiğinizce destek alın. Ve yenidoğan bebeğinizin keyfini çıkartın bol bol koklayın. O kadar hızlı büyüyorlar ki anlatamam.. daha dün doğurmuş gibiyim ama 5 aylık oldu bile

Ameliyathaneye girerken sakın korkmayın. Ameliyat korkusuyla düşüncesiyle girmeyin bebeğe odaklanın. Saniyeler içinde uyuşuyorsunuz. İnanın doğru dürüst acısını hissetmiyorsunuz iğnenin. Bende çok ciddi mide bulantısı oldu anestezi sebebiyle başınızdaki hemşireyle herşeyi konuşun bulantınız varsa söyleyin ilgilenir sizinle. Bebek dakikalar içinde doğuyor. Ben ameliyata girdikten tam 10 dk sonra bebeğimi öptüm. Sağlıkla kavuşun inşallah

Tecrübesi olan paylaşım yapabilir mi? Zorunlu sezeryan olacağım sanırım. Çok üzülüyorum hep normal istiyordum. 39+2deyim. Tüp Bebek olduğu için doktorum beklemek istemiyor. Ve hiç açılma ve sancım da çıkmıyor. Basi da zaten çok yukarda halen dedi. Daha fazla beklemeyi riskli buldu. Risk almak senin elinde ama bana bırakırsan riskli dedi. Sezeryandan da çok korkuyorum 🥲 Risk alıp bekleyeyim mi yoksa sezeryan mi olayım kararsızım. Tecrübelerinizi paylaşabilir misiniz?
Ben durumunuzda aciliyet göremedim Dr deglm tabiki ama şaşırdım tüp Bebek olunca neden seZARYEN. bebeklerim dönmesi kolay iş 42. Haftada dahi Doğan var. Bence bekleyin. Ha buarada ben de hep vajinal doğum istedim ama olmadı kızımda nasip. Düşünün ki Cok içinde kaldı şimdi 7 yıl aradan sonra normal doğum için beklyeecegım oğluşuma hamileym suan. Benim Sezaryenm cok aniydi maalesef.Sezaryenm nasıl geçti diye sorarsanız vajina dogum yapıp ağlaşan arkadaslarmn yanında ben prensesler GB bir ameliyat yaşadım. Bunun sezaryeni normali yok hepsinde sııkıntı var korkmanıza asla gerek yok

Back
X