- 20 Ocak 2013
- 209
- 14
- 118
- Konu Sahibi oyunbozan8
-
Bizimde balayında başladı hayatı bana zehir etmesi ki biz tanışarak severek yıllar sonra evlenmiştik. En doğrusunu yapmışsınız ben hep inandım düzeldi dedim bitti dedim ama olmadı... İspatlıycam bi şekilde Allahın izniyleevet kanıtlamanız gerekiyor çünkü delil istiyor mahkeme ..zorlu bi süreç ama rabbim yardım ediyor..ama şiddetle yaşanmaz ben 2 aylık evliyken boşanma kararı aldım..balayında şiddet görmeye başlamıştım 2 ay boyunca ara ara devam etti en son sokakta dayak yedim ve ozaman karar verdim..boşanma kararı zor bi karar lütfen güçlü ol böyle bi hayat yaşamayı hiç bir kadın haketmiyor..
Çok üzüldüm sizin adınıza yok ben anlıyorum sizi neyse o değişen birşey yok eğer devam etseydiniz şiddette artarak devam edecekti çünkü bu bir kişilik problemi ispatlama çabası kendini...özel değilse ne kadar oldu boşanalı zamanla hiç mi toparlayamadınız kendiniziasla düzelmiyor şiddetle birlikte bu sefer hakaret başlıyor ..hani çoğu kişi diyor 2 ayda ne grdünki benmim 2 ayda yaşadıklarım bi ömre bedel..hala acısını çekiyorum..psikolojimi düzeltemedim..şüpheci korkak güvensiz bi insan oldum..
Hayır haklarımı tam olarak öğrenmeye çalışıyorum kanıtlamam şart mesela ve evi kim terkederse haklardan feragat gibi saçma bi durumda var bunları anlamaya ona göre adım atmaya çalışıyorum.hasta olduğunu kanıtlamaya ve çocuğumdan uzak durmasını sağlamaya çalışıyorum.İlla karakola gitmeniz gerekmiyor. Polis size darp raporu veremez. Hastaneye yönlendirir zaten. Devlet hastanesine gitmeniz lazım ama. Siz boşanma davası açmak için bir dayak daha mı yemeği bekliyorsunuz?
Hayır haklarımı tam olarak öğrenmeye çalışıyorum kanıtlamam şart mesela ve evi kim terkederse haklardan feragat gibi saçma bi durumda var bunları anlamaya ona göre adım atmaya çalışıyorum.hasta olduğunu kanıtlamaya ve çocuğumdan uzak durmasını sağlamaya çalışıyorum.
Fiziksel şiddet uyguluyorsa olayın hemen ardından polisi arayın, onlar sizi zaten hastaneye göturüp rapor aldırır. Bir ihmal olursa siz gidin direk hastaneden rapor alın. Daha sonra dava açın. Dava aşaması için bir avukat şart. İstisnalar dışında anne bebeği isterse bebek anneye verilir, o konuda içiniz rahat olsun. Ailenize olayı çıtlatın derim. Darp raporu olmadan da boşanma davası açabilirsin. Allah güç kuvvet ve sabır versin. Yolun açık olsun.Bana yol gösterir misiniz ? Boşanma kararı aldım defalarca denedim olmuyor şiddet görüyorum. Eşimde bende üniversite mezunuyuz ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum üstelik bir bebeğim var 10aylık. Bu bebekten öncede vardı -neden çocuk yaptın diyecekler için süpriz bir bebekti ve öğrendiğim andan itibaren asla ondan vazgeçmeyi düşünmedim- hamileykende devam etti,en son oğlum 4aylık falandı sanırım ama şimdi tekrar olup olmadık sebeplerden artık hissizleştim sanki.kızgın kırgın öfkeli bile değilim. Daha önce kayınvalidemle konuştum oğlunuzun öfke problemi var diye az biraz ağladı napabilirim ki dedi konu kapandı. Ailemin hiç birşeyden haberi yok,hayatımdaki hiç kimsenin hiç birşeyden haberi yok. İkimizinde maddi imkanları iyi fakat onun benden daha iyi bebeğimi benden alabilir mi? İlk yapmam gereken avukata başvurmak mı? Yoksa şiddet anında polisi aramalı yada hastaneye mi gitmeliyim ? Benim bu noktada ne yapmam lazım lütfen bana bi yol gösterin.
Öncelikle gerek sözlü gerekse fiziksel şiddeti malesef kadınlarımız hayatlarının bir döneminde yaşıyor.Senin tablonda beni şaşırtan eşinin üniversite mezunu olması.Çok karamsar olma herşeyden öne Allah sana bir evlat nasip etmiş bu senin en değerli varlığın.Canım boşanmaya gelince bu senin alacağın bir karar.Ama şiddet görüyorum diyorsun boşansan çoçuğun küçük olduğu için mahkeme sana verir zaten ,şiddet sonrası darp raporu alırsan ve şiddet gördüğünü de mahkemeye beyan edersen herşey daha kolay olur senin için Allah yardımcın olsun.Bana yol gösterir misiniz ? Boşanma kararı aldım defalarca denedim olmuyor şiddet görüyorum. Eşimde bende üniversite mezunuyuz ama ne yapmam gerektiğini bilmiyorum üstelik bir bebeğim var 10aylık. Bu bebekten öncede vardı -neden çocuk yaptın diyecekler için süpriz bir bebekti ve öğrendiğim andan itibaren asla ondan vazgeçmeyi düşünmedim- hamileykende devam etti,en son oğlum 4aylık falandı sanırım ama şimdi tekrar olup olmadık sebeplerden artık hissizleştim sanki.kızgın kırgın öfkeli bile değilim. Daha önce kayınvalidemle konuştum oğlunuzun öfke problemi var diye az biraz ağladı napabilirim ki dedi konu kapandı. Ailemin hiç birşeyden haberi yok,hayatımdaki hiç kimsenin hiç birşeyden haberi yok. İkimizinde maddi imkanları iyi fakat onun benden daha iyi bebeğimi benden alabilir mi? İlk yapmam gereken avukata başvurmak mı? Yoksa şiddet anında polisi aramalı yada hastaneye mi gitmeliyim ? Benim bu noktada ne yapmam lazım lütfen bana bi yol gösterin.
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?
We use cookies and similar technologies for the following purposes:
Do you accept cookies and these technologies?