Doğuma Hazırlık Sezeryanla dogum yapanlar yardım!!!!!!

Bebeklerimize aldığımız eşyalar, hastane çantası, ürünler için tavsiye ve öneriler....

ingilizceci

Aktif Üye
Kayıtlı Üye
22 Eylül 2008
567
3
96
42
Denizli
kızlar dun catı muayenem yapıldı dr catın dar dedı normal dogumda cok zorlanacagımı soyledı zaten suyumde azalmaya baslamıs ben hep kendımı normal doguma hazırlamıstım ama kısmet degılmıs sezeryanolacagım yanlız kafam cok karısık sezeryanla dogum yapanların sutu gec gelıyor ve dogumdan sonra dayanılmaz agrılar oluyormus dogru mu acaba ?bilmiyorumkismile

Sanırım kişiye bağlı bir durum bu.Benim hemen o an sütüm gelmişti.
Birde ben mesela öğleden sonra 16.00da ameliyattan çıktım,akşam 21:00den sonra kendimdeydim.Gece 12den sonrada tam bilinçliydim.
Sabahda 07:30 da doktorumu hazırlanıp beklemeye başlamıştım.Doktor bana çıkabilirsin istersen dedi ama ben cesaret edemedim.Bir gece daha kaldım.Ertesi sabahda kendi eşyalarımı kendim toparladım ve çıktım Alya kollarımda.
Benim hiç ağrım sızım olmadı şükürler olsun.Çok rahat oldu benimki.
Sizde dua edin bol bol,korkmayın hiç bir şeycik yok.

bende epidural sezeryanle doğum yaptım sütümde hemen geldi ağrı sızımda olmadı epidural olduğu için 6-7 saat belden aşşağısını hissetmedim zaten en büyük acıda ameliyattan çıkınca hissediliyomuş rahattım yani darısı başına

epidural anesteziyle doğum yaptım öyle dayanlmaz ağrım olmadı ertesı gun ayağakalktım bebeğime kendım baktım ama sütüm 3. geldi hemen gelmedi

Ben genel anestezi ile oldum.
Ağrı kesiciyi ertesi gün içmedim bile.Yani bilemiyorum ben çok rahat geçirdim herkesde şaşırdı bana ne bu rahatlık diye.

kızlar dun catı muayenem yapıldı dr catın dar dedı normal dogumda cok zorlanacagımı soyledı zaten suyumde azalmaya baslamıs ben hep kendımı normal doguma hazırlamıstım ama kısmet degılmıs sezeryanolacagım yanlız kafam cok karısık sezeryanla dogum yapanların sutu gec gelıyor ve dogumdan sonra dayanılmaz agrılar oluyormus dogru mu acaba ?bilmiyorumkismile

3 tane sezeryanlı dogum yaptım ne agrım sancım oldu dayanılmaz derecede agrı kesıcı verıyo dr zaten
hemende emzırdım hepsınıde

ıns. benımde sutum hemen gelır agrı sızı bı yana sutum gelmez dıye korkuyorum saolun kızlar ıcım rahatladı maksımum 15 gunum var hayırlısıyla bende rahatlıkla atlatırım ıns

Ben genel anestesiyle sezeryan oldum sadece ayılırken biraz ağrım oldu onun dışında hiç ağrım olmadı 6 saat sonrada ayaktaydım ve hiç yatmadım sadece 2 gün sütüm gelmedi onuda hemşireler mama verdiler zaten şuanadada çok rahatım sanki hiç ameliyat olmamış gibiyim

Ben genel anestesiyle sezeryan oldum sadece ayılırken biraz ağrım oldu onun dışında hiç ağrım olmadı 6 saat sonrada ayaktaydım ve hiç yatmadım sadece 2 gün sütüm gelmedi onuda hemşireler mama verdiler zaten şuanadada çok rahatım sanki hiç ameliyat olmamış gibiyim[/QUOT

darısı ben ve tum bebıs bekleyenlerın basına boyle guzel yorumlar okuyunca acayıp moral oluyor

ben de normal doğumu çok istiyordum ama oğlum dönmedi,
2 gün ağladım sezaryen olmak istemiyorum diye,
35 gün önce epidural sezeryanla doğum yaptım,
inan bana hiç anlatılanlar gibi değil,
dr.una güveniyorsan hiç korkma,
ben sabah 10da ameliyattan çıktım akşamüstü odada geziniyordum,
sadece yataktan ilk kalkışında ağrın oluyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil (ki benim canım çok tatlıdır :) )
şahsi fikrim genel anestezi olmasın, bebeğinin ilk ağlayışını duy, ve ilk anlarını gör...
anlatılmaz yaşanır derler ya.. :sinifsinif:
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :Saruboceq:

ben de normal doğumu çok istiyordum ama oğlum dönmedi,
2 gün ağladım sezaryen olmak istemiyorum diye,
35 gün önce epidural sezeryanla doğum yaptım,
inan bana hiç anlatılanlar gibi değil,
dr.una güveniyorsan hiç korkma,
ben sabah 10da ameliyattan çıktım akşamüstü odada geziniyordum,
sadece yataktan ilk kalkışında ağrın oluyor ama dayanılmayacak bir ağrı değil (ki benim canım çok tatlıdır :) )
şahsi fikrim genel anestezi olmasın, bebeğinin ilk ağlayışını duy, ve ilk anlarını gör...
anlatılmaz yaşanır derler ya.. :sinifsinif:
allah sağlıkla kucağına almayı nasip etsin :Saruboceq:

tatlım genel anestezı yapmıcam dedı dr sanırım bebek ıcın ıyı olmuyormus bır de uyanmama rıskını almak ıstemem dedı dr a guvenıyorum daha dogrusu guvenmek zorundayım amın Allah herkese nasıp etsın ıns:Saruboceq:

bende 41 haftalık olup bebişim hala gelmediği için hiç istemediğim halde mecburi sezeryan oldum, epidural oldum bence doğuma girerken rahat olman gerekiyor mesela o beline vurulan iğnenin çok acıttığını duymuştum ama vurulurken o kadar rahat davrandım ki hiç acımadı diyebilirim, doğum sırasında sürekli konuştum bebeğimin ilk ağlamasını duydum gördüm kokladım benimde pek ağrım olmadı, sütüm biraz geç geldi 5. günü gelmeye başladı ama burdan öğrendiğim kadarıyla banyo yaptıktan sonra geliyormuş

iğne gerçekten dedikleri kadar acımıyor, neredeyse normal iğne gibi,
yeter ki kendini kasma ve rahat ol,
sütüm tam olarak 4. günde geldi,
ama doğumdan 1 saat sonra başlamıştım emzirmeye,
süt gelmese bile uğraş, ilk süt dedikleri şey mutlaka geliyor ve o çok önemli
bir de en azından emmeyi, ağzında memeyi kavramayı öğrensin,

iğne gerçekten dedikleri kadar acımıyor, neredeyse normal iğne gibi,
yeter ki kendini kasma ve rahat ol,
sütüm tam olarak 4. günde geldi,
ama doğumdan 1 saat sonra başlamıştım emzirmeye,
süt gelmese bile uğraş, ilk süt dedikleri şey mutlaka geliyor ve o çok önemli
bir de en azından emmeyi, ağzında memeyi kavramayı öğrensin,

dusundukce heyecanlanıyorum Allahım ıns sag saglım saglıklı kucagımıza almak nasıp olur pekı dogumdan sonra banyo falan yapabılıyor musun bır de sonda takılıyormus onu cıkarıyorlar mı hemen ?

dusundukce heyecanlanıyorum Allahım ıns sag saglım saglıklı kucagımıza almak nasıp olur pekı dogumdan sonra banyo falan yapabılıyor musun bır de sonda takılıyormus onu cıkarıyorlar mı hemen ?

her dr.un uygulaması farklı sanırım,
benim dr.um taburcu olduktan sonra hemen duş alabilirsin demişti,
bir de sondayı ameliyat sonunda çıkartıyorlar, sen hissetmiyorsun.

selam arkadaşlar ben de normal doğum istiyorum aslında haftaya çatıma bakacak doktorum ama benim de korkum bebek 40-41.haftada gelmezse kakasını felan yutar mı?sezeryan olursa iki hafta sonraya düşünüyoruz inşallah.süt konusunda benim de endişelerim var ama gelir herhalde ya:)

arkadaşlar sezeryan konusunda doktoru dinlemekte fayda var bende ısrarla normal doğum istedim çatım normal doğuma müsaitti ama 41 haftalık olduğum halde hiç açılmam yoktu doktorum çok istersen suni sancı verir açılman olacak mı diye deneriz ama hemen açılman olmazsa bebek sıkıntıya girer ve kakasını yapmaya çalışır böyle olunca da hem o kadar sancıyı çekersin hemde sezeryan olursun aynı senin durumunda bir hastam daha var 2 gündür suni sancı veriyoruz ama olmadı bugün onuda sezeryana alıcam dedi bende doktorumu dinleyip direk sezeryana girdim ve hiç sıkıntı çekmedim banyo konusunda da 1 hafta sonra ayakta ılık bir duş al ameliyat yerine pek değdirmemeye çalış ki intahap kapmasın dedi ben 5. günü banyo yaptım ve ondan sonra sütüm gelmeye başladı ama bende ilk günden süt olmasa da bebeğimi hep emzirdim

canım hastanede ameliyattan hemen sonra humana stell tea içmeye başlayabilirsin birde hastanede benim odamda komposto hazırdı sürahi ile bittikçe bırakıyorlardı bunlara rağmen benim sütüm az geldi ama kişiden kişiye değişir birde benim doktorum 2.gün duş aldırmıştı buda sütün gelmesi için iyi bir yol olabilir..sağlıkla kucağına al bebeğini inşallah..bu arada ağrı ve acılarda kişiye göre değişir..biraz acı oluyor tabi ilk gün e olacak o kadar sonuçta bir ameliyat ve anne oluyoruz di mi :emir_bebek: şimdiden geçmiş olsun çok düşünmemeye çalış zamanı gelince yaşanacak nasılsa

Back
X