sezeryanda epidural mi spinalmi genel mi tavsiye ediyorsunuz,ve kaçıncı haftada dogum

angelfbf

Guru
Kayıtlı Üye
4 Ocak 2011
542
46
323
43
İstanbul
kızlar merhaba,
29 haftalık hamileyim(28+3) ve şimdiden başladı tabi doğum konusunda dusunceler ve arastırmalar..subat ayında dogum yapıcam allah izin verirse,
doktorumuzla henuz konusmadık doğum dtaylarını inşalla bu hafta kontrolde konusucaz..benim ricam sezeryanla doğumdaki önerileriniz,hangisi sizce daha rahat bir doğum şekli??
planlı sezeryanda kacıncı haftada doğum oluyor? tansiyon sorunum sebebiyle ve panik atak vs gibi problemlerimde olması dolayısıyla sezeryan oucam ve sizin fikirleriniz cok önemli..şimdiden tesekkurler :)

merhaba bende inşallah şubat ayında doğum yapacağım 30. haftamdayım (29+3) ve bende sezeryan düşünüyorum aynı sorular benimde çok kafamı kurcalıyor ve bizim durumumuzda olan bir çok arkadaş vardır eminim bu konuyu açman çok güzel olmuş :))

canım öncelikle sağlıklı bir gebelik ve doğum diliyorum sana,
ben 17 ekimde 39+3de yüksek tansiyondan dolayı yatışım yapılırak suni sancı almaya başladım, bana kalsa kendi sancım gelmeden suni ile normal doğuma yanaşmazdım ama doktorum ille normal deniycez sen çok rahat doğum yaparsın vs dedi, ayrıca tansiyon olduğu için anestezi vermek istemiyorum normali deniycez dedi, ancak açılmam olmadığı için ve daha fazlada beklemek istemedipim için sezaryeni seçtim, genel anestezi ile, ameliyathanede uyanma odasında uyandım, odama geçirdiler, ilk 10 gün birz sıkıntılıydı, yürüme , yatağa yatıp kalkmadaki sıkıntı, istediğin herşeyi yiyememe, öksürememe vs ama geçiyor, imkanın varsa , istiyorsan normali dene, ama sezaryende o kadar kötü birşey değil...

ben belden uyuşturulmayı tercih ettim ameliyat çok güzel geçti.. oğlumu doğar doğmaz görmem ve ağlamasını duymam da artısıydı (bu arada normal doğumda ısrarlıydım ama hem çatı muayenesinde kemik yapımın uygun olmaması hem de oğlumun kafasının biraz büyük olması beni sezeryana yönlendirdi,eğer normal doğuma bir engelin yoksa bence denemelisin ama sorarsan benim için çok iyiydi sezeryan sırası ve sonrası çok memnun kaldım) şimdiden hayırlı doğumlar

sezeryanda kesin kararlisiniz sanirim bende martta dogum yapacagim ben bebek isaret verdigi zamana kadar bekleyecegim insallah.benim daha oncekiler sezeryan oldugu icin buda buyuk bir ihtimalle sezeryan gibi ama normal dogum yaptirmayi kabul eden bir doktor bulursam normal yapmak istiyorum

kızlar ilginiz için teşekkurler,dun hiç cevap gelmediği için uzulmustum kimse gormedid heralde ama bugun tepkilerin gelmesi beni çok mutlu etti:)
hem bu donemde dertleşmişoluruz,hemde benim gibi normal doğumdan aşırı aşırı korkan anne adaylarına moral olmus olur:)
coğu arkadaş normal yapabiliyosan normal yapdemiş ama inanın ağrı eşiğim çok çok duşuk ve tansiyon problemim de cabası dolayısıyla doktor da dedi tansiyonun bu kadar dusukken ve
panik atağın var ken seni normale zorlamak yanlış olur diye..
dolayısıyla benim sezeryan kesin malesef..
yaptıgım ararştırmalarda gordugum genel anesteziden sonra ağrının cok daha fazla oldugu ve epidularin o 4 saatlik yoğun sancılı donemi daha rahat geçirmemize olanak vermesi ve tabikide doğar doğma bebeğimizi gorme luksune sahip olmamız::) bunun yanı sıra spinal ve epidural karısımı bir sistem varmış ki bunu da araştırmak gerek sanırım..
bir diğer konuda ağrı pompası,bunu kullanan oldu mu hiç yada bilgisi olan varmı???
doğum bekleyenler,yeni doğum yapanlar,tecrubeli anneler yardııım
herkese sevgilerr..

ben de senin gibi normal doğumdan çok korkuyordum doktorum 39.haftada sezaryen için randevu verdi. o gece sancım tuttu suyum geldi apar topar hastaneye gittik beni hemen sezaryene aldılar epidural sezaryen oldum herşey çok muhteşemdi. hiç ağrım sızım olmadı doktorum bana normal doğum yapmam için yalvardı ama korkumu yenemediğim için yapamadım ama sezaryeni tercih ettiğim için de hiç pişman olmadım normal doğum gibi kızımın doğumunun her anını yaşadım eğer çok korkuyorsan ben epidural sezaryeni tavsiye ederim sana kolay hayırlı doğumlar diliyorum

bende 31 haftalık hamileyim ve çok korkuyorum.doğumumu eskişehir acıbademde yapmayı düşünüyorum.doktorumla henuz konuşmadık ama epidural düşünüyorum.araştırdım herkes iyi oldugunu soyluyor.pekı epiduralden kac gun sonra ayaga kalkılıyor.kac dıkış atılıyor ve özel hastanelerde ne kadar ücret istenılıyor.bebeğim şubatta gelecek inşallah.benı bılgılendırırsenız cok sevınırım.herkese Allah saglıklı dogum versin inşallah

merhaba canım..
Doktorun kim acıbademde..
Normal mi epidural
Sezeryan mı epidural?

bende çok korkuyorum normal doğumdan aslında son zamanlara kadar epidural normal diye hayal ediyordum ama son zamanlarda sezeryan sıcak gelmeye başladı

spinal yaptıran arkadaşım pek memnun kalmamıştı ama söyle bir durum var ki kişiden kişiye göre çok değişiklik gösteriyor

epidural sezaryende hemen o gün ayağa kaldırıyorlar eve gelince de ben 2 gün dinlendim bi daha hiç yatmadım. dikişler yapıştırma oluyor oyüzden kaç dikiş olduğunu göremiyorsun 10 cm falan kesiliyor bebeğin büyüklüğüne göre.. ben ertesi gün duşumu da aldım. ben ankara hrs hastanesinde doğum yaptım temmuzda 2850 tldi eskişehiri bilmiyorum ama hastane acıbademse o da hemen hemen o civarlardadır diye düşünüyorum.

ben de panik atak hastasıyım ve hamileliğimi PA gölgesinde geçirdim malesef, normal doğumdan çok korktum o yüzden sezaryen istedim.. uyumak istemedim çünkü genel anestezinin çok fazla yan etkisi var ve bana epidural+spinal (kombine) anestezi yaptılar. 38+5. günde doğum gerçekleşti, planlıydı. Anestezi uzmanı belimden girerken hiç hissetmedim, o bölgeye bir sprey sıkıyor ve iğnenin girdiğini ben hissetmedim. Anestezi uygulanırken zorlandığım tek nokta sırtımı kamburlaştırıp oturmam gerekiyordu ve karnımın üzerine eğilip belimi germek çok zor oldu... ilacı verdikten sonra daha yatmadan ayaklarımda ısınma başladı bacaklarıma ve belime kadar çıktı.. hemen uyuşmuştum. Sadece epidural olursa 20-30 dk bulabiliyormuş uyuşma ancak spinal de yapılınca hemen uyuşma sağlanıyormuş, böyle bir avantajı var... ancak doktorun doğru yapamazsa şiddetli baş ağrısı gibi şikayetler de olabilir... doğumda ne kesildiğimi ne de bebeğimin çıktığını hissettim, bana çıktığını anestezist söyledi ve bebeğimi hemen yanımdaki ısıtıcılı yatağa koydular yüz üstü, poposu havada... ben ona ilk görüşte aşık olurken doktorum beni dikmeyi bitirmiş, idrar sondası da takmışlar o arada... benim tek derdim çocuk doktorunun ağzından laf alabilmekti, o iyi mi? tek derdim bu oldu... odaya çıktıktan sonra ayaklarımın uyuşması 2 saat gibi sürede geçti, epidural ve spinalin bir avantajı da ağrı pompası açık oluyor yani belindeki iğne yerine aslında doktorun kanül denen ince plastik bir boru takıp onu bantlarla iyice sabitliyor, benim kanülümün ucu omzumun üzerinde bitiyordu ve ağrım oldukça kanülden ilaç verdiler, 1-2 saniyede ağrı geçiyordu. İki kere ilaç istedim ilk gün, 2. güne ağrım kalmamıştı... 15. güne dikiş ağrım bitmişti, 2. gün banyo yapmıştım, 1,5 yıl geçti estetik dikiş olduğu için belli belirsiz bir iz var... lokal anesteziyi tavsiye ederim şiddetle, bebeğini görmenin ne muhteşem birşey olduğunu anlatamam... uyumak çok gereksiz bence... ha..doğum sırasında panik atak falan yaşamadım, tek düşündüğüm bebeğim ve sonrasında onu emzirebilmekti, emzirebildim de çok şükür...

arkadaşlar merhaba

34 haftalık gebeyim 10 ocakta epidural sezeryen olucam ilk doğumum normaldi ama çok dikişli kesili bir doğum oldu 7 yıl önceydi düşündüğümde bile ağrının şiddetini hatırlayamayacak kadar çok canım yandı aşırı kanamam oldu dikişlerden günlerce oturamadım...şimdi sezeryen benim kararım ama herkes bişey diyor ben çok korkuyorum dr um çok iyi ona güveniyorum yakın zamanlarda epidural yapanlar biraz beni rahatlatsın lütfen

Sezeryan yahut normal doğum ağrı ve acıya ne kadar dayanıklı olduğunuzla alakalı bir durum benim sancı eşiğim inanılmaz düşüktü yani canım en ufak tepkide yanar benim ki normal doğum yapıcam diye saatlerce kabir azabı derecesinde sancılar çektikten sonra acilen sezeryana alındım. epidural spinal gibi bi tercihim yoktu acil genel anestezi zaten ameliyata alınırken beni ya öldürün ya bayıltın diye avaz avaz bağırıyordum. Herkese normal doğumu öneririm ama canı en ufak şeyde yananlar tercih etmesin ya da alıştırma yapsınlar sancı ağrı alıştırmaları 40+4 de geldi oğlum

merhaba
öncelikle hayırlı doğumlar şimdiden sağlıkla bebeğine kavuşursun inş.ben epidural sezeryan oldum ve çokda memenun kaldım oğlum biraz iri olduğu için 39. haftada sezeryan yapıldı v beşlden uyuşturularak doğuma şahit oldum klasik sezeryan yerine bu şekilde olanı tavsiye ederim bebeği aldıkalrı an görebildim gerçekten çok güzel oluyor. ama ağrı durumu kişiden kişiye değişen birşey ben 2 gün içnide normal hayatıma dönebilmiştim hastanede zaten ağrı kesici verioyrlar fazla sıkıntı yaşamıyorsun ama 10-15 gün tam olarak oturamayan ağrı hisseden arkadaşalrımda oldu sen iyi düşün iyi olsun uömarım sende fazla ağrı hissetmez bebeğine kavuşmanın tadını çıkarısın ..

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…