Sezeryanda Spinalmi epiduralmi önerirsiniz?

Ay ay sakın yapma canım.Anestol sürülen bölgeye hafif uyuşukluk veriyor.Helede hamileyken helede oraya sürmek çok sakıncalı.Ben geçen ay ağdaya giderken acaba oraya anestol krem sürsem hafif uyuşsada canım yanmasa diye aklımdan geçirdim sonra aman Allah korusun kızım varken orda olmaz dayanırım dedim vazgeçtim.Rabbim yardımcımız olsun dayanmaya çalışacağız....

anestezik madde zararlı bende ole biliorum aklıma geldide soledim
yapmam tabiki insan bebegine zarar vermek ister mi

Canım nasipse özelde olacak gibi görünüyor şu an.Başından beri özele gittim bize en yakın hastane o idi çünkü.Devlet hastaneleri oturduğum yere uzak kalıyor.Ama şu da bir gerçekki devlet hastanelerinde epidural,spinal gibi uygulamalar daha fazla yapılıyor.Nedense ben bu konuda devlet hastanelerinin özellerden daha tecrübeli olduğunu düşünüyorum.Ayrıca her özel hastanenin fiyatları aynı değil biraz araştırmak lazım.Bulunduğu yere göre değişiyor fiyatlar.Mesela (eğer yükselmediyse) benim giitiğim hastanede normal doğum 300,genel yada spinalle sezeryan 600,eğer her iki doğum şeklindede ekstra epidural uygulanacaksa 250 ytl daha alıyorlarmış.Epidurali sanırım devlet karşılamadığı için cebimizden ödüyoruz tamamını.Birde isteğe bağlı bir durum diye galiba.Bence bulunduğun il de iyice bir araştır uygun yerlerde vardır.Bende başta 2000-3000 lirayı gözden çıkarmıştım çünkü daha önce gittiğim hastanelerde fiyatlar o düzeydeydi üstelik banada uzaktı aman iyi yer olsun diye hem o kadar para ödemeyi hemde her ay o kadar mesafe gitmeyi göze almıştım üstelik doktorlardanda memnun değildim.En sonunda pes ettim olmaz dediğim dibimdeki hastaneye gitmeye karar verip 6.ayımda başladım.Çok şükür şu ana kadar bir sorun çıkmadı.Bundan sonrada hep böyle olur inş.Doğumumdan sonrada memnun olurum inş. :Saruboceq:
büyük şehirde oturmanın bu avantajı var işte ben ilçede oturuyorum sadece devlet hastanesı var okadar kalabalıkki tek kişilik bitane oda bile yok hastande hemsıre arkadasım sakın burda epidural yaptırma diyor en azından bikac hastane olsa secme imkanım olurdumafoldumben

Back