sezeryan yapanlar egzersize başlayan var mı?

_MaaVi_

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
20 Kasım 2010
461
39
98
Kızlar ya benım göbeğim bi türlü gıtmıyo,hala 5 aylık hamile gibiyim:((4-5 kilo fazlam kaldı aslında ama daha çokmuş gibi duruyo ve o 4-5 kilo da gıtmıyo bi türlü zaten o konuda da ayrı dertlıyım.
Normal doğumdan bikaç gün sonra hemen egzersize başlanabiliyomuş ama sezeryan için çeşitli şeyler yazıyo internette,50 gün diyen var,3 ay diyen var 6 ay diyen site bile var...
Başlayan var mı karın egzersizine aranızda ve işe yaradı mı?Ben pilates düşünüyorum ne dersiniz?

canım egzersizlere 3 ay sonra baslayabılırsın ancak agır egzersızler degıl yuruyus yapabılırsın,hafıf kas hareketlerı yapılabılır bacak hareketlerı sırt ve kol ancak gobek hareketlerını agır egzersızlere gırıyor bu nedenlede 6 aydan sonra mekık yada karın hareketlerıne baslamak gerekıyor

dedıgım gıbı cok agır egzersızler olmamasına dıkkat et canım yogun ve sık olmayan karın egzersızı yapabılırsın ancak cok sık ve agır olmasın :)

canım egzersizlere 3 ay sonra baslayabılırsın ancak agır egzersızler degıl yuruyus yapabılırsın,hafıf kas hareketlerı yapılabılır bacak hareketlerı sırt ve kol ancak gobek hareketlerını agır egzersızlere gırıyor bu nedenlede 6 aydan sonra mekık yada karın hareketlerıne baslamak gerekıyor

Ben de dün ebeyi aradım doğum yaptığım hastanedeki,ona sordum.Şu an erken 3 ay bitsin en az ama bunun ölçüsü sensin yani acı duymuyosan yaran iyileşmiştir,acırsa bırak dedi.Şu an için yere düz yatıp çenemi göğsüme değdirme hareketi yapmamı söyledi.Karnı toparlıyomuş.Ama acırsa onu da yapma dedi.Ben de nolur nolmaz 3 ay hiçbişey yapmama kararı aldım fırsat bulursam yürüyüşe gidicem o kadar...

aynı durumdayım. doğumdan sonra 4-5 kilom duruyor ve karnım var. sanırım 4- 5 aylık bir sürede bunun üstesinden gelinir. ama yinede karın bölgesi yağlanma sorunu ve sırt ağrıları için bir an önce egzersiz yapmak isteyenlerdenim. bu hafta sonu doktor kontrolüm var ondan sonra egzersizlere başlamayı düşünüyorum.
sanırım sezeryan olanlar için kişiye özel bir başlama zamanı olsa gerek. ama yinede arada sırada sırtımı rahatlatacak karnımda ağrı oluşturmayacak hareketler yapıyorum. çünkü emzirmeden dolayı sırtım ve belim çok ağrıyor. havalar güzel giderse yavaş yavaş yürüyüşlerede başlamayı düşünüyorum. doktorumun tavsiyelerinide cumartesiden sonra sizlerle paylaşabilirim.
hepimize sağlıklı günler...

geçenlerde cumartesi günü doktora kontrol için gideceğimi ve egzersiz konusunu soracağımı belirtmiştim. doktor benim sezeryan kesimi kontrol etti ve gayet iyi gözüküyor dedi.ancak karın egzersizleri yapmayın onun dışında karnınızı çalıştırmayan istediğiniz egzersizi yapabilirsiniz dedi. 3 aydan önce karın egzersizlerini önermiyoruz ama 3 aydan sonra karın egzersizlerini de yapabilirsiniz dedi.
aynı zamanda çok pozitif ve iyi bir doktor olduğunu düşündüğüm doktor bey göbeği hiç kafaya takmamam gerektiğini egzersizle bunun gayet güzel toparlanacağını söyleyerek benide motive etti:)
dolayısıyla karın çalıştırmayan ama diğer bölgelerde beni rahatlatacak ve biraz toparlayacak egzersizler bulmam gerekiyor diye düşünüyorum. bu konuda bir fikri olan var mıdır?

söylediğim gibi canım 3 aydan sonra yapmak uygundur bol bol sımdılerde yuruyus yap hem sut ıcınde faydalı hemde vucut kendını toparlar buarada ben hemsıreyım ve hamıle egıtım merkezım var canım bunları zaten anlatıorum ben benım hamıslerıme

Kızlar ya benım göbeğim bi türlü gıtmıyo,hala 5 aylık hamile gibiyim:((4-5 kilo fazlam kaldı aslında ama daha çokmuş gibi duruyo ve o 4-5 kilo da gıtmıyo bi türlü zaten o konuda da ayrı dertlıyım.
Normal doğumdan bikaç gün sonra hemen egzersize başlanabiliyomuş ama sezeryan için çeşitli şeyler yazıyo internette,50 gün diyen var,3 ay diyen var 6 ay diyen site bile var...
Başlayan var mı karın egzersizine aranızda ve işe yaradı mı?Ben pilates düşünüyorum ne dersiniz?

Ben sezeryanla 2 doğum yaptım. 2. doğumdan sonra yürüyüş yaptım bol bol. benimde göbek bayağı vardı. 6 aydan sonra platesse başladım ve sadece 3 hafta sonra yarı yarıya göbeğimde incelme ve sıkılaşma elde ettim. platesi tavsiye ederim gerçekten çok işe yarıyor. kısa zamanda çok iyi sonuçlar alabiliyorsun. 4 aydırda platese devam ediyorum ve 1 yıl bırakmadan devam etmeyi planlıyorum. ebru şallı ile yapıyorum. ilk zamanlar hareketleri yarım yarım yapıyordum hepsini tamamlayamıyordum. zamanla alıştım şimdi ebru şallı ile birlikte gayet iyi yapabiliyorum. 6.aydan sonra başladım çünkü kendimi riske atmak istemedim. doğru karar verdiğimide düşünüyorum. Çünkü plates hareketleri zorlayıcı hareketler. Sizede tavsiye ederim.

callanitics egzersizleri var ona bir bakın onunla ilgili topic var.egzersiz bölümündeydi sanırım

callanitics egzersizleri var ona bir bakın onunla ilgili topic var.egzersiz bölümündeydi sanırım

internetten videosunu buldum bunun güzel ama işte sezeryanlılar için en az bi 3-4 ayın geçmesi şart,havalar da düzelemedi ki yürüyüşe başlasam,üşütürüm diye korkuyorum bebeğe geçer veya gaz olur diye...

Back
X