Sezeryan meselesi..

Kayra19

Guru
Kayıtlı Üye
11 Mayıs 2012
2.003
1.006
333
Merhabalar, bir konuda danismak istiyorum.

Ben hamileyken son haftama kadar calisip, esimle pek vakit geciremedim o aralar uzakta calisiyordu eve gec geliyordu yalniz bir hamilelik gecirdim. Binamizda esimin teyzesi oturuyor. Dogumuma 3 gun kala sinirlerimi bozdu. Sezeryan olacaktim. Riskim vardi ve zorunlu sezeryan oldum. Oglum dogduktan sonra belki aylarca yogun bakikda kalabilirdi. Kendi buyuk gelini 2 cocugunuda normal dogurdu. Surekli onla kiyasladi beni. Anlatmaya calistim zaten endiseliydim sinirlerim bozuktu. Iste cocugu sezeryan olup şoka sokacaksin, adi ustunde normalmis neden o yola basvuruyormusuz, cocuk cikinca ne oldum olacak, normal sancini bekle vs vs birsuru seyler soyledi. Dedimki teyze zaten kotuyum ustume gelme. Iste ne varmis endise edecek. Bende kizip senin gelinin dogurduysa kendine dogurdu. Seninkiler cok akilli benim oglum salak olur sizene dedim.

Dogum yapincada hastaneye gelip esime sikayet etmis beni. Bana atarlandi sinirlendi kizdi demis.

Simdi sorum su; suan kendi gelinide erken dogumla sezeryan oldu. Ve ben ona soyledigi laflari hatirlatmak istiyorum. Siz olsaniz soylermiydiniz ve ne soylerdiniz

Bence gerek yok. Teyzeye kızmışsın ama birşey söylersen gelini üzülür. Sezeryan her zaman kötü değildir. Annenin ya da bebeğin sağlığını tehdit edecek bir durum varsa yapılması gereklidir hatta. Eskiden tıp ilerlememişken ne kadar çok kadın doğumda ölüyordu ya da bebeğini kaybediyordu, şimdi böyle bir imkan varsa yatıp kalkıp şükretmek lazım. Teyzeyi çok kaale alma. Sen bebeğine odaklan. İlle de birşey söyleyeceksen, içinde kaldıysa bile gelinin yanında söyleme bari

Soyle gitsin simdi dusunebilirsin salak mi olcak nasil olck normal normal diye benm basimin etini yedin gelininede soyleyebilcek misin bana soylediklerini de bakalm ayrıca ne bu takıntı mecbur kalindiysa sezeryan olcaksn tabiki benm oglumun basi yukardaydi sezeryan oldm illa normal yapmsk için diretip niye tehlikeye sokuyum ki

Yok gelinine degil teyzeye soyleyecegim.

Zorunlu sezeryanla sezeryan istemek arasında fark var. Bence söylemeyin. Kendi zaten düşünmüştür...

Hiç kaale almazdım, seviyemi düşürmezdim, herşeyin zamanı vardır hayatta.

Bekleyin, bunu söylemenin de doğru zamanı geldiğinde kendiliğinden söylersiniz

Bence kendiniz konuyu acip soylememelisiniz.Kendisi bu konuda gelinine size söylediklerinin benzerini söyleyecektir zaten.O zaman iki çift laf edersiniz fakat gelini üzecek bir şey olmasın. Eğer gelini de sezeryan oldu diye sezeryanla ilgili olumlu şeyler söylerse ama teyze sen önceden böyle böyle demiştin dersiniz, yüzüne vurursunuz

Sizin teyze bu konuyu illa acacaktir
Sizin yaninizdayken
O zaman soyleyin icinizdekileri
Yaptigi hic hos degil

Biz geliniyle gorusmuyoruz zaten. Teyzeye hatirlatmak istiyorum sadece cunku beni cok uzup ustume cok gelmisti ve hastaneye gelip ben ameliyattayken esime beni sikayetlenmisti

Biz geliniyle gorusmuyoruz zaten. Teyzeye hatirlatmak istiyorum sadece cunku beni cok uzup ustume cok gelmisti ve hastaneye gelip ben ameliyattayken esime beni sikayetlenmisti
Anladım illa ki bu konuyu bir yerde tekrar açacaktır, o zaman cevabınızı verirsiniz. Bu karsilastirmalardan da nefret ediyorum. Çok gereksiz bir tipmiş teyze.

Teyzenin bulunduğu bir ortamda geline, etrafında sezaryeni kötüleyen senin moralini bozmaya çalışan cahiller olacaktır bende sezaryenle doğum yaptım çok memnunum sakın kafana takma o insanları derdim..
Gelinle görüşmüyorsanız da teyzeyi arayıp sezaryeniniz hayırlı olsun derdim.. :)

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…