Şiddet böyle mi başlar

Ben gazlanmak için açmadım aslında öyle olsa kendi hatamı ortaya koymam. Benim size daha hamileyken başka şehre trene binmişsin!!!! Sen anne olma!!!! Uygun değilsin!!!! Şimdiden böyleyse zaten boşacaksınız!!!!! Desem ben şu an ne okuyorum dersiniz. Yanlış konuda olduğuma kesinlikle katılıyorum zaten buraya başkalarının tedavi süreçlerini okumak için gelmiştim çok faydalanıyorum. Herkes sağolsun ne diyeyim kimse beni anlamak zorunda kalmasın.
Kaç kişi size 9 sene boyunca hep kocanızın sevdiği yemekleri mi pişirdiniz diye sorduk. Mesela bu sizin hatanız. 9 ay olsa tamam, evliliğe düzene damak tadına alışılıyor, iki taraf da ortak noktada buluşmayı öğreniyor dersin. Ben onu yemem şunu hiç sevmem diyen adama bir iki ya sabır dersin üçüncüde beğenmiyorsan kendin pişir dersin. Benim kocamı bırak çocuğum bile diyemez köfte parmak şeklinde değil yuvarlak olacak diye. Saygısızlık bencillik bu. Malzemesini veya pişirme kıvamını söyler, soğanı az karabiberi fazla koyar mısın veya benimkini az pişirir misin derse tamam denir. Şekli böyle olacak demek tamamen şımarıklık. Şimdiye kadar yapmışsınız şımartmışsınız, niye diye soruyoruz. Kendinizle de yüzleşin, ben bu adamı niye bu kadar tepeme çıkardım diyin.

Kaç kişi size 9 sene boyunca hep kocanızın sevdiği yemekleri mi pişirdiniz diye sorduk. Mesela bu sizin hatanız. 9 ay olsa tamam, evliliğe düzene damak tadına alışılıyor, iki taraf da ortak noktada buluşmayı öğreniyor dersin. Ben onu yemem şunu hiç sevmem diyen adama bir iki ya sabır dersin üçüncüde beğenmiyorsan kendin pişir dersin. Benim kocamı bırak çocuğum bile diyemez köfte parmak şeklinde değil yuvarlak olacak diye. Saygısızlık bencillik bu. Malzemesini veya pişirme kıvamını söyler, soğanı az karabiberi fazla koyar mısın veya benimkini az pişirir misin derse tamam denir. Şekli böyle olacak demek tamamen şımarıklık. Şimdiye kadar yapmışsınız şımartmışsınız, niye diye soruyoruz. Kendinizle de yüzleşin, ben bu adamı niye bu kadar tepeme çıkardım diyin.
Evet asıl hatası bu. Erkekler anne evinde gördüğünü devam ettirmek ister ama biz onun annesi değiliz benim eşimle yemek kültürürmüz çok farklıydı ama alıştı yiye yiye. Tamamen olay kadında bitiyor. Yemek konusunda çok şımarmış. Benim 20 aylık kızım akşam ne pişerse onu yiyor bamya taze fasülye ne olursa. Çünkü öyle alıştı.

Sizde biraz kendiniz için sakin olmaya çalışın ve sırf yaşım var amh düşük diye çocuk yapmayın eğer anlaşamıyorsanız.

Merhaba arkadaşlar. Düşünemediğim değerlendiremediğim için sizlerden yardım istiyorum. Eşimle çok severek ve isteyerek evlendik 9. Yılımız. Son 3 yıldır çocuk istedik ama olmadı maalesef. Tüp bebek sürecine başladık daha fazla beklememek için. Ne kadar fazla ilaç kullanıldığını yaşayanlar bilir. Ben ilk başlarda iyiydim hatta iğneler beni hiç etkilemedi amma da abartıyorlarmış diyordum ama tedavinin ortalarına doğru özellikle opu sonrası sanırım hormonlarım tavan yaptı. Sabah gözümü açtığım andan itibaren içimde sinirden ateş yanıyor resmen. İzinde olduğum için evdeyim sıcaktan çıkamıyorum gündüz o da işleri zorlaştırıyor benim için. Her şeye alınıyorum her gün ağlıyorum. Dün akşam eşim işten gelmeden önce mesaj atmış çok açım ne yemek var diye ben de menüyü söyledim ve hiçbir şey almadan gelmesi gerektiğini yazdım. Beklediğim gibi eline yemekle geldi… bunu çok sık yapıyor yemeği beğenmeyince kendine yemek alıyor bence bu saygısızlık artık. Nereye kadar buzluğa atarsın aynı yemeği kaç gün yersin? Onu öyle görünce tartışmaya başladık ve benim bir anda gözüm döndü koltukta otururken elimdeki kırlenti ona fırlattım. Bir başka kırlenti de yere fırlattım. Sinirimin geçmediğini söyledim. Yemiyorsan atıyorum yeter artık diye mutfağa doğru yürürken eşime yaklaştım o da beni bileklerimden tutup koltuğa geri itti?? Ciddi anlamda şok geçirdim bu böyle mi olacaktı dedim. Arkadaşlar şiddet böyle mi başlar? Bi dahakinde üstüme yürüyecek diğerinde üzerime mi saldıracak? Kendimi odaya kapattım saatlerce ağladım ne yapacağımı bilemiyorum transfer zamanı yaklaşıyor iptal mi etsem boşansam mı evi mi terk etsem? 34 yaşındayım amhım düşük zaten 2 tane embriyom var ikisi de onunkiyle birleştirilip donduruldu. Ne yapacağımı bilemiyorum sabah gözümü gözyaşlarıyla açtım. Bu arada yanıma gelmedi salonda uyudu sabah kalkıp işe gitmiş. Mantıklı düşünemiyorum bu tablo nasıl görünüyor uzaktan?
Eşiniz yemeği beğenmeyip sizi de daha fazla uğraştırmamak için yemekle gelmiş olabilir bunda tuhaf bir durum yok bence. 9 yıl olmuş yemek konusunun oturmamış olması biraz tuhaf. Evet eşinizin yaptığı belki yanlış ama size şiddet uygulamamış şiddet her zaman fiziksel olmak zorunda değil siz psikolojik şiddet uyguluyorsunuz. Ayrıca herşeyi geçin bu stresle çocuk sahibi olmanız imkansız. Benim sağlık problemlerim olmadığı halde stres yüzünden 1 sene 4 ay uğraştım düşükler kimyasallar derken. Senelerce uğraşanlar çok fazla tabi onların yanında benimki bir şey değil ama az çok anlıyorum hislerinizi ama Zaten bebek oluşmaz bu şekilde. Oluşsa da şuanki psikolojinizin bebek sahibi olunca değişeceğini zannetmiyorum hamilelik lohusalık başlı başına zor süreçler önce ilişkinizdeki çatlakları onarın ve stres yapmadan çocuk konusunu akışına bırakın derim.

Çünkü yemek seçen insana göre hareket eden insan da bu davranışı pekiştiriyor. Anneniz yemesen yeme diyip yemek yapmayı bıraksa bir daha seçer miydi acaba!
Benim kayınvalidem de yok büyük oğlan çorba içmez ortanca dolmada kıyma yemez en küçük olan etli yemek yemez diye etsiz yemek kıymasız dolma uğraşmış durmuş. Benle evlendi oğlu şimdi her şeyi yiyor. Çünkü yemezse bir daha evde yemek pişmeyeceğini çok net gördü. Yapmam. Yumurta bile kırmam kahvaltıya.
Şımarıklık resmen. Kocaman yetişkinlerin böyle şımarıklık yapmasına hiç dayanamıyorum. Ha karnabahar sevmez herkesin seveceği şey değil diye böyle kokulu ekstra tadı olanları kendime kadar yapıyorum elbette ama yok şekli böyle yok içinde kıyma olmasın diyen insanı da nazlanmamak lazım
Annem 16 yaşında zalim bir aileye gelin gelmiş.Yemezsen yeme lüksü mü vardı.Amcalar halalar kaynana hepsi birbirinden beter.Annem kadar eziyet çeken var mı bilmiyorum.Ben atandıktan sonra anneme boşan gidelim dedim bu yaştan sonra nereye gideyim dedi.İkna edemedim.Bir gün eşimin yanında yine yemekten şikayet etti babam.Eşim dayanamadı artık.Bu kadın senin kölen mi dedi.Senin anana babana bakmış sırf bunun için bile gece gündüz elini öpmen lazım dedi.Annem için mübarek bir kadın ki senin kahrını çekmiş bunca yıl dedi .Ben çocuklarının yerinde olsam alır götürürdüm bu evden.Sen resmen zalimlik ediyorsun dedi.

İkiniz de hatalısınız. Uzun yıllar tüp bebek alanında çalıştım, evet o verilen hormonlar ve yaşanan süreç kolay değil, duygu durum değişiklikleri oluyor, olacak. Bu otokontrolümüzü kaybedeceğimiz anlamına gelmiyor.
Öncelikle eşinizin elinde yemekle gelmesi bana göre saygısızlık, kazık kadar adamın hala çocuk gibi onu yemem bunu yemem demesi de normal değil. Hani 1-2 yemek olur yapmayıverin sizde denir ama adam ciddi anlamda yemek seçip bir gün yediğini ertesi gün yemeyebiliyormuş. Kadınlar her gün paşalar için çeşit çeşit menü çıkarmak ya da midesini hoş tutmak zorunda değil. Bu konuda eşiniz haksız bence.
Sizin de kırlent fırlatmanız, bağırıp çağırmanız normal değil. Eşinizin itmesi derken işler sarpa sarmış.
Tüp bebek tedavi süreci zordur, eğer bu denli etkileniyorsanız ara verebilir ya da süreci durdurabilirsiniz

Sevmediği bir yemek de değildi. Zaten onun sevmediği bir yemek pişmiyor evde. Bir gün gelip bu köfte niye parmak ben yuvarlak istiyordum diyebiliyor. Veya haftada bir mutlaka şu yemek olsun diyor yapıyorum ve yemiyor. Her gün evde taze yapılmış çorba olsun diyor ve içmiyor. Beni çok yargılamış herkes sevmediği yemekleri yapıp zorla yedirmeye çalıştığımı sonra da olay çıkardığımı düşünmüşler. Ama olay bu kadar ekstrem olunca akıllara gelmiyor.
Okurken sinirim bozuldu
Şu ayrintilari ilk mesaja da eklemeliymişsiniz.
Cekilir dert değil, benim eşim de yemek secer ama kofte yuvarlakti parmakti diye de sacamalamaz.
Şu anda transfer gibi onemli bir aşamadasiniz,
Bebek olduktan sonra, sorumluluklariniz artmisken de bu yaptiklarina tahammul edebilecek misiniz?

Ben gazlanmak için açmadım aslında öyle olsa kendi hatamı ortaya koymam. Benim size daha hamileyken başka şehre trene binmişsin!!!! Sen anne olma!!!! Uygun değilsin!!!! Şimdiden böyleyse zaten boşacaksınız!!!!! Desem ben şu an ne okuyorum dersiniz. Yanlış konuda olduğuma kesinlikle katılıyorum zaten buraya başkalarının tedavi süreçlerini okumak için gelmiştim çok faydalanıyorum. Herkes sağolsun ne diyeyim kimse beni anlamak zorunda kalmasın.
ben size mükemmel eşim , mükemmel anneyim, evliliğimde mükemmel mi dedim ? bu forum neden var? deneyimlerden faydalanmak için. ben 30 yaşında anne oldum, kendime göre akıllı mantıklı biriydim,ama böyle bir saçmalık yaptım işte hamileliğimde,o dönem ideal olan , mükemmel olan ilişkim içinde yaptım. hamilelik lohusalık annelik anne olduktan sonra eşlik annelik ve iş hayatı, nasıl anlatsam şimdi anlamak istemeyeceksiniz.ben tek bir olayla tüm evliliğinizi tahlil edemem, ama köftenin şu anda bile köftenin şekline laf edecek adamı aç bırakırım sabaha akşam. evde çöp bulamaz yicek. dediğimiz şu ki , bu düzenle bebekten sonra daha da zorlanırsınız, şimdiden adamı güdün. daha inişli çıkışlı daha kaoslu günlere hazır olun. benim hayatımda deprem etkisi yarattı çocuk, evliliğimde de, belki hiç etkilemeyenler vardır. ama siz o gruptan değilsiniz.

Merhaba arkadaşlar. Düşünemediğim değerlendiremediğim için sizlerden yardım istiyorum. Eşimle çok severek ve isteyerek evlendik 9. Yılımız. Son 3 yıldır çocuk istedik ama olmadı maalesef. Tüp bebek sürecine başladık daha fazla beklememek için. Ne kadar fazla ilaç kullanıldığını yaşayanlar bilir. Ben ilk başlarda iyiydim hatta iğneler beni hiç etkilemedi amma da abartıyorlarmış diyordum ama tedavinin ortalarına doğru özellikle opu sonrası sanırım hormonlarım tavan yaptı. Sabah gözümü açtığım andan itibaren içimde sinirden ateş yanıyor resmen. İzinde olduğum için evdeyim sıcaktan çıkamıyorum gündüz o da işleri zorlaştırıyor benim için. Her şeye alınıyorum her gün ağlıyorum. Dün akşam eşim işten gelmeden önce mesaj atmış çok açım ne yemek var diye ben de menüyü söyledim ve hiçbir şey almadan gelmesi gerektiğini yazdım. Beklediğim gibi eline yemekle geldi… bunu çok sık yapıyor yemeği beğenmeyince kendine yemek alıyor bence bu saygısızlık artık. Nereye kadar buzluğa atarsın aynı yemeği kaç gün yersin? Onu öyle görünce tartışmaya başladık ve benim bir anda gözüm döndü koltukta otururken elimdeki kırlenti ona fırlattım. Bir başka kırlenti de yere fırlattım. Sinirimin geçmediğini söyledim. Yemiyorsan atıyorum yeter artık diye mutfağa doğru yürürken eşime yaklaştım o da beni bileklerimden tutup koltuğa geri itti?? Ciddi anlamda şok geçirdim bu böyle mi olacaktı dedim. Arkadaşlar şiddet böyle mi başlar? Bi dahakinde üstüme yürüyecek diğerinde üzerime mi saldıracak? Kendimi odaya kapattım saatlerce ağladım ne yapacağımı bilemiyorum transfer zamanı yaklaşıyor iptal mi etsem boşansam mı evi mi terk etsem? 34 yaşındayım amhım düşük zaten 2 tane embriyom var ikisi de onunkiyle birleştirilip donduruldu. Ne yapacağımı bilemiyorum sabah gözümü gözyaşlarıyla açtım. Bu arada yanıma gelmedi salonda uyudu sabah kalkıp işe gitmiş. Mantıklı düşünemiyorum bu tablo nasıl görünüyor uzaktan?
Daha önceden de böylemiydi peki ilk defa mı böyle oldu

Yuvayı disi kus yapar bence.biz bayan olarak biraz idare eden taraf olacağız yeri geldiğinde.aile huzurunu herseyden ustun tutacagiz, ego olmayacak, benim yemegimi nasil yemez demeyecegiz mesela.yemeyebilir.adam isten gelmis, bir huzur ister evde.sabahtan aksama kadar calismis.gunah gercekten.herseye once biz sinirlenmeyecegiz.kavga iki taraflı bisi.olan hep çocuklara oluyor.cocuk geldiğinde sorumluluk artıyor. O zaman da kavga mı edecekler?
Yav sen bi sus sen dişi kuş değilmiydin yapamadın o yuvayı bunuda yazan herkesle sorunu olan kimsenin katlanamadığı bir bağyaann.
Kocamın huyunu biliyormuşum oda benim huyumu bilsin o zaman otursun zıkkımlansın veya hep dışardan yesin konu sahibi senin en büyük hatan çocuğun gibi yemek seçiyor diye ona göre yemek yapman kimsenin anası değilsiniz eşisiniz

Son düzenleme:
O zaman tek taraflı yorumlar yapmayın. Adam üç yaşındaki şımarık çocuklar gibi yemek seçiyor. Kimse bir kişinin özel aşçısı gibi davranmak zorunda değil. Evde ne pişerse herkes yer. Yemiyorsa da dışardan sürekli yemek getiremez. Saygısızlık yapan adam
hadi evlenmeden önce hiç birlikte yaşamamış olsunlar hep kebapçıda kafede yemiş ev yemeğinde sorun olduğunu fark etmemiş olsunlar
ama yani bunlar daha 3 günlük evli de değil ki...

olmuş 9 sene
hadi o meşhur "evlenmeden tanıyamadım" var, yiyoruz (?) ablacım olmuş 9 see yavv

yemek kavgası etmek için tüp bebek de olsa bebeğin gelme zamanı mı kalmış ?
böyle bir sorun var, 2 yetişkin insan 9 senede bunu çözmez mi? ya da kabullenip aşmaz mı?

demek "herkes evde ne varsa yer, yemiyorsa sürekli dışardan almaz"...peki bunu aile bakanlığına mı iletiyoruz belediye mi anons ediyor tam nasıl şapalım, yasaya mı koysunlar?

bu şey gibi vejeteryan biriyle evlenip insan evde et pişerse et yer, demek gibi. e yemiyor işte, adam bu.

vejateryan olup evlenince bırakan pek olmadığı gibi hakketen böyle bu kadar pis huyu da olup bırakan çok olmuyor
benim gördüğüm bu. azdır huyunu değiştiren ne pişerse yiyim laf etmiyim diyen.

bence, 1-2 denedin yok adam yemiyor. bugün sevdiğini yarın sevmiyor. mırın kırın.
o zaman salacaksın yani. maalesef, böyle adamla evlenmişsen durum bu.

not: asla yemek seçmem. asla yemek seçen erkek arkadaşım da olmadı hiç hazzetmem ben, gelemem böyle şeylere. erkek arkadaşı bırak normal arkadaşlarım yemek seçmez benim.

eniştem var aynı konudaki adam gibi biri, 3 günde beni delirtiyor - ki orada yemekleri ben yapmıyorum. ama kardeşim de vejetaryan, fit ve bi sürü yemek seçen birisi (adam etçi, obez vs.)
bunlar gayet mutlu mesut yaşıyor. evde herkese ayrı yemek yapılıyor/alınıyor. çocuklar da bin beter yemek seçiyor. onların normali bu.

Valla sinirini anladim benim esimde evdeki yemegi begenmezse hemen kendine birşeyler yapar. 2 kisilik Günlük veya 2 gunluk yaptiysam o yemediginde oluyor bana 3 gun.. ee bende israf etmeyi sevmiyorum cope atmaya dokmeye kiyamam ama pespesede ayni yemegi istemiyorum. Haklisin valla. Bileklerini de sıkamaz. Biraz burnunu surtun

Vicdansızca bulduğum şey; çocuk sahibi olamadığı için her gün kahrolan birine siz çocuk yapmayın!!!!! Uygun değilsiniz!!!!!!! Batan gemiyi kurtarmak için tüp bebek tedavisi olmayın!!!!!!! Denmesi hanımefendi. Bu konunun başlığı zaten açık bence. İlk defa olan bir olay karşısında doğru değerlendirme yapmak istemem: yani daha öncesi yok. Daha önce olmadı. Bu böyle mi başlıyor yoksa ben mi şu an abartıyorum diye sormak istememdi. Ki kendimi savunmuyorum bakın evet ben başlattım ve aşırı tepki verdim diyorum. Nefes alsa niye nefes aldın diyecek gibi hissettim diyorum. Yaptığım doğru demiyorum. Ama ne “bayanlığım” kaldı ne akıl sağlığımın yerinde olmadığı ne de anneliğe uygun biri olmadığım. Hamile kalamadığım için bilmiyorum hamilelikte ne oluyor. Çocuğum olmadığı için ateşlenince ne olduğunu da bilemiyorum. Ama pms ile de karşılaştırılmasın ya. Ben zaten her gün Allah bana neden çocuk vermedi diye kahroluyorum isyan etmemeye çalışıyorum. Ama diyeceksiniz o zaman burada ne işiniz var evet çok haklı olursunuz. Buraya yazanların kim olduğunu bilmeden medet ummam saçma olmuş. Belki yazanın evinde bin katı var amma abartmış şımarık diyor. Belki ben de tedavi oldum gıkım çıkmadı diyor. Belki de kolayca sahip olduğu için bu tedavinin ne olduğunu bilmiyor anlayamıyor. Ben de gelmiş soru soruyorum… umarım tam olarak neyi vicdansızca bulduğumu anlatabilmişimdir.
Tüp bebek tedavisi olumsuz sonuçlanmış, 34 yaşında 0.5 AMH ile tedaviyi bırakan biri olarak yazıyorum, bıraktım çünkü psikolojik dalgalanmalar yaşadım, eşime haksızlıklar yaptım zaman zaman, bana ağır geldi ve anlatılanlara göre bu daha başlangıç, zaten stres en büyük sebeplerinden biri gebe kalamamamın üyelerin dediği gibi bunun daha hamileliği var lohusalığı var, dünyaya getirdiğimiz çocuğun bilinçli sağlıklı bir birey olarak yetiştirilmesi var, var da var, sadece tedavide bu duruma gelindiyse sonrası için belki oturup bir düşünmek gerekebilir, yada şu durumda ara verilebilir, alternatif olarak tedaviye terapiyle eş zamanlı devam edilebilir vs vs. Sağlıksız ruh haliyle hamile kalıp eşle ilişki bozulduktan sonra zor şartlarda çocuk sahibi olmanın da bir anlamı kalmıyor, çünkü biz mutsuz olunca her şeyden bir haber sadece biz anne baba olmak istediğimiz için dünyaya gelen günahsız da mutsuz oluyor. Sürecin ne kadar zorlayıcı olduğunu bildiğim için yukarıda bahsettiğiniz hisleriniz bana da dokundu biraz o yüzden kendi hikayemden bahsetmek istedim, şu an tek ihtiyacınız olan şey dinlenmek, kafanızı dağıtacak şeyler yapmak, o yüzden lütfen sakinleşin ve daha fazla strese sokmayın kendinizi, umarım her şey gönlünüzce olur.

Sizde biraz kendiniz için sakin olmaya çalışın ve sırf yaşım var amh düşük diye çocuk yapmayın eğer anlaşamıyorsanız.
kadın 34 yaşında
daha bu tedavide ne olacağı belli değil
sadece 2 embryosu varmış transferi tutarsa daha gebe kalacak -inşallah.

şimdi anlaşamıyorsa, boşanacak mı? anlaşamıyorsa çocuk da yapmayacaksa o zaman herhalde boşansın ya da boşanmayı düşünsün gibi bir şey var sizde?

peki.
şu durumda bu kadın asla anne olamayabilir. üzgünüm de durum bu.

sizce bu kolay mı peki?

zira burada 35-36 yaşında çocuksuz boşanıp, hatta boşanamayıp çekişmeli yıllarca sürünüp bu sefer anne olma hakkım elimden alındı, asla ane olamıycam diyen de bir çok kadın görüyoruz. boşanması yeni birini bulması zaten düşük olan amhler yumurta rezervleri derken

yeni birisi de ne kadar ideal baba olacak o da muamma...sanki bir garantisi var.

bu arada anne değilim
evli bile değilim - bu ülkede evli olmayana tüp bebek yapılmıyor. anca kıbrısta filan yapılıyor.

ama 35 yaşlarında zaten gebe kalması sıkıntı birine bu tavsiyeler biraz temkinli verilmeli sanki...

kadın 34 yaşında
daha bu tedavide ne olacağı belli değil
sadece 2 embryosu varmış transferi tutarsa daha gebe kalacak -inşallah.

şimdi anlaşamıyorsa, boşanacak mı? anlaşamıyorsa çocuk da yapmayacaksa o zaman herhalde boşansın ya da boşanmayı düşünsün gibi bir şey var sizde?

peki.
şu durumda bu kadın asla anne olamayabilir. üzgünüm de durum bu.

sizce bu kolay mı peki?

zira burada 35-36 yaşında çocuksuz boşanıp, hatta boşanamayıp çekişmeli yıllarca sürünüp bu sefer anne olma hakkım elimden alındı, asla ane olamıycam diyen de bir çok kadın görüyoruz. boşanması yeni birini bulması zaten düşük olan amhler yumurta rezervleri derken

yeni birisi de ne kadar ideal baba olacak o da muamma...sanki bir garantisi var.

bu arada anne değilim
evli bile değilim - bu ülkede evli olmayana tüp bebek yapılmıyor. anca kıbrısta filan yapılıyor.

ama 35 yaşlarında zaten gebe kalması sıkıntı birine bu tavsiyeler biraz temkinli verilmeli sanki...
Çocuk tek başına yapılmıyor. Babası bu adam olacak sonuçta. Boşansa da sürekli görüşmek zorunda. Boşanmasa çocuk için kötü bir evlilik ortamı. Sırf anne olmuş olmak için anlaşamadığınız birinden çocuk mu yapacaksınız bana bu ters.

Sizin sinirleriniz çok bozulmuş, sürekli bu şekil davranıyorsunuz belki ondan. Öyle davranmıştır

bu haksızlık değil mi
kadına şiddete hayır diyoruz da erkeklere her şeyi yapabilir miyiz
siz her şeyi söyleyecek yapacaksınız karşınızdaki susacak mı

dişi kuş değilmiydin
Doğru sanılan yanlışlar, eskiler kadınları itaatkar olsun fedakar olsun diye yuvayı dişi kuş yaparla uyutmuşlar, kuşlar aleminde yuvayı erkek kuş yapıyor dişi kuş değil :))) hatta dişi kuş beğensin de kendisini seçsin diye bütün erkek kuşlar seferber olur, en güzel yuvayı yaparlar, en görkemli danslarını sergilerler, tavus kuşlarında o harika kuyruğa sahip olanlar erkeklerdir çünkü kuyruğu en güzel olanı seçer dişi kuş :) dişi tavus’un öyle görkemli kuyruğu yoktur çünkü kur yapmaya ihtiyaçları yok seçilen değil seçendirler, ben hep belgeselciyim olmanın faydaları 😂

Doğru sanılan yanlışlar, eskiler kadınları itaatkar olsun fedakar olsun diye yuvayı dişi kuş yaparla uyutmuşlar, kuşlar aleminde yuvayı erkek kuş yapıyor dişi kuş değil :))) hatta dişi kuş beğensin de kendisini seçsin diye bütün erkek kuşlar seferber olur, en güzel yuvayı yaparlar, en görkemli danslarını sergilerler, tavus kuşlarında o harika kuyruğa sahip olanlar erkeklerdir çünkü kuyruğu en güzel olanı seçer dişi kuş :) dişi tavus’un öyle görkemli kuyruğu yoktur çünkü kur yapmaya ihtiyaçları yok seçilen değil seçendirler, ben hep belgeselciyim olmanın faydaları 😂
Ve bugün bu konudan sonra şu reelsin karşıma çıkması çok iyi değil mi kuş kadar olamiyorlar gene sorguladım erkoları 🤣

Back
X