• Merhaba, Kadınlar Kulübü'ne ÜCRETSİZ üye olarak yorumlar ile katkıda bulunabilir veya aklınıza takılan soruları sorabilirsiniz.

sgk maaşı eksik yatıyor nafaka için nasıl bi yol izlemeliyim?

KuzeyEge

Guru
Kayıtlı Üye
11 Şubat 2008
4.050
269
363
46
İstanbul
ben eşimle henüz dava aşamasına gelmedik ama sanırım pek uzun bir süre kalmadı buna.. fakat ayrılmayı o istiyor fevri davranmışım sebebide eski sevgilisini işe alması sonra bana ben davayı açmıyacağım şimdi istiyorsan sen aç davayı diyecek kadar garip bir durum bende bir süre beklemeyi planlıyorum fakat şöyle bir durum var;

çalıştığı işyerinde benim bildiğim 2000 tl maaş alıyor fakat işyeri bunları Sgk ya maaş üzerinden sigorta yapmıyor,sanırım 1000 tl falan gösteriyorlar bu yüzden de maaşının yarısını şirkette elden alıyordu .. şimdi ben maddi manevi tazminat ve tedbir ve yoksulluk nafakası istiyorum çünkü beni ve 2,5 yaşındaki kızımızı bıraktı evide terketti (eve gelmediği bi akşam istemiyorsan bizi git demiştim almış eşyalarını gitmiş) nafaka almak için nasıl ispatlayabilirimki aldığı parayı napabilirim.. şuanda ben ondan daha fazla para alıyorum gibi gözüküyor .. fakat ayrılmayı o istiyor ve şuanda evde kalmıyor..

ben eşimle henüz dava aşamasına gelmedik ama sanırım pek uzun bir süre kalmadı buna.. fakat ayrılmayı o istiyor fevri davranmışım sebebide eski sevgilisini işe alması sonra bana ben davayı açmıyacağım şimdi istiyorsan sen aç davayı diyecek kadar garip bir durum bende bir süre beklemeyi planlıyorum fakat şöyle bir durum var;

çalıştığı işyerinde benim bildiğim 2000 tl maaş alıyor fakat işyeri bunları Sgk ya maaş üzerinden sigorta yapmıyor,sanırım 1000 tl falan gösteriyorlar bu yüzden de maaşının yarısını şirkette elden alıyordu .. şimdi ben maddi manevi tazminat ve tedbir ve yoksulluk nafakası istiyorum çünkü beni ve 2,5 yaşındaki kızımızı bıraktı evide terketti (eve gelmediği bi akşam istemiyorsan bizi git demiştim almış eşyalarını gitmiş) nafaka almak için nasıl ispatlayabilirimki aldığı parayı napabilirim.. şuanda ben ondan daha fazla para alıyorum gibi gözüküyor .. fakat ayrılmayı o istiyor ve şuanda evde kalmıyor..

eşinizin gerçek maaşının 2000TL olduğunu ispatlayailir misiniz?
örneğin bankadan kredi kartı alırkn beyan etmiş olabilir vs?
eğer ispatlayabiliyorsanız sgk'ya da şikayette bulunabilirsiniz eksik gösterildiği için

avukat hanım.torba yasayla ilgili bir sorum olacaktı.ben 4-a ya mensup bir işçiyim.doğum iznine ayrıldım.fakat ikiz gebelik olduğu için erken doğum durumu var.kalan izinlerim doğum sonrasına kalabiliyo mu?yasayı defalarca okudum.memeur kadın diye bahsediyo.bizi kapsıyo mu acaba?bide süt izni ilk 6 ay 3 saat diye yazıyo.bunlar hakkında bilgi verirseniz çok mutlu olurum.saygılar.

nafaka için sadece kazanç değil harcamalarda dikkate alınıyor .eşiniz ne kadar harcıyor kayıt dışı kazancı nasıl bunlar önemli ayrıca hakim çocuğunuzun yaşına göre giderlerini de dikkate alır.Eşiniz evi terk ettiyse dava açıp boşanmasanız da tedbir nafakası alabilirsiniz

Back
X