Sezeryandan sonra normal doğum!

Ay ben de normal doğum istiyorum ya oğlum 22 aylık çok mu erken olur ya ebe getirtip doğurcam en son ya

İlk doğum sezaryen olunca 2.sinin normal olması çok riskli. Çocuk uzun süre çıkamayıp karnında hipoksik kalabilir veya annenin dikişleri nedeniyle postpartum komplikasyon riski artar.Tıp öğrencisiyim ve hiçbir hocamız buna yanaşmıyor. Eğer bebeğinle sağlıklı bir şekilde buluşmak ve onun her anına ortak olmak istiyorsan hiç bir şeyi riske etme. İyi günler

17 Mart'ta Sezeryan sonrası normal doğum yaptım çok şükür.
Hiçbir problem yaşamadım gayet rahattı.
Lütfen normal dogumdan korkmayın muhteşem birşey.

Nedense son aylarında hassaslaşan hamileleri bebeğin sağlığı ile korkutup cart diye kesmek doktorların yeni modası oldu. Bir çok dr normal doğum yanlısı gibi görünse de son dk hoop sezeryana alıveriyorlar.

Oğluma hamileliğimde en baştan beri normal doğum yanlısı olan dr um normal doğum için nasıl hazırlanmam gerektiği konusunda bilgi vermedi. En basitinden 60 kilodan 90 küsür kiloya çıktım sen çok kilo alıyorsun dikkat et bile demedi. Tabiki son aya gelince hareketsizlikten, bir çok sağlık sorunu çıkmaya başladı,nefes almakta güçlük çektim, kilom arttıkça hareket edemiyor, hareket etmedikçe daha çok şişiyordum.

Nitekim geldik 40 haftanın sonuna, sancı yok, açılma yok hiç bir belirti yok.. Bana son muayenede bu hafta sonu gelecek gelmezse pazartesi gelirsin doğumu biz başlatırız dedi. içimden bir ses bekle diyordu ama bir yandan da yardımsız hareket edememek, yürüyememek, nefes alamamak hepsinden çok ta bebeğin hareketlerinin çok azalması ve yavaşlaması beni korkuttu. Pazartesi sabahtan gittik doğuma. Doğumhaneye aldılar, suni sancı verildi, ben daha doğru düzgün sancı nedir görmeden bebeğin kalp atışları düşüyor acil sezaryan dediler.. sancı verildikten hepi topu yarım saat sonra ameliyathanedeydim. Ve bebeğim top gibi midemin altına çıkmıştı.. Aslında en başından normal olmayacağı belliydi. O kadar içimde kaldı ki anesteziden uyanır uyanmaz doktora ilk sorum bir daha ki normal olabilir mi? oldu. Doktorun cevabı belli zaten mümkün değil çok riskli...

Şimdi Allahın izniyle ikinci bebeğimi normal doğumla dünyaya getirmek istiyorum. Rabbim nasip eder inşallah Facebooktaki gruba üye oldum şimdilik sessiz takipteyim. Bu defa bir doktora bağlı kalıp koşulsuz güvenmek istemiyorum. Çok kilo almadan, hareketli bir hamilelik geçirmek istiyorum. Ve SSVD nin imkansız olmadığına inanıyorum.

Tüm doktorlar ağız birliği ile yok şöyle riskli yok böyle riskli diyorlar.. Bu kadar ölümcülse avrupada amerikada neden sürekli yapılıyor? Onlar insan canına bizden daha mı az değer veriyorlar? Yoksa macera mı arıyorlar?

İkiside değil. Onlar gebeleri çok iyi eğitiyorlar... Orda doğumdan değil sezaryandan korkuyor insanlar..

Sezeryan sonrasi normal dogum tabikide kimse ben su hastanede su doktorla yaptim demiyo herkesde bi yok benim eltim yapti yok benim komsum yapti adam gibi aciklayabilen yok sallamasyon

Ya gerçekten böyle bir doğumu arzu etmiyorsun ya da şu sıralar senden uzak bir konu.Çünkü 2010 da zorunlu sezeryan olunca bebek makat gelişli diye lohulaslığımın kaçıncı gününde aklıma düştü normal yapabilir miyim diye : ))) O zaman da karşıma mail grubu zinciri çıkmıştı ssvd diye ve kadinlar kulubu.2012 de tekrar hamile kaldığımda 3,5 aylık gebeyken daha hiç doktora gitmeden ssvd yanlısı doktor arayışına girdim.Ve facebookta https://www...................../ssvd1/?fref=ts 10.000 üstünde üyesi var.İçinde yüzlerce hatta binleri geçmiştir ssvd soruları soran an an rapor eden ve hastane bilgileri doktor paylaşımları üzerine paylaşım yapan yeri buldum.Şaka gibi listgeden bana yakın olan istanbulda Dilek YAĞMUR BAĞLARBAŞINDA nette adını yaz görürsün.Kadın bu alanda zaten nam saldı : )) bebek kilolu normal yapamazsın yok kilolusun yapamazsın yok boyun kısa yapamazsın yok sezeryan oldun sen yapamazsın diyenlerin hepsi kendisinde 2 defa muayeneye gittim 1 defa başka doktora ümraniye medicana hastanesinde 2013 temmuz ayında 114 kiloma rağmen normal doğum yaptım.Bu sitede de facebook ta da hikayem var.Benim değil yüzlercesine ulaşabilrdiniz.Bence hiç inanmıyorsunuz.İnansaydınız muhakkak bulurdunuz.Bu kadar uzun yazmamın sebebi bir zamanlar bana da ütopik gelmesiydi ama yaptım denilen hikayelere benimde doğum hikayem katılınca birilerine umut olmak istedim.
Sezeryan sonrasi normal dogum tabikide kimse ben su hastanede su doktorla yaptim demiyo herkesde bi yok benim eltim yapti yok benim komsum yapti adam gibi aciklayabilen yok sallamasyon

Bu arada facebookta katıldığım ordan cesaret alıp sonra hikayemi paylaştığım ssvd grubunun linki okunmuyor sitede.Yasaklanıyor sanırım.Siz malum paylaşım sitesine SSVD yazın üye grubu 10.000 üstünde olanlara katılın.Modern zamanların doulası bizim ebelerimiz bile ekli.İsterseniz ev şartları bile sağlanıyor avrupadaki gibi.Ama gerek yok.Eğer sezeryan yanlısı değilse doktorunuz benim gibi 1 cm bile açılmamışken 8 saat sancı çekmeme rağmen bekletip normal doğum yapmanıza yardım olacaktır.Daha çok bilinçlenelim inşaallah.En azından arzu edenlere cesaret gelsin.

Ay sanki ben sezeryan yanlisiymisim gibi davranma ben 41 hafta sonunda mecburen sezeryan oldum o zamanlar vok arastirmistim ama kadinlar kulubunde ben yaptim oldu diyen bi kisi bile yoktu herkes oluyomusmus yapiliomusmus diyodu seb yaptiysan ne mutlu sana ama ist daki imkanlar burda yok aslinda burda cesaret eden doktor yok bende isterim dogumsonrasi ayaklanmak o acilari dikisleri cekmemek ama bakalim belki olur ben ikinciyi bi deniyim

Size zahmet edip vakit ayırıp ayrıntılı yazdığım için kendimden utandım.Gerçekten üslubunuz kaba .SSVD konusu anne adaylarının gerçekten merak ettiği tecrübesi olan annelere ulaşmak istediği bir konudur.Beyaz camın arkasında bile olsak ilk sorduğumuz sorular '' sen hangi ildesin? o doktorun iletişim bilgileri ? tabi ki muayene ücreti ve ameliyat ücreti farklı şehirlerdeysek o şehirde ssvd destekli doktoru tanıyıp tanımadığı.Ama siz sürekli olumsuz cümlelerinize istinaden cevap vermeye yardımcı olmaya çalışan biri olduğu halde sürekli mızmızlanan durumundan memnun olmayan tavırlar sergiliyorsunuz.Karşınızdakine bırakın teşekkürü bir de azarlıyorsunuz..Ne diyeyim ben insanlık yapayım demiştim.Umarım başkalarının işine yarar.

Son düzenleme:
Buyuk sehirde olmayan kimsenin isine yaramaz canim arti benim mesajim ne kadar duzgun bi dille yazilmis seni kinde baya bi cemkirme goruyorum seni esefle ve siddetle kiniyorum

Arti sen neden tesekkur bekliomussun ben anlamadim normal dogum yaptiysan kendine yaptin sanki iki kelime tazdin haber verdin diye madalyami takalim hem mersk etme o gunlerce sorankar arastiranlar meraklilar bile gidip sezeryan olacak

Sezeryanin bir numarali sebebi doktor yonlendirmesi yok bebeksismandi yok tersti falan degil tamamen korkudan kimse normal dogurmuyo birinciyi normal dogurmayan niye ikinciyi dogursun yanlis anlasilmasin lafim cidden sezeryan gereksinimi olan mecbur kalanlara degil ama cogunlugun normalden korktugunu herkes bilio

inşallah yaa kolay geçer. senin sezryen nası oldu?
epidurali tavsiye ediyolar ama cesaret edemem gibi gelio
canım ben sezeryan oldum benim de kızım dönmemişti mecburen sezeryan oldum epidüral çok iyi geçti aslın da bana sordular kabul etimm ben de çok isterdim normal dogum yapmayı olmadı maleseff

Bende 20 aralikta dogum yaptim. sezeryan oldu keske israr etseydim de normal dogum yapsaydim. bebegim dogum kanalina inmisti sadece suyum azdi. kasilmalarim bile baslamisti ama el cabuklugu marifet hemen sezeryan yaptilar. spinal anestezi yapildi, aniden nefesim kesildi gozlerim kapandi ama inkemelerimi duyabiliyordum. spinal yukselmis solunumum durmus sonrasinda bilincimde kapanmis yarim saatlik sezeryandan 3 saate ciktim. bebek icin anne icin cok guvenli diyorlar sezeryan icin. hani nerde guven. olumden dondum kardiyak arrestte olabilirdi ki solunum arrestinden sonra ne yasandi o 3 saatte bilemiyorum. ogrenmekde istemiyorum dusundukce fenalasiyorum. sezeryan dogum travmasi yasadim. 2-3yil sonra 2. yi normal dogurmak icin elimden geleni yapicam. umarim o za ana kadar sezeryan sonrasi normsl dogumlar artar.

Ben ikinciyi dusunuyom bi aksilik olmazsa normal doğuracam allahın izniyle nasip ederse eyer aksilik olursa sezeryan dedi bunu konuşmak için çok erken son ayda bellli olur dedi

TE="aaassslll, post: 29504175, member: 397186"]kızlar konu dışı biraz ama çok araştırdım bulamadım doktorumda hiçbişey demedi plasenta anteriorda oolunca noluyo sezeryanmı olunuyo böyle olan varmı aranızda yada bilen[/QUOTE]
Benimde öyleydi normal doğum yaptim sorun olmadı

Merhaba arkadaşlar ben ssvd yapan biri olarak şehir efsanesi olmadığını söyleyebilirim. İlk doğumumda 2012 yılında bebek iri gerekçesi ile maalesef sezaryan olmak zorunda bırakıldım. İkinci doğumumda daha bilinçli bir şekilde normal doğum istediğim için çok araştırdım ve çok doktor gezdim. Allah bin kere razı olsun ki Ankara Koru Hastanesinde Dr. Ümit Korucuoğlu Beyle tanışma fırsatım oldu ve önce Rabbimin sonra onun desteği ile 2014 yılında hem de 2 sene arayla normal doğum yaptım. Yapmak isteyip de böyle bir şey olmaz ya da iki doğum arası az diyenlere en güzel örnek...

Bu arada ikinci bebeğim 41+2 de ve ,ilk bebeğimden daha iri dünyaya geldi... Bunu da belirtiyorum çünkü görüştüğüm çoğu dr "39 da alırız, 40.ncı haftayı geçirmeyiz" ve ilkindeki gibi "bebek iri normal doğum yapamazsın" demişlerdi. Eğer normal doğum yapmanızı engelliyecek sizin ya da bebeğinizin riskli bir durumu yoksa elbette yapabilirsiniz.

Bu siteyi kullanmak için çerezler gereklidir. Siteyi kullanmaya devam etmek için onları kabul etmelisiniz. Daha Fazlasını Öğren.…