Doğuma Hazırlık Sezeryandan sonra canınız çok yandı mı?

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

balnaz

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
8 Ekim 2009
51
0
86
43
Kocaeli
arkadaşlar 36+3 haftalık hamişim ve doğuma az kaldı.spinal anestezi olmayı düşünüyorum.belime iğne yapılmasından ve sezeryanla doğum yapmış insanların anlattıklarını bilmemden ötürü ciddi anlamda korku yaşıyorum.sezeryan ameliyatının öncesinde ve sonrasında başıma neler geleceğini bilmediğimden endişeliyim.tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum...şimdiden teşekkürleropuyorumnanaktan

merhaba öncelikle şimdiden hayırlı doğumlar dilerim kimseyle sakın kıyaslamayın kendinizi herkesin çok farklı oluyo bende çok korkuyordum ama korktuğum gibi olmadı evet çok canım yandı ama bayıltılmak zorunda kaldım uyuşmadığım için ama herkeste aynı şey olmuyo ben 2 günde kalkamadım kuzenim sezeryan olduğu gün ayaklandı iğne kısmına gelince onu hiç ama hiç hissetmedim ki iğneden de korkan bi insanımdır sakın korkmayın inanın bebekle uğraşmak çok daha zormuş dedim doğumdan sonra :)

allah saglıkla kurtarsın canım bende sezeryan oldum ve cok rahattı ne agrım ne sızım oldu epidural anasteziyle oldum bebegimi hemen emzirdim cok kolay geçti.

bende 36+3 üm arkadasım benimde sezeryan olucak aynı korkular bendede var allah yardımcımız olsun

canım hiç korkma. abartılacak bir derdin olmayacak. miniğinle meşgul olacak aklın, üstesinden gelinebilir agrıların geçip gidecek. ben bir daha olsam gözümü kırpmadan sezaryen olacaklardanım... Allah analı babalı büyütsün şimdiden. iyi şanslar ;) unutulmayacak bir anıya hazır ol şimdiden ;) hastanedeki günlerimi bile özlüyorum ben. büyülü günlerdi onlar...yaşayınca anlayacaksın inşallah...

Canım spinal yerine epidural tercih etsen çok daha iyi olur...
Spinal anestezi çok fena başağrısı yapıyor...
Doğumdan sonra ne sezeryan ağrısını ne bebeğinin sevincini yaşayamıyorsun, çünkü dayanılmaz bir başağrın ouyor... Teyzem mayısta doğum yaptı ondan biliyorum.. Ben de şimdi hamileyim sakın ama sakın spinal olma diyor bana...
Teyzem ilk doğumunu epidural sezeryan oldu hemen ertesi gün ayaklandı, ne bir ağrı ne bir acı...
Ama ikinci doğumda spinal oldu, zaten başağrısıdan sezeryan yerim ağrıyormu ağrımıyor mu farkında değilim diyordu..
Spinalden kaynaklaan başağrısını geçirenin tek yolu neskafe içmekmiş.. Ama neskafe de sütünün tadını bozuyodu heralde bebek hiç emmek istemedi...

arkadaşlar 36+3 haftalık hamişim ve doğuma az kaldı.spinal anestezi olmayı düşünüyorum.belime iğne yapılmasından ve sezeryanla doğum yapmış insanların anlattıklarını bilmemden ötürü ciddi anlamda korku yaşıyorum.sezeryan ameliyatının öncesinde ve sonrasında başıma neler geleceğini bilmediğimden endişeliyim.tecrübelerinizi paylaşırsanız çok mutlu olurum...şimdiden teşekkürleropuyorumnanaktan

merhaba canım.. ben hayatında iğneden bile korkan biri olarak spinal anestezi ilee 5,5 ay önce dogum yaptım.. bana da cok sey dediler.. aman kalkamazsın cok agrır vs. ama inan o kadar rahattı ki.. çoğu arkadasım bebek alındıktan sonra dayanamayıp kendilerini uyuttular dogum esnasında ama ben sonuna kadar uyanık geçirdim doğumu. öncelikle iğne bel boşluguna yapıldıgı için hiç hissetmiyorsun.. ben ne kan aldırabilirdim ne de iğne olabilirdim inan bana.. ama hiç bişi hissedilmiyor.. doğumdan sonra herkes hayret etti bana.. tabi bu bünyeden bünyeye değişirmiş ama bilmiyorum.. benim bacaklarımın uyusuklugu gectiğinde bile karnımda falan hiç agrı duymadım.. tabi agrı kesici yaptılar ama sadece 2 tane. zaten öğlen sezeryan oldum aksam kalktım.. ve bir daha yatmadım. sen kimseye kulak asma. büyüklerimiz genelde eski zamanın sezeryan ameliyatları gibi olacagını sanıyorlar. eskiden sezeryan olunca 1 ay kalkamazlardı. cok zor olurdu.. ama spinal sezeryan çok rahat.. hiç korkma.. hayırlısı ile bebeğini kucagına alman dilegiyle canım... sevgiler

vakit ayırdığınız için çok teşekürler arkadaşlar...inanın birazda olsa rahatladım...insan bilmediği şeyden korkarmış bende ki olayda bu sanırım...yaşayıp göreceğim :))) dualarınızı eksik etmeyin...

sevgılı balnaz ben de cok korkuyorum 35.haftadayım cok az kaldı gunler gectıkce dahada heyecanlanıyorum esımde gırıcek doguma epıdural sezeryan olcak dr.ole karar verdı ıkımızde bı tuhafız:) ama burda arkadasların yazdıklarını okuyunca bıraz rahatladım allah yardımcımız olsun hekes bırbırnıne dua etsın olurmu bırde arkadaslardan rıca etsem spınalle epıduralın arasındakı fark nedır yazabılırmısınız hoscakalın

canım bende genel anestezi ile oldum doktor epidural yapalımmı dedi ben çok heyecanlıyım dedim genel yaptı.ilk uyanınca çok zor ağrıdan o an bebeği zor görüyorsunuz ama kucağına alınca sewgisinden acının önemi bile kalmıyor.o gece bi kere ayağa kalktım ama çok zor ertesi gün biraz biraz yürüdüm sonra yürüyüşler arttı.1 hafta sonra çok rahattım ama yinede zorlamayacaksın kendini.yine bugün olsa sezaryen olurdum bana rahat geldi.sonuçta doğum mutlaka nasıl olursan ol ağrın olacak.ama bebek herşeyi unutturuyor muhteşem bi duygu

merhaba hanımlar bende hamıleyım ve sanırım sezeryan olacagım cunku normal dogumda kesın bayılırım :) cokkk korkuyorum bıde canlı canlı gerektıgınde kesıyorlar fılan... aman tanrım yanı...
drum da erken dogum olabılır dedı bakalım kısmetse sezeryan düşünüyoruz.epidural olsun istiyorum. fakat şimdiye kadar bırakın amelıyathaneyı acile bile girmedim ben.. canlı canlı herseyı duymak görmek fikri benı ürkütüyorrrrr.... sizler neler hissettiniz?? bıde verdikleri ilaç az gelirse nolcak hıc mı kesılıp bıçılırken hıssedılmıyor?? bebegımızı hemen görmek kadar güzel bır duygu olamaz sanırım ancak herseyı duyma görme meselesi bıle benı cok geriyor... sizce nasıl dogum yapmalııyım?? birde epiduralle sezeryanda babalarda girebılıyormu acaba doguma???

merhaba hanımlar bende hamıleyım ve sanırım sezeryan olacagım cunku normal dogumda kesın bayılırım :) cokkk korkuyorum bıde canlı canlı gerektıgınde kesıyorlar fılan... aman tanrım yanı...
drum da erken dogum olabılır dedı bakalım kısmetse sezeryan düşünüyoruz.epidural olsun istiyorum. fakat şimdiye kadar bırakın amelıyathaneyı acile bile girmedim ben.. canlı canlı herseyı duymak görmek fikri benı ürkütüyorrrrr.... sizler neler hissettiniz?? bıde verdikleri ilaç az gelirse nolcak hıc mı kesılıp bıçılırken hıssedılmıyor?? bebegımızı hemen görmek kadar güzel bır duygu olamaz sanırım ancak herseyı duyma görme meselesi bıle benı cok geriyor... sizce nasıl dogum yapmalııyım?? birde epiduralle sezeryanda babalarda girebılıyormu acaba doguma???

verdikleri ilaç az gelirse değilde etki etmezse gibi bi sorun var bana öyle oldu 2 doz yapıldı banamısın demedi bayıltıldım bayıltılmadan önce kesim işlemi başlamıştı çok acı hissetmedim ilk zaten hemen bayılttılar bende daha önce hiç ameliyat falan olmadım çok korkuyodum ama mükemmel bi ekip olunca ameliyatı yapan inanılmaz sakinleştim özellikle anestezi doktorumu hiç unutmayacağım heralde müthiş bi insandı yani kısacası sakın korkmayın doğum bu sonuçta elbet canınız yanacak ama dayanılmaz olsa kimse 2. 3. doğumu yapmazdı bunu düşünüp sakin olun bebeğinizi sağlıkla kucağınıza alın inşallah

ilacın etki edip etmediğine bakıyolar canım merak etme.. hiç hissedilmiyor.. bence sezeryan olacaksan mutlaka spinal veya epidural olmalısın.. bende spinal oldum.. muhteşem bi duygu ya.. bebeğimi cıkardıktan sonra yanıma getirdiler.. zaten ilk sesini duydugumda gözyaslarıma hakim olamadım.. sezeryanda pek babaları sokmuyorlar sanırım canım.. zaten yürek ister yaa.. orda karını kesecekler ve sen seyirci kalacaksın.. bende eşimden girmesini istemiştim ama sen canım yanıyo hissediyorum dersen kendime hakim olamam olay cıkarırım orda dedi :))))

eşim doguma girmek istiyor ancak igne bıle görmeye dayanamıyor nasıl olacak bılmıyorum.ben girme düşer bayılırsın fılan dıyorum ama bakalım :) kucukken ıgneden dolayı cok acı cekmıs oyuzden ıgne kan gibi seylere bakamıyor. sanırım girmese ddaha iyi ama anlatabılırsem tabi:)
bayanlar ben dıs cekılırken bıle okadar ıgneye spreye karsı uyuşmuyorum oyuzden epiduralde verdıklerı ılacın etkısı benım ıcın cok önemli...
peki kac gunde ayaga kalktınız hanımlar??
ayrıca dogumdan hemen sonra bebeginızı emzirebıldınız mı?
o arada kac dk saat gectı acaba???
birde amelıyathaneyı herseyı görüyor,duyuyorsunuz n hıssettınız acaba?? ben hastanelerde acıle bile girmedim bu yasıma kadar herseyı görme duyma fıkrı benı bıraz gerıyor korkutuyor... bebegimi hemen görmek cok guzel ancak ürkütüyor bu konu benı..
birde doguma kamera veya fotograf makınesi sokmak serbest mı acaba? epidural yada spinalde??
ayrıca hastanede kac gun kaldıınz?

Son düzenleme:
eşim doguma girmek istiyor ancak igne bıle görmeye dayanamıyor nasıl olacak bılmıyorum.ben girme düşer bayılırsın fılan dıyorum ama bakalım :) kucukken ıgneden dolayı cok acı cekmıs oyuzden ıgne kan gibi seylere bakamıyor. sanırım girmese ddaha iyi ama anlatabılırsem tabi:)
bayanlar ben dıs cekılırken bıle okadar ıgneye spreye karsı uyuşmuyorum oyuzden epiduralde verdıklerı ılacın etkısı benım ıcın cok önemli...
peki kac gunde ayaga kalktınız hanımlar??
ayrıca dogumdan hemen sonra bebeginızı emzirebıldınız mı?
o arada kac dk saat gectı acaba???
birde amelıyathaneyı herseyı görüyor,duyuyorsunuz n hıssettınız acaba?? ben hastanelerde acıle bile girmedim bu yasıma kadar herseyı görme duyma fıkrı benı bıraz gerıyor korkutuyor... bebegimi hemen görmek cok guzel ancak ürkütüyor bu konu benı..
birde doguma kamera veya fotograf makınesi sokmak serbest mı acaba? epidural yada spinalde??
ayrıca hastanede kac gun kaldıınz?

benimde dişçinin yaptığı uyuşturucular etki etmezdi o yüzden de epidural iki doz banamısın demedi işte benim uyuşmama gibi bi sorunum var sizdede olabilir anestezi uzmanıyla görüşün derim ben eğer olmuyosa genel olmanız gerekebilir onun dezavantajıda uyandığınızda o acı ve ağrıyla başbaşa kalıyorsunuz ama bebeğinizi gördüğünüzde unutuveriyorsunuz :) hastanede 3 gün kaldım ben 2 anestezi aldığım için 2. gün yürüdüm hemen ayıldığımda emzirdim yani doğumdan yarım saat sonra çok şükür hemende sütüm geldi bende dişçiden bile korkarım ama ameliyathanede çok heyecanlıydım korkmadım çok şükür inşallah sizde korkmadan atlatırsınız

aminnnn :) inanın sızlerle konusunca cok rahatlıyorum. o kadar gergınımkı bu konuda:) umarım benımde öyle olur hemen sütüm geliir. ailemden kimsede süt cıkmamış annem ananem teyzem kımsede süt yok umarım onlara benzemem gercı bu kişiden kişiye değişiyormus sanırım aileden bıle olsa. umarım bebegım dogduunda mamalara razı kalmaz... sanırım benımde iyi bir uyuşmam gerekecek dedım ya uyuşma dıye bıseyı hıc yasamadım sımdıye kadar. dişlerimi bile canlı canlı cektırdım tedavı ettırdım hep. allahım yardım et yarabbım bebegımı saglıkla kucagıma alayım. bırde erken dogum riski fılanda varya ayrıca ilk olunca insan daha bı panık korkak meraklı ve heyecanlı oluyor sanırım... peki dikişlerin cok acıdı mı? dogumdan n kadar zaman sonra eskı halıne döndun? rahatca hareke edebıldınız???? yani normal yasantınıza donmenız n kadar sürdü?

benim biraz canlı kesilme olduğu için doğal olarak uyandığımda çok ağladım öyle ayıldım zaten ama bebeğimi gördüğüm an unuttum inan sende de öyle olur merak etme çok heveslenmiştim doğduğunda ilk ben göreceğim diye bi de mecbur sezeryan oldum göremedim inşallah sende etki eder epidural 10 gün sonra tamamen rahattım diyebilirim ilk 4 gün yürürken çok zorlandım özellikle yataktan kalkarken bi de oğlumun üzerimde uyuma istekleri olunca oturur pozisyonda uyumak zorunda kalıp boynumda tutulunca iyileşme sürecim uzadı aslında :) inşallah gazsız sakin huzurlu bi bebeğiniz olur

sezeryandan sonra bebegınızı emzırırken dıkıs yerlerınız cok acıdı mı? oturarak emzırıldıgı ıcın ve de dıkıslerden dolayı zor oldu mu? ayrıca dikişleri kanayanlar iltihap vs yasayanlar varmı acaba?? eskıden bu tıp seyler cok olurmuş suanda nasıl acaba??? ayrıca özel olacak ama cinsel ilişkiye girerken dikiş yerlerınde sorun oluyor mu acaba?? yada n kadar süre sonra normal ilişki aşamasına gecılebılıyor?? bu konuda cok bılgısızım bayanlar... drumla da daha erken dıye konusamadım.. ve sezeryanda kac dıkıs atılıyor acaba?? herkese gore farklıdır ama yaklasık? sızler kac dikiş attırdınız??

sizin ameliyat olacağınız hastanede nasıl yapıyolar bilmiyorum ama artık yapıştırma yapıyolar estetik olsun diye sadece içe dikiş atıyolar iltihap falan yaşamadım ben banada çok zorlanacaksın oturarak emzirirken dediler ama hemşireler ebeler oturtmadı beni gayette rahat emzirdim cinsel ilişkiye gelince hiçbir sorun olmadı her soruna ben cevap verdim ama :) başkalarıda sana yardımcı olur inşallah :))

senı sıktım sanırım bıraz cevapların ve ılgın ıcın cok tesekkr ederım canm ya ınan bana cok iyi geldı..
kac dıkıs atıldı pekı bı bılgın varmı??? neyse tamam tamam sustum :)) buarada konuyu acandan cok ben sorular sordum o da benım sorularımdan yararlanmıstır sanırım :))

Back
X