Sayın AV.Necdet Gör, ben SSK emeklisiyim. Emekli olduktan sonra aile şirketimizde hisse devri ile ortak oldum. Dört yıl sonra hissemi devrederek ortaklıktan ayrıldım.Ortak olduğum döneme ait şirketin prim borcu olan 50.000,-TL.yi SSK benim emekli maaşımdan kesmeye başladı. Haziran ayında 265,-TL. ve Temmuz ayında 275,-TL.olarak kesti. Ben bu kesintilerin ne için olduğunu Ankara'ya gidince geçen hafta öğrendim. SGK da görevliye şu anda şirketin faaliyetinin devam ettiğini, yetkilisinin SGK ya giderek taksitlendirme talebinde bulunması,bu prim borcunu şirketin ödeyeceğini bildirmesi veya taahhütte bulunması halinde benim maaşımdaki kesinti biter mi diye sordum. Bu borç senin ve senden kesilerek tahsil edilecek dedi. Benim şu anda emekli maaşımdan başka gelirim yok. Zaten ortak olduktan sonra Bağkur kaydı gecikmeli yapılmıştı.Geriye dönük ödenmemiş bağkur primleri toplamı için yapılandırma yaptık ve iki ayda bir bunun taksitleri de maaşımdan kesiliyor.Eşimle boşandık,evimin kirası ve geçimim için maaşımdan bana kalan miktar yetmiyor. Önceden emekli maaşına haciz yoktu diye biliyorum.
Bu saçma uygulamadan kurtulabilmem için durumumu bildiren bir dilekçe versem SGK bu uygulamaya son verir mi? Bana yol gösterebilir misiniz lütfen.
Bu saçma uygulamadan kurtulabilmem için durumumu bildiren bir dilekçe versem SGK bu uygulamaya son verir mi? Bana yol gösterebilir misiniz lütfen.
Son düzenleme: