merhaba arkadaşlar ben 26+5 hamileyim bir hafta önce gittiğimde bebeğimin gelişiminin çok iyi olduğunu hatta iki hafta önde gittiğini söyledi doktorum netten araştırdım 26 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 750 civarında olması gerekirken benim bebeğimin kilosuna 1.050 dedi doktorum ve şöyle bişey duydum eger bebek çok kilolu olursa sezeryana lıyorlarmış çok buyuk bebek doğum yapamazsın diyip sezeryan oluyoruş böyle bişe varmı başına geln varmı daha doktora gitmeme iki hafta var tecrübeli anneler yardımcı olabilirmisiniz ilk bebeğim ve normal doğum istiyorum şimdiden teşekkürler
Bunu söylemek için çok erken .Üstelik o ölçümler gerçeği yansıtmayabiliyor.Büyük dedikleri bebek normal kiloda çıkabiliyor.Son 2 hafta kala belli olur.Gerçekten çok büyükse sezaryen olursun,ama biraz da senin tercihin tabii.Sağlıklı doğsun da nasıl doğduğu önemli değil bence.Şimdiden buna kafanı takıp endişelenme.
henüz bunu söylemek için çok erken canım kilolu olursa evet sezeryan oluyor ama bebeğin sürekli kilo almayıp sonuna doğru normal kilolarda olabilir bunları düşünme normal istiyorsun kendini normale hazırla sağlıkla gelmesi önemli olan bu düşündüklerin 36.haftada falan belli olabilecek şeyler önemli olan rahat olman.
merhaba arkadaşlar ben 26+5 hamileyim bir hafta önce gittiğimde bebeğimin gelişiminin çok iyi olduğunu hatta iki hafta önde gittiğini söyledi doktorum netten araştırdım 26 haftalık gebelikte bebeğin kilosu 750 civarında olması gerekirken benim bebeğimin kilosuna 1.050 dedi doktorum ve şöyle bişey duydum eger bebek çok kilolu olursa sezeryana lıyorlarmış çok buyuk bebek doğum yapamazsın diyip sezeryan oluyoruş böyle bişe varmı başına geln varmı daha doktora gitmeme iki hafta var tecrübeli anneler yardımcı olabilirmisiniz ilk bebeğim ve normal doğum istiyorum şimdiden teşekkürler
canım henüz 27haftalıkmışsın. gerçekten hiç belli olmuyor son ana kadar sen kendi psikolojini normal doğuma adapte et. Ama aksi bir durum olursa o da Allah'tan yapacak bişey yok. benim de mesela senin haftalarında herşey normal gidiyordu sonra 30.haftalarda birden kafa büyüklüğü arttı.5hafta önde gitti. kafasından dolayı normal doğum olmaz dedi doktor bana da şimdi de kilosu aldı başını gidiyor yani anlayacağın bebeklerin değerleri orantılı büyümüyor bazen karın çevresi birden gelişiyor bazen kafa büyüklüğü bazen de boyu son haftalara gelmeden hiçbir şekilde anlaşılmaz doğum şekli sen içini ferah tut.
şöyle diyeyim herşey senin ve doktorunun anlaşmasına bağlı, ve de bebeğin durumuna, bi arkadaşım ın doktoru 3,600 gr ile sezeryana aldı, bir diğeriyse 3,800 gr ile normal doğum yaptı. kalbini ferah tut, hayırlısını dile.