Sezeryan sırasında bebeğimi başka bebeklerle karıştırırlar diye çok korkuyorum!

canım benim, 28. haftamda kanamam olunca erken doğum yaparımda yoğun bakım ünitesi gerekir diye devlete gittik, ondan sonrada takiplerim orada devam etti. mecburen yani. 28. haftamda doğum yapsaydım küvöz sorunumuz olacaktı ve biz özeldeki günlük en az 500 lira olan küvöz parasını karşılayamazdık. o nedenle. yoksa neden bile bile kendime eziyet ettireyimki. ilk doğumumda bakırköy ssk daydı ve normal yapmıştım ve çok acı çekmiştim hem öncesinde hem sonrasında. 2 gün önce yenibosna gelişim hastanesinde muayene oldum ama orası benim doğumumu kabul etmedi, çünkü kanama riskim devam ediyomuş halen, benim yine devlete veya medikal parka gitmemi önerdi. medikalpark bizi aşar, yarın kısmetse bi de yenibosnadaki sefa hastanesiyle görüşücem. inşallah orası kabul eder. çok korkuyorum ya.

eşim de çok korkuyordu karıştırırlar diye.ama ameliyathaneden çıkar çıkmaz eşim kontrol etmiş kolunda adı yazan plastik bi bileklik olduğunu görünce içi rahat etmiş.merak etme senin de bebeğinin de koluna hemen bileklik takıyorlar

valla arkadaşlar içimizi kurt düşürdünüz zaten bende hep bu fobi olmuştur ya bebeğim karışırsa diye ama ben bebeğimi tanırım heralde yoksa hastaneyi başlarına yıkarım salak değiller ya neden karışsın bebekler allah korusun çok zor bi durum olsa gerek

size bir tavsiye veriyim o zaman ben kombine epidural spinal sezaryen oldum doğumumu gördüm ebem kızımı yanıma getirdi. bu bir. böyle bir sezaryen olabilirsiniz. iki: kızım olacağını biliyorduk annem pembe giysi örtü falan getirmiş ama biz yeşil giydirttik ameliyat sonrası güya karışır ya! bizi de dayım korkuttu haberlerden izliyoruz falan diye. üçüncüsü biz bir de kamera soktuk ameliyathanye. aslında o niyetle değildi yani doğumu sonra da izleyek diye. zaten annenin karnını çekmiyo bir de bizimkiler ebemizi sıkıştırdılar ne zaman gelirsiniz nerde bekliyek diye. ebe yaka silkti iyi kadındı doğrusu sabretti. ben yatağımla birlikte ebemle asansörle ameliyathaneye indim. bi baktım bizimkiler katın camlı bölmesindeler inmişler. içeri giremiyorlar şifreli. en son onları da göremez oldum bu sefer katın aynı dükkan darabası gibi darabaları indi kat kapandı beni yürüttüler ameliyathaneye kadar. en son kamerada izlediklerimiz. ameliyathane görüntüleri, bebeğin yan odada giydirilişi, oğum katında ebeyle yürümeleri ve bizimkilerin deliler gibi karşılaması ve odamızda yatağında yatışı ve finalde ben geliyom yatağımla. aynı korku bizde de vardı. anlıyorum sizi bir de 4D ultrason bebeğinizin yüzünü gösterdiği için doğum sonraki haline benzio tavisye ederim.

büyükşehirlerde yaşayan herkesin ortak sorunu sanırım allahtan büyük bir şehirde değilim :)

aynen ya özellikle bugünki kartal daki yogun bakım ünitesinde olanları haberlerde izledikten sonra ben normal dogumdada karıştırırlarsa die korkuyorum:44:

merhaba
bende 4 aylık hamişim
fatih 29 mayıs hastanesine giiyorum, duyan varmı Mine Gül Hatipoğlu
çok memnunum oldukça moralimi yükselten çok ilgili bir doktor
ama araştırınca sanki sezaryen doğum oranı daha fazla görünüyor acaba kolaya mı kaçıyor onu merak ediyorum....
araştırıyorum genelde en güzel şekilde normal olunca hem çabuk toparlanıyorsun hemde kiloları rahat veriyormuşsun

valla arkadaşlar doğum sonrası kiloları düşünüyorsanız hamileyken dikkatli yiyeceksiniz başka çaresi yok. yoksa bünyeniz bi de yavaşsa onla uğraşırsınız.ben yedim poaçaları aldım kiloları gerçi 14 ama vermesi de zor oluyor. sezaryenden sonra çabuk toparlanırsınız aynı normal doğum gibi 1 hafta dikkat edeceksiniz kendinize. tabii bu iyi bir hastane ve doktorla mümkün bahsetmeden geçmeyeyim. çevremde birkaç öğretmen arkadaşım var normal doğum yapmış kaç yıl geçmiş kadınlar zayıf ama karnım kaldı diye yakınıyorlar. siz kendinize dikkat edin spor yapın en azından yürüyüş bakın her şey düzene giriyor. 6.ayımdan sonra hiç kilo almadım kızım da zamanında doğdu 3,100 olarak ben yürüyüşle hem zayıflamış-fazla kiloları atmış hem de kolay bir sezaryen atlatmıştım. bunun başka çaresi yok maalesef

anne daha olmadım ama bır fıkrım var sızın ıcın :)
yanı bıldıgım kadarıyla hemen gıydırılıyor bebıslerınız ve ondan sonra toplu bebek odasını goturuluyor dımı yanlıs bılmıyorum
Sızde hastane cıkısının ıcıne mınık bır ısaret koyun :))
YAnı tulumunun ıcıne kırmızı kecelı brı kalemle ısaret :)
olsun bıtsın
Allah kotu gunler yasatmasın
ve ınsallah tez zamanda kolay dogumlar olsun

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…