ılk doğumum normaldi ve kızım aynı babasına benzediği için karışma ihtimali olsada ben tanırdım kızımı mutlaka :)) ama şimdi yaklaşık 1 hafta sonra sezeryanla doğum yapıcam ve çok korkuyorum, kızımı göremiycem doğum sırasında , acaba başka bebeklerle karıştırırlarsa nasıl tanırım yavrumu diye düşünüp duruyorum. Bide kız denilip erkek doğanlar var yada tam tersi. Kız yerine kucağıma erkek bebek verilirse naparım ben ? Aynı korkuları yaşayanlar var mı???
Canım bende korkuyorum işte, kız denilip erkek doğanları duyuyoruz , hadi benim kızım uzun zamandır kız :))) ama ben halen ikna olmuş değilim aynı senin gibi, o ayrı konu. ama ya başka kızlarla karıştırılırsa diye de çok korkuyorum. bide devlet hastanesinde doğum yapıcam, onlarca bebek doğuyor gün içinde ya dalgınlıkla karıştırırlarsa?? epidural sezeryan olsa diyorum ama ya korkarsam doğum sırasında, hem zaten isteğe bağlı yapmazlar devlet hastanelerinde bunu da biliyorum. günler yaklaştıkça korkularımda artıyor işte. offfff
Canım bende korkuyorum işte, kız denilip erkek doğanları duyuyoruz , hadi benim kızım uzun zamandır kız :))) ama ben halen ikna olmuş değilim aynı senin gibi, o ayrı konu. ama ya başka kızlarla karıştırılırsa diye de çok korkuyorum. bide devlet hastanesinde doğum yapıcam, onlarca bebek doğuyor gün içinde ya dalgınlıkla karıştırırlarsa?? epidural sezeryan olsa diyorum ama ya korkarsam doğum sırasında, hem zaten isteğe bağlı yapmazlar devlet hastanelerinde bunu da biliyorum. günler yaklaştıkça korkularımda artıyor işte. offfff
ben de bunları düşünüp çok korkuyordum. hatta ameliyathanenin kapısında güvendiğim, dikkatli birkaç kişiyi beklettim. Ama korkulacak bir şey yokmuş; çünkü doğumumda bekleyen bir hemşire bebekle sadece kendisinin ilgileneceğini söyledi. sen de doğumdan önce hemşirelere danışabilirsin. benimle çok ilgilenmişlerdi. hayırlı bir doğum dilerim.İlk doğumum normaldi ve kızım aynı babasına benzediği için karışma ihtimali olsada ben tanırdım kızımı mutlaka :)) ama şimdi yaklaşık 1 hafta sonra sezeryanla doğum yapıcam ve çok korkuyorum, kızımı göremiycem doğum sırasında , acaba başka bebeklerle karıştırırlarsa nasıl tanırım yavrumu diye düşünüp duruyorum. Bide kız denilip erkek doğanlar var yada tam tersi. Kız yerine kucağıma erkek bebek verilirse naparım ben ? Aynı korkuları yaşayanlar var mı???
Kızlar korkumu biraz yendim. Çünkü devlette doğum yapmıycağım kesinleşti. dün doktora gittim. Beni muayene ettikten sonra , ben bana sezeryan günü vermesini beklerken, benim özel bir hastanede sezeryan olmamı istedi :)) çünkü prosedür öyleymiş, bende plasenta previa olduğu için, ancak kanamam olursa acilen doğum olurmuş , bunun dışında kanama olan kadar bekliycekmişim, saçmalığın daniskası yani. bebeğin doğunca büyük ihtimal küvöz sorunu olmaz dedi. zaten olsa bile burada yeterli küvöz yok dedi !!! çünkü yer yokmuş, normal doğum odalarında bile tek yatakta 3 kişi yatıyomuş !!! zaten orda doğum yapmayı hiç istemiyordum. isabet oldu. hem bebeğimin kilosunu her hafta yanlış ölçüyolardı, sinir oluyodum. bugün öğleden sonra özel bir hastaneye gidicem. bakalım onlar ne diycekler. tatlım gıymatlım seninde hamilelik haberlerini bekliyorum canım....
olmaz tabi kızlar germeyin kendinizi... özelde 2 kere genel anesteziyle sezeryan yapmış biri olarak söylüyorum.. ameliyathane de aynı anda 10 tane doğum olmuyor ki.. zaten anne karnından çıkar çıkmaz, çocuk doktorları tarafından kontrol edilip koluna künyesi takılıyor.. hemen bebeğin çantasını istiyorlar adını seslenip.. işte o aşamada bebeği yanlız bırakmak istemiyorsa (eşiniz-anneniz veya kardeşiniz) bebek odasına kadar gidebiliyor.. sonra bebeği giydirip, bebek arabısına yatırıp odanıza getiriyorlar.. siz zaten çoktan kendinize gelmiş ve odanıza çıkmış oluyorsunuz.. endişelenmeyin sadece tadını çıkarın..
sevgiler ve hayırlı doğumlar... a.s.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?